On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfa159

#126 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfa159 »

Sve je u redu, ali kako se redovno "zakrvi" na ovim temamam? :)
MAMONI svih zemalja ujedinite se!!! :)
gustaVege

#127 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

ladyblue18 wrote:
todd_smith wrote:Sada ti uzmi tu djevojku i sta mislis da li bi ona prije bila sa muskarcom koji u 30tim zivi sa roditeljima ili nekog samostalnog?
Dobro neko gore napisa, kod nas se podrazumijeva da si tokmak koji ne zna brinuti o sebi i koji nije samostalan ako zivi sa roditeljima.

A onda dobro neko i napisa ko da smo SveCka jbt.

I da ti nesto napisem jos, kao zensko koje je ambiciozno, nemam bas cilj 3 hiljade maraka platu, ali me prosto zaboli cosak s kim ko zivi, jer ipak postoje puno vaznije stvari na muskarcu od toga da li on zivi sa roditeljima.
KAda na to prestanes gledati kao na manu shvatices da postoje normalne zenske osobe koje mogu imati doktorate ako treba i kojima nece smetati sto joj buduci muz sa 30 godina zivi sa roditeljima jer to ne znaci da on zivi u kladionici, ne zna sebi skuhati, oprati carape, da je ljencuga, da nije obrazovan, nastavi niz...samo zato jer zivi sa roditeljima pa se kod nas automatski na to nakaci tona predrasuda.
Hvala ti lady na normalnom,ljudskom razmišljanju!
MedenoSrce

#128 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by MedenoSrce »

Queen_of_hearts wrote:. Ono sto gledam jeste kakav je clan domacinstva,ponasa li se sa tih svojih 35 u kuci kao da mu je 5 ,odnosno da li je jos "dijete" ili ravnopravan clan domacinstva,koji se sam brine o tome sta ce jesti,obuci i sl .
:thumbup:

dakle, samo samostalnost i to kod oba spola

znam i slucajeva gdje su roditelji kupili djetetu stan, placaju rezije i jos salju kol'ko zafali

sadrzina iznad forme uvijek
Čudna sorta

#129 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Čudna sorta »

ladyblue18 wrote:
todd_smith wrote:Sada ti uzmi tu djevojku i sta mislis da li bi ona prije bila sa muskarcom koji u 30tim zivi sa roditeljima ili nekog samostalnog?
Dobro neko gore napisa, kod nas se podrazumijeva da si tokmak koji ne zna brinuti o sebi i koji nije samostalan ako zivi sa roditeljima.

I da ti nesto napisem jos, kao zensko koje je ambiciozno, nemam bas cilj 3 hiljade maraka platu, ali me prosto zaboli cosak s kim ko zivi, jer ipak postoje puno vaznije stvari na muskarcu od toga da li on zivi sa roditeljima.
KAda na to prestanes gledati kao na manu shvatices da postoje normalne zenske osobe koje mogu imati doktorate ako treba i kojima nece smetati sto joj buduci muz sa 30 godina zivi sa roditeljima jer to ne znaci da on zivi u kladionici, ne zna sebi skuhati, oprati carape, da je ljencuga, da nije obrazovan, nastavi niz...samo zato jer zivi sa roditeljima pa se kod nas automatski na to nakaci tona predrasuda.
Htjedoh manje više sve isto napisati, pa da ne ponavljam. :thumbup:
jasko_ba

#130 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by jasko_ba »

Dabogda ti imao neredovnu platu od 300 KM i trazio stan. :lol:
Sve sami strucnjaci :roll:
gustaVege

#131 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

Čudna sorta wrote:
ladyblue18 wrote:

Htjedoh manje više sve isto napisati, pa da ne ponavljam. :thumbup:
Da,lady se malo "pomučila" za nas i rekla odprilike sve što bi i mi. :kakoste:
kakavdanakneiskustvu

