Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ZOCH

#126 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by ZOCH »

mikrozadatak wrote:
ZOCH wrote:A jedno banalno pitanje... tek ovo otkrivam pa ako moze pomoc? Imam paypal racun, ali postoji nekakav 4 digit code koji ja moram nesto tamo vamo :) Hajde nek se nadje neka dobra dusa, kako to da se odradi da se primaju pare na paypal? Da neko objasni proceduru?
Moraš verifikovati account.
Idi na PayPal, prati uputstvo. Skinuće ti 1.96$ s kartice, za 3-4 dana uzmi izvod iz banke.
Vidjećeš stavku gdje će pisati nešto otprilike: 4532 1.96$
Zatim se uloguješ na Paypal i kad ti zatraži taj kod, ukucaš ovaj broj 4532 (naravno ti ćeš imati svoj kod.
Eto, verifikovao si account i možeš početi zarađivati.
Za par dana će ti vratiti na karticu tih 1.96$ koje su uzeli.

Pozdrav
Hvala najljepsa :)
babaroga1x

#127 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

smart fon wrote:A mogul ja kasnije kad zatadim nesto para promijeniti nacin isplate sa cek na pay pal?
da

odes na profile & settings i promijenis nacin isplate

govorim o clixsensu naravno, neobux nema čekove...

Baba
babaroga1x

#128 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

smart fon wrote:mozel mi neko pomoc oko ovoga, imam ozbiljan problem, nesto sam zajebo!
kad god bude neki task dostupan i otvorim ga pise sljedece : There is no work currently available in this task.
mislim da su me nesto ko banovali ili slicno, ne znam zbog cega. racuni na clixu i neobuxu su mi na isti mail i nick, da nije do t oga ?
sve je u redu, ne brini se...

oni ti ponude zadatke i tko prvi uvati, njegovo... to samo znači da ljudi na njemu već rade i da za tebe nema posla... ako netko odustane, posao opet bude ponudjen... čarobna tipka refresh i možda ti se posreći...

ja najviše volim kad vidim da ima preko 5 000 zadataka, onda znam da mi se ta poruka neće pojaviti... a ako vidim da ima samo tri zadatka, u 99 % slučajeva dobim poruku kao i ti...

Baba
AhmetShabo

#129 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

4 dana nakon starta i klikcanja po reklamama imam na racunu 0.1 dolar. Dakle za 40 dana cu skupit citav jedan dolar ako ovako nastavim....
burger_pasa

#130 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by burger_pasa »

Pa kad saberes i oduzmes vrijeme provedeno na klikanju, ispadne satnica niza od onih tekstilnih radnika u Bangladesu...
babaroga1x

#131 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

AhmetShabo wrote:4 dana nakon starta i klikcanja po reklamama imam na racunu 0.1 dolar. Dakle za 40 dana cu skupit citav jedan dolar ako ovako nastavim....
za 40 dana bi trebao uspjeti riješiti 100 početničkih zadataka za koje nije potreban nijedan badge... kad riješiš prvih sto, dobiješ level 1 badge...

nakon toga ima posla svaki dan...

kao i u pravome poslu, prvih mjesec dana si na probnom roku i daju ti da samo gledas kako drugi rade i ucis... kad se dokazes, moći ćeš raditi...
AhmetShabo

#132 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

sta znaci expelled mode, ne da mi da radim sad task "help us identify articles". Imao sam prolaznbost od 75 %, odnosno 2 od 8 taskova nisam tu pogodio. Sad kad kliknem, kaze you acuuracy is too low http://www.clixsense.com/?6681757
mikrozadatak

#133 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

AhmetShabo wrote:sta znaci expelled mode, ne da mi da radim sad task "help us identify articles". Imao sam prolaznbost od 75 %, odnosno 2 od 8 taskova nisam tu pogodio. Sad kad kliknem, kaze you acuuracy is too low http://www.clixsense.com/?6681757
Nisi uspješno uradio zadatak. Sigurno je tražio 7/8. Spustio si se ispod granice prolaznosti.
Pozdrav sa lijepog jadrana.
my world

