Natur Parkett firma prevaranata
- bach
#126 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Ako iko bude imao razlog za sačeka Ildu u mraku i pošalje je na traumotologiju, to su drugi pošteni ljudi iz biznisa sa parketima. Uništila je povjerenje u taj biznis. Svako ko ima pameti, otići će u Vitez kupiti i parket i sve što mu treba...
-
probaaa
#127 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Od sad idem sam u šumu i pravim svoj parket!bach wrote:Ako iko bude imao razlog za sačeka Ildu u mraku i pošalje je na traumotologiju, to su drugi pošteni ljudi iz biznisa sa parketima. Uništila je povjerenje u taj biznis. Svako ko ima pameti, otići će u Vitez kupiti i parket i sve što mu treba...
-
gurabija78
#128 Re: Natur Parkett firma prevaranata
ne bih se slozio s tobom, iz razloga sto je njen nastup definitivno bio proziran i sumnjiv. Uz dužno poštovanje i saosjećanje prema prevarenim, ipak je bilo sumnjivo ulaziti u transakcije koje je ona predlagala, tipa s vrata ti ponudi popust 50%, pa onda napravi fakturu za parket, popratni materijal i ruke, i traži avans 80% jer ona kao mora platiti sve to unaprijed. Sve je to u startu budilo sumnju i odvratilo me (hvala bogu) da poslujem s tom ublehašicom. Jer kakva je to firma koja nema aranžman na odgođeno plaćanje sa svojim dobavljačima, da ne govorim o eventualnom sopstvenom lageru. To sam joj i u lice rekao, da ako njeni dobavljači nemaju povjerenja u nju, zašto bih imao ja. A firma tašna/mašna, laptop, telefon, i uzorci vrijedni sve skupa 20 KM. I pretpostavljam u iznajmljenom prostoru.bach wrote:Ako iko bude imao razlog za sačeka Ildu u mraku i pošalje je na traumotologiju, to su drugi pošteni ljudi iz biznisa sa parketima. Uništila je povjerenje u taj biznis. Svako ko ima pameti, otići će u Vitez kupiti i parket i sve što mu treba...
-
probaaa
#129 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Džaba sad pričati
jest, i prostor je bio iznajmljen. Sada je ispražnjen i već stoji "Izdaje se".
jest, i prostor je bio iznajmljen. Sada je ispražnjen i već stoji "Izdaje se".
Last edited by probaaa on 04/08/2014 10:35, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#130 Re: Natur Parkett firma prevaranata
ne bih se opekao punu budući da sam u lamperu potrošio 525 maraka s radnikom 
ali me je spasila moja sposobnost da sve što trebam uplatiti i obaviti danas ostavim za sljedeći mjesec kad je već bilo kasno
za nju
ali moramo sad dobro pratiti bezbeli će iskočiti negdje drugo s drugim imenom firme
ja sam je vidio samo jednom u mraku...
polumraku
koje je ona rase
ali me je spasila moja sposobnost da sve što trebam uplatiti i obaviti danas ostavim za sljedeći mjesec kad je već bilo kasno
ali moramo sad dobro pratiti bezbeli će iskočiti negdje drugo s drugim imenom firme
ja sam je vidio samo jednom u mraku...
koje je ona rase
-
registrovana onako
#131 Re: Natur Parkett firma prevaranata
jedna sa sretnim krajemYamcha wrote:CombatKitten wrote:Slučajno naletih na temu, pa se nabrzinu registrovah da podijelim svoje iskustvo.
Krajem februara i mi smo bili prevareni od strane gđe. Ilde.
U potrazi za laminatom kod nje smo našli "super kvalitetan, otporan..." po nevjerovatnoj cijeni.
Tražila nam je 100% avans, jeste nam čudno bilo i direktno smo je pitali ko nama garantuje da ćete nam isporučiti laminat, ona nam je odštampala predračun i rekla da nam je to garancija i da to možemo koristit kao dokaz protiv nje ako nam ne isporuči. Navukla nas je pričom kako je radila BBI, kako ima puno iskustva. Pošto sam bila sa djetetom, pitala me neke stvari vezano za trudnoću itd., pa me i tu smekšala.
