KO SU OVI?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Pjanic15

#126 Re: KO SU OVI?

Post by Pjanic15 »

Brkooo wrote:jest to malo ofirno...zato i govorim da je bolje da su uzeli ovaj rimski :D , al boze moj

mada nigdje ne vidim da pozivaju na antisemitizam ... nit pale knjige pred rajhstagom ... :D

uzeli su najbolje od najgoreg ... a to su " Tapferkeit Stolz und Ehre " , a toga puno nedostaje u ovom vremenu :wink: :D
Image

Ovo uopšte nije "izvorni" Rimski :lol: , nego ustvari moderni dizajn SPQR napravljen po principu nacističkog. Ne postoji izvorni primjerak, a ono je originalni nacistički dizajn.
Brkooo

#127 Re: KO SU OVI?

Post by Brkooo »

pa nemoj bit bukvalac, mislio sam da su rimljani imali izvorni ... a stavio dizajn na koji sam prvi naletio :-)

i nije original...ima ljiljane a ne svastiku :oops:
Pjanic15

#128 Re: KO SU OVI?

Post by Pjanic15 »

Brkooo wrote:pa nemoj bit bukvalac, mislio sam da su rimljani imali izvorni ... a stavio dizajn na koji sam prvi naletio :-)

i nije original...ima ljiljane a ne svastiku :oops:
Lol, pa upravo si ti bukvalisao, a sada meni kažeš da sam ja kada sam objasnio da je u pitanju originalni nacistički.
Brkooo

#129 Re: KO SU OVI?

Post by Brkooo »

zar ne vidis ovog stidnog smajlija :oops: :lol:

ma znam vidi se iz aviona da je nacisticki dizajn... ali sve ima svoje ali... :D

trebali su samo neki drugi dizajn orla :roll: , sve u svemu podrzavam
Chile17

#130 Re: KO SU OVI?

Post by Chile17 »

Brkooo wrote:zar ne vidis ovog stidnog smajlija :oops: :lol:

ma znam vidi se iz aviona da je nacisticki dizajn... ali sve ima svoje ali... :D

trebali su samo neki drugi dizajn orla :roll: , sve u svemu podrzavam

(y)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
SmokingMan

#131 Re: KO SU OVI?

Post by SmokingMan »

Kemal Malovčić wrote:Mislim da je ovo privatna armija bakira izetbegovića. Ili baba. 8-)
Komande dobijaju iz trezora centralne banke... 8-)
drndalo

#132 Re: KO SU OVI?

Post by drndalo »

Brkooo wrote:jest to malo ofirno...zato i govorim da je bolje da su uzeli ovaj rimski :D , al boze moj

mada nigdje ne vidim da pozivaju na antisemitizam ... nit pale knjige pred rajhstagom ... :D

uzeli su najbolje od najgoreg ... a to su " Tapferkeit Stolz und Ehre " , a toga puno nedostaje u ovom vremenu :wink: :D
Jah, taman sam tako i mislio, 1. Gelsenkirchen-ska Oslobodilacka Udarno-probojno-gazijska Brigada, u rasejanju... :roll:
ljutiajvar

#133 Re: KO SU OVI?

Post by ljutiajvar »

KO SU OVI?

Ovo su sine ustase, samo iz bosnjackog krila, nema dileme. Isto kao cetnici samo drugacije obojeni.

Kakav crni airsoft klub, ovo je opasno.
bingov buraz

#134 Re: KO SU OVI?

Post by bingov buraz »

Slo Burner wrote:Ne procitah ovoliko negativnih komentara ni o cetnickom ravnogorskom :D
naravno da neces nije to in,ovaj drndalo se pita zasto niko iz Buzima nije poginuo na Sarajevu,valjda su se trebali teleportirati iz okruzenja pocistiti brda oko Sarajeva (da razni silverfoksovi i drugi rejban voriorsi mogu na miru piti kaficu u gradu) i onda se vratiti u okruzenje i nastaviti sa uobicajenim aktivnostima borbe sa tri agresorske vojske :D
drndalo

#135 Re: KO SU OVI?

Post by drndalo »

Seres, drndalo je samo odgovorio na konstataciju da su Buzimljani samo jednu stepenicu ispod boga, a da su Sarajlij(ic)e samo lezali, kukali, i svercovali... Pa reko' otkud onda meni >3 god. ratovanja (ne vojske, nego ratovanja, jer sam ipak ponekad bio i pusten kuci na odmor...) kad su svi drugi ratovali za nas, a mi samo kaHve ispijali... Pa u tom svjetlu rekoh da ima vise momaka iz Sarajeva koji su poginuli u Krajini '95, nego krajisnika koji su poginuli oko SA,'92-'95... Cisto kao kontra tezu lezanju sve vrijeme rata...

