Zar je trebala biti, il' su Vas režimski mediji iz Minska opet slagali po 13898484 put?Yug wrote:@drvosjeca
Jel bila slika sa Hiltlerom kako gleda principovu plocu donesenu iz Sarajeva..Ko je bio jos od pobjednika u prvom i drugom svjetskom ratu,premijeri ili predsjednici da slusaju becku filharmoniju i Sabana Saulica
Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
- Drvosjeca iz Dejcica
#126 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
-
Fljamurtari
#127 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Nomo wrote: Nikad nije rekao da je Hrvat . Cak ni tada .
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ivo_Andri% ... ripadnostiDokumenti iz Andrićevih studentskih dana svjedoče o njegovu hrvatstvu. Tako, slika prijavnice za upis u prvi semestar Filozofskog (Mudroslovnog) fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (desno), koju je Ivo Andrić kao dvadesetogodišnjak, vlastoručno potpisao u Zagrebu 14. listopada 1912. godine, svjedoči da mu je materinski jezik − hrvatski. Identično se izjasnio i prilikom upisa na Sveučilište u Krakowu u Poljskoj gdje piše da je katolički Hrvat iz Bosne.
- Drvosjeca iz Dejcica
#128 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Ja ne znam jel' se ti zezaš il' ozbiljno. Ako je "use, nase i podase" glavni razlog i svrha AG onda ga treba odmah rušiti ili mu mijenjati ime u "Crveni fenjer" ili dati neko ime od bordela iz Amsterdama. Takva i je intelektualna slika AG.Black swan wrote:zapravo ko je ovdje bio tamo
čini mi se ovi koji pljuju nisu ni bili
koji ba muzeji
ima se dobro pojest popit i otić u kino te ganjat pičoke
šta ikom išta više treba
-
Yug
#129 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Pa nije bas prva postava sila pobjednicaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Zar je trebala biti, il' su Vas režimski mediji iz Minska opet slagali po 13898484 put?Yug wrote:@drvosjeca
Jel bila slika sa Hiltlerom kako gleda principovu plocu donesenu iz Sarajeva..Ko je bio jos od pobjednika u prvom i drugom svjetskom ratu,premijeri ili predsjednici da slusaju becku filharmoniju i Sabana Saulica
![]()
Bio je predsjednik Hrvatske
, Crne Gore
, Makdonije i svi predstavnici na nivou ambasadora i izaslanika. Pametnom dovoljno. Šaban je bio k'o šlag na torti.
![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#130 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Ma ja, tako je, imaš pravo. Izjave o Hitleru su rezervisane za Kusturicu i Lukašenka iz Laktaša.Yug wrote:Pa nije bas prva postava sila pobjednicaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Zar je trebala biti, il' su Vas režimski mediji iz Minska opet slagali po 13898484 put?Yug wrote:@drvosjeca
![]()
Bio je predsjednik Hrvatske
, Crne Gore
, Makdonije i svi predstavnici na nivou ambasadora i izaslanika. Pametnom dovoljno. Šaban je bio k'o šlag na torti.
![]()
,ljudi dosli na poziv iz kurtoazije,zamjenici zamjenika itd,ipak je Sarajevo glavni grad.Jesul davali kakve izjave o austrougarima i njihovom nasljedniku Hitleru.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#131 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
fakat vas ne razumijemDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne znam jel' se ti zezaš il' ozbiljno. Ako je "use, nase i podase" glavni razlog i svrha AG onda ga treba odmah rušiti ili mu mijenjati ime u "Crveni fenjer" ili dati neko ime od bordela iz Amsterdama. Takva i je intelektualna slika AG.Black swan wrote:zapravo ko je ovdje bio tamo
koji ba muzeji
šta ikom išta više trebaJoš smo mi zaostali i primitivni u glavama, bez obzira na našu formalnu edukaciju.
to je grad sa skoro svim uslugama koje nudi jedno veliko mjesto u malom
onda
onaj gore kofole se brine da to neće moći opstati ekonomski
ja mu kažem da ima restorane i ćevapdžinice te kino
sumnjam da to može propasti...
a kome se upisuje fakultet upisat će i to... ne znam može li fakultet propasti
i onda opet filozofija
zapravo ne znam ni što pričam ovdje kad skoro niko nije bio tamo
i ja sam mislio, pod uticajem slične propagande, da ću zateći odron...
