Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Moderator: _BataZiv_0809
-
sha_ba
- Amazonka27
#127 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Jesi ti meni postao cudan...Moze li neko imati sa pravom drugacije misljenje od tvog a da ga ti ne popljujes? Fkt ne kontam ovaku formu razmjene misljenja. Nije mi cilj da ti drzim lekcije i da ratujem sa tobom, al te ne kontam u zadnje vrijeme.zateznistub wrote:Dino je gigant, a drugi mogu da se poseru samo sebi u ruke...
a sto se tice Dine dezerterskog patriote, radije bi se sebi posrala u ruku nego dala pare za njegov album ili koncert...Supak jedan obicni.
-
didgeridoo
#128 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Kemal Malovčić wrote:evo neki momak radio remiks
https://mega.co.nz/#!shhkjKQK!45o-C3_8u ... e22Hh9z9zI
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- zateznistub
#129 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Čuj,Amazonka27 wrote:Jesi ti meni postao cudan...Moze li neko imati sa pravom drugacije misljenje od tvog a da ga ti ne popljujes? Fkt ne kontam ovaku formu razmjene misljenja. Nije mi cilj da ti drzim lekcije i da ratujem sa tobom, al te ne kontam u zadnje vrijeme.zateznistub wrote:Dino je gigant, a drugi mogu da se poseru samo sebi u ruke...
a sto se tice Dine dezerterskog patriote, radije bi se sebi posrala u ruku nego dala pare za njegov album ili koncert...Supak jedan obicni.
ako neko ima drugacije misljenje to je ok, ali pljuvati i pisati da je ovakav ili onakav mi je bezveze.
Imam i previse godina da bi i sa kim ratovao pogotovo oko pjevaca bilo kojeg, samo iznosim svoje misljenje kao i drugi...
-
Azrail
#130 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Nisam slušao ostatak albuma, ali sa Školjkom je dopizdio više. Ne znam jel' me više nervira što smo ispali sa prvenstva ili školjka na svakom poluvremenu...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#131 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
joj sad sam ga vidio s onim mahirom pored opere
ne znam zašto gura tog lika
ko babun izgleda i ponaša se tako
možda su guzni haveri
inače niš novo mi se njegovo ne sviđa
samo stari odabrani klasici
ali ja imam muzički neukus
ne znam zašto gura tog lika
ko babun izgleda i ponaša se tako
možda su guzni haveri
inače niš novo mi se njegovo ne sviđa
samo stari odabrani klasici
ali ja imam muzički neukus
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#132 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Azrail wrote:Ne znam jel' me više nervira što smo ispali sa prvenstva ili školjka na svakom poluvremenu...
- Dr. Kuca
#133 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Dino je uvjek uredno potpisivo sve. Cak i kad bi sampliro neku melodiju na refrenu il nesto sl tome potpiso bi uvjek. Nije levat da ga tuze.
- It_is_a_Leclerc
#134 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Meni nije jasno kako se nekom da poslušati album od osobe koju organski mrzi.
Ja volim Merlinovu muziku, i poslušao sam album. Mislim da je kvalitetan. Mnogi kažu da nije nivo Ispočetka od prije šest godina, ali je meni ovaj za malo bolji od tog albuma.
Ja volim Merlinovu muziku, i poslušao sam album. Mislim da je kvalitetan. Mnogi kažu da nije nivo Ispočetka od prije šest godina, ali je meni ovaj za malo bolji od tog albuma.
- Šveđanin
#135 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Postavio sam opet album u prvom postu, neko drugi uploudovao. Ko treba link za skidanje neka mi se javi na PP.
Da vidimo ko je najveći Merlinov fan.. ko će prvi kupiti album i slikati.
Da vidimo ko je najveći Merlinov fan.. ko će prvi kupiti album i slikati.
-
julisiz es grant
#136 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Evo, ja ne volim Dinu otkada je postao Brada filozof (od albuma "Burek", iako je već na "Sredinom" davao naznake glumljenja intelektualca, ipak je od "Bureka" i popratne fame krenula mentalna dijareja) i nisam poslušao niti jednu pjesmu sa ovog albuma (čak ni famoznu "Školjku") niti namjeravam.
Samo da kažem da nas ima i 'vakih
Samo da kažem da nas ima i 'vakih
- Država
#137 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Ima li neko originale ovih 'njegovih' novih pjesama? 
- dale cooper
#138 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Pa nije baš. Potpisivao je tamo gdje je uzimao melodiju od nekog većeg stranog hita gdje je bilo nemogućeDr. Kuca wrote:Dino je uvjek uredno potpisivo sve. Cak i kad bi sampliro neku melodiju na refrenu il nesto sl tome potpiso bi uvjek. Nije levat da ga tuze.
prosječnom stanovniku BiH koji iole sluša muziku da to ne primjeti. Dok je recimo na Godinama perfidno
ukrao kompletnu melodiju Youssou N'dour-ove My Daughter pjesme, valjda kontajući da Bosanci malo ili
nikako neslušaju tzv world music. Sjećam se da je ispala čitava kontraverza kada se to dogodilo, ali se ne sjećam
da se Merlin oglasio ili naknadno potpisao prave autore pjesme.
