zanimljivo ali u realnosti se nece desiti bar po svim nekim procjenama oko trojnog MMM.noiserr wrote:
Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- legionar2010
#126 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
- legionar2010
#127 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
stari ovo je jako neizalansiran postava... desna strana propuh, ljeva beton! Pjanic, Medunjanin, Mujdza niti jedan nije pravi defanzivac mozda Mujda ali i on u repki leti naprijed. Ja bi radije probao malo balansiranije Mudjza na Pjanicevo mjesto, Pjanic na Medunjanina, na Mujdzino mjesto Vranjesa znaci Medunjanin out. Salihovic kupi lopte od Misketa, Pjana ima Bicakcica, Vranjes krpi za Mujdzom itd, malo je kompaktnije ali sve zavisi sta Pape zeli jer bojim se da ce Medunjanin sigurno poceti, za Misketa se vec govori da smrsavio znaci igrat ce a Pjana zna se kakva je sezona iza njega... sto znaci trojni MMM. Ako je pametan Pape bi trebao jednog od ove trojice (Medunjanina) staviti na klupu bar protiv ARG.eboladeluxe wrote:

Use this11.com for drawing your football tactics
- diason
#128 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Use this11.com for drawing your football tactics[/quote]
Treba gledati realno, Safet Mujdžu nikad ne bi postavio na krilo, on je isključivo bek i ako bude spreman što se svi nadamo to će i igrati.E sad ako bi bilo da se igra bez Medunjanina što isto sumnjam, moglo bi jedino da Lulić pređe na desno a Salihović na lijevo krilo ode.Onda bi se otvorilo mjesto u sredini možda za Bešića kao zadnjeg veznog ?
- nKrkan
#129 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Ovo su po meni 100% sigurni igrači koji će igrat od prve minute protiv Argentine ( naravno ako budu zdravi)
Begović,Bičakčić,Spahić,Mujdža,Kolašinac,Pjanić,Lulić,Džeko za ostale ne znam.
-
Mirza007
#130 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Ja mislim da je i Besic siguran za tu utakmicu.nKrkan wrote:Ovo su po meni 100% sigurni igrači koji će igrat od prve minute protiv Argentine ( naravno ako budu zdravi)
-
eboladeluxe
#131 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Medo, Miske i Pjanic su igrali dovoljno puta da odigraju sasvim solidnu utakmicu protiv Argentine. Ibisevic je "zrtvovan" , ali time smo dobili 2 CDM/DM igraca koji mogu igrati sasim solidno ispred zadnje cetvorke. Ispred njih imamo ofanzivne igrace u Misimovicu i Pjanicu koji mogu kreirati sanse protiv Argentine.Mirza007 wrote:Pa gdje ces Misketa, Medu i Pjanica zajedno na teren protiv Argentine?diason wrote:To je ta formacija!eboladeluxe wrote:
Misketu bi imao ko čuvati leđa i tako bi došao do punog izražaja.
Staviti Ibiševića koji je igrač šesnesterca na krilo bi se gubio ne jedan več dva igrača u polju, jer bi Misimović morao povučenije igrati a on nije taj igrač, plus, tu bi onda patio i Džeko koji bi bio odsječen.Jedino bi po meni umjesto Bičakčića koji je po meni sklon kiksevima, specijalno kad su u pitanju duge lopte zaigrao Vranješ.
Ja mislim da protiv Argentine moramo igrati sa 2 CDM/CM igraca da zatvore prostor sto je vise moguce ispred gola, i da natjeraju Argentinu da igraju preko krila, a ne kroz sredinu. Jeste, oni imaju De Mariju i Zabaletu koji mogu biti opasni sa strane, ali ako stavimo extra igrace (ne jednog , nego dva) ispred zadnje linije, to bi moglo da negativno utice na Argentinin napad. Igrati povucenije i sporije ce umanjiti sanse za njihovu kontru, i frustrirace ih jos vise. Glavno je samo ne primiti gol u prvih 15tak minuta.