#134 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

Ljudi kako vi nabalvjate referale,ja sam postavio na svim mogucim forumima i nista,cak sam isao na neke chatove i razgovarao sa ljudima,samo me izvizde i kazu da sam prevarant. Stvarno mi se smucilo od svega. Izgleda da je jedino moguce kod nas sam raditi :(

Da mi je bar jos 2-3 referala aktivnih ko ja, dnevno bih samo od njih imao bar dolar zarade :(
babaroga1x

#135 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

my world wrote:Ljudi kako vi nabalvjate referale,ja sam postavio na svim mogucim forumima i nista,cak sam isao na neke chatove i razgovarao sa ljudima,samo me izvizde i kazu da sam prevarant. Stvarno mi se smucilo od svega. Izgleda da je jedino moguce kod nas sam raditi :(

Da mi je bar jos 2-3 referala aktivnih ko ja, dnevno bih samo od njih imao bar dolar zarade :(
forumi, facebook, youtube, blog, pričaš s ljudima koji igraju igrice, koji su nezaposleni, koji imaju skupe hobije....

i naravno, reklamiras se na drugim slicnim sajtovima.... već sam ti gore rekao kkao financirati taj način...

da ja znam čarobni recept bio bi najsretniji :thumbup:
my world

#136 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

evo nekoliko dana nakon registrovanja na clixu imam oko 15 centi, dok na neobuxu imam oko 16 centi, uglavnom sve zaradjeno od gledanja reklama. sinoc sam uradio svoje prve taskove. prvo sam radio na clixu na kojem nisam uspio pogodit 7/8 pa sam onda otisao na neobux. tamo sam zavrsio jedno 7-8 taskova bez problema, bez i jedne greske. nagrada za svaki task je bila 0,89 centi, sto ja shvatio kao 0,89 dolara pa sam se iznenadio kad sam vidio da na racunu imam samo 16 centi haha. al bar sam skupio iskustva i blize sam 1. levelu. task je bio da se odredi je li nesto clanak ili ne, nije bilo ni malo tesko.
Pocetak je najtezi,kasnije ide odlicno. Nisi moj referal niti ih ima ovdje pa da mislite da zbog toga preuvelicavam. Na lvlu 2 ( a i na lvlu 1) ima taskova s kojima za 30 minuta mozes 2 dolara zaraditi,pa ti gledaj ako se jos vise potrudis koliko para mozes dobiti.
AhmetShabo

#137 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

sinoc iza ponoci sam odradio jedno 15 taskova i trebalo mi je nesto vise od sat vremena za njih.Uglavnom sve je bilo da nadjem autora i napisem ime njegovo.Radio do pola 2 i morao sam leci , umoran bio.Danas mi ovo izbacuje kad kliknem an tasks.. Access to this page has been denied.
Access via a Proxy/VPN/VPS or from a country not on your profile is not permitted
i da , babaroga je sve ovo pokrenuo da bi imao sto vise referala i sto vecu zaradu od nas sto klikcemo.njemu 10 referala sto klikce moze donijet i po dolar na dan
babaroga1x

#138 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

AhmetShabo wrote:sinoc iza ponoci sam odradio jedno 15 taskova i trebalo mi je nesto vise od sat vremena za njih.Uglavnom sve je bilo da nadjem autora i napisem ime njegovo.Radio do pola 2 i morao sam leci , umoran bio.Danas mi ovo izbacuje kad kliknem an tasks.. Access to this page has been denied.
Access via a Proxy/VPN/VPS or from a country not on your profile is not permitted
i da , babaroga je sve ovo pokrenuo da bi imao sto vise referala i sto vecu zaradu od nas sto klikcemo.njemu 10 referala sto klikce moze donijet i po dolar na dan
Pozdrav Ahmet,

na kojem sajtu ti se to desilo?

I drugo pitanje, jel koristiš proxy? Proxy ti je zabranjen na svim takvim sajtovima, oni žele da jedna osoba s jednog kompa gleda reklame i rješava taskove.... ako koristiš proxy, kršiš pravila....

