Žilić: Želim u BiH investirati 5 milijardi eura

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Djubre_

#126 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by Djubre_ »

U onakvim drzavama ima vjeruj. A posto mi zivimo u zaprdjenoj i ne vjerujemo ni u sta dok svojim ocima ne vidimo to je nesto drugo..

Sa moje tacke gledista, on ima nekih 20 milijardi, gdje ga vec lupaju porezi. Imaju tu i mnogi zaostatci naravno koje mu ne mogu odmah uplatiti. Ali.milijarde da ima, vjerujem da ima. Da nema, od cega bi mu luxemburg uzimao vec.. i nije jedini kojeg luxemburg lupa..

A ostatak ce dobivati kako je izracunato u narednih jos 20 godina.. koje mozda nece ni dozivjeti..

Meni samo malo nije jasno da jedan patent vrijedi tolike novce.. ali kad vidim kako posljivi facebook, yahoo, google i ostali mlate lovu.. onda sve je moguce..

Chevrolet firma u juznoj americi 300 chevroleta pravi dnevno!.. ako je vjerovati discoveryu.. to je ogromna lova na kraju mjeseca.. covjek bi rekao.. ma sta oni danas naprave.. 10 auta.. heh.. koliko je trziste pojma nemamo.. stancaju se ko cigarete..

U auto industriju sam se uvjerio preko preventa..

500 auta dnevno tourana.. i vise..
500 auta dnevno golfa 6
500 golfa 7
400 bmwa
400 audia
200 porschea
1000 citroena, nissana..

Itd..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
saibaba

#127 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by saibaba »

Ja samo ne mogu da vjerujem da takav medijski proces nije nikako popracen .. Mislim da je to najveci iznos odstete koju je neko dobio ikad...
rekla-kazala

#128 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by rekla-kazala »

Svakom od Vas koji vjerujete nudim opkladu: Na vaših 100 KM ja stavljam 1000 pa ako ste toliko sigurni bujrum.
Kad se pojavi na forbesovoj listi milijardera ja vam isplatim lovu. :lol:
rekla-kazala

#129 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by rekla-kazala »

Djubre_ wrote:U onakvim drzavama ima vjeruj. A posto mi zivimo u zaprdjenoj i ne vjerujemo ni u sta dok svojim ocima ne vidimo to je nesto drugo..

Sa moje tacke gledista, on ima nekih 20 milijardi, gdje ga vec lupaju porezi. Imaju tu i mnogi zaostatci naravno koje mu ne mogu odmah uplatiti. Ali.milijarde da ima, vjerujem da ima. Da nema, od cega bi mu luxemburg uzimao vec.. i nije jedini kojeg luxemburg lupa..

A ostatak ce dobivati kako je izracunato u narednih jos 20 godina.. koje mozda nece ni dozivjeti..

Meni samo malo nije jasno da jedan patent vrijedi tolike novce.. ali kad vidim kako posljivi facebook, yahoo, google i ostali mlate lovu.. onda sve je moguce..

Chevrolet firma u juznoj americi 300 chevroleta pravi dnevno!.. ako je vjerovati discoveryu.. to je ogromna lova na kraju mjeseca.. covjek bi rekao.. ma sta oni danas naprave.. 10 auta.. heh.. koliko je trziste pojma nemamo.. stancaju se ko cigarete..

U auto industriju sam se uvjerio preko preventa..

500 auta dnevno tourana.. i vise..
500 auta dnevno golfa 6
500 golfa 7
400 bmwa
400 audia
200 porschea
1000 citroena, nissana..

Itd..