#132 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ljakan wrote:
Ljakan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

prije dvadesetak noći smo o tome pričali
i sta veli sto nece da radi?ako je dala neke razloge sto ne mislis da je tako kako kaze?kazes imaju para pa ko bi lud da ima para zivio sa jos tri clana u 28 kvadrata? :-)

bole je leđa,ovo,ono,šuplja priča,za mene je to parazit,34 godine imaš i puštaš da te mati hrani prodavajući robu po firmama i odlazeći u brčko po tu robu,ne trzaš se da bilo šta radiš,bilo šta,ako je baš toliko bole leđa ima poslova io od kojih ne bole leđa,ja i žena joj nudili da probamo joj srediti posao u zenici u firmi,u call-centru,kaže ne može ona to,e jbg,ne kažem da imaju para na bacanje ali znam da joj ćaću svako jutro vidim kako ide u kafanu i u kladionocu,a u penziji je,i sve to na stranu,neshvatljivo mi je da ona može imati neki razlog da se ne uda i odvoji od roditelja,koliko god da je vezana,samo će je dva sprata razdvajati kad bi se udala
pa dobro jarane mozda se puno guzi pa je leđa bole :lol: :lol:
sve i da je tako kako kaze njen zivot njena stvar....razlozi ako nije bolesna su cudni... prije da ne zeli reci istinu....[/quote]

tačno,njen život,samo spominjem kakvih situacija ima,pazi ima stan,taj u kojem boravi po danu ali se kupa kod roditelja,u 28 kvadrata,a u stanu kojeg ona i momak čuvaju nigdje nikog,on na poslu,čudno
hornet

#133 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by hornet »

Jeste, al ne smeta joj ako on zivi sa roditeljima, a roditelji imaju para. Puni ko brod. Joj, joj koje licemjerje.
Ljakan

#134 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

kakavdanakneiskustvu wrote: tačno,njen život,samo spominjem kakvih situacija ima,pazi ima stan,taj u kojem boravi po danu ali se kupa kod roditelja,u 28 kvadrata,a u stanu kojeg ona i momak čuvaju nigdje nikog,on na poslu,čudno
Nisam vidovit al mislim da tu nesto ne stima...sa njene ili njegove strane....al sumnjam da je to njena ili njegova zelja.
rtmper44

#135 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by rtmper44 »

ladyblue18 wrote: Mi smo drzava kakva jesmo, sa ekonomskim i socijalnim stanjem kakvo jes, i ludilo mi je ocekivati da se neko odvaja od roditelja jer se eto mora tako, a jedva se sastavlja kraj sa krajem..
Reci to ovim mačkama sa najtlajfa iz haciende, elementa itd. :lol: http://www.klix.ba/nightlife
dustaban

#136 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by dustaban »

ladyblue18 wrote: I da ti nesto napisem jos, kao zensko koje je ambiciozno, nemam bas cilj 3 hiljade maraka platu, ali me prosto zaboli cosak s kim ko zivi, jer ipak postoje puno vaznije stvari na muskarcu od toga da li on zivi sa roditeljima.
Slazem se @ladyblue sve ovo sto pobroja ne smije biti predrasuda da je coj'k od 30 godina koji zivi sa mamoom i tatoom idiot.
Al' fakat u 90% slucajeva jeste, odnosno to postane ako se u narednih 5 godina ne odvoji!
:mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#137 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ljakan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: tačno,njen život,samo spominjem kakvih situacija ima,pazi ima stan,taj u kojem boravi po danu ali se kupa kod roditelja,u 28 kvadrata,a u stanu kojeg ona i momak čuvaju nigdje nikog,on na poslu,čudno
Nisam vidovit al mislim da tu nesto ne stima...sa njene ili njegove strane....al sumnjam da je to njena ili njegova zelja.

mislim da je sa njene,ali jbg,njihov život,malo čudan ali ipak njihov
belfy

#138 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by belfy »

meni je interesantno kako toliko mnogo ljudi moze gledati toliko jednostano.

na pitanje zasto se mnogo vise muskih brecne na ove preko 30 bez "samostalnosti" je vrlo jednostavno. zato sto ti ljudi imaju tu samostalnost i cijene je jer znaju kako su do nje dosli. ja sam jedan od takvih recimo. ja sam vec sa 18 morao zaradjivati da bi studirao u drugom gradu jer mi to niko drugi nije mogao obezbijediti. zato cu uvijek vise cijeniti ljude koji mogu da se samoizdrzavaju, nego neke druge.

