Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#126 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by drndalo »

SA - 195 - 826 wrote: e vidiš tu je drastično razlika
da, ja hoću kupit bira i led tv i frižider i monitor i auto cd makar bili i nekvalitetniji
da, ja HOĆU kupit olimpiju i tešanjski dijamant a NEĆU janu kad bi joj ambalaža bila od zlata
da, ja HOĆU kupit menprom ili ovako paštetu a NEĆU podravku ili argetu makar bila od suhog zlata
da, ja hoću sipat na Hifi ili EP a NEĆU na INI, Petrolu, pogotovo rusko-srpskom gaspromu....
itd.itd.............
Bira ? Iako je u njima samo zrak domaci, a proizvodi stizu gotovi iz Kine ? Nas i Kineza = milijarda i po...

Argeta u BiH ? Radnici Argete u Hadzicima nisu drzavljani BiH, i oni ne primaju plate, te nemaju familije koje hrane ? Samo MenOprom ima familije ?

Hifa ti ponekad istu tu Pancevacku naftu moze uvaliti, jer je Hifa domaca, jelde...? I imaju svoju rafineriju u Tesnju, a naftu uvoze samo najkvalitetniju iz Libije i Venecuele putem tankera koji se pretovaraju u Kosevskom potoku?

EP ? Vidi vraga, prava domaca firma, vlasnik joj bas ta ista INA na kojoj neces da sipas, a njima opet vlasnici Madjari... Pa pametni Bosnjo zajebe mrskog okupatora time sto njegovu naftu iz Siska ne sipa na Stupu, nego naspe tu istu naftu na Stupu, samo na pumpi naraManjdjaste boje... A sto pare zavrse na istom mjestu, nema veze.... :carobnjak:
daxon

#127 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by daxon »

SA - 195 - 826 wrote:da, ja hoću kupit bira i led tv i frižider i monitor i auto cd makar bili i nekvalitetniji
Šta reći :roll:
Ti očito nemaš poštovanja ni prema sebi, ni prema svom novcu.

Jedne prilike nakon rata, kad je jedno vrijeme radio Sarabon, u nekoj prodavnici kupim čokolada sa rižom čini mi se sajonara, bila je zapakovana u kartonsku ambalažu debljine 1 cm, a možda i jače, otvorim je, kad unutra komad kartona debljine jedno 6-7mm, a samo 4mm čokolade. Možeš pretpostaviti kada sam nakon toga ponovo pogledao bilo koji proizvod Sarabona?
U ovome leži i odgovor zašto su propali i zašto će svi ostali propasti, ukoliko im argument ne bude kvalitet, a ne parola mi smo domaći.
Last edited by daxon on 19/03/2014 08:35, edited 1 time in total.
Naslovnica

#128 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

Ove "patriote" veze nemaju. Bira proizvodi su svi made in china (osim rashladnih uređaja), EP u većinskom vlasništvu MOL-a, Menprom 100% uvozi 20 godina staro smrznuto meso...
Eer, budale moje...
RahatHurmašica

#129 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by RahatHurmašica »

daxon wrote:
SA - 195 - 826 wrote:da, ja hoću kupit bira i led tv i frižider i monitor i auto cd makar bili i nekvalitetniji
Šta reći :roll:
Ti očito nemaš poštovanja ni prema sebi, ni prema svom novcu.

Jedne prilike nakon rata, kad je jedno vrijeme radio Sarabon, u nekoj prodavnici kupim čokolada sa rižom čini mi se sajonara, bila je zapakovana u kartonsku ambalažu debljine 1 cm, a možda i jače, otvorim je, kad unutra komad kartona debljine jedno 6-7mm, a samo 4mm čokolade. Možeš pretpostaviti kada sam nakon toga ponovo pogledao bilo koji proizvod Sarabona?
U ovome leži i odgovor zašto su propali i zašto će svi ostali propasti, ukoliko im argument ne bude kvalitet, a ne parola mi smo domaći.
dobro direktore, a od čega ti misliš živiti kad propadnu sve domaće kompanije? Hoće li ti hrvatska i srbija izdržavati djecu?
Naslovnica

