Talasi referenduma

Post Reply
Ljuban 1992

#126 Re: Talasi referenduma

Post by Ljuban 1992 »

SA - 195 - 826 wrote:Ljubane, karadžićev sine
ko je i u kojem sastavu izglasao Republiku Četničku
da li je na toj "ustavotvornoj skupštini" bio IJEDAN JEDINI nesrbin ???
da li takva nakaza onda može imati ikakav legalitet ako se zna da je na području te nakaze prije rata živjelo tek 55% srba ??

Image
55 % je većina od 100 % a i od tih 45 % nisu svi Bošnjaci i Hrvati nego ima i Jugoslovena,Crnogoraca,Ukrajinaca,Italijana... .Ne znam šta bi vam značilo da je na tom skupu 9 Januara bio i poneki pandan Mire Lazovića,Tatjane Ljujić,Mirka Pejanovića... pripadnika hrvatskog i muslimanskog naroda.
Treba da se znaš da je ovo područje ne samo BiH nego i bivše Jugoslavije od najmanje Aprila 1941 do devedesetih pa i do tog skupa 9 Januara 1992 ,provelo u jednom vanrednom stanju, nacistička okupacija + komunistička diktatura.To su bili režimi koji su počivali na sili i koji svojim podanicima nisu priznavali politička prava čak ni slobodu govora.Političko teritorijalne tvorevine koje su kreirane u tom komunističkom poretku imaju prilično sumnjiv legitimitet.
PM72

#127 Re: Talasi referenduma

Post by PM72 »

Tebi ako je do rata i pucanja a sudeći po nick-u jeste,pucaj na Play stationu a mene i mojih se prođi.Ja sam svoje muški odratovao i kad sve sabereš - za qrčevo zdravlje.Meni Njemačka nije obećana zemlja i nešto čemu se nadam.Za rat nije potrebno dvoje nego mnogo više.Vidim da ima dosta onih koji baruta okusili nisu a sad bi kao ratovali i liječili neke svoje bolesne komplekse.Idite u vražiju mater pa pucajte a mene i moju porodicu popustite.Nema te Bosne,nema te ideje i zemlje za koju bih založio živote svoje djece.Sutra kad bi kakvim čudom ukinuli genocidnu tvorevinu - nijedan Bošnjo se ne bi vratio u Istočnu Bosnu.To se ukopalo i ušančilo na sarajevskom i tuzlanskom asfaltu i sad bi ukidali RS ali da tamo prave vikendice.A puna im usta babovine i dedovine a odu samo da poberu šljive.I kome bi "oslobađali"?
XOX100

#128 Re: Talasi referenduma

Post by XOX100 »

PM72 wrote:Tebi ako je do rata i pucanja a sudeći po nick-u jeste,pucaj na Play stationu a mene i mojih se prođi.Ja sam svoje muški odratovao i kad sve sabereš - za qrčevo zdravlje.Meni Njemačka nije obećana zemlja i nešto čemu se nadam.Za rat nije potrebno dvoje nego mnogo više.Vidim da ima dosta onih koji baruta okusili nisu a sad bi kao ratovali i liječili neke svoje bolesne komplekse.Idite u vražiju mater pa pucajte a mene i moju porodicu popustite.Nema te Bosne,nema te ideje i zemlje za koju bih založio živote svoje djece.Sutra kad bi kakvim čudom ukinuli genocidnu tvorevinu - nijedan Bošnjo se ne bi vratio u Istočnu Bosnu.To se ukopalo i ušančilo na sarajevskom i tuzlanskom asfaltu i sad bi ukidali RS ali da tamo prave vikendice.A puna im usta babovine i dedovine a odu samo da poberu šljive.I kome bi "oslobađali"?
Niko ne racuna na tebe. Utuvi to sebi u glavu.
Nemoj govoriti o sebi kao da se radi o vecini. I nemoj svoje nesposobne vojne mogucnosti siriti kao opste poznati fakti. Jer nisu.

Vojnici slicnog kova kao ti su imali sansu. Dokazali da su nesposobni. I jednom je dovoljno. Necemo traziti opet. :mrgreen:
XOX100

#129 Re: Talasi referenduma

Post by XOX100 »

Mister Yes wrote:
XOX100 wrote: Kada pogledas samo u zadnjih 150 godina kako su se granice mjenjale, glupo je i zamisliti da ce PC opstati zauvijek u ovakvom obliku.

. Ovo je prva podjela unutar BiH koja je rezultat dogovora njenih naroda. I ne samo dogovora već i razmjena teritorija.

Dogovor je lako postici ovakvim argumentima:.

