Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
WildRedRose

#126 Re: Žene pitaju žene

Post by WildRedRose »

zavist .. :roll:

a cek imam i ja pitanje, svidja vam se neki lik, ali saznate poslije da je u vezi. Nastavile bi sa ''semanjem'' ? :mrgreen:
Big Ang

#127 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

WildRedRose wrote:zavist .. :roll:

a cek imam i ja pitanje, svidja vam se neki lik, ali saznate poslije da je u vezi. Nastavile bi sa ''semanjem'' ? :mrgreen:
stani bona da ovo raščistimo prvo :lol:
ema_

#128 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Na prvu ne, ali recimo ako se sazna da je veza ono nešto bezze, onda možda. Ali ako je ozbiljna veza u pitanju, nema šanse :) .
Big Ang

#129 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

ema_ wrote:

Na prvu ne, ali recimo ako se sazna da je veza ono nešto bezze, onda možda. Ali ako je ozbiljna veza u pitanju, nema šanse :) .
Ima i ozbiljnih veza koje su bezze :lol:
WildRedRose

#130 Re: Žene pitaju žene

Post by WildRedRose »

andjo, prave zene mogu da vise stvari rade u isto vrijeme :skoljka:
Big Ang

#131 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

WildRedRose wrote:andjo, prave zene mogu na vise stvari da misle u isto vrijeme :skoljka:

ja ne mogu :lol: :cry:
ema_

#132 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Big Ang wrote:
ema_ wrote:

Ima i ozbiljnih veza koje su bezze :lol:

Eto sad :D :D
registrovana onako

#133 Re: Žene pitaju žene

Post by registrovana onako »

Big Ang wrote:A zašto smo takve?
zato sto je to normalno :D

nepoznate zene me se ne doticu, ne mogu biti ljubomorna ni zavidna na njih, niti imati bilo kakvu negativnu emociju, ali one koje su konkurencija u necemu sto jako zelim, mogu reci da povremeno osjetim negativnu emociju :D

bih dok ne zavrsi tu vezu, tada bi i ja zavrsila s njim :D
krater

#134 Re: Žene pitaju žene

Post by krater »

:D
Eniac

#135 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

registrovana onako wrote:bih dok ne zavrsi tu vezu, tada bi i ja zavrsila s njim :D
Ovo vam je odgovor na pitanje zasto je zena zeni najveci neprijatelj.
Big Ang

#136 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Eniac wrote:
registrovana onako wrote:bih dok ne zavrsi tu vezu, tada bi i ja zavrsila s njim :D
Meni ovaj odgovor nije jasan :roll:
registrovana onako

#137 Re: Žene pitaju žene

Eniac wrote:
pa i nije :D

ne bih nikada za ozbiljno uzela nekoga ko je u vezi i trazi sa strane :) jer ni on nije ozbiljan sa mnom, a nije ni korektan prema osobi s kojom je, los je karakter, tako da ne zasluzuje nista vise od neozbiljnog odnosa od mene, i to je puno :D
to sta ja radim, a slobodna sam i to sto on radi a zauzet je, najmanje pravi mene problemom.
jedini problem je on svojoj djevojci koja treba odluciti zeli li biti sa takvom osobom.
Eniac

#138 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

Big Ang wrote:
Eniac wrote:
Meni ovaj odgovor nije jasan :roll:
Kako kaze jedna pjesma Vaya con Dios "Take your hands off my man, You don't even love him, you just want what I have"

Muskarac muskarcu ne moze biti toliki neprijatelj kao zena zeni. To sam vidio u mnogo slucajeva. Mozda je razlog tome sto muskarci to odmah rijese, ako nikako drugacije onda sakama, a zene rjesavaju stvari na drugi nacin, ispotiha, potajno, dugotrajnije i ostavljajuci teze posljedice. Kod muskaraca u sukobu veoma cesto jedino sto nastrada je ponos (i mozda nos i zubi :)), kod zena osvete su temeljitije i ostavljaju teze dugotrajne posljedice.

Kod mene na poslu same zene govore da mrze kada imaju zenu za nadredjenu osobu, sefa. Mislim da je sve to povezano, pretpostavljam pokusajem za obezbjedjivanje najpovoljnijih uslova za potomstvo (najboljeg muzijaka, najbolju hranu, najbolju pecinu...), pa je to postao dio genetike kod zena, "uvukao" se u hromozome, i ispoljava se u danasnje vrijeme na razlicite nacine u svim aspektima zivota.

