Evrovizija 2015

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Koshpa

#126 Re: Evrovizija 2014

Post by Koshpa »

Saka wrote:
Koshpa wrote:Prenosi li iko polufinale veceras ?
RTS.
Hvala :thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#127 Re: Evrovizija 2014

Post by sabina1 »

Estonija , Grčka su mi ok dosada... :thumbup:
pirmin

#128 Re: Evrovizija 2014

Post by pirmin »

Cijeli svijet se skupio u Becu.

A mi? Mi se skupili oko Zorice Brunclik. :thumbup:

:oops:
Saka

#129 Re: Evrovizija 2014

Post by Saka »

tvsabina wrote:Estonija , Grčka su mi ok dosada... :thumbup:
Estonija, takođe - najbolja večeras. :thumbup:
uglavnomja

#130 Re: Evrovizija 2014

Post by uglavnomja »

katastrofa ko je prosao ... :-)
sve bezze, dosadno, na isti kalup ...

bili dobri momci iz belgije, on je prosao sa rapapapa :izet: i onaj mali z moldove, bezze nastup, ali pjesma ima nesto ...

a srbija :lol: :lol: 8)

Image

nije losa pjesma u odnosu na ostale, ali nije ni vrhunska.
uglavnomja

#131 Re: Evrovizija 2014

Post by uglavnomja »

mislim, eurovizija je postala cirkus, sa bradatim zenama :lol: :lol: :lol: bukvalno

finska salje grupu rokera sa down sindromom, crnkinja vodi austrijki prenos, ruskinja, gagarinova nekakva unuka ili nesto tako, pjeva na engleskom, australija pjeva na euroviziji (po meni ni izraelu nije mjesto u europi, ali jasno je zasto su tu), srbija salje gospojicu od 150 kila, ...
Saka

#132 Re: Evrovizija 2014

Post by Saka »

uglavnomja wrote:mislim, eurovizija je postala cirkus, sa bradatim zenama :lol: :lol: :lol: bukvalno

finska salje grupu rokera sa down sindromom, crnkinja vodi austrijki prenos, ruskinja, gagarinova nekakva unuka ili nesto tako, pjeva na engleskom, australija pjeva na euroviziji (po meni ni izraelu nije mjesto u europi, ali jasno je zasto su tu), srbija salje gospojicu od 150 kila, ...
Zapravo je bila cirkus kad je svako morao pjevati na svom jeziku, nije smio imati člana koji nije pripadnik njihove rase i nacije, niko se nije miješao ni s kim, javnost je bila nacionalistički i homofobno nastrojena, samo šlager je smio da se čuje - rock ni u ludilu, minjak je bio bože sačuvaj i zakloni, ljudi s hendikepom su se krili po sanatorijima a gledaoci bili zatucani otprilike kao većina balkanaca danas i još ponosni na svoju glupost.

No to svakako nije tema, kome se ne gleda ima daljinski, a frustracije liječiti negdje drugo.
uglavnomja

#133 Re: Evrovizija 2014

Post by uglavnomja »

Saka wrote:
uglavnomja wrote:mislim, eurovizija je postala cirkus, sa bradatim zenama :lol: :lol: :lol: bukvalno

Zapravo je bila cirkus kad je svako morao pjevati na svom jeziku, nije smio imati člana koji nije pripadnik njihove rase i nacije, niko se nije miješao ni s kim, javnost je bila nacionalistički i homofobno nastrojena, samo šlager je smio da se čuje - rock ni u ludilu, minjak je bio bože sačuvaj i zakloni, ljudi s hendikepom su se krili po sanatorijima a gledaoci bili zatucani uglavnom kao većina balkanaca danas i još ponosni na svoju glupost.

No to svakako nije tema, kome se ne gleda ima daljinski, a frustracije liječiti negdje drugo.