Kao sto vec rekoh, sjecam se od pocetka do kraja rata vecine, sjecam se i "ramboVa" koji su trajali 1-3 dana, a nisu sta puno napravili osim sto su polozili zivot, nazalost mahom bez veze, a sjecam se i neuglednih ljudi, zilavih, sa 3 zuba u glavi, koji puno ne pricaju, ali kada tarapana krene, kao da se 100 vragova iz njih probudi... I ti su bili najcesce prevaga u svakoj uspjesnoj bitci... Da se razumijemo, ja ne spadam u te... Ja sam uvijek bio negdje izmedju... Imao sam privatni Rej-ban Jelacic na glavi, privatnu uniformu, privatne cizme (gojzerice Adidas, sada bi im spomenik trebao podici) i nosao ih ko maneken u rovovima, nekada suhim, nekada punim vode i blada i preko visine koljena, samo oruzje i orudje nije bilo privatno, ali bmobe koje sam nosio sa sobom kao sredstvo zadnje mjere sam opet platio vlastitim cigarama...

Ovakvi vojnici sa snimaka bi u pravom ratu potrajali (u zavisnosti od protivnika i taktike) od 20 minuta, do 2 dana... Pa bi se ili prilagodili, ili izginuli... Mozda ove taktike spec. policija za upadanje u zatvorene prostore i izvlacenje talaca sa sto manje zrtava piju vode kada njih 20-30 sa 3 strane upada istovremeno u neki prostor gdje 3-5 otmicara cuva taoce, ali takav rat se vodi samo na Call od Duty 1, 2, 3, 4... Sifra: Vijetnam... Pogledaj im gornju sliku gdje kao patrola idu kroz sumu stazom, gdje 3 covjeka, dobro rasporedjena u zasjedi i sa dobrim naoruzanjem mogu u prvih 5 sekundi prepoloviti cijelo drustvo...
bingov buraz

#136 Re: KO SU OVI?

Post by bingov buraz »

drndalo wrote:Seres, drndalo je samo odgovorio na konstataciju da su Buzimljani samo jednu stepenicu ispod boga, a da su Sarajlij(ic)e samo lezali, kukali, i svercovali... Pa reko' otkud onda meni >3 god. ratovanja (ne vojske, nego ratovanja, jer sam ipak ponekad bio i pusten kuci na odmor...) kad su svi drugi ratovali za nas, a mi samo kaHve ispijali... Pa u tom svjetlu rekoh da ima vise momaka iz Sarajeva koji su poginuli u Krajini '95, nego krajisnika koji su poginuli oko SA,'92-'95... Cisto kao kontra tezu lezanju sve vrijeme rata...

.
prvi si poceo sa ruznim prebrojavanjem zrtava ali moze i tako
http://zalihovac.blogspot.com/2010/01/z ... n.html?m=1
poginuo u prvoj akciji deblokade Sarajeva
93-ca ofanziva na Igman,raspad sistema,bjezanija gdje ko stigne,rahmetlija Izetbegovic povlaci jos samo jedan ocajnicki potez,poziva 7muslimansku i 17 krajisku u pomoc,rezime cetnici zaustavljeni
95-ta pompezno najavljivana deblokada i nevidjena zavala jedinica sa vanjske strane obruca,gle cuda opet krajisnici tu,jedna od rijetkih jedinica koja je izvrsila planirano
e sad to su ti light krajisnici (Sana,Kljuc,Sanica,Prijedor nesto Bl) ovi zapadniji su jos gadniji :mrgreen:
Kemal Malovčić

#137 Re: KO SU OVI?

Post by Kemal Malovčić »

SmokingMan wrote:
Kemal Malovčić wrote:Mislim da je ovo privatna armija bakira izetbegovića. Ili baba. 8-)
Komande dobijaju iz trezora centralne banke... 8-)
Razumijemo se. :-D
dezurni_ucenik

#138 Re: KO SU OVI?

Post by dezurni_ucenik »

Sta ste skontali na kraju ,jel pucaju iz pravih puskica ili je u pitanju paintball turnir?
Maharadza

#139 Re: KO SU OVI?

Post by Maharadza »

ljutiajvar wrote:KO SU OVI?

Ovo su sine ustase, samo iz bosnjackog krila, nema dileme. Isto kao cetnici samo drugacije obojeni.

Kakav crni airsoft klub, ovo je opasno.
Za četnike i ustaše jesu itekako opasni. ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Fact

#140 Re: KO SU OVI?

Post by Fact »

Koliko li su samo očistili kupatila po Austriji i Njemačkoj da bi kupili ovu opremu? :zoka: :thumbup:
ljutiajvar

#141 Re: KO SU OVI?

Post by ljutiajvar »

Sada salu na stranu.

Meni se cini da ovi ne guze nikako.

Pitaju li se ovi ikada sta im zene rade dok se igraju ta-ta u šumi ?

:D
drndalo

#142 Re: KO SU OVI?

