Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
m_l

#126 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by m_l »

Banksy wrote:
madner wrote: Pa ona zna da moze uzet platu kada hoce, te shodno tome ona trazi rjesenje koje i njemu odgovara, a on zna da je zadnji put kada je uzeo platu pola potrosio na potezu kafana - posao te da mu bolje ide zaradjivanje nego stednja. :D
Naravno. Visoko inteligentnim bićima, kakve su žene, snalaženje u zadatim okvirima i racionalno funkcioniranje, ili brza adaptacija na eventualne promjene i nove okolnosti, lakše idu od ruke nego muškarcima. Bolje je da ona misli za oboje. :D
@Banksy kao i uvijek, na proste faktore :mrgreen: :thumbup:
lua

#127 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by lua »

Jest' tebe neka žena zlostavljala poštenski
Banksy

#128 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Banksy »

m_l wrote:
Banksy wrote:
madner wrote: Pa ona zna da moze uzet platu kada hoce, te shodno tome ona trazi rjesenje koje i njemu odgovara, a on zna da je zadnji put kada je uzeo platu pola potrosio na potezu kafana - posao te da mu bolje ide zaradjivanje nego stednja. :D
Naravno. Visoko inteligentnim bićima, kakve su žene, snalaženje u zadatim okvirima i racionalno funkcioniranje, ili brza adaptacija na eventualne promjene i nove okolnosti, lakše idu od ruke nego muškarcima. Bolje je da ona misli za oboje. :D
Fala :mrgreen:

Zaista, ovo svijeta što znam, uglavnom je žena ta koja vodi domaćinstvo i finansije. I uglavnom su tu muškarci koje nije stid priznati da je kod žene novčanik.
I to nije savremeni izum novog doba, nego je tako bilo i kod naših starih, prisjetite se malo.
JThomas

#129 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by JThomas »

dobro kupovina mesa, zeleni i sredstava za čišćenje. a znaš li nekoga da on zarađuje, a da mu žena vodi priče sa velikom lovom?
madner

#130 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Pa nije to ni rekla.

Malo realne price, normalna je podjela poslova prema afinitetima.
azurna_obala

#131 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by azurna_obala »

madner wrote:Apsolutno tacno, imas zavod za statistiku pa provjeri.

Zle komunjare su tjerale najac da radi, no SDA je tu da to ispravi. :D
kad već spominješ statistiku, onda bar navedi period kad su to žene bile više zaposlene nego danas, pa da uporedimo?
Samo si rek'o prije....a to je kad?
madner

#132 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

1970-1989ta.
detroit-mercy

#133 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

zippoo87 wrote:nisam u braku ali mislim da mogu nesto napisati :P

procita cijelu temu i vidjeH par realnih postova,ostalo budalastine
prvo,onaj starinski nacin,kada je muskarac zaradjivao a zena radila sve ostalo...vise ne postoji ni u najruralnijim sredinama
drugo,skoro da vise i ne postoje djevojke/zene koje bi ovo radile...jer najveci problem danasnjih (mladih) ljudi je ljenost i apatija i nezainteresovanost
a takve ti nece ni cistiti kucu,ni skuhati rucak,ni oprati i popeglati ves...nego ce povazdan buljiti u display i traziti izgovore :D

sto se tice finansija i generalno braka,mislim da je tu kljucno da nadjes osobu u koju imas povjerenje i od koje ne ocekujes svake minute da te opljacka,zajebe,potkrada...a ako se to sluajno i desi nekada,sto je realno,to bi gledao kao iznimku jer nista nije 100% sigurno ;)
povjerenje je kljucno...u vezi,braku,porodici i bilo gdje,barem za mene...ja ako nekome ne vjerujem,ne mogu sa njim imati nikakve veze,ni prijateljske ni druge

a ovo sve sto se piskaralo na temi su "idealni uvjeti"...ono kada su svi zdravi,vedri,cili...djeca bez poremecaja,bolesti,problema a sta kada se krene van okvira "savrsenog" a toga je najvise
da li onda moralno napustiti bolesno dijete,finansijski nezavisnu zenu sa bolesnim djetetom i ici se svalerati sa nekim ???
ljudi u BiH vec odavno nisu realni,zatvoreni su i zivot zamisljaju u idealnim uslovima...valjda ih roditelji od malena tako uce,ono fraza...nista se ne sikiraj,sve ce babo srediti a djeca onda imaju misiju samo da trose kisik,ne daj boze da i kao mladji sta urade,nauce,steknu neku novu vjestinu...NE,jer gdje ce moje dijete raditi,dati ce babo para za cigara i pive :D