Ja bi poslao support case i pitao u čemu je problem....

ako mogu kako pomoći, pošalji mi privatnu poruku da i ja pitam....

a što se tiče referala i ove teme, otvorio sam je radi razmjene iskustava.... dao gomilu savjeta, a još više naučio... i tko sretniji od mene kad bi mi referali donosili dolar dnevno :-(

preko 95 % prihoda sam si sam zaradio... možeš vidjeti i na donjoj slici koliko sam taskova do sad riješio...

[img=http://s29.postimg.org/d0b5qki8z/dashboard.jpg]
AhmetShabo

#139 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

babaroga1x wrote:
AhmetShabo wrote:sinoc iza ponoci sam odradio jedno 15 taskova i trebalo mi je nesto vise od sat vremena za njih.Uglavnom sve je bilo da nadjem autora i napisem ime njegovo.Radio do pola 2 i morao sam leci , umoran bio.Danas mi ovo izbacuje kad kliknem an tasks.. Access to this page has been denied.
Pozdrav Ahmet,

na kojem sajtu ti se to desilo?

I drugo pitanje, jel koristiš proxy? Proxy ti je zabranjen na svim takvim sajtovima, oni žele da jedna osoba s jednog kompa gleda reklame i rješava taskove.... ako koristiš proxy, kršiš pravila....

Ja bi poslao support case i pitao u čemu je problem....

ako mogu kako pomoći, pošalji mi privatnu poruku da i ja pitam....

a što se tiče referala i ove teme, otvorio sam je radi razmjene iskustava.... dao gomilu savjeta, a još više naučio... i tko sretniji od mene kad bi mi referali donosili dolar dnevno :-(

preko 95 % prihoda sam si sam zaradio... možeš vidjeti i na donjoj slici koliko sam taskova do sad riješio...

[img=http://s29.postimg.org/d0b5qki8z/dashboard.jpg]
radio sam na crowdfloweru,(sad je sve ok) samo sto nema zadataka... inace, kad se resetuju ovi bonusi dnevni sa strane, sinoc sam bio naguro na 10 taskova, i sad pise da ih nisam uradio. falilo mi je samo onih 20 klikova na onu sliku da ispunim bonus, Sta dobijem kad ispunom bonus??
evo link svima koji zele probati, mislim da se nakon nekog vremena ipak moze fino zaraditi, taman da imas na paypalu, pa kupit neku igru online tipa Bf4, Cod itd itd, ili narucit nesto sa ebaya. http://www.clixsense.com/?6681757
babaroga1x

#140 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

ajde, drago mi da je sve sad ok...

kad ispunis sve potrebno za bonus, dobiš nekih 7 % bonusa na zaradjeno... na dnevnoj bazi...
my world

#141 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

o kakvom bonusu vi to pricate? nisam to nigdje vidio.
i kako da napravim svog refferala? ne znam da napravim taj link.
moj sponsor je babaroga 1x
Kad ispunis sve zadatke (kliknes na najmanje 6 reklma,uradis 10 taskova (ili 5 taskova i 1 offer) i kliknes 20put an a clix grid dobijas bonus od 7% na sav novac koji si tog dana prikupio
Sto se tice linka za referale klikni na svoj nick ili na sumu koju si zaradio (na pocetnoj straici) i otvorice ti se neke informacije,medju njima se nlazi referal link,ko e god registruej preko njega postaje tvoj referal.
sinoc iza ponoci sam odradio jedno 15 taskova i trebalo mi je nesto vise od sat vremena za njih
nezgodni su ti taskovi za pocetnike,gledaj ti si uradio 15 taskova i zaradio 0.15 za nesto vise od sat vremena,a ja nekad znam sa jednim taskom zaraditi 0.56 (skoro 4 puta vise) za samo 3-4 minuta. Znaci strpljivo polako radi i cekaj da predjes na vise lvle. Takodje imam i ja taj task stos i ga ti radio,ali ja uvijek cekam neki koji vrijedi bar 0.05 i koji se moze daleko brze i lakse uradititako je zarada veca a vrijeme izgubljeno daleko manje.
ivmilicevic

#142 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by ivmilicevic »