Image
wyoming

#130 Re: Talasi referenduma

Post by wyoming »

XOX100 wrote:
PM72 wrote:Tebi ako je do rata i pucanja a sudeći po nick-u jeste,pucaj na Play stationu a mene i mojih se prođi.Ja sam svoje muški odratovao i kad sve sabereš - za qrčevo zdravlje.Meni Njemačka nije obećana zemlja i nešto čemu se nadam.Za rat nije potrebno dvoje nego mnogo više.Vidim da ima dosta onih koji baruta okusili nisu a sad bi kao ratovali i liječili neke svoje bolesne komplekse.Idite u vražiju mater pa pucajte a mene i moju porodicu popustite.Nema te Bosne,nema te ideje i zemlje za koju bih založio živote svoje djece.Sutra kad bi kakvim čudom ukinuli genocidnu tvorevinu - nijedan Bošnjo se ne bi vratio u Istočnu Bosnu.To se ukopalo i ušančilo na sarajevskom i tuzlanskom asfaltu i sad bi ukidali RS ali da tamo prave vikendice.A puna im usta babovine i dedovine a odu samo da poberu šljive.I kome bi "oslobađali"?
Nemoj govoriti o sebi kao da se radi o vecini. I nemoj svoje nesposobne vojne mogucnosti siriti kao opste poznati fakti. Jer nisu.

Vojnici slicnog kova kao ti su imali sansu. Dokazali da su nesposobni. I jednom je dovoljno. Necemo traziti opet. :mrgreen:
bilo bi zanimljivo sprovresti anketu po tom pitanju.
Mister Yes

#131 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

XOX100 wrote:
Mister Yes wrote:
XOX100 wrote: Kada pogledas samo u zadnjih 150 godina kako su se granice mjenjale, glupo je i zamisliti da ce PC opstati zauvijek u ovakvom obliku.

. Ovo je prva podjela unutar BiH koja je rezultat dogovora njenih naroda. I ne samo dogovora već i razmjena teritorija.

Dogovor je lako postici ovakvim argumentima:.

Image
Takvi argumenti im nisu ništa koristili. Čak šta više samo su jačali moral branitelja. Ali kada su prihvatili da se povuku iz cijele Hrvatske i da dobiju samo 49% BiH onda se postigao dogovor. Dogovor je bio rezultat razmjene teritorija a ne zločina.
wyoming

#132 Re: Talasi referenduma

Post by wyoming »

Mister Yes wrote: Takvi argumenti im nisu ništa koristili. Čak šta više samo su jačali moral branitelja. Ali kada su prihvatili da se povuku iz cijele Hrvatske i da dobiju samo 49% BiH onda se postigao dogovor. Dogovor je bio rezultat razmjene teritorija a ne zločina.
to svi znaju al se prave ludi. misle da moraju da se prave ludi i jer ocekuju da i onaj drugi misli da je podjela rezultat zlocina i tako svi skupa pretvarajuci se i praveci se ludi odrzavaju ovu ideju zivom. jer priznati istinu bi znacilo da priznajemo da smo preko 20 godina zivili u lazi i nadali se da samo zato sto smo propatili bog ce da nas "vidi" i nagradi, bez razloga osim sto bi to bilo fer i logicno.
Skijaš

#133 Re: Talasi referenduma

Post by Skijaš »

wyoming wrote:
Mister Yes wrote: Takvi argumenti im nisu ništa koristili. Čak šta više samo su jačali moral branitelja. Ali kada su prihvatili da se povuku iz cijele Hrvatske i da dobiju samo 49% BiH onda se postigao dogovor. Dogovor je bio rezultat razmjene teritorija a ne zločina.
to svi znaju al se prave ludi. misle da moraju da se prave ludi i jer ocekuju da i onaj drugi misli da je podjela rezultat zlocina i tako svi skupa pretvarajuci se i praveci se ludi odrzavaju ovu ideju zivom. jer priznati istinu bi znacilo da priznajemo da smo preko 20 godina zivili u lazi i nadali se da samo zato sto smo propatili bog ce da nas "vidi" i nagradi, bez razloga osim sto bi to bilo fer i logicno.
Ustavni sud BiH je vratio na snagu odredbu o konstitutivnosti tri naroda na tlu čitave države tako da je i ta priča o razmjeni teritorije prevaziđena, čitava je BiH i srpska i bošnjačka i hrvatska. Oni koji bi da stvar završe etnoteritorijalizacijom treba da ponude neko svima prihvatljivo rješenje podjele teritorije, a oni to, vidjeli smo, nisu u stanju.
almir90

#134 Re: Talasi referenduma

Post by almir90 »

Evo stvoritelji Dejtona su dali svoj odgovor o samostalnosti RS. Tako da ova priča o nekakvom referendumu ne pije vode. Nama je svima suđeno da živimo zajedno, ma koliko jedni druge mrzili.

