Stvarno smo nevidjeni moroni, onako kolektivno! Jbt, pokusavam zamisliti situaciju u kojoj recimo neki likovi iz Teksasa prigovaraju ovima iz Kalifornije da se ne bore dovoljno dobro protiv terorizma (inace je "donosenje demokratije" i "borba protiv terorizma" vec par godina kod Amera omiljena tema

ali to svakako znate i bez mene). Znate kad je takva rasprava moguca -
nikad i nigdje!. Kod nas moze poceti prica o urodu mahuna u Papua Novoj Gvineji al' ce to nekako da zavrsi sa "papcima" i "gradskom rajom", dijasporom, Sandzaklijama, Krajisnicima, Hercegovcima... ni manje zemlje, ni vecih budala!!!
A sad par rijeci o temi! Mediji u BiH, ne znam samo zasto ovo "sarajevski", se definitivno natjecu u tome ko ce biti vise snishodljiv spram Vucica. Pa eto cak ga i "AVAZ" na volseban nacin proglasi za licnost godine, stvarno ne znam kome je on licnost godine, po cemu i zasto!!! Evo da uzmemo za primjer samu Srbiju. Sta je to on tako kapitalno uradio? OK, malkice zatvorio Miskovica! Pa nije Miskovic jedini tajkun, ocigledno je taj isti Miskovic igrao na pogresnu kartu u predizbornim danima i to mu se vratilo kako se vratilo. Investicije u Srbiju. Nema tu nekih velikih pomaka ma sta ko govorio ili mislio o tome. Pominju se Ujed.Arapski Emirati ali o tom - po tom. To cemo tek da vidimo. Recimo cuo sam pricu da su Rusi bili planirali da pokupuju sve zivo na Jahorini i taman kad je sve bilo na stolu, samo falio potpis Rusi odustali! Zasto? Navodno je neko od tih Rusa kontaktirao meteorologe i ljudi rekli da prema globalnim klimatskim trendovima mozemo ocekivati da za 20 godina na Jahorini nece biti snijega, ma kako to kome zvucalo! Ko kaze da ce Arapi tek tako da se istresu za "Beograd na vodi". Vec se svi primili na Vucicevu pricu k'o baba na penziju. Ali to je svakako njihov problem, hajmo dalje.
Vucic i region. Sta je uradio za popravljanje odnosa sa susjedima? Cinjenica je da on svakako hoce da povali Dodika iz istih razloga iz kojih je povalio i Miskovica. Da li to znaci da je sad Vucic odjednom postao veci Bosanac od Sulje, Muje i Fate zajedno? Naravno da nije. sacekajte da izbore u RS-u dobije SDS pa kad onda Vucic puhne njima u jedra onda pricajte o njegovj politici pomirenja. Da li je manje cetnik nego prije dvadesetak godina? Eto onomad se Ljajic raskokodakao o ucescu gradjana Srbije u ratovima u kojima Srbija ne ucestvuje (a sve vis a vis odlaska i pogibije nekih momaka iz Sandzaka u Siriji). Sta se desilo kad su oni napaljeni cetnici otisli na Krim? Jedno veliko - NISTA!!! U stvari nije nista, dobili su svu mogucu medijsku paznju prije, u toku i nakon "mirovne misije" na Krimu! Pa jbt po povratku su gostovali kod onog kretena Marica u "Cirilici" k'o da su u najmanju ruku sami otjerali Japance sa Iwo Jime! Nigdje nema price o ucescu u nekim sukobima van drzave, nigdje Ljajica, a o Vucicu i Nikolicu da i ne pricam.
Da skratim! Svaki dan koji mi i nasi mediji provedemo u prici o tome kako je Vucic manje ili vise OK je u stvari, u nekoj daljoj perspektivi, kupovina vremena tom istom covjeku da danas-sutra, ako se kod nas ne daj Boze zakuha, taj isti Vucic razvuce i nas i ostatak svijeta sa svojom pricom o tome kako je rijec o "tragicnom sukobu", "ne zna se ko puca", "poziv zaracenim stranama..." i slicne gluposti do konacnog pokazivanja pravog lica. Do tad ce nasa krv opet da boji Drinu, svoju djecu cemo na rukama nositi do prve ambulante ne zbog prehlade nego zato sto im je srpska granata raznijela utrobu, pitati se kako svijet ne vidi sta nam rade.
Taj isti Vucic ce da amortizuje neke buduce srpske zlocine jer smo mu mi ovim sto danas radimo dali kredit za to! Ko je jednom izjavio ono sto je izjavio Vucic u skupstini R Srbije + lijepljenje "Bulevara Ratka Mladica", taj ne mijenja svoj odnos prema Bosni i Hercegovini! Nije on to uradio zato sto je neobavijesten, zato sto je nagovoren ili zato sto mu je neko nesto slagao vec upravo suprotno! To je bila njegova svjesna, samovoljna odluka koju je donio svojim srcem i svojom glavom. Takve stvari se ne mijenjaju. Pa eto pokusajte sad sebe zamisliti da naprasno, u roku od par godina podjete pricati ono sto prica Nemanja Kusturica i eto vam odgovora koliko je on iskren u ovome sto danas radi i govori. Taj bi nas najradije klao tupim nozem.
Neko od velikih vojskovodja je davno rekao da se protiv istog protivnika ne ponavlja napad na istom mjestu, u isto doba dana i na isti nacin ako vec jednom nije uspjelo. Srbija s nama izgleda moze cak i na taj nacin da se zajebaje. Ponovo mogu da nas puste da mi raspravljamo o "papcima" i "raji" kao i 1992.g. (uz dodatak Sandzaklije & mudzahedini vs. domicijelno stanovnistvo) i taman kad dodjemo do tacke da nekim novim demonstracijama sami srusimo vlast koju smo izabrali ponovo mogu poceti da nas masakriraju u Istocnoj Bosni... ili ce mozda oaj put da krenu od Kozije cuprije, Istocnu Bosnu su apsolvirali 1992-95.g.