kad ono jok
super stvar
-
Yug
#132 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
U svakom slucaju svakom dobronamjerno covjeku ovo je pozitivna stvar,posebno za ljude koji tamo zive i taj trokut Zlatibor,Mokra Gora,Andricgrad koji su bili jedni od najpasivnijih krajeva.Black swan wrote:fakat vas ne razumijemDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne znam jel' se ti zezaš il' ozbiljno. Ako je "use, nase i podase" glavni razlog i svrha AG onda ga treba odmah rušiti ili mu mijenjati ime u "Crveni fenjer" ili dati neko ime od bordela iz Amsterdama. Takva i je intelektualna slika AG.Black swan wrote:zapravo ko je ovdje bio tamo
koji ba muzeji
šta ikom išta više trebaJoš smo mi zaostali i primitivni u glavama, bez obzira na našu formalnu edukaciju.
onda
i onda opet filozofija
kad ono jok
super stvar
- Havatar
#133 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Kako moze biti pozitivna stvar pravljenje neceg neodrzivog na otetoj zemlji koje sluzi za slavljenje zlocina 
- Drvosjeca iz Dejcica
#134 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Jebi ga, otužno je to kada se jedno takvo ime kao Andrić daje kompleksu koji ima ćevabdžinicu i nižerazredni restoran. Kao iz najboljih izdanja Nadrealist ili Kustinog filma po scenariju Sidrana. A i fakultet je danas u ovom sistemu postao k'o neka vrsta privatne djelatnosti pa me ne čudi da se to tako olako upisuje i završava. Kome se ide naka ide, nemam ništa protiv, ali to kako vi vidite AG je uvreda zdravog razuma i Andrića.Black swan wrote:fakat vas ne razumijemDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne znam jel' se ti zezaš il' ozbiljno. Ako je "use, nase i podase" glavni razlog i svrha AG onda ga treba odmah rušiti ili mu mijenjati ime u "Crveni fenjer" ili dati neko ime od bordela iz Amsterdama. Takva i je intelektualna slika AG.Black swan wrote:zapravo ko je ovdje bio tamo
koji ba muzeji
onda
i onda opet filozofija
kad ono jok
super stvar
-
detroit-mercy
#135 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
To sto je tebi super, vise govori o tebi nego o kvaliteti AndricgradaBlack swan wrote:fakat vas ne razumijemDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne znam jel' se ti zezaš il' ozbiljno. Ako je "use, nase i podase" glavni razlog i svrha AG onda ga treba odmah rušiti ili mu mijenjati ime u "Crveni fenjer" ili dati neko ime od bordela iz Amsterdama. Takva i je intelektualna slika AG.Black swan wrote:zapravo ko je ovdje bio tamo
koji ba muzeji
onda
i onda opet filozofija
kad ono jok
super stvar
- Truba
#136 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
wow jesi mi ga zabio 
-
detroit-mercy
#137 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Jok jaBlack swan wrote:wow jesi mi ga zabio
- Truba
#138 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
mene to podsjeća kad sarajevske feđe, damiri, ine, minje, ženje, manje i munjeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Jebi ga, otužno je to kada se jedno takvo ime kao Andrić daje kompleksu koji ima ćevabdžinicu i nižerazredni restoran. Kao iz najboljih izdanja Nadrealist ili Kustinog filma po scenariju Sidrana. A i fakultet je danas u ovom sistemu postao k'o neka vrsta privatne djelatnosti pa me ne čudi da se to tako olako upisuje i završava. Kome se ide naka ide, nemam ništa protiv, ali to kako vi vidite AG je uvreda zdravog razuma i Andrića.
pod plaštom brige za djecu i parkove zapravo iskazuju mržnju prema islamu
u ovom slučaju na ovom topiku još se jednom pokazuje kako bošnjaci žele da srbi žive kao kromanjonci da ne napreduju dalje od 1995.
jbg oprostit ćete ali tako je... sve to pozivanje na kulturu andrić ovo ono...je zaprvo prikrivena želja za istočnom i zapadnom njemačkom u bih
eto živimo u nekoj vrsti slobodne ekonomije i tržišta... budžet nema snage da gura i to... pa nek tržište odluči
ako je promašaj uskoro će biti grad duhova umjesto andrićgrad
-
detroit-mercy
#139 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Tebi je znaci Andricgrad institucija kultureBlack swan wrote:mene to podsjeća kad sarajevske feđe, damiri, ine, minje, ženje, manje i munjeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Jebi ga, otužno je to kada se jedno takvo ime kao Andrić daje kompleksu koji ima ćevabdžinicu i nižerazredni restoran. Kao iz najboljih izdanja Nadrealist ili Kustinog filma po scenariju Sidrana. A i fakultet je danas u ovom sistemu postao k'o neka vrsta privatne djelatnosti pa me ne čudi da se to tako olako upisuje i završava. Kome se ide naka ide, nemam ništa protiv, ali to kako vi vidite AG je uvreda zdravog razuma i Andrića.