Uglavnom, zavlačila nas je 10 dana. Danas će, sutra će. Bila je subota i rečeno joj je da ako do 9:00 ne nazove i potvrdi isporuku laminata, da će dobiti posjetu u radnji. I nazvala je oko pola 9 i rekla da će biti isporuka u 11.
11:00 nigdje isporuke, na pozive odgovara i objašnjava da su majstori krenuli sa Dobrinje, pa nakon pola sata da stvarno ne zna gdje su.
Nakon sat i po čekanje i zivkanja, zaprijetili smo joj policijom i trazili da vrati novac.
Novac je poslala po nekom radniku, koji nas je nazvao i rekao gdje će da nas čeka. Kada smo došli, odmah nam je dao novac i rekao da smo rijetki koji su uspijeli vratiti pare.
Vidjela sam je prekjučer kod džamije u Hrasnom.
Ako moje iskustvo može poslužtit kao iskaz, bezobzira što smo imali sreće, otiću u policiju čim prije.
-
la espanola
#132 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Malo je onih koji su uspjeli izvuci svoj novac i koliko sam cuo izvlacili su do 700-1000 KM
-
Kalajdzija
#133 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Prijatelju, hvala na blagovremenoj opomeni. Dugo sam trazio i nasao odlicnu firmu koja ugradjuje domaci parket (hrast). Firma 'Barsa' se nalazi u Sarajevu blizu stupske petlje (preko puta Lampera). Tel: 033-627359. Usluga i kvalitet na nivou. Toplo preporucujemPanasco wrote:Ovdje je bila tema o prevarantskoj firmi Natur Parkett, neko je obrisao, da li administratori foruma ili onaj ko je počeo temu. Uglavnom firma se bavi prodajom parketa, a ustvari prevarom poštenih ljudi.
http://www.naturparkett.ba/
Otvaram ponovo ovu temu da bi se ljudi informisali i da ne bi nasijedali na laži i prevare Ilme Kukuljac kao ja.
- snaga_znanja
#134 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Sta ovaj celavi dodje vlasnici? Sin?
- Bluemore
#135 Re: Natur Parkett firma prevaranata
- saiks
- Truba
#137 Re: Natur Parkett firma prevaranata
fenomenalni su komentari 
svaka čast
svaka čast
- Bluemore
#138 Re: Natur Parkett firma prevaranata
mislis na ove sa doticnog fb profila , da ne povjerujesBlack swan wrote:fenomenalni su komentari
svaka čast
- Truba
#139 Re: Natur Parkett firma prevaranata
jok
na ovaj
aida · od prije 2 dana
menii je vratila pare nakon sto sam joj obecala ujutro demolirati radnju
i onaj što je ispred stajao i upozoravao ljude je legenda

na ovaj
aida · od prije 2 dana
menii je vratila pare nakon sto sam joj obecala ujutro demolirati radnju
i onaj što je ispred stajao i upozoravao ljude je legenda
-
Panasco
#140 Re: Natur Parkett firma prevaranata
To bih i ja uradio da nije zatvorila radnju, samo sam je jednom uspio uganjati u radnji, nakon toga stavila da je godišnji odmor, pa bolovanje zbog trudnoće...u međuvremenu ju je vlasnik prostora iselio, valjda shvatio čovjek da nema šanse da naplati 4-5 kirija koje mu je dugovala, te da je bolje da je iseli nego da mu neko od prevarenih nanese štetu na poslovnom prostoru što bi on morao platiti.