Godinama svi znate, a ovo je My Daughter:
-
dječak sa šibicama
#139 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Polako, zna Dino sta radi, treba to pronaci, daj vremena ljudimaDržava wrote:Ima li neko originale ovih 'njegovih' novih pjesama?
Uvijek krade melodije sa sjevera Afrike, znajuci da se to kod nas bas i ne slusa.
Mrcina.
- Better Man
#140 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Plagirao je grupu Police na prvom albumu i nije ih potpisao. Isto tako UB40.
- Better Man
#141 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Kad već govorimo o plagijatima.
KLJUČNI PODACI
Grčki autori potražuju 6,1 milijun eura, a na listi su se našle neke od pjesama Jelene Karleuše, Ace Lukasa, Ace Pejovića, Saše Matića itd.
Piše: B. La
srijeda, 25.6.2014. 09:37
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova
Srpski estradnjaci u problemima: Javili se pravi autori "njihovih" hitova i traže šest milijuna eura
Foto: Facebook
POPIS tridesetak pjesama dostavljen je Sokoju preko kojih pravi autori hitova kojima se diče srpske estradne zvijezde traže nadoknadu za svoje skladbe, piše Blic.
Naravno, nije posebna tajna da su neki od najvećih tamošnjih hitova samo plagijati iz Grčke, ali zvijezde su vjerojatno očekivale da će se ovaj "divlji zapad" koji vlada na sceni nekažnjeno nastaviti.
Naime, grčki autori potražuju 6,1 milijun eura, a na listi su se našle neke od pjesama Jelene Karleuše, Ace Lukasa, Ace Pejovića, Saše Matića itd.
Riječ je pjesmama koje su uzete bez dozvole, potpisa i nadoknade, a nastale su u posljednjih deset godina. Štoviše, Karleuša je čak otišla i korak dalje pa se na neke kompozicije sama potpisala kao autor.
"U pitanju su ozbiljne svote koje grčki kompozitori potražuju preko svojih odvjetnika. Prvo se s autorima pokušavamo nagoditi izvan suda. Najčešće je u pitanju nekoliko tisuća eura po pjesmi", rekao je za Blic Rodoljub Stojanović, direktor Ricom Publishinga koji zastupa Grke u sporu.
Grčka autorska agencija je još prije nekoliko godina poslala listu Sokoju, ali oni tvrde da nisu nadležni za plagijate.
"Ako se ispostavi da su grčki autori pokradeni, oni svoj novac moraju tražiti preko suda i to ne Sokoju, već autorima koji su Sokoju dali lažne podatke o autorstvu. Ako sud presudi da je djelo plagijat, 'lažnjak0 je dužan dobiveni novac koji je dobio od Sokoja uplatiti originalnom kompozitoru", objašnjava direktor Sokoja Aleksandar Kovačevič.
KLJUČNI PODACI
Grčki autori potražuju 6,1 milijun eura, a na listi su se našle neke od pjesama Jelene Karleuše, Ace Lukasa, Ace Pejovića, Saše Matića itd.
Piše: B. La
srijeda, 25.6.2014. 09:37
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova
Srpski estradnjaci u problemima: Javili se pravi autori "njihovih" hitova i traže šest milijuna eura
Foto: Facebook
POPIS tridesetak pjesama dostavljen je Sokoju preko kojih pravi autori hitova kojima se diče srpske estradne zvijezde traže nadoknadu za svoje skladbe, piše Blic.
Naravno, nije posebna tajna da su neki od najvećih tamošnjih hitova samo plagijati iz Grčke, ali zvijezde su vjerojatno očekivale da će se ovaj "divlji zapad" koji vlada na sceni nekažnjeno nastaviti.
Naime, grčki autori potražuju 6,1 milijun eura, a na listi su se našle neke od pjesama Jelene Karleuše, Ace Lukasa, Ace Pejovića, Saše Matića itd.
Riječ je pjesmama koje su uzete bez dozvole, potpisa i nadoknade, a nastale su u posljednjih deset godina. Štoviše, Karleuša je čak otišla i korak dalje pa se na neke kompozicije sama potpisala kao autor.
"U pitanju su ozbiljne svote koje grčki kompozitori potražuju preko svojih odvjetnika. Prvo se s autorima pokušavamo nagoditi izvan suda. Najčešće je u pitanju nekoliko tisuća eura po pjesmi", rekao je za Blic Rodoljub Stojanović, direktor Ricom Publishinga koji zastupa Grke u sporu.
Grčka autorska agencija je još prije nekoliko godina poslala listu Sokoju, ali oni tvrde da nisu nadležni za plagijate.