da rezimiram
inace ne volim neaktivne osobe,apaticne i bezvoljne pa tako ne bi volio ni zenu sa takvim osobinama a i realno,u danasnje vrijeme u BiH,jedna plata i iznadprosjecna,tesko je a kamoli one realne od 400-500 KM da se normalno zivi a onda iz toga proizilaze i problemi,svadje,galama i naruseni odnosi
normalno je da zena ne radi u drugoj polovini trudnoce i nakon poroda ali trebalo bi nakon tog perioda da pocne raditi ,vise zbog sebe...svako treba da ima obaveze i da na neki nacin privredjuje...mada i zena kucanica itekako privredjuje,uzmite samo da kupite 2 obroka dnevno,da platite pranje vesa i peglanje...da placate sedmicno ciscenje kuce/ stana i doci cete do iznosa koji je u principu jedna plata :D
i nepotrosene pare su zaradjene pare (visak) ;)
Haj se ti jaranice prvo udaj :mrgreen: pa nam onda nakon jedno 4-5 godina braka iznosi svoje misljenje o braku :mrgreen: . Vako, prdis u prazno :mrgreen: .
detroit-mercy

#134 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

Banksy wrote:
m_l wrote:
Banksy wrote:
Fala :mrgreen:

Zaista, ovo svijeta što znam, uglavnom je žena ta koja vodi domaćinstvo i finansije. I uglavnom su tu muškarci koje nije stid priznati da je kod žene novčanik.
I to nije savremeni izum novog doba, nego je tako bilo i kod naših starih, prisjetite se malo.
Ma to ti se zove kad iskusna zena koja je u braku pise o temi :thumbup: . Najgore je sto dodju ove balavice, koje ni frajera kako treba nemaju , pa pocnu pricati ja cu njem ovako, ja cu njem ovako.
Btw, za vodjenje finansija :mrgreen: , to ti je vec opstepoznato. Vecinu finansijskih odluka donose zene :mrgreen: , zato se zene sve vise i cijlana meta danasnjeg marketinga :mrgreen: .
dječak sa šibicama

#135 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by dječak sa šibicama »

U svakom slucaju, svaka zena ima svoju cijenu...
detroit-mercy

#136 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:dobro kupovina mesa, zeleni i sredstava za čišćenje. a znaš li nekoga da on zarađuje, a da mu žena vodi priče sa velikom lovom?
Kakve ce plocice i kada bit u kupatilu, koja kuhinja, kakak namjestaj u spavacoj kakav u dnevnoj :mrgreen: jel treba jos ili je i ovo dosta :mrgreen: .
madner

#137 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Pa ne bas, covjek postavi cjenovni limit.

Onda se ona uklopi u to, a realno 99.99% muskaraca opste ne zanima boja i izgled plocica. No recimo snaga vodokotlica je cisto muski izbor. :D
dječak sa šibicama

#138 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by dječak sa šibicama »

Ona neka bira plocice u kupatilu i tus kabinu, ja biram daljinski od televizora.
McMoy

#139 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by McMoy »

Tačno je da su žene u većini slučajeva gdje je samo muž radio vodile finansije.
Ukoliko se radilo o razumnoj ženi, ničega nije nedostajalo.
Pohvalno i kako reče @Banksy nije to izum nekog modernog doba.

Bilo je krkana koji bi sa "jaranima" propili cijelu platu, pa su se jadne žene
morale dovijati, moljakati, zaduživati da prehrane porodicu. Ovo sam naveo
samo kao primjer ljudske gluposti i da ne bude da kritikujem samo jednu stranu.

Danas, Bogu hvala, imamo dosta zaposlenih žena, koje eto ne zavise od muškog dinara.
Kao što sam već napisao, uvijek je bilo slučajeva od - do....