kada pricamo o stanovanju sa roditeljima nakon 30-e... pa ja sam se ozenio dosta prije tridesete i oboje smo odmah otisli iz roditeljskih stanova. uzeli stan, nesto poslije kredit da pravimo kucu i onda prodali stan da to zaokruzimo. no, imam prijatelja kojem ce skoro 35. ima stan odavno, kao i posao, ali nije primjecen u zenskom drustvu. treca strana je prijatelj koji je ozenjen i ima dvoje djece, a do zenidbe bio sa roditeljima (tada imao nekih 30-ak godina). svaki od nas ima svoju pricu i posto se poznajemo do srzi svima je jasno zasto su tu gdje jesu.

kao zakljucak je onda lako iznijeti da svi smatraju vrednim ono sto su postogli i kako su do toga dosli. bez razlike imao neko svoj stan, kucu, ili bio podstanar. uslovi u kojima ljudi postupaju su veoma razliciti, a pojedinac uvijek pokusa da iz tog izvuce najvecu korist za sebe. uspio ili ne, on ce to vidjeti kao bitku koja je vrijedna borbe. zatim ce potom tu svoju odluku znati cijeniti kao dobru, ili kao onu koja ga je naucila necemu.

na kraju, uvijek se sve svodi na licno. sto nikada ne bi trebalo okaljavati kao sto neki na ovoj temi cine. ako se stane u cipele tih ljudi - realnost ce biti opravdana. naravno, mnogo je faktora koji se mogu ocijeniti boljim ili gorim, ali osoba (koja god to bila) ce uvijek teziti da mu bude bolje. njegov krajnji odabir moze biti i samo privremena stepenica (bas kao i dugorocna) da bi stremio ka boljem. ko u ovakvim, licnim, slucajevima pokusava da bude sudija samo pokazuje svoju nezainteresiranost, aroganciju i nadmenost jer je imao drugacije uslove.
McMoy

#139 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by McMoy »

ladyblue18 wrote:

:thumbup: :thumbup:
@ladyblue18, po običaju dobar stav prema roditeljima i zrelo razmišljanje nekoga ko ne traži "ratno siroče".
Nažalost, poznajem dosta momaka i djevojaka koji/e kao da stalno traže neki izgovor da ne bi stupili u brak.
"pa dok još ovo, pa da mi je još ono, pa fali mi suncobran, pa nemam kišobran...." - niđe veze.
Svaka ozbiljnija veza, a o braku i da ne govorim, trebala bi da podrazumijeva određenu promjenu navika (ne mislim na "prevaspitavanje" nekoga), prilagođavanje partneru, obavezama, danas-sutra djeci... sve to nosi svoju odgovornost i da, naravno, nije lako. Ali sve je to život i on počesto i mnogima niti je lak ni lagodan.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#140 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ladyblue18 »

rtmper44 wrote:
Reci to ovim mačkama sa najtlajfa iz haciende, elementa itd. :lol: http://www.klix.ba/nightlife
Ja sa mackama iz najtlajfa nemam nista zajednicko, a ni one sa mnom, srecom.
gustaVege

#141 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

belfy wrote:meni je interesantno kako toliko mnogo ljudi moze gledati toliko jednostano.

na pitanje zasto se mnogo vise muskih brecne na ove preko 30 bez "samostalnosti" je vrlo jednostavno. zato sto ti ljudi imaju tu samostalnost i cijene je jer znaju kako su do nje dosli. ja sam jedan od takvih recimo. ja sam vec sa 18 morao zaradjivati da bi studirao u drugom gradu jer mi to niko drugi nije mogao obezbijediti. zato cu uvijek vise cijeniti ljude koji mogu da se samoizdrzavaju, nego neke druge.

kada pricamo o stanovanju sa roditeljima nakon 30-e... pa ja sam se ozenio dosta prije tridesete i oboje smo odmah otisli iz roditeljskih stanova. uzeli stan, nesto poslije kredit da pravimo kucu i onda prodali stan da to zaokruzimo. no, imam prijatelja kojem ce skoro 35. ima stan odavno, kao i posao, ali nije primjecen u zenskom drustvu. treca strana je prijatelj koji je ozenjen i ima dvoje djece, a do zenidbe bio sa roditeljima (tada imao nekih 30-ak godina). svaki od nas ima svoju pricu i posto se poznajemo do srzi svima je jasno zasto su tu gdje jesu.