"Ako se ispostavi da su grčki autori pokradeni, oni svoj novac moraju tražiti preko suda i to ne Sokoju, već autorima koji su Sokoju dali lažne podatke o autorstvu. Ako sud presudi da je djelo plagijat, 'lažnjak0 je dužan dobiveni novac koji je dobio od Sokoja uplatiti originalnom kompozitoru", objašnjava direktor Sokoja Aleksandar Kovačevič.
- McMoy
#142 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
dale cooper wrote:Pa nije baš. Potpisivao je tamo gdje je uzimao melodiju od nekog većeg stranog hita gdje je bilo nemogućeDr. Kuca wrote:Dino je uvjek uredno potpisivo sve. Cak i kad bi sampliro neku melodiju na refrenu il nesto sl tome potpiso bi uvjek. Nije levat da ga tuze.
prosječnom stanovniku BiH koji iole sluša muziku da to ne primjeti. Dok je recimo na Godinama perfidno
ukrao kompletnu melodiju Youssou N'dour-ove My Daughter pjesme, valjda kontajući da Bosanci malo ili
nikako neslušaju tzv world music. Sjećam se da je ispala čitava kontraverza kada se to dogodilo, ali se ne sjećam
Moram priznati, Hađija je nadmašio je original.
- NEOPLAN
#143 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
"Znam, nema slika koje mogu da
Izbrišu godine nepovjerenja
Nema riječi koje mogu da
Opišu stradanja i poniženja
Stop!
Za sve što sam ja, za sve moje ideale
Al' evo, živ sam i nasmijan
Moje riječi nisu pucale"
Objasnio sve. I rat, i poslije rata, i sta je pricao, i sta nije, i koncerte u Beogradu i sve. Suknuo i Srbima i Bosnjama koji su ga lincovali zbog Beogradskih koncerata.
Album na prvu - mlako, nedoreceno. Na drugu - hm, nije lose. Na trecu - VRHUNSKI.
Tipicni Dino Merlin, njegove pjesme trebaju vremena da legnu i da se razumiju.
Svaka cast Dino.
Izbrišu godine nepovjerenja
Nema riječi koje mogu da
Opišu stradanja i poniženja
Stop!
Za sve što sam ja, za sve moje ideale
Al' evo, živ sam i nasmijan
Moje riječi nisu pucale"
Objasnio sve. I rat, i poslije rata, i sta je pricao, i sta nije, i koncerte u Beogradu i sve. Suknuo i Srbima i Bosnjama koji su ga lincovali zbog Beogradskih koncerata.
Album na prvu - mlako, nedoreceno. Na drugu - hm, nije lose. Na trecu - VRHUNSKI.
Tipicni Dino Merlin, njegove pjesme trebaju vremena da legnu i da se razumiju.
Svaka cast Dino.
- Havatar
#144 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
McMoy wrote:dale cooper wrote:Pa nije baš. Potpisivao je tamo gdje je uzimao melodiju od nekog većeg stranog hita gdje je bilo nemogućeDr. Kuca wrote:Dino je uvjek uredno potpisivo sve. Cak i kad bi sampliro neku melodiju na refrenu il nesto sl tome potpiso bi uvjek. Nije levat da ga tuze.
- dale cooper
#145 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Nije u tome poenta.Havatar wrote:McMoy wrote:
- Dr. Kuca
#146 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Nikad nije potpiso da je konponovo, uvjek pise music by taj i taj itd itd. imam orginalnu kasetu sredinom negdje u kutijama.
-
julisiz es grant
#147 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Za neke pjesme piše, al baš za "Godnama" ne piše:Dr. Kuca wrote:Nikad nije potpiso da je konponovo, uvjek pise music by taj i taj itd itd. imam orginalnu kasetu sredinom negdje u kutijama.
http://www.discogs.com/Dino-Merlin-Sred ... se/4832311
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#148 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Za "Godinama" nije potpisao originalnog kompozitora... Znam jer imam original CD.
-
chino
#149 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
Iznenađujuče dobar album
- O'zone
- Globalni moderator
#150 Re: Dino Merlin izdao novi album... - KOMENTARI?
http://www.billboard.com/charts/world-albumsAlbum Dine Merlina ušao na Billboardovu ljestvicu
26. juni 2014. u 19:32
Na sedmičnoj ljestvici svjetskih albuma, koju je objavio Billboard.com, a koja je formirana na osnovu prodaje u svijetu, pojavio se novi album bh. autora Dine Merlina - Hotel Nacional, te je odmah rankiran kao osmi.
Ovo je veliki uspjeh za našeg kantautora, ali i za regionalnu pop produkciju u cjelini.
Kako je saopćeno iz tima Dine Merlina, ovo je prvi put da se jedan muzički proizvod iz naše zemlje nađe na Billboardovoj ljestvici.
Last edited by O'zone on 26/06/2014 20:17, edited 1 time in total.