Kada je muskarac sam i nema vezu, vjerovatno nesto sa njim nije u redu pa ga ni jedna nece. Ako ima vezu, a narocito ako ima vezu sa super zenom, onda mora da valja dok ga takva macka hoce, a ako valja njoj sigurno valja i drugima, pa se sve polome da ga osvoje. Nikada nisam imao manje oko sebe zena nego kada sam bio single, i nikada nisam imao vise zena oko sebe nego kada sam bio u vezi. I sto je bila atraktivnija zena sa kojom sam u bio vezi, to je ponuda drugih zena bila veca. I uopste nije bitno kakav sam ja, zene moju atraktivnost procjenjuju ne po meni, nego po zeni sa kojom sam tada. Kakav je to dijabolicki odnos istovremene ljubavi/mrznje koda zena to je cudo jedno.
Eniac

#139 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

registrovana onako wrote:
Eniac wrote:
pa i nije :D

ne bih nikada za ozbiljno uzela nekoga ko je u vezi i trazi sa strane :) jer ni on nije ozbiljan sa mnom, a nije ni korektan prema osobi s kojom je, los je karakter, tako da ne zasluzuje nista vise od neozbiljnog odnosa od mene, i to je puno :D
to sta ja radim, a slobodna sam i to sto on radi a zauzet je, najmanje pravi mene problemom.
jedini problem je on svojoj djevojci koja treba odluciti zeli li biti sa takvom osobom.
I tebi koja ces jednog karakternog slabica osvojiti i time napakostiti toj njegovoj djevojci. Ili ces joj mozda pomoci, jer sta ce joj takav slabic :)
registrovana onako

#140 Re: Žene pitaju žene

Eniac wrote:
Kako kaze jedna pjesma Vaya con Dios "Take your hands off my man, You don't even love him, you just want what I have"

Muskarac muskarcu ne moze biti toliki neprijatelj kao zena zeni. To sam vidio u mnogo slucajeva. Mozda je razlog tome sto muskarci to odmah rijese, ako nikako drugacije onda sakama, a zene rjesavaju stvari na drugi nacin, ispotiha, potajno, dugotrajnije i ostavljajuci teze posljedice. Kod muskaraca u sukobu veoma cesto jedino sto nastrada je ponos (i mozda nos i zubi :)), kod zena osvete su temeljitije i ostavljaju teze dugotrajne posljedice.

Kod mene na poslu same zene govore da mrze kada imaju zenu za nadredjenu osobu, sefa. Mislim da je sve to povezano, pretpostavljam pokusajem za obezbjedjivanje najpovoljnijih uslova za potomstvo (najboljeg muzijaka, najbolju hranu, najbolju pecinu...), pa je to postao dio genetike kod zena, "uvukao" se u hromozome, i ispoljava se u danasnje vrijeme na razlicite nacine u svim aspektima zivota.

Kada je muskarac sam i nema vezu, vjerovatno nesto sa njim nije u redu pa ga ni jedna nece. Ako ima vezu, a narocito ako ima vezu sa super zenom, onda mora da valja dok ga takva macka hoce, a ako valja njoj sigurno valja i drugima, pa se sve polome da ga osvoje. Nikada nisam imao manje oko sebe zena nego kada sam bio single, i nikada nisam imao vise zena oko sebe nego kada sam bio u vezi. I sto je bila atraktivnija zena sa kojom sam u bio vezi, to je ponuda drugih zena bila veca. I uopste nije bitno kakav sam ja, zene moju atraktivnost procjenjuju ne po meni, nego po zeni sa kojom sam tada. Kakav je to dijabolicki odnos istovremene ljubavi/mrznje koda zena to je cudo jedno.

ovo nije objasnjenje moje izjave :) pojasnila sam je
slucajeva koje si naveo ima, ali meni se nije desavalo da zelim nekoga samo zato sto ima super zenu kraj sebe, niti da zelim toj nepoznatoj zeni uzeti nesto, na stranu sto to nesto vec vrda okolo samo od sebe :D
nije mi se desavalo da mrzim pametne nadredjene zene, cak sta vise volim takve, ne bih podnijela da mi je guska nadredjena :D ali i ta guska bi mi samo bila iritantna i cudom se ne bi mogla nacuditi kako je dosla do mjesta gdje je :)
registrovana onako

#141 Re: Žene pitaju žene

Eniac wrote:
I tebi koja ces jednog karakternog slabica osvojiti i time napakostiti toj njegovoj djevojci. Ili ces joj mozda pomoci, jer sta ce joj takav slabic :)
samo je on kriv ako je djevojci nanesena neka steta, u pitanju gore navedenom, rijec je o zauzetom muskarcu koji trazi sa strane, ja tu ne osvajam nista, nasla sam se na putu dok on razmislja bil piskio ili kakio, meni takav svakako ne treba, al mi nije problem uciniti da mu ne bude dosadno, jer ustvari sebi time cinim dane zanimljivima
manekenka u penziji

#142 Re: Odg: Žene pitaju žene

Post by manekenka u penziji »

sha_ba wrote:ljaki, smaras :mrgreen:

nego zene, sta mislite o prisustvu muza/partnera porodu?
Prvo:joooj dobre teme a nemogu vas stići citati pa cu da uljecem s vremena na vrijeme kao padobranac. Ne zamjerite, je li tako?

