Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
nasa

#126 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by nasa »

Arata wrote:Hajde iskreno, zar vama ovo nije sumnjivo:
- slijepo vjeruješ u ono što ti pop / hodža kaže: bog te voli
- ne vjeruješ u ono što ti pop / hodža kaže: bog jedva čeka da te muči
:?:

Ako izuzmemo sve ostalo, zar vam ovo samo po sebi nije sumnjivo?

Ovo u prevodu znači da sve religije počivaju na temelju vjerovanja. Ako ne vjeruješ slijepo džaba ti što si najbolja osoba svih vremena. Sve pada u vodu jer je temelj vjerovanje, pa tek onda se pikaju djela.

A ti mislis znaci da su vjernici dobri I sve dobro koje cine cinili bi svakako samo se zavaravaju da su sebe promijenili radi Boga?Ozbiljno, nije sarkazam
kerima1

#127 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by kerima1 »

pussysmoke wrote:
NIN wrote:Pa covjek!

Zar je to problem za skontat'!?

:-)
Pa kad NIN kaže, koji ima IQ k'o svi mi zajedno... nema tu šta da se priča. Ključaj!
Govori u svoje ime,nema svako mali IQ kao ti :D
pussysmoke

#128 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by pussysmoke »

kerima1 wrote:
pussysmoke wrote:

Pa kad NIN kaže, koji ima IQ k'o svi mi zajedno... nema tu šta da se priča. Ključaj!
Govori u svoje ime,nema svako mali IQ kao ti :D
Arata

#129 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by Arata »

nasa wrote: A ti mislis znaci da su vjernici dobri I sve dobro koje cine cinili bi svakako samo se zavaravaju da su sebe promijenili radi Boga?Ozbiljno, nije sarkazam
Fulila si poentu. Znam stvarno iskreno dobrih ljudi koji su istovremeno vjernici. Znam više ljudi koji sebe zavaravaju da su dobri samo zato što su vjernici. Međutim ono što ja pokušavam da ukažem je temelj religije: prvo bezuslovno vjeruj pa onda sve ostalo. Vjernici iz nekog razloga neće da priznaju sebi da njihov bog želi da vječno muči svakog ko ne vjeruje u njega, bez obzira na sva dobra djela koja taj pojedinac učini tokom svog života. Zar nije apsurd diviti se takvom bogu?
nasa

#130 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by nasa »

Shvatila sam ja sta ti pises ali me interesovala kako vidis onda vjernika I njihova djela...cak I da Bog ne postoji, vjera mora imati utjecaj...
Ne mislim ni za sebe da li cu dzenet ili dzehenem pa nije da bas da zamisljam druge ljude...A osim toga ne mislim da ce Bog ostaviti bez nagrade dobro koje je ucinjeno samo u svrhu dobra bez ikakve koristi.
Towelie

#131 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by Towelie »

pussysmoke wrote:

Zaista postujem NINa kao forumasa i smatram da ima veliko znanje i da je informisan, ali to sad ne znaci da je u pravu za ovo.
I Vojislav Seselj je imao ogromno znanje i natprosecan IQ, pa to sad ne znaci da je njegova ideologija ispravna. Ili znaci?
pussysmoke

#132 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by pussysmoke »

Towelie wrote:Zaista postujem NINa kao forumasa i smatram da ima veliko znanje i da je informisan, ali to sad ne znaci da je u pravu za ovo.
I Vojislav Seselj je imao ogromno znanje i natprosecan IQ, pa to sad ne znaci da je njegova ideologija ispravna. Ili znaci?
Naravno da ne znači, ali se to ne može porediti. Ni u kojem slučaju.
Towelie

#133 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by Towelie »

pussysmoke wrote:
Towelie wrote:Zaista postujem NINa kao forumasa i smatram da ima veliko znanje i da je informisan, ali to sad ne znaci da je u pravu za ovo.
Naravno da ne znači, ali se to ne može porediti. Ni u kojem slučaju.
Naravno da moze, isti je princip i ista logicka greska napravljena. Vidi ovde.
Argument from authority (Latin: argumentum ab auctoritate), also authoritative argument and appeal to authority, is a common form of argument which leads to a logical fallacy when misused.[1]