Bez želje da generalizujem i uproštavam tako složen sistem međuljudskih odnosa,
ali ne mogu da tek tako pređem preko dvije, danas već puno više zastupljene anomalije
kada je kućni budžet u pitanju:

Prva, kad ne postoji jasan dogovor i kućni budžet, nego svako vuče na svoju stranu.
Mnogi primjeri koje poznajem jasno ukazuju da u takvim porodicama skoro po pravilu
nema napretka;

I druga, kad se desi da muškarac ostane bez posla (onaj koji je nezaposlen nema šanse ni da se oženi :wink: ),
čast izuzecima, ali mislim da velikoj većini svaki fenig izađe na nos!
Ned'o Bog nijednom čestitom muškarcu takve situacije, ali pouzdano tvrdim
(jer sam vidio dosta primjera svojim očima), da žene nisu baš tako velikodušne i darežljive
kao muškarci sa početka ove priče koji su davali cijelu platu ženi.

Smrt fašizmu! (i ženskoj hegemoniji) 8-)
madner

#140 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Pa nisu ni muskarci bas popustiljivi prema zenama koje ne ispunjavaju svoje primarne zadatke. Puno je gore covjeku kada nema platu nego zeni.
detroit-mercy

#141 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

McMoy wrote:Tačno je da su žene u većini slučajeva gdje je samo muž radio vodile finansije.
Ukoliko se radilo o razumnoj ženi, ničega nije nedostajalo.
Pohvalno i kako reče @Banksy nije to izum nekog modernog doba.

Bilo je krkana koji bi sa "jaranima" propili cijelu platu, pa su se jadne žene
morale dovijati, moljakati, zaduživati da prehrane porodicu. Ovo sam naveo
samo kao primjer ljudske gluposti i da ne bude da kritikujem samo jednu stranu.

Danas, Bogu hvala, imamo dosta zaposlenih žena, koje eto ne zavise od muškog dinara.
Kao što sam već napisao, uvijek je bilo slučajeva od - do....

Bez želje da generalizujem i uproštavam tako složen sistem međuljudskih odnosa,
ali ne mogu da tek tako pređem preko dvije, danas već puno više zastupljene anomalije
kada je kućni budžet u pitanju:

Prva, kad ne postoji jasan dogovor i kućni budžet, nego svako vuče na svoju stranu.
Mnogi primjeri koje poznajem jasno ukazuju da u takvim porodicama skoro po pravilu
nema napretka;

I druga, kad se desi da muškarac ostane bez posla (onaj koji je nezaposlen nema šanse ni da se oženi :wink: ),
čast izuzecima, ali mislim da velikoj većini svaki fenig izađe na nos!
Ned'o Bog nijednom čestitom muškarcu takve situacije, ali pouzdano tvrdim
(jer sam vidio dosta primjera svojim očima), da žene nisu baš tako velikodušne i darežljive
kao muškarci sa početka ove priče koji su davali cijelu platu ženi.

Smrt fašizmu! (i ženskoj hegemoniji) 8-)
U direktnoj korelaciji sa procentom razvoda :mrgreen: .
azurna_obala

#142 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by azurna_obala »

madner wrote:1970-1989ta.
sumnjam...
ne mogu da nađem godišnjak za taj period, no bez obzira, ne može se tvrditi da je u to vrijeme bila veća stopa zaposlenosti žena nego danas...
nema smisla
detroit-mercy

#143 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

madner wrote:Pa nisu ni muskarci bas popustiljivi prema zenama koje ne ispunjavaju svoje primarne zadatke. Puno je gore covjeku kada nema platu nego zeni.
Ma ona kad odradi dobar poso :mrgreen: on zaboravi i na platu i vodokotlic i budzet i finansije :mrgreen: .
Dok kod zena to ne pali :mrgreen: .
detroit-mercy

#144 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

azurna_obala wrote:
madner wrote:1970-1989ta.
sumnjam...
ne mogu da nađem godišnjak za taj period, no bez obzira, ne može se tvrditi da je u to vrijeme bila veća stopa zaposlenosti žena nego danas...
nema smisla
Tih godina, veoma jaka tekstilna industrija u bivsoj drzavi koja je mahom zaposljavala zensku radnu snagu :mrgreen: danas ni t od nekadasnje textilne industrije. Jel treba jos :mrgreen: ?
azurna_obala

#145 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by azurna_obala »

detroit-mercy wrote:
azurna_obala wrote:
sumnjam...
nema smisla
Tih godina, veoma jaka tekstilna industrija u bivsoj drzavi koja je mahom zaposljavala zensku radnu snagu :mrgreen: danas ni t od nekadasnje textilne industrije. Jel treba jos :mrgreen: ?
možda me i ubjedite na kraju :lol:
detroit-mercy

#146 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

madner wrote:Pa ne bas, covjek postavi cjenovni limit.