:D

da je do mene, finci bi bili pobjednici prije finala :oops:
svakako jesu moralni pobjednici. :thumbup:

a ostalo sto si napisao stoji kao cinjenica, koliko god se ti izrugivao. ... nekada je eurovizija bila upravo to sto si nabrojao, mogucnost promocije svoje zemlje, nacionalni pjevaci na svojim jezicima, iskljivo slageri i slicne pjesmice, kultura na nivou, golotinja ni pod razno, a minjaka je bilo. bila je cast pjevati na eu, i glasalo se po kvalitetu, sa strucnim zirijima, a sad je sve cirkus, nazvan performans, na fonu raznih pjevacica koje se gledaju, a ne slusaju, a glasanje po komsijskoj ili dijasporskj liniji ...

a s'as nisu svi balkanci napredni k'o ti :run:
Saka

#134 Re: Evrovizija 2014

Post by Saka »

uglavnomja wrote:a s'as nisu svi balkanci napredni k'o ti :run:
Nažalost. Zato smo mi balkanci inače napredniji, obrazovaniji, kulturniji i civilizovaniji od skandinavaca, germana, latina i ostalih barbara.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#135 Re: Evrovizija 2014

Post by Zviz »

Jasta nego cirkus. Sljedece godine ima da i Kazakhstan se nekako uclani, a i Japan je tu njegdje. Nisam gledao ali sam siguran da nistam nista propustio. Goli pederluk. Treba najaviti ova emisija je naklonjena pederima - maknite djecu isped ekrana :lol:
Zviz

#136 Re: Evrovizija 2015

Post by Zviz »

evo vam video sve ce vam biti jasno :pisnuo:

animals

#137 Re: Evrovizija 2014

Post by animals »

Zviz wrote:

Jasta nego cirkus. Sljedece godine ima da i Kazakhstan se nekako uclani, a i Japan je tu njegdje. Nisam gledao ali sam siguran da nistam nista propustio. Goli pederluk. Treba najaviti ova emisija je naklonjena pederima - maknite djecu isped ekrana :lol:
Kad ti ne bi bio poklopac za sve :-) malo oladi, zivis u visoko naprednoj zemlji, a
imas razmisljanje jednog ISIl-ovca
Saka

#138 Re: Evrovizija 2014

Post by Saka »

animals wrote:
Zviz wrote:

Kad ti ne bi bio poklopac za sve :-) malo oladi, zivis u visoko naprednoj zemlji, a
Pa ne smije tamo reći pa ovdje ispušta ventile. Tipično za našu dijasporu. :)
Last edited by Saka on 20/05/2015 00:52, edited 1 time in total.
Zviz

#139 Re: Evrovizija 2014

Post by Zviz »

animals wrote:
Zviz wrote:

Znaci ako zivim u visoko naprednoj zemlji trebam da kazem, da bi bilo normalno da muskarci pretvoreni u "zene" hodaju bradati te se predstavljaju kao bradate zene?
Zviz

#140 Re: Evrovizija 2014

Post by Zviz »

Saka wrote: Pa ne smije tamo reći pa ovdje ispušta ventile. Tipično za našu dijasporu. :)
Sta ne smijem reci, gdje? Ja sam svoje misljene o ovom cirkusu davnih dana rekao i to na poslu. Tolerancija je subjektivna stvar. Kao i ukus. Zaboli mene uho sto neko podrzava cirkus. Imam pravo govore u ovoj drzavi :wink:
Šveđanin

#141 Re: Evrovizija 2015

Post by Šveđanin »

Nisam gledao polufinale. Sad sam poslusao srpsku pjesmu, nije losa ova bucka. Svede favoriti.
animals

#142 Re: Evrovizija 2014

Post by animals »

Zviz wrote:

Znaci ako zivim u visoko naprednoj zemlji trebam da kazem, da bi bilo normalno da muskarci pretvoreni u "zene" hodaju bradati te se predstavljaju kao bradate zene?
U naprednoj zemlji, napredni ljudi ne obracaju paznju na to..
naucili zivjeti sa razlicitostima..
sto ti ocito ne mozes, jer imas onaj gen, tipican za ljude koji su malo zaostali u vremenu..
Saka

#143 Re: Evrovizija 2014

Post by Saka »

Zviz wrote:
Saka wrote: Pa ne smije tamo reći pa ovdje ispušta ventile. Tipično za našu dijasporu. :)
Sta ne smijem reci, gdje? Ja sam svoje misljene o ovom cirkusu davnih dana rekao i to na poslu. Tolerancija je subjektivna stvar. Kao i ukus. Zaboli mene uho sto neko podrzava cirkus. Imam pravo govore u ovoj drzavi :wink:
Pa to o pederluku. Da si za zabranu i cenzuru pedera. Imaš pravo govora ali to te gore svrstava u grupu neonacista i to kad im kažeš ljudi će s pravom misliti da ti nisi normalan a ne ona žena s bradom.
Zviz

#144 Re: Evrovizija 2014

Post by Zviz »

animals wrote:
Zviz wrote:

sto ti ocito ne mozes, jer imas onaj gen, tipican za ljude koji su malo zaostali u vremenu..