#130 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

A da počnemo priču kako se tretiraju zaposlenici (robovi ) Robota , kako se prema njima odnose, itd.
Samo vi kupujte "BH" Biru, a što se radnici tretiraju kao robovi i ponižavaju, to nema veze, važno je biti patriota, a druge optužiti da nisu.
SA - 195 - 826

#131 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

daxon wrote: U ovome leži i odgovor zašto su propali i zašto će svi ostali propasti, ukoliko im argument ne bude kvalitet, a ne parola mi smo domaći.
Naslovnica wrote:Ove "patriote" veze nemaju. Bira proizvodi su svi made in china (osim rashladnih uređaja), EP u većinskom vlasništvu MOL-a, Menprom 100% uvozi 20 godina staro smrznuto meso...
Eer, budale moje...
Đe TI radiš, nesrećo...vjerujem u nekoj zapadnohercegovačkoj zastupničkoj firmi koja nam inače tuši sve iz "inozemstva"

da, zaboravio sam OBAVEZNO sarajevsko ili tuzlansko pivo, NIPOŠTO karlovačko, žuja ili sličan kurac, palac
_mufljuz_

#132 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by _mufljuz_ »

cinjenica je da smo isprcani lijepo kapitalisticki - kako nismo u ratu - a za EP mozemo zahvalit mesjeu sa srpskim prezimenom a za sve ostalo SDA.... sve ono sto je borac u ratu odbranio prodao je to SDA....

cinjenica je da su sve to isto odradile i svabe - mudro, strateski, pomalo, kapitalisticki, krijuci se iza zakona slobodnog trzista - sto Adolf nije uradio - uradio je Genšer, Šreder (kako jebeno ime :lol: ) i Andjelina....

ko je kriv malim narodima sto prave probleme detektuju u arhivima a ne centralama i kucnim adresama hohstaplera koji su ih prodali za saku dolara..... centar sarajeva, americka ambasada - totalno rasprodan teritorij sarajeva potpunim hohstaplerima :wink:

i kad pocnu price, ja sarajlija stari, ja se rodio u sarajevu - ja bosanac....
bosna postoji jos samo kao geografski pojam....
a ono sto nije odradjeno u ratu - poklapa se u miru :wink:
JThomas

#133 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by JThomas »

Naslovnica wrote:A da počnemo priču kako se tretiraju zaposlenici (robovi ) Robota , kako se prema njima odnose, itd.
Samo vi kupujte "BH" Biru, a što se radnici tretiraju kao robovi i ponižavaju, to nema veze, važno je biti patriota, a druge optužiti da nisu.
vas niko ne sme da bije osim moje i vaše milicije 8-)

domaćem proizvodu uporedivog kvaliteta treba dati prednost. a kupovati onaj koji je bitno lošiji - to je mazohizam, nagrađivanje javašluka i daljnje uništavanje konkurentnosti.
Naslovnica

#134 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

SA - 195 - 826 wrote:
daxon wrote: U ovome leži i odgovor zašto su propali i zašto će svi ostali propasti, ukoliko im argument ne bude kvalitet, a ne parola mi smo domaći.
Naslovnica wrote:Ove "patriote" veze nemaju. Bira proizvodi su svi made in china (osim rashladnih uređaja), EP u većinskom vlasništvu MOL-a, Menprom 100% uvozi 20 godina staro smrznuto meso...
Eer, budale moje...
Đe TI radiš, nesrećo...vjerujem u nekoj zapadnohercegovačkoj zastupničkoj firmi koja nam inače tuši sve iz "inozemstva"

da, zaboravio sam OBAVEZNO sarajevsko ili tuzlansko pivo, NIPOŠTO karlovačko, žuja ili sličan kurac, palac
Radim za svjetsku firmu za koju ti nikada nisi ni čuo, a sretan sam što ne radim za nekog domaćeg novopečenog biznismena, vjerovatno prijeratnog skretničara ili piljara.
Nisam ja nesreća, nego sam realan i podastirem činjenice. Ako sam nešto slagao ili pretjerao, reci gdje sam to učinio, da priznam svoju grešku i da se izvinem. Spreman sam to učiniti.
p.s. vjerujem ti da piješ sarajevsko, već si dokazao kakav si sado-mazo lik kupujući BIRA muziku za auto (vjerovatno i mašinicu na brijanje? :lol: ). Lošije pive na našem tržištu od sarajevske teško da se može naći. Srozali su se skroz.
Naslovnica