Post by drndalo »

bingov buraz wrote:
drndalo wrote:Seres, drndalo je samo odgovorio na konstataciju da su Buzimljani samo jednu stepenicu ispod boga, a da su Sarajlij(ic)e samo lezali, kukali, i svercovali... Pa reko' otkud onda meni >3 god. ratovanja (ne vojske, nego ratovanja, jer sam ipak ponekad bio i pusten kuci na odmor...) kad su svi drugi ratovali za nas, a mi samo kaHve ispijali... Pa u tom svjetlu rekoh da ima vise momaka iz Sarajeva koji su poginuli u Krajini '95, nego krajisnika koji su poginuli oko SA,'92-'95... Cisto kao kontra tezu lezanju sve vrijeme rata...

.
prvi si poceo sa ruznim prebrojavanjem zrtava ali moze i tako
http://zalihovac.blogspot.com/2010/01/z ... n.html?m=1
poginuo u prvoj akciji deblokade Sarajeva
93-ca ofanziva na Igman,raspad sistema,bjezanija gdje ko stigne,rahmetlija Izetbegovic povlaci jos samo jedan ocajnicki potez,poziva 7muslimansku i 17 krajisku u pomoc,rezime cetnici zaustavljeni
95-ta pompezno najavljivana deblokada i nevidjena zavala jedinica sa vanjske strane obruca,gle cuda opet krajisnici tu,jedna od rijetkih jedinica koja je izvrsila planirano
e sad to su ti light krajisnici (Sana,Kljuc,Sanica,Prijedor nesto Bl) ovi zapadniji su jos gadniji :mrgreen:
Nista ja prebrojavao nisam, znam sta sam ja radio, znam bogami i sta su drugi radili, ja sam samo odgovorio na konstataciju da su neki anamo jeli tramvaje za dorucak i trolama cackali zube, a ja i slicni meni ispijali kaHve i kukali...
DaysleepeR

#143 Re: KO SU OVI?

Post by DaysleepeR »

mašala lijepa topovskog mesa da drže odstupnicu dok se mi koji smo ovaj rat preživjeli lijepo uhvatimo noge ka sretnijim krajevima :thumbup:

samo naprijed omladino, budući dijasporac vas svesrdno podržava
dječak sa šibicama

#144 Re: KO SU OVI?

Post by dječak sa šibicama »

Plagijat u svakom slucaju... Japanci su davno isfurali fazon

Image

Image
omar little

#145 Re: KO SU OVI?

Post by omar little »

a budala, iz cista mira s ovim hodati po licu...

Image

spominju i janje da se okrenulo, pa et' svakom prvi maj na njihov nacin izgleda :D
155_mm

#146 Re: KO SU OVI?

Post by 155_mm »

area51 wrote:
karanana wrote:ovi su ti oni koji bi prvi shmugnuli da zaoprave zapuca.
:lol: :thumbup:
pa oni koji su svjesno dozivjeli dogadjanja 1992 znaju da su upravo ovakvi tipovi prvi pruzili otpor iz naroda podivljalim i propagandom u mozak izjebanim srpskim nacionalistima 1992. jedina razlika je sto su ti momci 1992 za nekoliko puta bili slabije organizovani i obuceni od ovih na snimku. da su ti momci 1992 bar upola bili ovako organizovani i obuceni kao ove munje stanje na terenu bi danas bilo savim drugacije.
karanana

#147 Re: KO SU OVI?

Post by karanana »

sta mislis pod obucenoscu?
Fact

#148 Re: KO SU OVI?

Post by Fact »

pa rigorozna airsoft obuka ili kako je poznato u narodu obuka za sve one koji nisu mogli/imali hrabrosti upasti u pravu vojsku
155_mm

#149 Re: KO SU OVI?

Post by 155_mm »

karanana wrote:sta mislis pod obucenoscu?
pa na to da su bar jednom isprobali da se rasporede u strelce prije nego pocnu da ginu od protivnicke vatre. iz iskustva znam da se zbog toga najvise ginulo prvi dana sukoba pa cak i od vlastite vatre jer je obuka u skolopu tima u kojem se poslije i borbeno djeluje bila nula jer jednostavno nije bilo vremena za ovakve "igre" po sumama 1992.

na zalost cak i poslije je zbog nedostatka ovakve vrste obuke mnogo ginulo.
pogledaj ovu katastrofu i bit ce ti jasno o cem govorim. koja tragedija. jos se skupili jedan uz drugog kao da hoce da se za ruke drze. gledajuci ovaj snimak stalno sam strepio da ce padne nekoliko minobacaki mina 120 mm i da masakar napravi.
karanana

#150 Re: KO SU OVI?

Post by karanana »

gledali ljudi na youtubeu snimke rata i sada se na taj nacin i ponasaju i stupaju u nekakvim povorkama i nosenjima zastava. a uz to su tu i filmovi i veoma realne video igrice.
i to obucenost? da li je obuceniji neki balavac sa ovih snimaka ili neko ko je 80ih i prvih par godina 90ih bio u jna? ne kazem da se nesto bogzna naucilo ni u jna, ali sigurno se ne moze reci da je to manje od ovih.

kako znas da ovi znaju kako da se rasporede? ok, dostupno je vise informacija sada, ali to je sve u domenu videoigrica, youtubea i googla. vidjeli bi sta bi i kako bi da im pravo zaroka.
Locked