Jes al u Q...u, pa u Danskoj imas tri politicke partije koje se bune uzduz i poprijeko protiv gejeva i tih tipa brakova. Sta ja znam sta vi citate ili mislite, ali ako mislite da gejevi imaju neko posebnu toleranciju u DK zajebi, mozda u nekim coskovima Kopenhagena su sigurni. Pitao bi te ja da kazes da si Gey u nekom mjestu od 1.500 ljudi. Imao sa ja poznanika koji je izasao iz ormara... bolje da ti i ne pricam...
Last edited by Zviz on 20/05/2015 00:58, edited 1 time in total.
Saka

#145 Re: Evrovizija 2014

Post by Saka »

Zviz wrote:
animals wrote:
Zviz wrote:

Jes al u Q...u, pa u Danskoj imas tri politicke partije koje se bune uzduz i poprijeko protiv gejeva i tih tipa brakova.
Ti da dođu na vlast i tebe bi nogirali nazad na Balkan, i to s merakom. :D
animals

#146 Re: Evrovizija 2014

Post by animals »

Zviz wrote:

Jes al u Q...u, pa u Danskoj imas tri politicke partije koje se bune uzduz i poprijeko protiv gejeva i tih tipa brakova.
A ima i BIH tri partije, koje su isti nazora..zar ne..
Zviz

#147 Re: Evrovizija 2014

Post by Zviz »

Saka wrote:
Zviz wrote:

Samo jedna je ono pravo protiv stranaca ostale dvije nisu gotovo nikako. Jedna je porodicka stranka ono otac, mati djeca po Bozijem, druga nacionalisticka i treca krscanska. Mada neke tolerancije prema gej populaciji nema ni kod ovih neo-liberala (bankarska stranke). Da nepricam o stranci koja pokusaje da sabere dovoljno potpisa takozvana Nacionalna stranka koja se sastoji vecinski od pakistanca i arapa. :oops:
Saka

#148 Re: Evrovizija 2014

Post by Saka »

Zviz wrote:
Saka wrote:
Zviz wrote:

Samo jedna je ono pravo protiv stranaca ostale dvije nisu gotovo nikako. Jedna je porodicka stranka ono otac, mati djeca po Bozijem, druga nacionalisticka i treca krscanska. Mada neke tolerancije prema gej populaciji nema ni kod ovih neo-liberala (bankarska stranke). Da nepricam o stranci koja pokusaje da sabere dovoljno potpisa takozvana Nacionalna stranka koja se sastoji vecinski od pakistanca i arapa. :oops:
Ma kako god okreneš bolje ti je da si za pedere. :D
Zviz

#149 Re: Evrovizija 2014

Post by Zviz »

Saka wrote: Ma kako god okreneš bolje ti je da si za pedere. :D
Naivno razmisljas ti pederi i lezbo su vise diskrimirani na poslu nego go stranac koji nije u stanju da bekne dvije rijeci danskog.

U medijima jedna Danska je sazrijela za svega i svacega ali na cesti, u firmama, drustvima i sl. mnogo sta je i dan danas konzervativno.
Saka

#150 Re: Evrovizija 2014

Post by Saka »

Zviz wrote:
Saka wrote: Ma kako god okreneš bolje ti je da si za pedere. :D
Naivno razmisljas ti pederi i lezbo su vise diskrimirani na poslu nego go stranac koji nije u stanju da bekne dvije rijeci danskog.

U medijima jedna Danska je sazrijela za svega i svacega ali na cesti, u firmama, drustvima i sl. mnogo sta je i dan danas konzervativno.
Znam, zato i imaju potrebu da se bore za svoja prava, da paradiraju, glupiraju se po Evrovizijama i šta sve ne da skrenu pažnju da su još daleko od ravnopravnog položaja. Daj im minimum prava i sigurnosti i neće više biti toliko "pederluka" po televiziji i paradama, jednostavno neće biti interesantno.
Post Reply