#135 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

JThomas wrote:
Naslovnica wrote:A da počnemo priču kako se tretiraju zaposlenici (robovi ) Robota , kako se prema njima odnose, itd.

domaćem proizvodu uporedivog kvaliteta treba dati prednost. a kupovati onaj koji je bitno lošiji - to je mazohizam, nagrađivanje javašluka i daljnje uništavanje konkurentnosti.
Normalno.
Sve što je domaće, a dobro po kvalitetu i cjenovno - kupiću domaće.
Ali sado-mazo varijante ne odlaze u obzir.
RahatHurmašica

#136 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by RahatHurmašica »

JThomas wrote:

da, ali onda ljudi svašta izmišljaju kako bi opet kupili strano, pa vele ko biva strana ambalaža je bolja. fućkaj sadržaj i vodu kad je strana ambalaža dopadljivija, kao da ambalažu jedu. ako to nije mazohizam onda ja ne znam šta je.

i kad domaća preduzeća propadnu svi će biti krivi, od masona do vanzemaljaca, osim njih samih.
Naslovnica

#137 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

Za tvoju informaciju - domaća preduzeća su PROPALA.
RahatHurmašica

#138 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by RahatHurmašica »

Naslovnica wrote:Za tvoju informaciju - domaća preduzeća su PROPALA.
baš i nisu, jer na tvoju žalost ova zemlja ima i svoje patriote koji ne kupuju janu i slično uvozno smeće.
Last edited by RahatHurmašica on 24/01/2015 22:38, edited 1 time in total.
Naslovnica

#139 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

RahatHurmašica wrote:
Naslovnica wrote:Za tvoju informaciju - domaća preduzeća su PROPALA.
baš i nisu, jer na tvoju žalost ova zemlja ima i svoje patriote koji ne kupuju janu i slično uvozno smeće.

a dokle misliš da će to tvoje raditi? jel misliš da će oni biti ovdje kad nestane kapitala za izvlačenje?
I sam sam takav, ne kupujem Janu, nego pijem česmovaču. :-D Šalim se, moj favorit što se tiče vode je Tuzlanski kiseljak.
A većina firmi je propala u kriminalnoj privatizaciji, koja je 99% bila provedena u režiji domaćih lica, u većini slučajeva "patriota".
Last edited by Naslovnica on 19/03/2014 09:50, edited 1 time in total.
Bodkin

#140 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Bodkin »

RahatHurmašica wrote:
JThomas wrote:

da, ali onda ljudi svašta izmišljaju kako bi opet kupili strano, pa vele ko biva strana ambalaža je bolja. fućkaj sadržaj i vodu kad je strana ambalaža dopadljivija, kao da ambalažu jedu. ako to nije mazohizam onda ja ne znam šta je.

i kad domaća preduzeća propadnu svi će biti krivi, od masona do vanzemaljaca, osim njih samih.

o Boze...ti si ekvivalent razmisljanja fomacih bizMismena. Cuj ambalaza nije bitna. Pa sto onda prave firme milione spickaju na ambalazu? Sto dovode psihologe i produkt dizajnere da ubodu pravu kombinaciju cak i boja? Bas zato sto ne shvatate kako funckionisu stvari smo ovdje gdje jesmo. I drzava i firme.