Zavisno od rezultata, mozemo pomjeriti Pjanica za Misketovu poziciju, i uvesti Hajrovica na RM umjesto Misketa. Tako isto, mozemo ubaciti Ibisevica umjesto Mede (ako gubimo, ali bicemo jos vise ranjivi), ili ubaciti Ibisevica/Viscu za nasu kontru ako budemo vodili (ko zna, i to je moguce?) umijesto Dzeke.
-
Mirza007
#132 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Ovo bih mozda i podrzao da je Besic umjesto Medunjanina. I ovako smo respori sa Misketom i Pjanicem, mozda i preotvoreni obzirom da je i Miske isturen. Ti bi pokusao igrati sa njima a meni bi prvi cilj bio odbrana gola + duge lopte i kontre. Mislim da bi u tvojoj formaciji suvise malo lopti i dolazilo do Misketa a jos manje do Dzeke.eboladeluxe wrote:Medo, Miske i Pjanic su igrali dovoljno puta da odigraju sasvim solidnu utakmicu protiv Argentine. Ibisevic je "zrtvovan" , ali time smo dobili 2 CDM/DM igraca koji mogu igrati sasim solidno ispred zadnje cetvorke. Ispred njih imamo ofanzivne igrace u Misimovicu i Pjanicu koji mogu kreirati sanse protiv Argentine.diason wrote:To je ta formacija!eboladeluxe wrote:
Misketu bi imao ko čuvati leđa i tako bi došao do punog izražaja.
Staviti Ibiševića koji je igrač šesnesterca na krilo bi se gubio ne jedan več dva igrača u polju, jer bi Misimović morao povučenije igrati a on nije taj igrač, plus, tu bi onda patio i Džeko koji bi bio odsječen.Jedino bi po meni umjesto Bičakčića koji je po meni sklon kiksevima, specijalno kad su u pitanju duge lopte zaigrao Vranješ.
Ja mislim da protiv Argentine moramo igrati sa 2 CDM/CM igraca da zatvore prostor sto je vise moguce ispred gola, i da natjeraju Argentinu da igraju preko krila, a ne kroz sredinu. Jeste, oni imaju De Mariju i Zabaletu koji mogu biti opasni sa strane, ali ako stavimo extra igrace (ne jednog , nego dva) ispred zadnje linije, to bi moglo da negativno utice na Argentinin napad. Igrati povucenije i sporije ce umanjiti sanse za njihovu kontru, i frustrirace ih jos vise. Glavno je samo ne primiti gol u prvih 15tak minuta.
Zavisno od rezultata, mozemo pomjeriti Pjanica za Misketovu poziciju, i uvesti Hajrovica na RM umjesto Misketa. Tako isto, mozemo ubaciti Ibisevica umjesto Mede (ako gubimo, ali bicemo jos vise ranjivi), ili ubaciti Ibisevica/Viscu za nasu kontru ako budemo vodili (ko zna, i to je moguce?) umijesto Dzeke.
-
snoopy_cb
#133 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
@Mirza
Vidim danas Miske pravo pokretan, znaci igra protiv ARG 100 %, Medunjanin mora van i Besic IN, to je to. Zna mali Besic iznijeti loptu, cak i dobre okomite lopte danas pruzao, nema potrebe za Medunjaninom kao sto je to slucaj kad je igrao sa Zahirovicem, jer ovaj fakat nije znao sta s loptom. Medunjanin je "na lopti" prejak igrac , ali jako losih fizickih i trkackih sposobnosti, da ima to ne bi igrao u Gaziantepu, vec u nekom top klubu LIGA 5, plus uz sve forma mu je u padu posljednja 2-3 mjeseca, on svakako ne smije poceti utakmice na SP.