In informal reasoning, the appeal to authority is a form of argument attempting to establish a statistical syllogism.[2] The appeal to authority relies on an argument of the form:

A is an authority on a particular topic
A says something about that topic
A is probably correc
Ovaj primer vristi NIN i pdf religija. Uostalom, covek je moderator ovde. :D
zlokruhovic

#134 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by zlokruhovic »

Towelie wrote:
pussysmoke wrote:

Zaista postujem NINa kao forumasa i smatram da ima veliko znanje i da je informisan, ali to sad ne znaci da je u pravu za ovo.
I Muhamed je sigurno bio inteligentan čovek(evo zna Arahon iz prve ruke) ali to ne znači daje njegova ideologija ispravna i da je tačna , a još gore da bude da neka Kineskinja od 16 godina ide u pakao zbog njegove poruke.
pussysmoke

#135 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by pussysmoke »

zlokruhovic wrote:I Muhamed je sigurno bio inteligentan čovek(evo zna Arahon iz prve ruke) ali to ne znači daje njegova ideologija ispravna i da je tačna , a još gore da bude da neka Kineskinja od 16 godina ide u pakao zbog njegove poruke.
Naravno da je bio inteligentan. Pogledaj samo šta je postigao u životu. Sljedbenici, literatura...
HM 2011

#136 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by HM 2011 »

zlokruhovic wrote:
Towelie wrote:
pussysmoke wrote: Pa kad NIN kaže, koji ima IQ k'o svi mi zajedno... nema tu šta da se priča. Ključaj!
I Muhamed je sigurno bio inteligentan čovek(evo zna Arahon iz prve ruke) ali to ne znači daje njegova ideologija ispravna i da je tačna , a još gore da bude da neka Kineskinja od 16 godina ide u pakao zbog njegove poruke.
Nadaš se da nema Boga, negiraš postojanje istog - negiraš i sve ostalo u "životu poslje života" negiraš i samo postojanje "života poslje života" boli te k., malu kineskinju boli k., sve ok - čemu onda briga oko male kineskinje i bilo čega.....

Ako ne postoji Bog - ne postoji niti pakao niti raj ?

Ako je to tako onda svi koji vjeruju su u zabludi i koliko god bace vremena na molitvu to je uludo bačeno vrijeme jer to ne postoji, nema nikoga i to je to.....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Znaš da ima Boga (više nije vjeruješ - nego znaš da ima), trudiš se da poštuješ tu činjenicu, trudiš se da daš svoj obol religijskoj strani svog života, nadaš se najboljem na velikom suđenju, žao ti male kineskinje....

Postoji Bog i stovrio je i pakao i raj ?

Svi oni koji ne vjeruju su zavedeni od strane sotone, i ako se ne mole Bogu faktički sotona je kod njih ostvario uspjeh uvjeravajući ih da " svi koji vjeruju su u zabludi i koliko god bace vremena na molitvu to je uludo bačeno vrijeme jer to ne postoji, nema nikoga"....
zlokruhovic

#137 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by zlokruhovic »

HM 2011 wrote: Nadaš se da nema Boga, negiraš postojanje istog - negiraš i sve ostalo u "životu poslje života" negiraš i samo postojanje "života poslje života" boli te k., malu kineskinju boli k., sve ok - čemu onda briga oko male kineskinje i bilo čega.....

Ako ne postoji Bog - ne postoji niti pakao niti raj ?

Ako je to tako onda svi koji vjeruju su u zabludi i koliko god bace vremena na molitvu to je uludo bačeno vrijeme jer to ne postoji, nema nikoga i to je to.....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Znaš da ima Boga (više nije vjeruješ - nego znaš da ima), trudiš se da poštuješ tu činjenicu, trudiš se da daš svoj obol religijskoj strani svog života, nadaš se najboljem na velikom suđenju, žao ti male kineskinje....

Postoji Bog i stovrio je i pakao i raj ?