Kao frisko porodjena žena mogu samo reci da mi je neizmjerno drago da moj muž nije bio na porodu.
To je jedno iskustvo koje žena zaista treba sama da prodje.
Niti ce vam on umanjiti bolove, niti ce vam pomoći a nagledat ce se svega. Za one koje misle da treba da vidi, da bi znao kroz sta je zena prošla, mogu samo reci da i neizvjesnost ubija.
Nije dzaba ostavljeno ženama da dočekuju novi život, a muškarcima da ga ispraćaju (dzenaza).
sha_ba

#143 Re: Odg: Žene pitaju žene

Post by sha_ba »

manekenka u penziji wrote:
sha_ba wrote:ljaki, smaras :mrgreen:

nego zene, sta mislite o prisustvu muza/partnera porodu?
Prvo:joooj dobre teme a nemogu vas stići citati pa cu da uljecem s vremena na vrijeme kao padobranac. Ne zamjerite, je li tako?

Kao frisko porodjena žena mogu samo reci da mi je neizmjerno drago da moj muž nije bio na porodu.
To je jedno iskustvo koje žena zaista treba sama da prodje.
Niti ce vam on umanjiti bolove, niti ce vam pomoći a nagledat ce se svega. Za one koje misle da treba da vidi, da bi znao kroz sta je zena prošla, mogu samo reci da i neizvjesnost ubija.
Nije dzaba ostavljeno ženama da dočekuju novi život, a muškarcima da ga ispraćaju (dzenaza).
:thumbup:
Keiko

#144 Re: Žene pitaju žene

Post by Keiko »

Ni slucajno! Krecem od sebe pa kao sto ne bih samoj sebi pozeljela da se druge zene vrzmaju oko mog muza / partnera, bez obzira imamo li problema ili ne, ne bih ni ja oko tudjeg.

'Zena / djevojka me ne razumije / ostajem s' njom samo zbog xyz' su najizlizaniji kliseji koji u 99.9% slucajeva nisu istina. Ako je veza bezze iz bilo kojeg razloga jedino je ispravno razici se pa onda svako svojim putem.
Eniac

#145 Re: Žene pitaju žene

Post by Eniac »

talashika wrote:E ovo je najjače kad kažu "da ih ne razumiju"

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Pa, to ti je slicno situaciji u kojoj zena naidje na muskarca koji joj se ucini dobar materijal, a ono sto ne valja ona ce vremenom popraviti i od njega napravit ipravog covjeka. I kada shvati na kraju da nije uspjela onda upitnik sta je bilo. Cuj sta, nista, ne pokusavaj ga promijeniti, prihvati ga kakav je ili nemoj biti sa njim. Ako ga prihvatis jedino ti ostaje da se nadas da ce on vidjeti sta ti smeta i sam to promijeniti, ali ako to ne uradi, trpi ga ili idi. Ali mijenjati ga ne mozes.

Mislim muskarca. Djecaka mozes. Dakle, nadji si djecaka kojeg mozes oblikovati i ne daj mu u medjuvremenu da pije Schweppes. A muskarce ostavi zenama koje se sa njima mogu nositi.
WildRedRose

#146 Re: Žene pitaju žene

Post by WildRedRose »

Kada sam postavila pitanje, vise sam mislila na situaciju kada se curi svidi neki momak, ali poslije sazna da on ima djevojku/zenu. Eh, tu ide pitanje: da li vam je to nebitno i krecete u ''nabacivanje'' ? (znaci, momak nije jos uvijek nista uradio da svoju djevojku/zenu pravi budalom, prevari) . :mrgreen:
registrovana onako

#147 Re: Žene pitaju žene

vidi ove zenskice :oops: tema je zene pitaju zene
Mislim muskarca. Djecaka mozes. Dakle, nadji si djecaka kojeg mozes oblikovati i ne daj mu u medjuvremenu da pije Schweppes. A muskarce ostavi zenama koje se sa njima mogu nositi.
imas mnogo strahova eniac :D
registrovana onako

#148 Re: Žene pitaju žene

zvucalo je kao da su oboje vec u tome i samo treba odluciti za nastavak :D
WildRedRose wrote:Kada sam postavila pitanje, vise sam mislila na situaciju kada se curi svidi neki momak, ali poslije sazna da on ima djevojku/zenu. Eh, tu ide pitanje: da li vam je to nebitno i krecete u ''nabacivanje'' ? (znaci, momak nije jos uvijek nista uradio da svoju djevojku/zenu pravi budalom, prevari) . :mrgreen:
ovo ne bih :)
sheilak

#149 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

Big Ang wrote:Kaže mi kolega :" Niko nikom ne može željeti zlo kao žena ženi."

Tačno?

ne, ima takvih i muskaraca. koje si medjusobno zele zlo, ali i zenama. ;-)

ali zena moze vise povrijediti jer instinktivno osjeti slabe tacke kod druge osobe i ide tamo gdje je najranjivije. ne uvijek, naravno, vec samo kad je potrebno.
WildRedRose

#150 Re: Žene pitaju žene

Post by WildRedRose »

Zene, cuvate li uspomene od starih ljubavi ?
i, imate li i vi cuvenu kutiju, u kojoj su spomenari iz skolskih dana, pisma, slikice, pjesme ? :mrgreen:
Post Reply