kao zakljucak je onda lako iznijeti da svi smatraju vrednim ono sto su postogli i kako su do toga dosli. bez razlike imao neko svoj stan, kucu, ili bio podstanar. uslovi u kojima ljudi postupaju su veoma razliciti, a pojedinac uvijek pokusa da iz tog izvuce najvecu korist za sebe. uspio ili ne, on ce to vidjeti kao bitku koja je vrijedna borbe. zatim ce potom tu svoju odluku znati cijeniti kao dobru, ili kao onu koja ga je naucila necemu.

na kraju, uvijek se sve svodi na licno. sto nikada ne bi trebalo okaljavati kao sto neki na ovoj temi cine. ako se stane u cipele tih ljudi - realnost ce biti opravdana. naravno, mnogo je faktora koji se mogu ocijeniti boljim ili gorim, ali osoba (koja god to bila) ce uvijek teziti da mu bude bolje. njegov krajnji odabir moze biti i samo privremena stepenica (bas kao i dugorocna) da bi stremio ka boljem. ko u ovakvim, licnim, slucajevima pokusava da bude sudija samo pokazuje svoju nezainteresiranost, aroganciju i nadmenost jer je imao drugacije uslove.
Baš tako,svako u životu ima svoju sudbinu i kvalifikovati ovoga ili onoga što je ovo,ili što nije ono nije naprosto ok.Svako nastoji u životu da mu je bolje,to je priroda,a sad što neki nekoga cijene i kvalifikuju a i ne poznaju ga,ili njegovu životnu priču to govori o tim ljudima.Neka svako pokuša birati svoj put a ja lično ću cijeniti uvijek svakog po onome kakav je čovjek a ne po tome što nije ispunio neke kriterije koje je tamo neko zadao u bijelom svijetu.
Objektivni navijac

#142 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Objektivni navijac »

belfy wrote:meni je interesantno kako toliko mnogo ljudi moze gledati toliko jednostano.

Da,nije jednostavno,milioni sudbina,milioni zivota. Vlastiti zivot,licno iskustvo je potpuno irelevantno,jer skoro niko nema potpune iste uslove,niti mu se isto zivot odvija. Ja sam se osamostalio prakticno sa 16 godina ali to ne znaci da to smatram ultra i jedino ispravnim i da sa prezirom i nipodastavanjem govorim o ljudima koji imaju drugaciji zivot i koji to nisu uradili. Bahato je i glupo ne uvidjeti situaciju u kojoj u Bosni zive ljudi,posebno mladi ljudi,stariji su dobili dzaba stanove ,koje su otplatili bezvrijednim certifikatima,dok mladzi moraju sve kesirati. Posla nema,plate su male,troskovi ogromni i u takvoj situaciji ocekivati da neko iz 'bijesa' ide zivjeti sam,uvaljivati se u finansijsku dubiozu,da bi nekome nesto dokazao,da bi bio 'neko' je nerealno,neposteno i smijesno.
gustaVege

#143 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

rtmper44 wrote:
ladyblue18 wrote: Mi smo drzava kakva jesmo, sa ekonomskim i socijalnim stanjem kakvo jes, i ludilo mi je ocekivati da se neko odvaja od roditelja jer se eto mora tako, a jedva se sastavlja kraj sa krajem..
Heh,te mačke,ili neke od njih da budem precizniji baš imaju zreo životni stav. :zrikav:
rtmper44

#144 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by rtmper44 »

gustaVege wrote:
rtmper44 wrote:
Heh,te mačke,ili neke od njih da budem precizniji baš imaju zreo životni stav. :zrikav:
Zreo do zadnjeg pfeninga. :mrgreen:
Kikibombona

