Mesic vs. Boro Paravac

JBL

Post by JBL »

Vaša mržnja prema Srbima je tolika da bi bilo dovoljno da neki Hrvat na TV-u izjavi da je prema njegovim "najnovijim" saznanjima u Jasenovcu billo svega tri žrtve pa da se uhvatite te izjave kao jedine istinite .....
Na žalost, istina o Jasenovcu je da je to bio jedan od najstrašnijih logora van Njemačke i da su u njemu poklali skoro pola miliona Srba - dva puta više od broja svih žrtava u ratu u BiH.[/quote]

ma to je ocita glupost... znas li kakav industrijskih poduhvat je unistenje 700.000, cak i za vece logore je to ogromno

pored toga je statisticki nemoguce..... falilo bi nekoliko ljudi u svakoj kuci regije

za vrijeme Slobodana je broj otisao vec u miljone

:zzzz:
Solana

Post by Solana »

Vrlo zanimljivo:

Jevreji raspolažu podacima o 600.000 ubijenih u Jasenovcu.
MC Simon Vizental također o 600.000 ubijenih.
Nijemci kažu "do pola miliona ljudi".
Britanci o 550.000 ljudi.
Srbi o 700.000 žrtava.
Hrvati o 600.000 žrtava.

Ali srbomrzci neće povjerovati ni u jednu od tih brojki. Naprotiv, oni će povjerovati jedino u onu cifru koju su plasirali direktni potomci tih Ustaša koji su lično klali u Jasenovcu da je tu riječ o 70 hiljada žrtava.

Znači li to da ćete za 30-40 godina jedino povjerovati naslednicima R. Mladića kad je u pitanju broj žrtava u Srebrenici (oni kažu da je bilo svega 1500 žrtava) ignorišući sve ostale podatke?

Kažeš da je nemoguće ubiti 700.000 ljudi za 5 godina? :?
Na čemu temeljiš ovu tvrdnju?
Pa dovoljno je da angažuješ 100 osoba koje će dnevno ubijati po desetoricu Srba (a to je hiljadu dnevno) i već za dvije godine će se nakupiti 700.000 ubijenih.
Jesi li ikada bio u Jasenovcu? Jesi li vidio koliki je to ogroman logor? Pa spadao je u desetak najvećih logora u Evropi za vrijeme WW2.
manijak1

Post by manijak1 »

Ali srbomrzci neće povjerovati ni u jednu od tih brojki. Naprotiv, oni će povjerovati jedino u onu cifru koju su plasirali direktni potomci tih Ustaša koji su lično klali u Jasenovcu da je tu riječ o 70 hiljada žrtava.
Ma možda su sami sebe ubijali ?
InsecT

Post by InsecT »

mislim da se radi o masovnoj histeriji pracenoj nehoticnim samoubistvima u nezeljenom stampedu :oops:

ipak je to logor :zzzz:
Jaranuopancima

Post by Jaranuopancima »

Solana wrote:
CROCOP wrote:J
Draga braco Srbi, moze li mi netko od vas prisutnih objasniti, koja je vjerojatnoca ili da li je to uopce moguce, povesti diskusiji, cak i onu bezazlenu poput npr. "Zivot koala u Jugozapadnoj Australiji" a da se i u toj temi neki srbin ne osjeti uvrijedjen, ugrozen i pri tom se odmah ne prisjeti Cara Lazara, Kosovske bitke, Jasenovca i tih za Srbe omiljenih povijesnih i vjecitih tema?
Ima jedan interesantan komentar na hrvatskom forumu. Mrzi me da ga sada tražim ali otprilike ide ovako:
"Prošlo je deset godina od Srebrenice a i dan, danas se svakodnevno Srebrenica spominje u barem 15 elektronskih i štampanih medija. Od Jasenovca je prošlo 60 godina, a Muslimani su za ovih 10 godina deset puta više spomenuli Srebrenicu nego Srbi Jasenovac za 60 godina"

I stvarno, u zadnjih par godina neko od političara na vlasti se usudi da spomene Jasenovac i odmah krene danonoćno proganjanje po svim medijima i forumima "Odakle mu pravo?!". Ma da, Srbi nemaju pravo da uopšte spominju Jasenovac zato što tamo nisu klali već su bili žrtve.

Potpisujem!

da je u proslom ratu 1941-45... bosnjaka ili hrvata stradalo koliko srba

nikada vise ni bosnjaci ni hrvati nebi zivjeli sa srbima u istoj dravi!
SD-6

Post by SD-6 »

opanak iz kojeg sad birca stancas : :D
molim moderatore da mi odgovore ko je izbrisao moj post od sinoc:
"Ramus rules",ko i zasto?...ovo je neka teska urota( :shock: hebote evo me ko margi :lol: :-x )
takodjer tema(na diskusijama)"kakva je ovo guzva u gradu",na koju sam sinoc dao komentar je takodjer propala u zemlju...a samo sam reko da sam iz zeze zatekbiro,pa da su se neke mrcine sjatile oko mene,i da je to bio razlog...stvarno ne znam u cemu je fol. :? .mnoge psovke ovdje prolaze ,a moja dva bezazlena posta se obrisu,odnosno tema se ukine...ma urota kazem je vama... :-?(a mozda se proculo da me Hezbolah stipendira :shock:) a sve neki liberali :oops:
SD-6

Post by SD-6 »

eee naso sam onu temu :wink: ....ali vam Ramusa fakat necu halilit
"Ramo rammstein rules" :D
... od kuda znate da je Haradinaj :-? :oops: :D
:zzzz:
InsecT

Post by InsecT »

:lol:

;)
Post Reply