Predlozena podtema: kupci iz Walmart-a. Walmart je americki Bingo.

Generalno mi lijepo zvuci, ali ovo se vec desava u nekom obliku na svakom djelicu Planete Zemlje, ukljucujuci i SAD, i to iz potpuno opravdanih razloga.Gojeni H wrote:Benjamin Franklin wrote:
Drustvo koje se odrekne dijela slobode da bi dobilo malo sigurnosti ne zasluzuje nijedno i izgubice oboje.

Desavalo se, desava se i desavace se. Svaka drzava prije ili kasnije nastojat' ce da kontrolise covjeka.Ja Sam Odavle wrote:Generalno mi lijepo zvuci, ali ovo se vec desava u nekom obliku na svakom djelicu Planete Zemlje, ukljucujuci i SAD, i to iz potpuno opravdanih razloga.Gojeni H wrote:Benjamin Franklin wrote:
Drustvo koje se odrekne dijela slobode da bi dobilo malo sigurnosti ne zasluzuje nijedno i izgubice oboje.

Jesta, ali ima stvari na koje dobrovoljno pristajemo, ponekad s dobrim obrazlozenjem. Probaj sjesti u avion a da tvoje tijelo nije izvrgnuto pogledima ili dodirima drzavnih sluzbenika, i protiv toga svaki otpor je uzaludanGojeni H wrote:Desavalo se, desava se i desavace se. Svaka drzava prije ili kasnije nastojat' ce da kontrolise covjeka.Ja Sam Odavle wrote:Generalno mi lijepo zvuci, ali ovo se vec desava u nekom obliku na svakom djelicu Planete Zemlje, ukljucujuci i SAD, i to iz potpuno opravdanih razloga.Benjamin Franklin wrote:
Nacisti i komunisti su mozda najpoznatiji, ali i kapitalisti i svi ostali ce uvijek nastojati da covjeku oduzmu njegove slobode. Demokratsko drustvo vladi ostavlja najmanje prostora za manevar.
Zato je tu covjek, gradjanin da prihvati da ce se uvijek morati boriti da bi ostao slobodan. Sloboda se ne poklanja, ona se otima.