- Truba
#141 Re: Natur Parkett firma prevaranata
eh ja sam bio kad je obavijest o trudničkom okačena
sad treba dobro upratiti da negdje ne iskoče opet... pa da ljudi ispaštaju jer previše vjeruju
sad treba dobro upratiti da negdje ne iskoče opet... pa da ljudi ispaštaju jer previše vjeruju
- who_ knows
#142 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Moram se uljuciti jer se indirektno nalazim u slicnoj djelatnosti... Kao prvo sto neki kazu kako mozes dati avans to je glupo i gdje joj je skladiste itd... Za neupucene u posljednjoj deceniji se mnogo toga promijenilo U nabavci, u izradi namjestaja, parketa i materijala za opremanje enterijera opcenito. Stvari se rade po narudžbi kupca u zeljenim bojama, dimenzijama, materijalima na osnovni model ili se cak rade alteracije na modelima, sada pricam o namjestaju. Također postoje i podovi tj parketi po narudžbi, zasto po narudžbi..??? Postoje osnovne opcije koje su na skladistu a sve ostalo od razlicitih dimenzija, boja do nacina obrade mat lak, ulje se posebno pravi i ne drzi na lageru, jer je drvo ipak osjetljiv materijal. Za sve ove narudžbe se daje avans jer se radi nesto posebno po narudžbi i logicno da ces platiti unaprijed jer je to ipak individuilizirana ponuda po zelji. Talijanski namjestaj se ceka po tri mjeseca, kuhinje po dva itd. ugl se avans daje skoro 100 %. Sto se tice konkretnog slucaja i neke super ponude ostataka zaliha sa stanja nije mi jasno da se onda toliko trebalo cekati i da su ljudi bez problema davali avanse za nesto sto je sa skladista i u trenutnoj ponudi, a da nisu postavljali pitanja ili trazili robu odmah...??!! Da se razumijemo ne moze se sve kupiti i nabaviti odmah i platiti po pouzecu, to moze samo za stvari sa skladista. Ja prva skoro nikada nisam kupila nesto sa stanja jer je ili osteceno ili prljavo a ako hoces da za tebe prave drugo platis unaprijed... U ovom slucaju ljudi su previse vjerovali tj nisu sumnjali ili provjeravali ali to ne znaci da nikada nije potrebno placati avanse u odredjenim situacijama i da si uvijek levat kada to uradis... Drzava i nefunkcionalnost pravnog sistema je odgovorna za tolerisanje ovakvih pravnih lica i osoba godinama,
u krajnjem slucaju trebalo bi i drzavu tuziti... LP
-
probaaa
#143 Re: Natur Parkett firma prevaranata
agree sa svim...who_ knows wrote:Moram se uljuciti jer se indirektno nalazim u slicnoj djelatnosti... Kao prvo sto neki kazu kako mozes dati avans to je glupo i gdje joj je skladiste itd... Za neupucene u posljednjoj deceniji se mnogo toga promijenilo U nabavci, u izradi namjestaja, parketa i materijala za opremanje enterijera opcenito. Stvari se rade po narudžbi kupca u zeljenim bojama, dimenzijama, materijalima na osnovni model ili se cak rade alteracije na modelima, sada pricam o namjestaju. Također postoje i podovi tj parketi po narudžbi, zasto po narudžbi..??? Postoje osnovne opcije koje su na skladistu a sve ostalo od razlicitih dimenzija, boja do nacina .......
Last edited by probaaa on 05/08/2014 20:22, edited 4 times in total.