#145 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:
ima svega... ima ljudi koji su fakat u govnima, pa cak u braku zive kod roditelja u stanu, a bore se ko lavovi... ima ljudi koji se jedva krpe kao podstanari s mizernim platama... ali ima bogami i pun kurac mlade raje koja ima love, a opet ostaju kod kuce dok ne osijede... znam i jednih i drugih i trecih

nikad mi ti zadnji nece biti jasni... kada starci kupe sincicu auto od 30 milja jer je diplomirao... a zivi kod njih kod kuce i ne zna jaja skuhat za dorucak... bolesno

i ima roditelja koji navijaju za takvu opciju, prave od savrseno normalne djece invalide, mada imaju sve preduslove da se osamostale... takvi su mi najgori... :-) ono kad svjesno unistavas rodjeno dijete, to je fakat zajeban poremecaj... a takvih ima dosta, jednostavno rijec je o bolesnim ljudima

za zene je kolega prilicno dobro opisao, mada dosta muskaraca ima slicne furke, pa cekaju manekenku s milionima... :D jebali su nas disney filomovi i internet pornjava, odnosno nerealna ocekivanja :D
Ti mamini i tatini sinovi su posebna prica. Vjerovatno si ih dobro okarakterisao, mada u svemu ima izuzetaka.

Mene malo iritira raja koja ocito nema dodir sa realnosti. Bas kao u onoj poslovici, 'sit gladnog ne razumije'.

Ako bracni par ima ukupna primanja od 1 000KM (a takvih je jako puno, mnogi imaju i manje), da li je pametnije da dignu kredit za novi stan ili da zive na odvojenom spratu u porodicnoj kuci?

Za mene je idiotizam u takvim okolnostima dici kredit za stan ili zivjeti kao podstanar. To znaci da se neces moci adekvatno odjevati, hraniti, nigdje putovati... Najbolje godine ces profuckati kao rob banke.

Ljudi, nije Bosna samo Sarajevo. U vecini drugih gradova je muka ziva naci posao sa redovnom platom od 500-600 KM. Ako imas gdje zivjeti, ako u porodicnoj kuci nije tijesno i napeto, stednja je puno bolja opcija od osamostaljenja. Imam primjer nekoliko poznanika koji su nakon zaposlenja ostali u porodicnoj kuci ili stanu, ali su sa roditeljima dogovorili da stede novac za stan (platu fakticki nisu dirali, roditelji su nastavili gurati kao i kada nisu radili :D ). Dvojica su za par godina skupila novac za pristojne stancice i osamostalili se. Po meni jako pametno od djece i roditelja. Izbjegli su visegodisnje robovanje.

Kod nase omladine je debelo poremecen sistem vrijednosti. Na vrhu prioriteta je materijalizam.

Naravno da su imucniji muskaci bolja opcija od prosjecnih ako su vec kvalitetni kao ljudi, ako imaju manire i potrebnu dozu ljudskosti. Ipak, zalosti me ako zene samostalnost stavljaju ispred ljudskosti. Nekako mislim da bi zenama trebalo biti ljepse sa pazljivim covjekom koji radi za 1000km, nego sa snobom koji je placen 3000km.

Al hajde, svako dobije ono sto zasluzi. Sve ima svoje prednosti i mane.
Dr.medicine

#146 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Dr.medicine »

Ja ako napišem šta mislim (a objektivno cu da mislim) ima da se koke opet zapale i da ja popušim ban jer sam iskren :lol:

Da budem cenzurisan malo.....(ako mi se ne cefne)

Citao prve dvije stranice, naravno ocekivani komentari od ovih ženKi 8-) Šta drugo očekivati? Ništa, ko da ste sve copy/paste majke mi.

Ne kontam šta želite? Frajera koji ima svoj vlastiti stan, auto, jos i vikendicu gratiss?
Ono super bi bilo kad bi se lik zavalio u kredit i citavu platu davao bankarskim lihvarima, dok ti ako je i imas sprcas na provode i krpice. I onda nađes budalu koja se deset godina hebavala i otplacivala kredit i dodjes na gotovo. ŠIPAK

Uglavnom ovo mišljenje imaju one kuferuše koje ni vlastitu sobu nemaju, vec komp dijele sa sestrom ili burazom s kojima dijele sobu. A ovdje prde na sva zvona. Majke mi dođe mi da Vas nekad vidim kakve ste, al naravno krijete se ko da ste aman Arkan pa ne postojite.
Živite wanna be život na forumu. Nema idealno, kod vas cvjeta sve. Gdje bi seljanka frajera koji živi sa starcima, ta ce on pizda. CUj one mati ga pokriva po leđima dok spava. Jel ti krivo? Što tebe tvoja nogom u leđa.

Imam prijatelje koji su u vezama i cije cure apsulutno ne postavljaju pitanje sto žive sa roditeljima. Al naravno te iste ženske znaju da cijene ono što se treba cijeniti a ne to da li on živi sam ili ne.