Svi su i pravnici, i doktori i automehanicari

Sent from my Lumia
RahatHurmašica

#141 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by RahatHurmašica »

na ovom forumu je patnja pisati. taman napišem i smeće me odloguje

dakle, ti jedi ambalažu a ja ću sadržaj. mene šarene laže ne interesuju, prerastao sam to.
Last edited by RahatHurmašica on 19/03/2014 09:55, edited 1 time in total.
Naslovnica

#142 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

To namjerno rade da bi smo više klikali. Bagra.
Bodkin

#143 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Bodkin »

RahatHurmašica wrote:na ovom forumu je patnja pisati. taman napišem i smeće me odloguje

dakle, ti jedi ambalažu a ja ću sadržaj. mene šarene laže ne interesuju, prerastao sam to.
ti jedan od 100. naravno da necu jesti smece ali ambalaza je bitna barem 30% od 100%. kod nekih proizvoda i do 70%

a forum je poludio zadnjh dana
SA - 195 - 826

#144 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

Naslovnica wrote:[
Radim za svjetsku firmu za koju ti nikada nisi ni čuo, a sretan sam što ne radim za nekog domaćeg novopečenog biznismena, vjerovatno prijeratnog skretničara ili piljara.
Nisam ja nesreća, nego sam realan i podastirem činjenice. Ako sam nešto slagao ili pretjerao, reci gdje sam to učinio, da priznam svoju grešku i da se izvinem. Spreman sam to učiniti.
p.s. vjerujem ti da piješ sarajevsko, već si dokazao kakav si sado-mazo lik kupujući BIRA muziku za auto (vjerovatno i mašinicu na brijanje? :lol: ). Lošije pive na našem tržištu od sarajevske teško da se može naći. Srozali su se skroz.
Zato se NESREĆO tako i bahatiš
šta NESREĆO ta "svjetska firma" tuši ovdje nesrećnim Bosancima ?
da im ne tuši, NESREĆO, da li b i ti imao platu i NESREĆO upitaš li se šta ćeš sutra tušit ovim nesretnicima ako ne budu ništa proizvodili u domaćim fabrikama, a uskoro će presušit i MMF
Altsa

#145 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Altsa »

kada domace firme svoje proizvode dignu na nivo uvoznih onda se moze pricati o nekom patriotizmu i kupovini domacih proizvoda...do tada zdraaaavoo
RahatHurmašica

#146 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by RahatHurmašica »

Bodkin wrote:
RahatHurmašica wrote:na ovom forumu je patnja pisati. taman napišem i smeće me odloguje

ti jedan od 100. naravno da necu jesti smece ali ambalaza je bitna barem 30% od 100%. kod nekih proizvoda i do 70%

a forum je poludio zadnjh dana
a to i jeste najžalosnije u svemo ovome, svi smo na istom brodu. ja bi se rado razdvojio, da vas poslije gledam, kad vam izvuku sve pare, kako gledate kud sunce hoda.
Bodkin

#147 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Bodkin »

ne kontas. ako si ti jedan od 100, to znaci da domaci moraju mijenjati strategiju pod hitno. jebo isprazne floskule. patriotizam ne prolazi vise kao jedina strategija. moras danas malo i na marketing potrositi ali domacim levatima je marketing, strategija i pozicioniranje ako daju oglas u novinama. zato su tu gdje jesu

kvalitet necu ni spominjati.nisu ni u istom razredu
Država

#148 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Država »

U životu nisam nasuo gorivo na pumpi NIS-a i to ne zbog iskorištavanje radnika, nego što ne dam četnicima pare. HIFA je zakon...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
XOX100

#149 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by XOX100 »

Nema veze sto Birine proizvode rade Kinezi.
To ipak ide u Birin profit, i samim tim raste GDP drzave BiH.

Prvo bi Salonci trebali to shvatiti.
JThomas

#150 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by JThomas »

RahatHurmašica wrote: da, ali onda ljudi svašta izmišljaju kako bi opet kupili strano, pa vele ko biva strana ambalaža je bolja. fućkaj sadržaj i vodu kad je strana ambalaža dopadljivija, kao da ambalažu jedu. ako to nije mazohizam onda ja ne znam šta je.

mene lično boli briga za ambalažu kod hrane ili vode. ali na današnjem vaktu to je generalno jako bitna stvar za prodaju. marketing i dizajn proizvoda su danas čitave nauke i neodrživo je to ignorisati. onaj ko pokušava prodati proizvod a to ne konta ili ignoriše biće samo sam sebi kriv što je propao.
Post Reply