https://www.youtube.com/watch?v=U5XOM51JSKo
Mister Yes

#135 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote: Ustavni sud BiH je vratio na snagu odredbu o konstitutivnosti tri naroda na tlu čitave države tako da je i ta priča o razmjeni teritorije prevaziđena, čitava je BiH i srpska i bošnjačka i hrvatska.
Bošnjaci bili većina u Višegradu, Rogatici i Vlasenici a Srbi su bili većina u Vogošći, Ilijašu i Ilidži. Sada su Srbi većina u Višegradu, Rogatici i Vlasenici a Bošnjaci većina u Vogošći, Ilijašu i Ilidži. Šta je to ako ne razmjena teritorija? I to ona najvažnija, među narodima. BiH je podjeljena na 2 entiteta pri čemu jednim vladaju Srbi a drugim vladaju Bošnjaci i Hrvati. Ta podjela je napravljena na osnovu popisa iz 91-e uz nekoliko razmjena teritorija. Pa se tako desilo da Srbi vladaju i nekim oblastima na kojima nisu bili većina a isto tako i sa druge strane Bošnjaci i Hrvati vladaju nekim oblastima na kojima nisu bili većina. A naravno, teorijski svi ljudi su ravnopravni svuda u svijetu :roll:
Skijaš wrote: Oni koji bi da stvar završe etnoteritorijalizacijom treba da ponude neko svima prihvatljivo rješenje podjele teritorije, a oni to, vidjeli smo, nisu u stanju.
Ti mora da si prespavao zadnjih 20 godina. Ponuđeno rješenje od strane kontakt grupe još 1994-te kojim su se velike sile dogovorile da Ruski igrači Srbi dobijaju 49% BiH a Američki igrači Hrvati i njihovo cvijeće 51% i nacrtana je karta koju su svi potpisali uključujući i USA, Rusiju, Njemačku itd. Na toj etnoteritorijalizaciji su insistirale velike sile a Haris i Slobodan nacrtali entitetsku liniju. Imaš dosta o tome na internetu pa čitaj i nauči.
PM72

#136 Re: Talasi referenduma

Post by PM72 »

Vojnici slicnog kova kao ti su imali sansu. Dokazali da su nesposobni. I jednom je dovoljno. Necemo traziti opet.
Hajd da mi to kaže kakav ratnik nego bilmez koji ni metka opalio nije.Primio se za mene k'o saučešće.
seln

#137 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Ljuban 1992 wrote:
Basvod wrote:
PM72 wrote:Kakve bošnjačke pare,čitaj šta ti pišem.Zapad i MMF diktiraju ovdje šta i kako.Ako odluče da ukinu RS,neće dati bošnjama oružje da to urade nego će napraviti frku,nema para za penzije,plate,za bolnice...nema hljeba -pokrao Dodoi onda se pojave sa spasonosnim paketima i parama i vi legli kao kuja pod hambar.Znaš onu foru - neće Srbi sa sjevera Kosova u šiptarsku policiju pa onda nema plata,pa malo zavrnu uho Dačiću i eto srbalja sa kosovskim znamenjem na uniformama.Tako to ide.
A ako odluce ukinuti BiH?
Neće ukinuti BiH,samo će konstatovati da više ne postoji.
Jaaano, ljubane, a sta to ti rece :-)
samo, do tog doba nece biti ni one tarabica sljive.
seln

#138 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Ljuban 1992 wrote:
XOX100 wrote:
Basvod wrote:
Ko da je milijarda neka para. Pa godisnji budzet jadne i bijedne RS je duplo veci od te telekomove milijarde o kojoj se prica sad ce 10 godina. Jedna Irska koja je sa povrsinom i stanovnistvom tu negdje sa BiH ima godisnji budzet od 100 milijardi, Austrija 250 milijardi, Belgija 300 milijardi, Holandija 500 milijardi itd.
Nama treba jedno 500 milijardi u startu da pocnemo liciti na normalnu drzavu.

Jada i diskusije...
Hmm., milijarda maraka je veliki novac. Ogroman novac, koji je pomogao PC da prezivi zadnjih 6 godina.
Kako da ti objasnim koliki je problem u budzetu jedne drzave ako fali 100 miliona maraka ? To je veliki problem.
Budzet jedne drzave je kao kula od karata. Ako fali jedna karta, onda se citava kula srusi.
Razumijes li barem osnovni princip ekonomije ??
Ako fali platama policije, onda uzmes od plata nastavnika. Ako fali nastavnicima onda uzmes od administracije. I tako vise i tako dalje.
Pa ove godine je PC zamalo stala zbog 100 miliona maraka, da nije bilo isplate iz Elektroprivrede BiH.
Da te utješim,ako nije stala kad su prosječne plate i to neredovne bile 50 maraka neće nikad stati . :mrgreen:
Ja te ne mogu utesiti, jaaano ljubane...onda je bilo tozla i marke iz opljackanih bosnjackih kuca...a sta ces sad? :wink:
seln

#139 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

155_mm wrote:
PM72 wrote:
Gospon nije moguce vojno. :lol:
Haha.

