Prednosti i mane zivota u inostranstvu.

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
stakasa

#126 Re: Prednosti i mane zivota u inostranstvu.

Post by stakasa »

uglavnomja wrote:U biti sva ova orica oko djece se svodi na jednu rijec: IMATI!!

Nije stvar u imanju, imanje ne donosi prijatelje za citav zivot, ni humanost ni ljudskost, ni upoznavanje pravih ljudi, a ne napucanih slika na fb.

Mislim na neki nacin je glupo porediti, danasnje doba ima gomilu prednosti svakako.

Ali ima i mana.

A po meni je najveca nedostatak privatnosti. Sta god da se desi, eto ga na fb, slike, klipovi. Sto je sramotnije i sokantnije - vise serovanja i lajkova ...
Prije, nekada, napijes se na derneku, baljezgas, potuces se, pivracas ... 10 ljudi oko tebe, ispricaju nekom kunto se napio, povracao i za tri dana zaboravljeno. A danas nece se kunto ni otrijezniti znace mu nana u visokom sta je radio ... I rodjak u americi i tetka u danskoj .... a kamoli skola, raja, mama, tata ....
Po meni - urbani mit
bang and blame

#127 Re: Prednosti i mane zivota u inostranstvu.

Post by bang and blame »

uglavnomja wrote:U biti sva ova orica oko djece se svodi na jednu rijec: IMATI!!

Nije stvar u imanju, imanje ne donosi prijatelje za citav zivot, ni humanost ni ljudskost, ni upoznavanje pravih ljudi, a ne napucanih slika na fb.

Mislim na neki nacin je glupo porediti, danasnje doba ima gomilu prednosti svakako.

Ali ima i mana.

A po meni je najveca nedostatak privatnosti. Sta god da se desi, eto ga na fb, slike, klipovi. Sto je sramotnije i sokantnije - vise serovanja i lajkova ...
Prije, nekada, napijes se na derneku, baljezgas, potuces se, pivracas ... 10 ljudi oko tebe, ispricaju nekom kunto se napio, povracao i za tri dana zaboravljeno. A danas nece se kunto ni otrijezniti znace mu nana u visokom sta je radio ... I rodjak u americi i tetka u danskoj .... a kamoli skola, raja, mama, tata ....
Sam' transparentno ;)
(papanski)
prog321

#128 Re: Prednosti i mane zivota u inostranstvu.

Post by prog321 »

Kojim slucajem ste vi generacija iz 80e.
Zato je zlatna :lol:
uglavnomja

#129 Re: Prednosti i mane zivota u inostranstvu.

Post by uglavnomja »

stakasa wrote:

Ali ima i mana.

Po meni - urbani mit

sta je urbani mit :?
DZONPI

#130 Re: Prednosti i mane zivota u inostranstvu.

Post by DZONPI »

Ode tema na drugu stranu jer ima nas ovdje izgleda raznih generacija i to je dobro.Ja poredim period od recimo tih 80 do 90 i meni fakat nije nista falilo jer zivot u Sarajvu je bio idealan.Druzenja planinarenje izleti popularni kafici diskoteke furas danas pank sutra si hasisar muzika bila na nivou imo si izbor ogroman.Veci je bio gust gledat Emanuelu u kino Areni nego sad kad imas internet i sve ti pod rukom nema usta.Pa znate li vi da smo mi ta generacija uzivali tj razvaljivali po Poljskoj i ceskoj.Za nase tadasnje plate zamnjenis para u Marke i put Poljska Dzajic si bio tamo a vidi sad okrenulo se.Moja djeca imaju sad fala bogu sve ali nemaju slobodnog vremena kosto sam ga ja imo.Od malih nogu im se vec uvaljuje ono tako je i nema drukcije.Mi smo puno vise slobode i vremena imali bar od ove djece sto su na zapadu za dole neznam.
Post Reply