To sto nas je jedan sultan prodao nekada davno,ne znaci da nemamo blisku kulturu s turskim narodom,nisu politicari isto sto i narod na kraju krajevaZanosenja muda u okukama Turcima, iz teme u temu, Turcima koji su nas kroz istoriju vec nekoliko puta rasprodavali k'o vrecu krompira, a za cije smo zadrigle glavesine i sultane sijali kosti od Beca do Istoka, od Egera do juznih strana raspalog im carstva, a za zasluge dobili po kurac za zube?
Turska-jedna od najvećih vojnih sila u Europi
-
neznanacc
#126 Re: Turska-jedna od najvećih vojnih sila u Europi
- fatamorgana
#127 Re: Turska-jedna od najvećih vojnih sila u Europi
I to je bila jedna od prvih akcijskih prodaja kod nas,neznanacc wrote:To sto nas je jedan sultan prodao nekada davno,ne znaci da nemamo blisku kulturu s turskim narodom,nisu politicari isto sto i narod na kraju krajevaZanosenja muda u okukama Turcima, iz teme u temu, Turcima koji su nas kroz istoriju vec nekoliko puta rasprodavali k'o vrecu krompira, a za cije smo zadrigle glavesine i sultane sijali kosti od Beca do Istoka, od Egera do juznih strana raspalog im carstva, a za zasluge dobili po kurac za zube?
- Chisum
#128 Re: Turska-jedna od najvećih vojnih sila u Europi
Ja sa Turcima nikakvih problema nemam... sta vise, bio sam u Turskoj nekoliko puta, bilo mi je sasvim ok (da ne govorim o zabludi ovih koji Turke, pogotovo gradsko stanovnistvo, zamisljaju onako kako im ovaj ovdje jad to servira kroz medije, i nas i anamo onaj), ali na koji nacin se pokusava "pokazati bliskost" dva naroda koja, kao i ostatak istocne Evrope, dijele jedan dobar dio istorijskog kolacha, to je sve samo ne prijateljstvo i bliskost. To se zove snishodljivost i servilnost.
Svaka cast ekipi iz sefa Narodne banke, ali meni pored Bosne ne trebaju druge majke, a, da budem iskren, i tih mi je bratimljenja na vrh one stvari...
Sve neka braca, ovo, ono... sve dok dodje do tarapane. A onda ide hiljadu i jedno opravdanje... ili, kao u slucaju Rusa i njihovih lizoguza, Srba, ono kad ih Ameri razgachishe za heftu dana - hiljadu i jedna protestna nota.
Svaka cast ekipi iz sefa Narodne banke, ali meni pored Bosne ne trebaju druge majke, a, da budem iskren, i tih mi je bratimljenja na vrh one stvari...
Sve neka braca, ovo, ono... sve dok dodje do tarapane. A onda ide hiljadu i jedno opravdanje... ili, kao u slucaju Rusa i njihovih lizoguza, Srba, ono kad ih Ameri razgachishe za heftu dana - hiljadu i jedna protestna nota.
- insomnia78
#129 Re: Turska-jedna od najvećih vojnih sila u Europi
A zasto ti decko pricas ekavicom?budza wrote:Hafis wrote:Pravo ih cepaš kumebudza"
druga stvar je: turska ima desetostruko jacu mornaricu od rusa.![]()
Pretpostavljam da misliš na mnogo veći broj nosača vazdušnih letilica i nuklearnih podmornica koje poseduje turska vojska u odnosu na rusku.
Tako je meštre. Omjer je sličan kao i u mornaricio avijaciji da i ne govorimo.
napomenuo sam da je krajnje glupo pricati o takvim stvarima i pored toga sto sam izneo cinjenice koje govore da je turska vojska ozbiljnije i konkretnije opremljena i obucena u odnosu na gore spomenute...
dalje: operativnost ruske mornarice je na nivou koji je turska imala pre 40tak godina.
avijacija turske vojske je jedna od najjacih i najbolje opremljenih u svetu. turska avijacija ima borbene avione (americke) jednake onima koje jos samo poseduje sama amerika, izrael i jos engleska.
sto se nukleranog oruzja tice: i turska poseduje nuklearne glave (b52).
meni nije cilj hvaliti jedne a kuditi druge, vec objektivnost. o nemoci i zastarelosti ruske mornarice (i same vojske) je pre 7-8 godina licno govorio i sam predsednik rusije.
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Chisum
#130 Re: Turska-jedna od najvećih vojnih sila u Europi
Mada je prica skrenuta na nesto sasvim drugo, sustina mog prvog posta na ovoj temi, bilo je potpuno odustvo dodira sa realnoscu.
Nesto slicno kao "ruske/americke teme".
Kao sto je, po misljenju ljubitelja ovih ili onih, Putinu dovoljno da se skine u potkosulju, izadje na balkon na -25 C i uslika se, pa da Vasington moli bogove za spas, ili Amerima da nakrive sheshir, hraknu shlajmaru u prasinu i zagrebu mamuzama, pa da Rusija popuca po shavovima, tako Chocko Lips ekipa mashta kako plishano sultanche osvaja Evropu i pravi nekakvo novo carstvo... cak je bilo i strucnih objasnjenja kako i zasto bi Turska vojska stigla do Berlina za heftu dana...
Rat. Cas posla...
Nesto slicno kao "ruske/americke teme".
Kao sto je, po misljenju ljubitelja ovih ili onih, Putinu dovoljno da se skine u potkosulju, izadje na balkon na -25 C i uslika se, pa da Vasington moli bogove za spas, ili Amerima da nakrive sheshir, hraknu shlajmaru u prasinu i zagrebu mamuzama, pa da Rusija popuca po shavovima, tako Chocko Lips ekipa mashta kako plishano sultanche osvaja Evropu i pravi nekakvo novo carstvo... cak je bilo i strucnih objasnjenja kako i zasto bi Turska vojska stigla do Berlina za heftu dana...
Rat. Cas posla...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#131 Re: Turska-jedna od najvećih vojnih sila u Europi
a da ne govorim što je tema niđe veze i nakrivo nasađena