Ne bih da se pravdam, al evo.. Nisam mislila na tebe u ovom slucaju, vec opcenito na dezurne moraliste, koji svaku temu u isto pretvore.S4mpion wrote:Ma ko mi? O kome govorišlavorpunvode wrote:Jah. Bilo bi tako mozda da ne pokusavate na svakoj mogucoj temi prosvijetliti ove izgubljene i nametnuti im upravo to - vase, kao savrseno ispravno, kao savrseno moralno, i sta sve ne.S4mpion wrote:Ma šta se imate ibretit i lijepit nekog, svako sebi kroji pojam morala, njemu njegovo, vama vaše i mirna Bosna.
Kako zaboraviti sve ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- lavorpunvode
#126 Re: Kako zaboraviti sve ?
- S4mpion
#127 Re: Kako zaboraviti sve ?
Ma kako god, o stvarima koje su relativne(kao što je ukus, moral) ne treba uopšte raspravljat niti ih nešto kritikovat, svakom njegovo.lavorpunvode wrote:Ne bih da se pravdam, al evo.. Nisam mislila na tebe u ovom slucaju, vec opcenito na dezurne moraliste, koji svaku temu u isto pretvore.S4mpion wrote:
Ma ko mi? O kome govoriš
- BlackSteel
#128 Re: Kako zaboraviti sve ?
Hashim pojasnio
mandali temu!!!
- Ramzess Veliki
#129 Re: Kako zaboraviti sve ?
Pa u vezi bez obaveze, jel' ...kakavdanakneiskustvu wrote:Ramzess Veliki wrote:Lako. Razdvojeno. Svako za se travu pase. Baj baj. Odeš tražiti novu ljubav što i nije tako loše.kakavdanakneiskustvu wrote:kako živjeti s nekim kad nestane ljubavi?
brak je u pitanju,ne tek neka veza
Jebeš brak bez ljubavi.
- Ramzess Veliki
#130 Re: Kako zaboraviti sve ?
dita von teese wrote:senainter wrote:Ma dobro za FB me bas i briga, ali hvala na informaciji, mada za mene to nista ne mijenja.
Ja 32, on 28![]()
Seks, nako, nista posebno, al bas nista posebno.
Ne mislim da ju je prebolio jer je dva puta nesto rekao za nju u losem kontekstu, a zna se kad pricas o bivsim kao ono, fuj grozni su ovo-on, zna se brate. Samo sto je meni tad to bilo smijesno, kontam : glupo dijete sta ti znas o zivotu.
I onda ti ga dijete![]()
Mrzim glupost, a ispala sam valjda najveca glupaca na svijetu.
Idem radje na prijem u Jagomir, vec sto bih taj broj opet okrenula!!!!![]()
Hvala vam
Nisi ispala glupaca, vec si se zaljubila. Sta fali tome? Daj neka mi neko kaze osjecaj koji je jednako dobar tome.
To sto nije bilo obostrano ne mozes njega da krivis, a ne mozes ni sebe da krivis sto si se zaletila da se zaljubis u osobu koja to nije zasluzila. Ali ne u smislu da s njim nesto ne valja pa nije zasluzio, vec u smislu da nije covjek napravio nikakve geste kojima bi ucinio da se zaljubis u njega.
Uglavnom, digni glavu, i trazi dalje. Ima njih jos, zgodnih, pametnih, fantasticnih.
-
nightvision
#131 Re: Kako zaboraviti sve ?
Ja ne kontam cemu tolika frka oko kratkotrajnog prolaznog flerta od mjesec dana. Pa i da je duze potrajalo. Nije 5 godina. Priihvatam da je moguce razviti odredjene osjecaje prema nekome za tako kratko vrijeme ali nema smisla govoriti o nekoj neuzvracenoj ljubavi i patnji, To se vec malo pravi sekspirova drama oko toga.
Jos manje kontam ove likove sto sole pamet drugima sta je moralno a sta nije - po nekakvim njihovim mjerilima. Kao da je bitno je li cura starija od frajera par godina. I sta eto ako se neki "ofucani matorac" nalozio na neku curu. Prije ce neko takav imati casne namjere s njom nego njen vrsnjak kome je stalo samo da je natakne i da ide dalje. Manje se bavite tudjim zivotima, a vise svojim.
Jos manje kontam ove likove sto sole pamet drugima sta je moralno a sta nije - po nekakvim njihovim mjerilima. Kao da je bitno je li cura starija od frajera par godina. I sta eto ako se neki "ofucani matorac" nalozio na neku curu. Prije ce neko takav imati casne namjere s njom nego njen vrsnjak kome je stalo samo da je natakne i da ide dalje. Manje se bavite tudjim zivotima, a vise svojim.
- ultima_palabra
#132 Re: Kako zaboraviti sve ?
Zaljubila se u njega zato što ju je kulirao... da joj je skidao zvijezde sa neba, bilo bi im fino jedno vrijeme... a onda bi ga ona ostavila zbog nekog lika koji bi je kulirao 
- madner
#133 Re: Kako zaboraviti sve ?
Da joj je spuco samar sada bi rezala vene.
- sheilak
#134 Re: Kako zaboraviti sve ?
mjesec dana...tesko da ces ikad...
evo matematicko pitanje: ako ti za vezu od (skoro) 3,5 godine, treba godinu dana da ga izbacis iz sistema, koliko ti treba onda za vezu od mjesec dana?
evo matematicko pitanje: ako ti za vezu od (skoro) 3,5 godine, treba godinu dana da ga izbacis iz sistema, koliko ti treba onda za vezu od mjesec dana?