Svi oni koji ne vjeruju su zavedeni od strane sotone, i ako se ne mole Bogu faktički sotona je kod njih ostvario uspjeh uvjeravajući ih da " svi koji vjeruju su u zabludi i koliko god bace vremena na molitvu to je uludo bačeno vrijeme jer to ne postoji, nema nikoga"....
šta da ti kažem , sotona is my dobar drugar. :-D

p.s
Inače ja sam prigovorio Towelieu zato što on Kineskinju od 16 godina trpa u pakao jer nije prihvatila islam , kao što će isv ići koji nisu muslimani , zapitaj se o tome jer to je poenta moja.
Towelie

#138 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by Towelie »

Inače ja sam prigovorio Towelieu zato što on Kineskinju od 16 godina trpa u pakao jer nije prihvatila islam , kao što će isv ići koji nisu muslimani , zapitaj se o tome jer to je poenta moja.
Ne trpam je ja u pakao, ona sama sebi bira put.
NIN

#139 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by NIN »

Towelie wrote:Ne trpam je ja u pakao, ona sama sebi bira put.
Ne budite smijesni!

Covjek percipira druge po svom nahodjenju, tj. po arsinima grupe kojoj pripada. Ta kineskinja mozda nije nikada dosla u dodir s islamom, niti ce, i to te ne sprijecava da tumacis nju kao vangrupnu jedinku, kao nesto strano i vrijedno vjecne vatre!

Dakle, ti joj kao clan stada biras i determiniras put dok ona, kao ona, nema veze ni s tobom niti s tvojim naukom - totalno ignorantna! Iz njene perspektive ti si smejsan kao klaun! :lol:

Uskogrudnost i ignorancija je posast nase vrste, i to ce nas kostati!
Towelie

#140 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by Towelie »

Covjek percipira druge po svom nahodjenju, tj. po arsinima grupe kojoj pripada. Ta kineskinja mozda nije nikada dosla u dodir s islamom, niti ce, i to te ne sprijecava da tumacis nju kao vangrupnu jedinku, kao nesto strano i vrijedno vjecne vatre!
Surprise, surprise, ako ta nasa Kineskinja nije nikada cula za Islam i Muhammeda saws za vreme svog zivota ona ce racun polagati na Sudnjem danu. Dakle, uslov da neko ode u Vatru je da je za zivota cuo za Islam i Poslanika i nije poverovao.
nemezis

#141 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by nemezis »

Towelie wrote:
Surprise, surprise, ako ta nasa Kineskinja nije nikada cula za Islam i Muhammeda saws za vreme svog zivota ona ce racun polagati na Sudnjem danu. Dakle, uslov da neko ode u Vatru je da je za zivota cuo za Islam i Poslanika i nije poverovao.
Pa čula je, kao što si i ti čuo za mormone.
Towelie

#142 Re: Zakir Naik

Post by Towelie »

nemezis wrote:
Towelie wrote:
Pa čula je, kao što si i ti čuo za mormone.
Istina, i ako se ispostavi da je mormonizam real deal, ja necu imati izgovor kako nisam o tome nista znao.
NIN

#143 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by NIN »

Towelie wrote:Surprise, surprise, ako ta nasa Kineskinja nije nikada cula za Islam i Muhammeda saws za vreme svog zivota ona ce racun polagati na Sudnjem danu. Dakle, uslov da neko ode u Vatru je da je za zivota cuo za Islam i Poslanika i nije poverovao.
Ma nemoj!

Jesil' ti glup il' se pravis idiotom?
S4mpion

#144 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by S4mpion »

NIN wrote:
Towelie wrote:Ne trpam je ja u pakao, ona sama sebi bira put.
Ne budite smijesni!

Dakle, ti joj kao clan stada biras i determiniras put dok ona, kao ona, nema veze ni s tobom niti s tvojim naukom - totalno ignorantna! Iz njene perspektive ti si smejsan kao klaun! :lol:

Uskogrudnost i ignorancija je posast nase vrste, i to ce nas kostati!
Čovjeku je primjer Kineskinje podmetnut, a nisam nešto primjetio da je plaho zainteresovan za korigovanje njenog svjetonazora.