Vidim danas Miske pravo pokretan, znaci igra protiv ARG 100 %, Medunjanin mora van i Besic IN, to je to. Zna mali Besic iznijeti loptu, cak i dobre okomite lopte danas pruzao, nema potrebe za Medunjaninom kao sto je to slucaj kad je igrao sa Zahirovicem, jer ovaj fakat nije znao sta s loptom. Medunjanin je "na lopti" prejak igrac , ali jako losih fizickih i trkackih sposobnosti, da ima to ne bi igrao u Gaziantepu, vec u nekom top klubu LIGA 5, plus uz sve forma mu je u padu posljednja 2-3 mjeseca, on svakako ne smije poceti utakmice na SP.
- perfect_guy
#134 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
nek znam koliko je Bešić dobro rješenje za Argentinu, ne može se pobjeći od činjenice da mu fali jakih utakmica u nogamasnoopy_cb wrote:@Mirza
-
Mirza007
#135 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Ne moras mene ubjedjivati da treba igrati Besic umjesto Medunjanina. Tu smo se nasli.snoopy_cb wrote:@Mirza
Oko Misimovica nisam siguran jer u tom slucaju moramo igrati na posjed lopte i stvaranje prilika a to nije lako protiv Argentine. Sa Viscom u vezi bi dobili na agresivnosti veznog reda u fazi odbrane ali bi ostala i opcija za brze kontre dugim loptama a posjed lopte bi ostao Argentincima.
Medo je tehnicki jak igrac, dobro ce nam doci u svakom slucaju ali ga ne vidim u kombinaciji protiv Argentine osim mozda zadnjih 10min ako budemo branili povoljan rezultat.
-
snoopy_cb
#136 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Naravno da je bitno koliko imas jakih utakmica u nogama a ne i krucijalno.perfect_guy wrote:nek znam koliko je Bešić dobro rješenje za Argentinu, ne može se pobjeći od činjenice da mu fali jakih utakmica u nogamasnoopy_cb wrote:@Mirza
Po meni mali ima dovoljno drskosti, da ga to sto je prva velika i jaka utakmica nece izbaciti iz utakmice, mislim prije svega psihicki. Pazi Barbarez je bio u utakmici protiv Danske nas skoro najiskusniji igrac (visegodisno iskustvo loptanja na vrhunskom nivou), uz Hasana narvno, ali je utakmica bila na noz, biti ili ne biti, i potpuno se izgubio.
Mislim da mali nece biti impresioniran Maracan-om i Argentinom toliko da mu se noge "skrate", previse je drzak, vise se ja bojim za neke druge nego za nj.
-
skaut_83
-
Mirza007
#138 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Formacija ok.skaut_83 wrote:
Skolski!
Nisam siguran za Pjanica na DM.
Ja bih ovo malo izmjesao (imena ostaju ista).
Kolasinac na mjesto Besica, Besic na mjesto Pjanica. Pjanic na mjesto Lulica, Lulic na mjesto Salihovica, Salihovic na mjesto Kolasinca. I Miske malo povucenije.
Velikih cemo problema imati sa DiMariom. Ovdje na nasoj desnoj strani su mi prespori i Pjanic i Mujdza (zbog nedavne dogotrajne povrede nisam siguran koliko je onaj stari). Zbog toga bih se vratio na svoj stari sastav pa bi u igru stavio Viscu umjesto Misketa gdje bi Visca isao na Pjanicevo mjesto a Pjanic na Misketovo. Visca bi pripazio na DiMariu a Besic na Messija.
- zanimljiv
#139 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Mora se ići na napad, to znamo, to smo dobri, a protiv fizički i tehnički jakih se ide na napad, Atletico je to dokazao ove sezone.legionar2010 wrote:eboladeluxe wrote:
Bešić igra DM, Kolašinac treba na lijevog beka da čuva Messija, Lavezzija i Aguera, Argentinci vole probijati po krilima i tu nastupa Kolašinac. Džaba Bešić kad je šutnu sa 20m ili slože akciju sa strane. Važno je odigrati što više utakmica da se uigra ekipa, ako treba protiv lokalnih klubova u Americi, skače adrenalin, moral i uigranost nakon visokih pobjeda, provjeren recept mnogih uspješnih selekcija.
