UMRO DOBRICA ĆOSIĆ

sinuhe

#126 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ

Post by sinuhe »

Zanimljivo kako se balkanska "inteligencija" smatra centrom svijeta. Cim se pojavi kakav pisac kolege ga caste nobelovim nagradama i cime sve ne. Onda jos to prenesu i na narod.
mO k3

#127 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ

Post by mO k3 »

sinuhe wrote:Zanimljivo kako se balkanska "inteligencija" smatra centrom svijeta. Cim se pojavi kakav pisac kolege ga caste nobelovim nagradama i cime sve ne. Onda jos to prenesu i na narod.
PA jeli ti mislis da ima istine u tome ??
Daj dzukela je lagala citav zivot i da ima morala i dostojanstva ne bi pred smrt
harunn

#128 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ

Post by harunn »

Fatmir Alispahić o Dobrici Ćosiću

Vega_Brothers

#129 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ

Post by Vega_Brothers »

Uzeo sam da čitam "Bosanski rat". Očekivao sam velikosrbovanje ali sa stilom, ipak je on neki akademik. Ovo su uvodne rečenice iz knjige:"Iz Bosne stižu zastrašujuće vesti: počeo je rat između Muslimana i Srba. Započeli su ga muslimani, sarajevski razbojnici, ubijajući Srbe, "četnike". Za Muslimane i njihove "zelene beretke" svi su Srbi "četnici". Alija, uz političku podršku Evrope i Amerike, krenuo je svoj džihad za "nezavisnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu".

Pa ovo je na nivou prosječnog pijanog guslara, ipak sam od najvećeg ideologa velikosrpstva očekivao više.

Interesantno da je ta knjiga zapravo njegov ratni dnevnik a da unose iz vremena genocida u Srebrenici nije objavio. Između 26. maja i 15. jula 1995. nema unosa, a i u unosu iz 15. jula nema nikakvog spomena Srebrenice.
SmokingMan

#130 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ

Post by SmokingMan »

Jedna prljava usta manje.
Sara03

#131 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ

Post by Sara03 »

On akademik? :-)

Nema akademika, dok se ne skine to masonsko odjelo. Kod tako obućenih, ne postoji ni zrno kritičkog mišljenja, osim onog koji se uklapa u okvire pripadajućeg stada.
Vega_Brothers

#132 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ

Post by Vega_Brothers »

"Bosanski rat"

(16. 09. 1995.)
"Ja dve godine strahujem od poraza u Bosni. Ovih dana mi je taj poraz sasvim izvestan. Srpski narod je dvadeseti vek započeo oslobodilačkim ratovima sa pobedničkim ishodima nad velikim silama, a dogodiće se da ovaj vek okonča vojnim porazom od bosanskih Muslimana i Hrvata. Nas koji smo, zaista, srušili dve carevine poraziće slovenski poturčenjaci u Bosni i jedan mali narod - Hrvati, koje smo u dva svetska rata spasli nacionalnog sloma."
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#133 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ

Post by pici »

Vega_Brothers wrote:"Bosanski rat"

(16. 09. 1995.)
"Ja dve godine strahujem od poraza u Bosni. Ovih dana mi je taj poraz sasvim izvestan. Srpski narod je dvadeseti vek započeo oslobodilačkim ratovima sa pobedničkim ishodima nad velikim silama, a dogodiće se da ovaj vek okonča vojnim porazom od bosanskih Muslimana i Hrvata. Nas koji smo, zaista, srušili dve carevine poraziće slovenski poturčenjaci u Bosni i jedan mali narod - Hrvati, koje smo u dva svetska rata spasli nacionalnog sloma."
sve tHocno od do... :thumbup:
Post Reply