-
yoyo13
#135 Re: Kako zaboraviti sve ?
32 kuke kazes...fine godine...pogotovo za kakve veze bez obaveza....zlatno doba

- insomnia78
#136 Re: Kako zaboraviti sve ?
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- cLo
#137 Re: Kako zaboraviti sve ?
Ma duga veza se preboli u toku same veze, nema se tu šta oplakivati, ustaneš, protegneš se, odeš do prozora, sunčan dan, nastaviš sa životom. Meni je teže preboljeti kratku vezu, taman se ufuraš, emocije, euforija, kad odjednom "rise and shine", probudi te kad ti je najslađe, a ti bi se valjao u krevetu bar još 5 minuta.
Tuga brate golema.
- sheilak
#138 Re: Kako zaboraviti sve ?
ma da...duge veze se lako prebole...
- Big Ang
#139 Re: Kako zaboraviti sve ?
cLo wrote:Ma duga veza se preboli u toku same veze, nema se tu šta oplakivati, ustaneš, protegneš se, odeš do prozora, sunčan dan, nastaviš sa životom. Meni je teže preboljeti kratku vezu, taman se ufuraš, emocije, euforija, kad odjednom "rise and shine", probudi te kad ti je najslađe, a ti bi se valjao u krevetu bar još 5 minuta.Tuga brate golema.
-
registrovana onako
#141 Re: Kako zaboraviti sve ?
ovo ima logikecLo wrote:Ma duga veza se preboli u toku same veze, nema se tu šta oplakivati, ustaneš, protegneš se, odeš do prozora, sunčan dan, nastaviš sa životom. Meni je teže preboljeti kratku vezu, taman se ufuraš, emocije, euforija, kad odjednom "rise and shine", probudi te kad ti je najslađe, a ti bi se valjao u krevetu bar još 5 minuta.Tuga brate golema.
- cLo
#142 Re: Kako zaboraviti sve ?
Ne prebole se lako, ali raskid duge veze je dugotrajan proces i počinje 6-12 mjeseci prije finala, a do tada ti si već pripremljen i prazan i ono svejedno ti, i kada je stvarno kraj, već si prebolio. Bar je kod mene tako. Ne dođe to preko noći, nego se razvlačite neko vrijeme i nikome nije dobro, ali ostajete zajedno s nadom u bolje sutra, i kada se iscrpi zadnji atom volje i snage, raskidate. U ovim kratkim vezama te uhvate na prepad, nisi se ni snašao.sheilak wrote:ma da...duge veze se lako prebole...
- ultima_palabra
#143 Re: Kako zaboraviti sve ?
Donekle da... ako ljubav vene, vene i otpadne relativno bezbolno. Ali u većini slučajeva, dvoje nemaju istu percepciju o tom "uvenuću" i onda jedno pati.registrovana onako wrote:ovo ima logikecLo wrote:Ma duga veza se preboli u toku same veze, nema se tu šta oplakivati, ustaneš, protegneš se, odeš do prozora, sunčan dan, nastaviš sa životom. Meni je teže preboljeti kratku vezu, taman se ufuraš, emocije, euforija, kad odjednom "rise and shine", probudi te kad ti je najslađe, a ti bi se valjao u krevetu bar još 5 minuta.Tuga brate golema.
- Big Ang
#144 Re: Kako zaboraviti sve ?
a zamisli duga veza se naglo prekine? to se, naime, nerjetko desi 
-
sha_ba
#145 Re: Kako zaboraviti sve ?
od uvehnuca i percepcije i dobijatemo teme "zene su unistile muskarce" i sl

- KPNCTNJAH
#146 Re: Kako zaboraviti sve ?
Pa realno zene su krive u preko 90% slucajeva 
- sheilak
#147 Re: Kako zaboraviti sve ?
shvatam ja o cemu ti govoris, ali nije sve tako jednostavno. a veza od mjesec dana nije veza. pogotovo nije razlog za ovoliki plac.cLo wrote:Ne prebole se lako, ali raskid duge veze je dugotrajan proces i počinje 6-12 mjeseci prije finala, a do tada ti si već pripremljen i prazan i ono svejedno ti, i kada je stvarno kraj, već si prebolio. Bar je kod mene tako. Ne dođe to preko noći, nego se razvlačite neko vrijeme i nikome nije dobro, ali ostajete zajedno s nadom u bolje sutra, i kada se iscrpi zadnji atom volje i snage, raskidate. U ovim kratkim vezama te uhvate na prepad, nisi se ni snašao.sheilak wrote:ma da...duge veze se lako prebole...
upravo ovo sam ja uradila. zato i govorim.Big Ang wrote:a zamisli duga veza se naglo prekine? to se, naime, nerjetko desi
- Big Ang
#148 Re: Kako zaboraviti sve ?
odo na žene pitaju žene 
- cLo
#149 Re: Kako zaboraviti sve ?
U iole iskrenim vezama i odnosima ne dolazi do iznenađenja. Samo se neiskrene veze, a duge, završavaju na prepad.Big Ang wrote:a zamisli duga veza se naglo prekine? to se, naime, nerjetko desi
- Big Ang
#150 Re: Kako zaboraviti sve ?
To ti tako misliš. Ima svega, vjeruj mi.cLo wrote:U iole iskrenim vezama i odnosima ne dolazi do iznenađenja. Samo se neiskrene veze, a duge, završavaju na prepad.Big Ang wrote:a zamisli duga veza se naglo prekine? to se, naime, nerjetko desi