Napokon na 1. levelu, sad idemo malo ozbiljnije raditi

Image
Samo_nesto

#143 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Samo_nesto »

Sto je baba postavio linkove da navuce raju da mu budu referali :D

Da je varat pa kako god
AhmetShabo

#144 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

sta je ba ovo, nema taskova nikako a septembar je, neko napisa prvih 4-5 dana klikces reklame, ja evo 10 dana klikcem stlano isto.. Za 10 dana imam 0,3 dolara zarade. Po marke znaci.
Samo_nesto

#145 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Samo_nesto »

al zato babaroga ima vise para, samo vi klikcite :D
kad god kliknete njemu idu pare, zaboravio vam je reci taj dio :D
babaroga1x

#146 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

Samo_nesto wrote:al zato babaroga ima vise para, samo vi klikcite :D
kad god kliknete njemu idu pare, zaboravio vam je reci taj dio :D
u šta ću se obogatiti.... ako si pažljivo čitao temu možeš vidjeti kolko sam napravio sam taskova, tu mi glavna zarada... a od referala ako zaradim pet centi dnevno, gladim bradu... i nikome ne uzimam iz džepa...

a linkove i informacije koje su ljudi podijelili ovdje mi puno više vrijede... to je i bio cilj teme (samo linkovi koje je korisnik / korisncia paladinka podijelila negdje na trećoj stranici mi zlata vrijede
Samo_nesto

#147 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Samo_nesto »

Sve to stoji al ne fali nista da kazes ljudima da i ti zaradjujes kad oni rade, kad si otvoren raja te vise gotivi.
mikrozadatak

#148 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Samo_nesto wrote:Sve to stoji al ne fali nista da kazes ljudima da i ti zaradjujes kad oni rade, kad si otvoren raja te vise gotivi.
Nisam @babaroga niti njegov advokat, ali naprosto ovaj sistem je takav. Kad uđeš u ovu "igru" treba da znaš da možeš imati direktne referale, da možeš rentati referale ... i da ćeš biti nečiji referal, kako god okreneš.
I ako uđeš na ove sajtove, a da nisi ničiji referal, neko će te rentati. Ja sam nedavno rentao 5 referala, sam Bog zna odakle su. Zar nije onda bolje znati čiji si referal, možeš se obratiti e-mailom za savjet, neka pojašnjenja...
Ja sam na blogu ostavio e-mail adresu, slobodno mi se mogu obratiti svi koji su ušli na ove sajtove preko mene, a naravno mogu i svi ostali, drago mi je ako ću nekome biti od koristi. Znam koliko sam ja imao nedoumica na samom početku.
To što sam ja nečiji referal meni ne umanjuje zaradu ni za 1 cent.
To što je neko moj referal meni ne povećava zaradu ništa posebno.
Ali sve je to sastavni dio ove "igre".

Pozdrav
babaroga1x

#149 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

prije nego se regate na neki od sajtova gdje možete rješavati mirkozadatke i gledati reklame, preporučljivo ih je zguglati ili pogledati jedan od ovakvih linkova:

ptc scam sites:

http://www.m-ways.com/scam-ptc-list/

lista se redovito mijenja, neki se mogu naći na listi, neki nestanu s liste, poprave se...

danas je dosta jednostavno otvoriti takav sajt tako da ima dosta prevaranata...

Baba
glitch

#150 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

manite se referala :izet:

radiš zadatke i to je to

da podijelim i ja svoje iskustvo...
ja sam se registrovo na neobux tamo oko 10 augusta

i naravno početak je najteži tj što nema posla
ali sam uspio nafatati za sedmicu tih 10+ poslova sa 100+ odgovorenih taskova i odma dobio sva 3 levela 8-)
naravno najbitnija je preciznost ja sam imao 95-6%

i eto do 17.augusta nabro 1,7 dolara
a poslije toga čim sam dobio levele evo malo više od 2 sedmice od tad
naveče 2-3 sata dok sjedim za compom iako nije nešto bilo posla
Last edited by glitch on 28/11/2014 21:49, edited 1 time in total.
Post Reply