Na svojoj stranici je naveo i poresku prijavu u Njemačkoj sa isto tako nekim iznosom ali ga ne uhapsiše jer ga ne smatraju zdravom osobom i jer para nema na računu.
Last edited by rekla-kazala on 27/12/2013 12:30, edited 1 time in total.
Djubre_

#130 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by Djubre_ »

Pa sta ce biti u medijima kada se ganjaju oko para. Ovaj ima pravo na taj novac, a ovi ne mogu isplatiti taj novac! Propali bi odmah! Ja ne tvrdim da ima 24 milijarde. Ali da nekoliko milijardi ima, vjerujem da ima. Ako pogrijesim, je li to sramota neka? Heh bosnje moje

rekla-kazala

#131 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by rekla-kazala »

Par dana prije BH medija su hrvatski mediji izvjestili o "najbogatijem Hrvatu ". Sve se brzo utihnulo jer su skontali da je sve ubleha i prepustili ga našim medijima da se blamiraju.
Da on ima te milijarde već bi Milanović klečao na koljenima i molio ga za investicije.
Ono što me boli je činjenica da tako puno ljudi vjeruje u priču a priča je realna koliko i alijine zlatne kašike.
whiter shade of pale

#132 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by whiter shade of pale »

do kojeg uzrasta je normalno vjerovati u bajke?
burger_pasa

#133 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by burger_pasa »

Neznam cemu ove price. Pa bogatih i uspjesnih Bosanaca ima jako puno u svijetu. Veliki broj strucnjaka, elitnih menadzera, inovatora itd imamo u svijetu. Al briga nase politicare o njima.
Alfons Kauders

#134 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by Alfons Kauders »

rekla-kazala wrote:Svakom od Vas koji vjerujete nudim opkladu: Na vaših 100 KM ja stavljam 1000 pa ako ste toliko sigurni bujrum.
Kad se pojavi na forbesovoj listi milijardera ja vam isplatim lovu. :lol:
ja nudim jos bolju kvotu :thumbup: na cenera nudim milju :D
whiter shade of pale

#135 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by whiter shade of pale »

burger_pasa wrote:Neznam cemu ove price. Pa bogatih i uspjesnih Bosanaca ima jako puno u svijetu. Veliki broj strucnjaka, elitnih menadzera, inovatora itd imamo u svijetu. Al briga nase politicare o njima.

znas li ti kolika je milijarda?
Djubre_

#136 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by Djubre_ »

whiter shade of pale wrote:
burger_pasa wrote:Neznam cemu ove price. Pa bogatih i uspjesnih Bosanaca ima jako puno u svijetu. Veliki broj strucnjaka, elitnih menadzera, inovatora itd imamo u svijetu. Al briga nase politicare o njima.

znas li ti kolika je milijarda?
De nam ti reci i prosvijetli nam put..

karanana

#137 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by karanana »

koliko mu je dosad reosiguranje isplatilo?
ok, on potrazuje jos 21-22 milijarde, ali da li je dosad dobio ista?

prevelik je iznos. ne postoji firma na svijetu koja bi prezivila ovakvu presudu i ovakvu kaznu, bilo to reosiguranje, banka, auto proizvodjac, pa cak i 95% drzava. stoga, nije realno da bilo koji sud ovako nesto presudi i odluci. uostalom, gdje je sudska odluka? mislim da bi to bio u ovom trenutku najtransparentniji dokument.
rekla-kazala

#138 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by rekla-kazala »

karanana wrote:koliko mu je dosad reosiguranje isplatilo?

prevelik je iznos. ne postoji firma na svijetu koja bi prezivila ovakvu presudu i ovakvu kaznu, bilo to reosiguranje, banka, auto proizvodjac, pa cak i 95% drzava. stoga, nije realno da bilo koji sud ovako nesto presudi i odluci. uostalom, gdje je sudska odluka? mislim da bi to bio u ovom trenutku najtransparentniji dokument.
Image
Kompletna aktiva mu se sastoji od potraživanja. Nema on jednog jedinog eura u firmi. :lol:
karanana

#139 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by karanana »

rekla-kazala wrote:

Image
Kompletna aktiva mu se sastoji od potraživanja. Nema on jednog jedinog eura u firmi. :lol:
ma ne bih ja imao problem ni sa potrazivanjem ako je ono legitimno i tacno i potvrdjeno na neki nacin, ili sudskom odlukom ili potvrdom duznika. nema ni bill gates u cashu desetine milijardi ali kroz raznorazne finansijske izvjestaje vidimo da je toliko tezak. i u tu tezinu se ubrajaju i potrazivanja ako su legitimna. no problem za to.
ali ovaj papir sto on drzi u rukama, ja sad mogu na ovom kompjuteru otkucati. nikakve podloge niti potvrde niti pecata njegovog racunovodje, neovisnog revizora ili cega vec.
Alfons Kauders

#140 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by Alfons Kauders »

najveci bailout reosiguranja ikad je bio AIG Group... 85 milijardi dolara

http://online.wsj.com/news/articles/SB1 ... 1931242905

24 milijarde presuda... dosta manjoj kuci u njemackoj... malo je reci da je nemoguce

unistilo bi cijelu grupu i povuklo munchen re za sobom... i o tome eto kao niko nije pisao? dajte ba ljudi...
insomnia78

#141 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by insomnia78 »

To ste vi ba samo ljubomorni
A sad svi u Vareš

Sent from my iPhone using Tapatalk
newlevel

#142 Re: AW: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by newlevel »

Ljudi to je ziva lova, malo ko to ima, kao sto karanana kaze, nema ni bill gates. Ja bi volio da on ima tu lovu, mozda bi bar neko od nas imao indirektno korist od njega. Zamisli dodje u vares u kafanu, ostavi baksis ko oni sejkovi desetine hiljada dollara kelneru.

Sent from my Nokia 3310
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#143 Re: AW: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by Matijevic_Vlado »

newlevel wrote:Ljudi to je ziva lova, malo ko to ima, kao sto karanana kaze, nema ni bill gates. Ja bi volio da on ima tu lovu, mozda bi bar neko od nas imao indirektno korist od njega. Zamisli dodje u vares u kafanu, ostavi baksis ko oni sejkovi desetine hiljada dollara kelneru.

Sent from my Nokia 3310
i onda je kelner kupio pola Varesa, nije mogao cijeli zbog loseg dolara
Djubre_

#144 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by Djubre_ »

Hajde nema covjek dinara. Ko ga hebe. Zakljucajte ovu temu.

nekoeko

#145 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by nekoeko »

po njegovoj prici je snimljen i film http://www.youtube.com/watch?v=CSd1BS8E3RE
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#146 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by Picajzla »

Pa za tolike milijarde bi ga vec ubili, ja osiguravajuca drustva ja autoindustrija :-)
Kemal Malovčić

#147 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by Kemal Malovčić »

Picajzla wrote:Pa za tolike milijarde bi ga vec ubili, ja osiguravajuca drustva ja autoindustrija :-)
On kaže da su pokušavali.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#148 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by Picajzla »

Kemal Malovčić wrote:
Picajzla wrote:Pa za tolike milijarde bi ga vec ubili, ja osiguravajuca drustva ja autoindustrija :-)
Ma gledao sam.
Sta ima pokusavali i nisu uspjeli. Dajte ba ljudi ovdje pricamo o 24.000.000.000 eura.
gnjev

#149 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by gnjev »

nekoeko wrote:po njegovoj prici je snimljen i film http://www.youtube.com/watch?v=CSd1BS8E3RE
Ili je on pregledo film pa ispricao pricu
newlevel

#150 Re: AW: Ivan Žilić, bosanski milijarder

Post by newlevel »

Picajzla wrote:
Kemal Malovčić wrote:
Ma gledao sam.
Sta ima pokusavali i nisu uspjeli. Dajte ba ljudi ovdje pricamo o 24.000.000.000 eura.
Sad kad si ovako nule zaredo, tek vidim da je to puno.

Sent from my Nokia 3310
Locked