-
gurabija78
#144 Re: Natur Parkett firma prevaranata
slažem se, ali ipak mora čovjek u ovakvoj državi i sa ovakvim nikakvim sistemom, dobro procijeniti kome smije a kome ne dati avans na riječ...who_ knows wrote:Moram se uljuciti jer se indirektno nalazim u slicnoj djelatnosti... Kao prvo sto neki kazu kako mozes dati avans to je glupo i gdje joj je skladiste itd... Za neupucene u posljednjoj deceniji se mnogo toga promijenilo U nabavci, u izradi namjestaja, parketa i materijala za opremanje enterijera opcenito. Stvari se rade po narudžbi kupca u zeljenim bojama, dimenzijama, materijalima na osnovni model ili se cak rade alteracije na modelima, sada pricam o namjestaju. Također postoje i podovi tj parketi po narudžbi, zasto po narudžbi..??? Postoje osnovne opcije koje su na skladistu a sve ostalo od razlicitih dimenzija, boja do nacina obrade mat lak, ulje se posebno pravi i ne drzi na lageru, jer je drvo ipak osjetljiv materijal. Za sve ove narudžbe se daje avans jer se radi nesto posebno po narudžbi i logicno da ces platiti unaprijed jer je to ipak individuilizirana ponuda po zelji. Talijanski namjestaj se ceka po tri mjeseca, kuhinje po dva itd. ugl se avans daje skoro 100 %. Sto se tice konkretnog slucaja i neke super ponude ostataka zaliha sa stanja nije mi jasno da se onda toliko trebalo cekati i da su ljudi bez problema davali avanse za nesto sto je sa skladista i u trenutnoj ponudi, a da nisu postavljali pitanja ili trazili robu odmah...??!! Da se razumijemo ne moze se sve kupiti i nabaviti odmah i platiti po pouzecu, to moze samo za stvari sa skladista. Ja prva skoro nikada nisam kupila nesto sa stanja jer je ili osteceno ili prljavo a ako hoces da za tebe prave drugo platis unaprijed... U ovom slucaju ljudi su previse vjerovali tj nisu sumnjali ili provjeravali ali to ne znaci da nikada nije potrebno placati avanse u odredjenim situacijama i da si uvijek levat kada to uradis... Drzava i nefunkcionalnost pravnog sistema je odgovorna za tolerisanje ovakvih pravnih lica i osoba godinama,
-
Panasco
#145 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Znate šta, ima ona stara narodna poslovica...lako je biti general poslije bitke...sa kojom god firmom sam razgovarao tražili su avans, od keramike, parketa, bijele tehnike, stolarije do izvođaća radova.
Prilikom davanja avansa osoba koja ga daje procijenjuje firmu, mene je prevarilo to što je Ilda Kukuljac izgledala kao u visokom stadiju trudnoće, ko može pomisliti da bi trudna žena varala za avans za parket, pa svakoj normalnoj osobi nije do stresa u takvom stanju...druga je priča što ona možda i nije trudna...
Prilikom davanja avansa osoba koja ga daje procijenjuje firmu, mene je prevarilo to što je Ilda Kukuljac izgledala kao u visokom stadiju trudnoće, ko može pomisliti da bi trudna žena varala za avans za parket, pa svakoj normalnoj osobi nije do stresa u takvom stanju...druga je priča što ona možda i nije trudna...
-
hladan.preminger
#146 Re: Natur Parkett firma prevaranata
who_ knows wrote:Moram se uljuciti jer se indirektno nalazim u slicnoj djelatnosti... Kao prvo sto neki kazu kako mozes dati avans to je glupo i gdje joj je skladiste itd... Za neupucene u posljednjoj deceniji se mnogo toga promijenilo U nabavci, u izradi namjestaja, parketa i materijala za opremanje enterijera opcenito. Stvari se rade po narudžbi kupca u zeljenim bojama, dimenzijama, materijalima na osnovni model ili se cak rade alteracije na modelima, sada pricam o namjestaju. Također postoje i podovi tj parketi po narudžbi, zasto po narudžbi..??? Postoje osnovne opcije koje su na skladistu a sve ostalo od razlicitih dimenzija, boja do nacina obrade mat lak, ulje se posebno pravi i ne drzi na lageru, jer je drvo ipak osjetljiv materijal. Za sve ove narudžbe se daje avans jer se radi nesto posebno po narudžbi i logicno da ces platiti unaprijed jer je to ipak individuilizirana ponuda po zelji. Talijanski namjestaj se ceka po tri mjeseca, kuhinje po dva itd. ugl se avans daje skoro 100 %. Sto se tice konkretnog slucaja i neke super ponude ostataka zaliha sa stanja nije mi jasno da se onda toliko trebalo cekati i da su ljudi bez problema davali avanse za nesto sto je sa skladista i u trenutnoj ponudi, a da nisu postavljali pitanja ili trazili robu odmah...??!! Da se razumijemo ne moze se sve kupiti i nabaviti odmah i platiti po pouzecu, to moze samo za stvari sa skladista. Ja prva skoro nikada nisam kupila nesto sa stanja jer je ili osteceno ili prljavo a ako hoces da za tebe prave drugo platis unaprijed... U ovom slucaju ljudi su previse vjerovali tj nisu sumnjali ili provjeravali ali to ne znaci da nikada nije potrebno placati avanse u odredjenim situacijama i da si uvijek levat kada to uradis... Drzava i nefunkcionalnost pravnog sistema je odgovorna za tolerisanje ovakvih pravnih lica i osoba godinama,
Čega 100 % avansa? Tako se samo kurvama plaća.