-
snoopy_cb
#140 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Mislim da ce poceti ovi igraci, Lulic ce igrati lijevo, Pjanic i Salihovic ispred Besica, a Miske ce igrati malo povucenije i vise desno. Imaju oni dosta brzih i pokretnih igraca, ali samo jednog pakera, Pastore, ako bude on poceo mislim da imamo problem vise, ali cisto sumnjam da ce poceti.skaut_83 wrote:
Skolski!
-
Frankyee
#141 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Treba uzeti u obzir da nam je desna strana defanzivno jako losa , za nivo Argentine.
Mujdza nije dugo igrao i sigurno je da nema rutine u ovome trenutku
Medo je relativno spor i isto nije imao fantasticnu sezonu
Hajrovic je vise bio na klupi nego na terenu
Ibisevic , ako igra lazno desno krilo , je isto tako imao losu sezonu i nije jak u defanzivi
Pjanic je odigrao dobru sezonu ali ce vjerovatno igrati u sredini, ako bude igrao ne desnoj strani nije dovoljno brz.
Visca i Besic - mozda jedini koji su u formi ali je to ipak igra na nizem nivou od recimo Di Maria ,,
Jedino mi se cini rjesenje pokusati sa asimetricnom formacijom da se sacuva ta desna strana ali to nije lako odigrati i stvaraju se rupe na drugom dijelu terena.
Ibisevic , ako igra lazno desno krilo , je isto tako imao losu sezonu i nije jak u defanzivi
Pjanic je odigrao dobru sezonu ali ce vjerovatno igrati u sredini, ako bude igrao ne desnoj strani nije dovoljno brz.
Visca i Besic - mozda jedini koji su u formi ali je to ipak igra na nizem nivou od recimo Di Maria ,,
Jedino mi se cini rjesenje pokusati sa asimetricnom formacijom da se sacuva ta desna strana ali to nije lako odigrati i stvaraju se rupe na drugom dijelu terena.
- noiserr
#142 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Interesantno kako nam je sada odjednom desna strana problematicna, zbog rusioca (koji je zacepio lijevu)Frankyee wrote:Treba uzeti u obzir da nam je desna strana defanzivno jako losa , za nivo Argentine.
A slazem se sa svim tvojim tackama. Lula i Kolasinac su sasvim solidni na lijevoj, desna je problematicna. Igrali smo asimetricno protiv Portugala, i nije to lose izgledalo dok nije Lulic dobio crveni. Sad smo malo jaci tim (sjetimo se: Zahirovic, Jahic, Papac i Rahimic su igrali) ja mislim da imamo jace igrace sada. I nadam se da ce to Susic moci skrpiti.
-
condy
#143 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Uglavnom desne strane neće bitiFrankyee wrote:Treba uzeti u obzir da nam je desna strana defanzivno jako losa , za nivo Argentine.
-
Frankyee
#144 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Evo vidjeli smo novu formaciju Susica.
Jedan spic i Miske je poluspic. Sta mislite da li ova formacija koja je igrala protiv Obale Slonovace moze da se odupre Argentini.
Vjerovatno ce tu biti Lulic umjesto Visce, Bicakcic i Mujdza umjesto Sunjica i Vranjesa.
Dzeko
Lulic , Miske, Hajrovic
Besic , Pjanic
Kolasinac, Spahic, Bicakcic, Mujdza
Jedan spic i Miske je poluspic. Sta mislite da li ova formacija koja je igrala protiv Obale Slonovace moze da se odupre Argentini.
Vjerovatno ce tu biti Lulic umjesto Visce, Bicakcic i Mujdza umjesto Sunjica i Vranjesa.