Ako je mjerilo samostalnosti da lik živi sam, onda cu ga ja sebi odmah ocvikariti.

Eto 4 god, u drugoj državi sam živio potuno sam. Čistio stan, prao prozore, usisavao, prao veš, razapinjao ga da se susi, kuhao i sta to dokaz neke samostalnosti? Eto dokazao sebi i vama. Al nemam potrebe biti sam u 4 zida. Kad se budem htio ženiti fino lovu koju štedim za stan iskeširam i cao.

Možda je Vama problem sto on nema stan pa vam se mrsko handriti po golfovima na baricama. Ako cu imati stan da bi se fačkao, onda mi nikad ne treba, jer mi ne treba neka profuknjaca da pokupim kakav herpes il condilome ( a znate praviti druge nick profile da se žalite na iste).
Za :izet: imam svoju sobu, vikendicu............

Et nisam nesh u elementu da ovo fino sastavim :lol: :lol: :lol:
Svakako ce biti komentara na pravopis, na ovo ono. Al kao što znate boli me tuki za misljenje duhva iz sjene
Za moje fine drugarice pusaaaa :kiss:
gustaVege

#147 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gustaVege »

Kikibombona wrote:

Kod nase omladine je debelo poremecen sistem vrijednosti. Na vrhu prioriteta je materijalizam.

Naravno da su imucniji muskaci bolja opcija od prosjecnih ako su vec kvalitetni kao ljudi, ako imaju manire i potrebnu dozu ljudskosti. Ipak, zalosti me ako zene samostalnost stavljaju ispred ljudskosti. Nekako mislim da bi zenama trebalo biti ljepse sa pazljivim covjekom koji radi za 1000km, nego sa snobom koji je placen 3000km.

Al hajde, svako dobije ono sto zasluzi. Sve ima svoje prednosti i mane.
Bas tako,zalosno ako je samo to kriterij,al kad vidim naslov ove teme...to u stvari samo govori kakve su mnoge djevojke danas(a i neki muski)
Valja s nekim zivjeti a ne s njegovim novcanikom.Neko s manje novca ce znati vise pruziti nego neki kao sto kazes snob sa platom od vise hiljada maraka.Al eto,mozda to nekima ne smeta,i to stoji,al daleko im kuca od onih finih postenih momaka.
ultima_palabra

#148 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ultima_palabra »

Razumijem da neko živi sa roditeljima u tim godinama, ali da ne upire nogama i rukama da se osamostali... to ne kontam.

Nema to veze ni sa kakvim curama, nego sa elementarnim ljudskim razvojem i dostojanstvom... takav neprirodan način života od većine pravi debile, ne samo od momaka nego i od djevojaka (ne znam zašto ih razdvajate).

Imam svoj stan, ali kad bi me sad stavio u situaciju da živim od 1000 maraka sa starcima ili od 500 maraka pod kirijom, hladno bih odabrao ovo drugo. A roditelje volim više od bilo čega.
gidra

#149 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by gidra »

Ja komentara :lol: ...

Može li mi neko objasniti zašto je neko automatski babin/mamin sin ako su mu roditelji bili u mogućnosti, obezbjedili ga i kupili mu stan, pogurali ga sa kešom itd?
Ili su ga po nekoj logici pojedinih forumaša trebali pustiti da ga naše fine banke jebu sa lihvarskim kreditima na 20+ godina?

Zar vi ne bi voljeli svom djetetu obezbjediti sutra bolju i sigurnu budućnost?
Tirkiz

#150 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Tirkiz »

ultima_palabra wrote:Razumijem da neko živi sa roditeljima u tim godinama, ali da ne upire nogama i rukama da se osamostali... to ne kontam.

Nema to veze ni sa kakvim curama, nego sa elementarnim ljudskim razvojem i dostojanstvom... takav neprirodan način života od većine pravi debile, ne samo od momaka nego i od djevojaka (ne znam zašto ih razdvajate).

Imam svoj stan, ali kad bi me sad stavio u situaciju da živim od 1000 maraka sa starcima ili od 500 maraka pod kirijom, hladno bih odabrao ovo drugo. A roditelje volim više od bilo čega.
a otkud ti stan ???
Post Reply