-
Emma-x-emma
#147 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Pozdrav svima opet,
zanima me da li se mi svi mozemo udruziti u nekoj tuzbi protiv ove egzistencije?
zanima me da li se mi svi mozemo udruziti u nekoj tuzbi protiv ove egzistencije?
- Tech-l4
#148 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Znači žao mi vas je ljudi, nažalost ovo kod nas prolazi..i šta sad...nikom ništa vozim BMW 5 imam apartman na Bjelašnici i boli me K* što sam ti uzeo pare. Ša hoš...
Ovo je svakodnevnica kod nas Bosanaca, naime ima nas naivnih a ima i onih koji nažalost nikad neče izumrijeti ipak je to škola i odgoj roditelja, NAŠIH.
Ipak (malo crnog humora) : Nudim usluge hvatanja(mrežom,omamljivačem...),mučenja(klještima,strujom,letlampom...),lemanja(bejzob palicom,kederom,pajserom...) za određenu sumu uz avans jer trebam platiti ljude koji ovo rade
Sve reklamacije uz Fiskalni račun 
Helem sretno sa tužbom i nadam se da će barem osati bez ičeg, il para il zuba
Ovo je svakodnevnica kod nas Bosanaca, naime ima nas naivnih a ima i onih koji nažalost nikad neče izumrijeti ipak je to škola i odgoj roditelja, NAŠIH.
Ipak (malo crnog humora) : Nudim usluge hvatanja(mrežom,omamljivačem...),mučenja(klještima,strujom,letlampom...),lemanja(bejzob palicom,kederom,pajserom...) za određenu sumu uz avans jer trebam platiti ljude koji ovo rade
Helem sretno sa tužbom i nadam se da će barem osati bez ičeg, il para il zuba
-
Iredeto
#149 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Pozdrav
Kao sto vidim veliki broj prevarenih od strane ove firme se nazali ovde na forumu.
Ja sam takodze jedan od prevarenih za veci iznos radi se o vise hiljada maraka pa bih htjeo da se ukljucim na ovu temu.
Sve ovo ranije navedno sam takodze dozivio da sad ne ponavljam cijelu pricu.Od njenih obecalnja lazi itd.
Molio bih ako ima iko bilo kakve friske informacije o njoj gdje se trenutno nalazi i da li je iko uspijo stupiti sa njom u kontakt s obzirom da je iselila radnju i na javlja se vise na telefon.
Da li ima neko od vas neku kopiju tuzbe ili prijave kako bih smo je mogli upotrijebiti protiv nje.
Hvala
Kao sto vidim veliki broj prevarenih od strane ove firme se nazali ovde na forumu.
Ja sam takodze jedan od prevarenih za veci iznos radi se o vise hiljada maraka pa bih htjeo da se ukljucim na ovu temu.
Sve ovo ranije navedno sam takodze dozivio da sad ne ponavljam cijelu pricu.Od njenih obecalnja lazi itd.
Molio bih ako ima iko bilo kakve friske informacije o njoj gdje se trenutno nalazi i da li je iko uspijo stupiti sa njom u kontakt s obzirom da je iselila radnju i na javlja se vise na telefon.
Da li ima neko od vas neku kopiju tuzbe ili prijave kako bih smo je mogli upotrijebiti protiv nje.
Hvala
-
lutka lutkica
#150 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Postovani!
Poslat cu vam podatke u inbox.
lp
Poslat cu vam podatke u inbox.
lp