Dzeko
Lulic , Miske, Hajrovic
Besic , Pjanic
- diason
#145 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Bičakčića svi guraju u prvu postavu, da nije bio povrijeđen zadnjih mjesec dana i ja bi, ali ovako mislim da nije dobra ideja.Biće rovit i pitanje je hoće li moći izdržati na najvišem nivou da odigra, plus riskirat pa da na njega u pola utakmice moraš zamjenu koristit bilo bi pogrešno.Al' opet vidjećemo, ako ga protiv Meksika osposobe da odigra, onda možda i na svjetskom može u prvu postavu.Frankyee wrote:Evo vidjeli smo novu formaciju Susica.
Dzeko
Lulic , Miske, Hajrovic
Besic , Pjanic
Ostali igrači i formacija su prilično dobri, što se sinoć i u praksi(terenu) pokazalo.
-
putokaz1
#146 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Begović
Kolašinac-Mujdža
Spahić-Bičakčić
Salihović-Pjanić
Misimović-Lulić
Džeko-Ibišević
Kolašinac-Mujdža
Spahić-Bičakčić
Salihović-Pjanić
Misimović-Lulić
Džeko-Ibišević
-
emir225
#147 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

mozda miske i ibisevic da se mjenjaju ali na polu-spicu ili jbg medunjanin i miske da se mjenjaju pa da pjanic predje naprijed
po ovoj formaciji imamo krila koja mogu oduprijeti svakoj repci i bekove strasne
mozete vi govoriti za mujdzu sta hocete ali on je najbolje rjesenje
besic nazad mali je strasan vidim u njemu novog gatuza (gattuso) onako izgleda opasno hladnokrvno to postujem u odbrani
sto se tice ostalih svi znate kakvi su
jedino mi je zao zukanovica on bi mi mozda mogao igrati
-
leo karan
#148 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
emir225 wrote:
mozda miske i ibisevic da se mjenjaju ali na polu-spicu ili jbg medunjanin i miske da se mjenjaju pa da pjanic predje naprijed
po ovoj formaciji imamo krila koja mogu oduprijeti svakoj repci i bekove strasne
besic nazad mali je strasan vidim u njemu novog gatuza (gattuso) onako izgleda opasno hladnokrvno to postujem u odbrani
Meni je ovih prvih 11 najbolja kombinacija.
Ali sta selektor misli o svemu ovome, to me vise zanima.
Koje ce on igrace izvesti?
-
Mirza007
#149 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
Razvukao si formaciju k'o jufku.leo karan wrote:emir225 wrote:
Treba smanjiti razmak izmedju nasih linija i reducirati prostor tako da gaucosi ne mogu razviti svoju nadaleko cuvenu brzinu, koja im uz visoke tehnicke sposobnosti predstavlja najace oruzje.
Znaci dva u liniji DM, tri vezna igraca prije Dzeke poravnata.
Moras na desnom krilu imati Viscu. Dva DM Besic i Salihovic i Pjanic umjesto Misimovica. I to je to.
Poslije cemo vidjeti kako se igra razvija i kakav je rezultat pa u skladu s time idu i izmjene. Kandidati: Hajrovic, Misimovic, Medunjanin, Sunjic, Vranjes.
-
emir225
#150 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1
ma dbr to je samo grubo postavljeno da se zna ko na koju pozicijuMirza007 wrote:Razvukao si formaciju k'o jufku.leo karan wrote:emir225 wrote:
Treba smanjiti razmak izmedju nasih linija i reducirati prostor tako da gaucosi ne mogu razviti svoju nadaleko cuvenu brzinu, koja im uz visoke tehnicke sposobnosti predstavlja najace oruzje.
Znaci dva u liniji DM, tri vezna igraca prije Dzeke poravnata.
Moras na desnom krilu imati Viscu. Dva DM Besic i Salihovic i Pjanic umjesto Misimovica. I to je to.
Poslije cemo vidjeti kako se igra razvija i kakav je rezultat pa u skladu s time idu i izmjene. Kandidati: Hajrovic, Misimovic, Medunjanin, Sunjic, Vranjes.
sve to moze ali samo ne visca prije lulica, nikad to