nekad ga imo--baš se ovako vrata otvarala
Moderators: _BataZiv_0809, anex

bitanga_sa_otesa wrote:kako nema? moj prijatelj u čikagu ima 2 komadajefferson wrote:Otkad trazim da kupim Yugo u SAD< ali ne mozes ih naci nikako.
pomenuo ih da se ti javismuha_sa wrote:![]()
![]()
jebli te krakovi i kad ih pomenu![]()
o jadu me zabavili birvaktile
kupih ih nove a jaran ih upakova ko da ih je fabrika pakovala
pa ih nakobitovah ko da cu ga do smrti vozat
![]()
![]()
,pa da nam kazes kakve su ti muke bile kad si imao najvecu sminku od auta u nekadasnje vrijeme
@ johntra pogresne ratkape ima taj klon

crveni sa bjelim haubamabitanga_sa_otesa wrote:jbte nisam znao da si imao kontrasa ....jesil imao odvijac sprej u gepeku
Jel' se ono Galib zvao lik koji je jedini u sred kruga napravio sudar? I to sa fićom...muha_sa wrote:crveni sa bjelim haubamabitanga_sa_otesa wrote:jbte nisam znao da si imao kontrasa ....jesil imao odvijac sprej u gepeku![]()
imo prirubnicu i gumigeling i set kljuceva, viljuškasti i okasti![]()
ogadio mi se kad je poceo kuhatsodu bikarbon u hladnjak sipo
![]()

bili su u to vrijeme dobri, al iz ove perspektive se ubilo za onu temu--papanluk na automobilimabitanga_sa_otesa wrote:milletrecento talijanac ,nisu papanski retrovizori,lice mi na bullet to su oldskul pravi iz tog vremena
zaboravio, metuzalemzateznistub wrote:Jel' se ono Galib zvao lik koji je jedini u sred kruga napravio sudar? I to sa fićom...muha_sa wrote:crveni sa bjelim haubamabitanga_sa_otesa wrote:jbte nisam znao da si imao kontrasa ....jesil imao odvijac sprej u gepeku![]()
imo prirubnicu i gumigeling i set kljuceva, viljuškasti i okasti![]()
ogadio mi se kad je poceo kuhatsodu bikarbon u hladnjak sipo
![]()
ovo bi bilo merak provozatbitanga_sa_otesa wrote:evo i mog 1.6 rahmetlije
Ekstra tekst. Kamo srece da ja imam slicnu mladostNediM17 wrote:Evo i ja da se ukljucim na temu. Ne puca mene toliko nostalgija za Zastavom i Jugoslavijom nego naravno za mladoscu koju sam zivio u ta doba.
Sjo mogu mislit. Najbrzi momak od semafora do semafora, jel bilo AANANANANANANAN svaki dannema ga vise,mozes ga gledat samo na slikama ,a bilo ga je merak vozat ,postidio sam mnoge ljute aute uz ivan i bradinu s njim.....
ja sam bio najsporiji ,nisam mogao doc do izrazaja od natjuniranih dvica i tricaklaki wrote:
Sjo mogu mislit. Najbrzi momak od semafora do semafora, jel bilo AANANANANANANAN svaki dan?
Šala mala. Auto je bilo prejebeno

kod Siniše Koprivicejohntra wrote:Lijepe uspomene, normalno da su lijepe uspomene...svako ko kaže da u vozilima Zastave nije imao neku lijepu uspomenu, laže...Stari je godinama imao žutog Fiću sa onim kromiranim ratkapama i branicima, žute boje, nije bilo ljepšeg, barem meni, na čitavoj Grbavici...unutra crvena sjedišta....još kad se sjetim kako je stari to pazio...eee...
Onda uzeli petovratnog Mediterana u SMB varijanti, mislim da mu je blok motora nekim čudom bio talijanski...da li su to šuplje priče ili ne, znam da je bio odličan i da nas je lijepo služio...prodade ga stari haman pred rat i uplati za Ladu Samaru kod onog varalice, sreća pa se zarati, starom lakše bilo što ga je zajebao...![]()
Imala je i tetka crvenog Supera, sa njim prošla Jugu uzduž i poprijeko...presudila mu granata na početku rada na Breci, i njemu i Golfu kecu od rahmetli daidže..
Poslijeratno iskustvo sa Zastavom u porodici nemamo, osim burazovog izleta sa jednom Peglicom, očuvana, dijelovi enterijera još u najlonu...nažalost, buraz je dao majstoru u Vogošći i ovaj kad je krenuo burazu da vrati auto, imao frontalni sudar sa Pajerom, dok su u njoj bili majstor, njegov mali sin i neka komšinica...svi, srećom prošli bez većih posljedica...![]()
Sebi, ako nekad bude bilo nafake i kad mi na glavi izraste još pokoja sijeda, planiram nabaviti Tristaća i uz lagano ispijanje pive, igrati se majstorluka...znam da će mi ova bitanga praviti društvo, ili ja njemu, svejdeno je...
pogrijesio si mediteran je iskljucivo model sa 3 vratajohntra wrote: Onda uzeli petovratnog Mediterana u SMB varijanti, mislim da mu je blok motora nekim čudom bio talijanski...da li su to šuplje priče ili ne.
Sebi, ako nekad bude bilo nafake i kad mi na glavi izraste još pokoja sijeda, planiram nabaviti Tristaća i uz lagano ispijanje pive, igrati se majstorluka...znam da će mi ova bitanga praviti društvo, ili ja njemu, svejdeno je...
bitanga_sa_otesa wrote:koprivica tradejoj muha zaboravio sam na tog prijeratnog varalicu
![]()
![]()