Onda se ona uklopi u to, a realno 99.99% muskaraca opste ne zanima boja i izgled plocica. No recimo snaga vodokotlica je cisto muski izbor. :D
Thisi is how it works :mrgreen: .
Cjenovni limit postavljen.
Scena prva, hadzo taman otvorio hladnu klipacu i poceo da gleda Nigerija-BiH, a ona u po Misketove akcije. "Ma znas one talijanske plocice bi men's cini bolje pristajale u kuhinji :mrgreen: . Miske se taman steli da doda Dzeki :mrgreen: Sta mislis ba o tim talijanskim :mrgreen: A on ce, " Joj, Miske :mrgreen: ha koje plocice, one italijanske, ma nema problema :mrgreen: nego idi stavi jos koju pivu u komoru nesto me krenulo danas :mrgreen:."
Scena druga :mrgreen:
Gusla ti on tako gusla, kad ona u po akcije :mrgreen: "Ma znas one italijanske plocice sto smo gledali :mrgreen:, Ma uzimaj koje hoces plocice, dje si me sad nasla sa plocicama :mrgreen: .
I tako se obicno cjenovni limit probje :mrgreen: .
madner

#147 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Pa nadji samo stopu nezaposlenosti pa usporedi.

Nije bilo toliko nezaposlenih koliko je danas nezaposlenih zena. :D
detroit-mercy

#148 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

azurna_obala wrote:
detroit-mercy wrote:
azurna_obala wrote:
sumnjam...
nema smisla
možda me i ubjedite na kraju :lol:
Ili da nastavimo sa obucarskom, prehrambernom i drugim industrijama koje su nekada zaposljavale masu zenske radne snage a danas ih nigdje nema :mrgreen: .
Nemoj samo da gledas, u mojoj skoli nekada radilo 8 profesorica, danas ih ima 12. Zaposlenost zena veca nego ikada :mrgreen: .
detroit-mercy

#149 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

madner wrote:Pa nadji samo stopu nezaposlenosti pa usporedi.

Nije bilo toliko nezaposlenih koliko je danas nezaposlenih zena. :D
Ih tebe, valja malo istrazivati a mozda i logiku upotrijebiti :mrgreen: , sto bi to radili, lakse je nako bubnuti :mrgreen: .
madner

#150 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

detroit-mercy wrote:
madner wrote:Pa ne bas, covjek postavi cjenovni limit.

Thisi is how it works :mrgreen: .
Cjenovni limit postavljen.
Scena prva, hadzo taman otvorio hladnu klipacu i poceo da gleda Nigerija-BiH, a ona u po Misketove akcije. "Ma znas one talijanske plocice bi men's cini bolje pristajale u kuhinji :mrgreen: . Miske se taman steli da doda Dzeki :mrgreen: Sta mislis ba o tim talijanskim :mrgreen: A on ce, " Joj, Miske :mrgreen: ha koje plocice, one italijanske, ma nema problema :mrgreen: nego idi stavi jos koju pivu u komoru nesto me krenulo danas :mrgreen:."
Scena druga :mrgreen:
Gusla ti on tako gusla, kad ona u po akcije :mrgreen: "Ma znas one italijanske plocice sto smo gledali :mrgreen:, Ma uzimaj koje hoces plocice, dje si me sad nasla sa plocicama :mrgreen: .
I tako se obicno cjenovni limit probje :mrgreen: .
Scena prva: bla bla bla, utakmica se gleda.
Sutra nesto spominje oko nekih plocica od sinoc, no ne uklapa se u budzet i zdravo. A i da se uklapa, onda nema nista od novog TV za proslavu sampiona Evropa 2016te.
Scena druga: jebe joj sve po spisku i ode gledat TV jer mu je pokvarila koncepciju. Pravi se da nece kupiti ni one spanske plocice, nego one ce uzet one iz Sapca. :D
Locked