Čovjek ne determinira put nikome, samo ima svoje tumačenje. Tumačenje je OK sve dok ga ne namećeš drugome, da je on njoj sudio, druga bi priča bila.

I taj kez koji nazor trpaš odaje da diskusiju shvataš previše lično, a ne bi trebao :sabur:
Towelie

#145 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by Towelie »

NIN wrote:
Towelie wrote:Surprise, surprise, ako ta nasa Kineskinja nije nikada cula za Islam i Muhammeda saws za vreme svog zivota ona ce racun polagati na Sudnjem danu. Dakle, uslov da neko ode u Vatru je da je za zivota cuo za Islam i Poslanika i nije poverovao.
Ma nemoj!

A jesi li ti za sve ove godine forumasenja naucio sta je ad hominem i da on nece nadomestiti nedostatak argumenta?
I jos, da sam ja tebi napisao ovo kao ti meni sad, da li bi dobio ban za vredjanje?
zlokruhovic

#146 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by zlokruhovic »

S4mpion wrote: Čovjeku je primjer Kineskinje podmetnut, a nisam nešto primjetio da je plaho zainteresovan za korigovanje njenog svjetonazora.

Čovjek ne determinira put nikome, samo ima svoje tumačenje. Tumačenje je OK sve dok ga ne namećeš drugome, da je on njoj sudio, druga bi priča bila.

I taj kez koji nazor trpaš odaje da diskusiju shvataš previše lično, a ne bi trebao :sabur:
Ma jel moguće?? , pa upravo takvim stavom su se dehumanizovale gomile naroda u ovih 2000 godina monotezima u stvarnom i realnom životu koje je rezultovalo neverovatnim zločinima , i dan danas rezultuje.

Ovakav odnos je ono što je pravi problem.

Zato ja ništa vernciima ne verujem jer kad tad iskustvo uči ljudski rod da će oni zapaliti vatru u vreme mog kratkog života i reš me prepeći jer sam nevernik.
S4mpion

#147 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by S4mpion »

zlokruhovic wrote:
S4mpion wrote: Čovjeku je primjer Kineskinje podmetnut, a nisam nešto primjetio da je plaho zainteresovan za korigovanje njenog svjetonazora.

Ma jel moguće?? , pa upravo takvim stavom su se dehumanizovale gomile naroda u ovih 2000 godina monotezima u stvarnom i realnom životu koje je rezultovalo neverovatnim zločinima , i dan danas rezultuje.

Ovakav odnos je ono što je pravi problem.

Zato ja ništa vernciima ne verujem jer kad tad iskustvo uči ljudski rod da će oni zapaliti vatru u vreme mog kratkog života i reš me prepeći jer sam nevernik.
Imaš svoj scenarij i vjeruj u njega.
angeldimov

#148 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by angeldimov »

NIN wrote:
Ma nemoj!

NIN, nije lijepo da vrijeđaš goste.
NIN

#149 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by NIN »

S4mpion wrote:I taj kez koji nazor trpaš odaje da diskusiju shvataš previše lično, a ne bi trebao :sabur:
:lol:

Znam da cu ispast budala al', sta cu!

Doduse, da budem iskren, necu ispast jer sam vec budala sto pokusavam objasnit' zivotinji da je ustvari zivotinja, iliti zivina! :D

...s oznakom na grudima il', prije ce na retrovizoru. :D
S4mpion

#150 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by S4mpion »

NIN wrote:
S4mpion wrote:I taj kez koji nazor trpaš odaje da diskusiju shvataš previše lično, a ne bi trebao :sabur:
:lol:

Znam da cu ispast budala al', sta cu!

Doduse, da budem iskren, necu ispast jer sam vec budala sto pokusavam objasnit' zivotinji da je ustvari zivotinja, iliti zivina! :D

...s oznakom na grudima il', prije ce na retrovizoru. :D
Pa eto, tvoja žrtva nije uzaludna ako si naučio da svoj sud, prema nekome, baziran na tvojim ličnim aršinima, zadržiš za sebe. Uštedi se vremena. :sabur:
Post Reply