pod plaštom brige za djecu i parkove zapravo iskazuju mržnju prema islamu
u ovom slučaju na ovom topiku još se jednom pokazuje kako bošnjaci žele da srbi žive kao kromanjonci da ne napreduju dalje od 1995.
jbg oprostit ćete ali tako je... sve to pozivanje na kulturu andrić ovo ono...je zaprvo prikrivena želja za istočnom i zapadnom njemačkom u bih
eto živimo u nekoj vrsti slobodne ekonomije i tržišta... budžet nema snage da gura i to... pa nek tržište odluči
ako je promašaj uskoro će biti grad duhova umjesto andrićgrad
-
baxul
#140 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
tematski parkovi za masovno konzumiranje se prave svuda u svijetu ne znam šta svi imate protiv kiča 
-
detroit-mercy
#141 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Nista protiv kicabaxul wrote:tematski parkovi za masovno konzumiranje se prave svuda u svijetu ne znam šta svi imate protiv kiča
- vivaldi
#142 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
basta sljezove boje je naredni projekatbaxul wrote:tematski parkovi za masovno konzumiranje se prave svuda u svijetu ne znam šta svi imate protiv kiča
ps. ne zajebavam se
-
detroit-mercy
#143 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Ja bih radije "Magarece Godine"vivaldi wrote:basta sljezove boje je naredni projekatbaxul wrote:tematski parkovi za masovno konzumiranje se prave svuda u svijetu ne znam šta svi imate protiv kiča
ps. ne zajebavam se
-
baxul
#144 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
disneyland i can believe indetroit-mercy wrote:Nista protiv kicabaxul wrote:tematski parkovi za masovno konzumiranje se prave svuda u svijetu ne znam šta svi imate protiv kičaali covjek gore to trpa u neku kulturnu
instituciju
. Mada mnogima je Grand Parada emisija iz kulture

- vivaldi
#145 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
apliciraj na vrijeme, copic je sljedecidetroit-mercy wrote:Ja bih radije "Magarece Godine"vivaldi wrote:basta sljezove boje je naredni projekatbaxul wrote:tematski parkovi za masovno konzumiranje se prave svuda u svijetu ne znam šta svi imate protiv kiča
ps. ne zajebavam se
http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/475694 ... ezove-boje
-
Innovation
#146 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Black swan wrote:ima restorane i ćevapdžinice te kino

Jeli ovo na na fasadi fakulteta ili kina?
Sigurno fakulteta,
zbog ovih navedenih imena.
-
gagy06
#147 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Bas me zanima koliko je ovih na postu koji navijaju za ovaj "Andrićgrad" posjetilo rodnu kucu (spomen -muzej) I.Andrića u Travniku?
Pa jebem li ga, nije li Travnik zapravo-Andrićgrad?
-
detroit-mercy
#148 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Sta ti znas sta je Andricgradgagy06 wrote:Bas me zanima koliko je ovih na postu koji navijaju za ovaj "Andrićgrad" posjetilo rodnu kucu (spomen -muzej) I.Andrića u Travniku?
Btw, odlicna obzervacija koju sam mislio da napomenem
- animals
#149 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Nije problem praviti neki grad..Kinezi kopiraju cijeli Austrijski gradic..vec sva ta komika,oko toga, Andric srbin, Srpski pisac,gagy06 wrote:Bas me zanima koliko je ovih na postu koji navijaju za ovaj "Andrićgrad" posjetilo rodnu kucu (spomen -muzej) I.Andrića u Travniku?
jos malo i nije se ni rodio u Travniku, bice da je u Andric gradu i rodjen..pod budnim okom Dode i sad novog komicara Vucevica..boze sacuvaj me Srpske kulture,koju ova dvojica forsiraju u saradnji sa onim izgubljenim sinom Nemanjom
-
detroit-mercy
#150 Re: Otvoren Andrićgrad - politički i kulturni uticaj ovoga?
Hebiga, ne pise dje se moze haplicirativivaldi wrote:apliciraj na vrijeme, copic je sljedecidetroit-mercy wrote:Ja bih radije "Magarece Godine"vivaldi wrote:
basta sljezove boje je naredni projekat
ps. ne zajebavam se![]()
http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/475694 ... ezove-boje