Vi iz 1 korpusa ne bi mogli ni vrtic osloboditi. Ali ne boj se. Ima ljudi koji se razumiju u te stvari. Ti se samo opusti.
Strateg,
Pošto si ,po sopstvenom priznanju bio u BL do maja 1995(mada sumnjam) ti i ne znaš šta je rat i o čemu pričaš.Ako sebe ubrajaš u te ljude koji se razumiju - da se odmah predamo! :lol: Ja ratovati više neću,čak i da mi dođu do ulaza.samo bi sišao,dao im ključeve,punomoć i razgulio.Sad ratujte vi koji metka opalili niste.Samo,ni metaka nemate.

Stoga,bolje ti idu ekonomske i političke teme,nastavi -pratim šta pišeš ali nemoj o ratu - hodže ti Spasoja koji te podučavao.
ti i dalje vjerujes da je za rat potrebno dvoje. :lol: :lol: :lol: :lol:

jedan takav slucaj je zabiljezen TV-kamerama u zvorniku moze se naci na youtube. isto tako mu dosli pred kucni prag i rekli da ostavi kljuceve od autai kuce i da podje sa njima. neznam dali su ga odveli u njemacku ili su ga zaklali. nisu dalje prikazivali. iskreno se nadam da ce tebe i cijelu ti familiju odvesti u njemacku.
Onog nesretnog Zaima? Zbilja, je li ziv?
seln

#140 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Ljuban 1992 wrote: Treba da se znaš da je ovo područje ne samo BiH nego i bivše Jugoslavije od najmanje Aprila 1941 do devedesetih pa i do tog skupa 9 Januara 1992 ,provelo u jednom vanrednom stanju, nacistička okupacija + komunistička diktatura.To su bili režimi koji su počivali na sili i koji svojim podanicima nisu priznavali politička prava čak ni slobodu govora.
A onda je dosao Sloba na belom konju i oslobodio srpstvo :wink:
seln

#141 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Mister Yes wrote: Dogovor je bio rezultat razmjene teritorija a ne zločina.
Daj, zacepi vise. :zzzz:
Ljuban 1992

#142 Re: Talasi referenduma

Post by Ljuban 1992 »

seln wrote: Ja te ne mogu utesiti, jaaano ljubane...onda je bilo tozla i marke iz opljackanih bosnjackih kuca...a sta ces sad? :wink:
Složio bih se kako Hrvati kažu djelomice,jer neki su odmah sve to što su stekli na takav način spržili na piće,žene i kocku a neki pametniji poput mene i dan danas,racionalno trošeći tako stečen imetak, žive od istog. I još nešto.Nema u ovaj našoj Bosni i Hercegovini bošnjačkih,srpskih,hrvatskih i drugih kuća.Ima samo bosanskih kuća u kojima stanuju Bošnjaci,Hrvati,Srbi i ostali građani.
Ljuban 1992

#143 Re: Talasi referenduma

Post by Ljuban 1992 »

seln wrote: Jaaano, ljubane, a sta to ti rece :-)
samo, do tog doba nece biti ni one tarabica sljive.
Sljiva jeste mala al tek maslačak :-D
seln

#144 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Ljuban 1992 wrote:
seln wrote: Ja te ne mogu utesiti, jaaano ljubane...onda je bilo tozla i marke iz opljackanih bosnjackih kuca...a sta ces sad? :wink:
Složio bih se kako Hrvati kažu djelomice,jer neki su odmah sve to što su stekli na takav način spržili na piće,žene i kocku a neki pametniji poput mene i dan danas,racionalno trošeći tako stečen imetak, žive od istog. I još nešto.Nema u ovaj našoj Bosni i Hercegovini bošnjačkih,srpskih,hrvatskih i drugih kuća.Ima samo bosanskih kuća u kojima stanuju Bošnjaci,Hrvati,Srbi i ostali građani.
Ne znam, bogami, bice da su srbi uveli komunizam (ili trolovi, ko ce te znati), ali moja kuca je jos uvijek moja.
Prvu ste mi, ne mogavsi je oteti, srusili granatom, junacki, izdaleka...
a ja opet izgradio. I opet moja. I opet puna bele tehnike, elektronike...pa bujrum. :wink:
cindrlimindrli

#145 Re: Talasi referenduma

Post by cindrlimindrli »

Ljuban 1992 wrote:
Imamo slucaj i za muriju.
kingofsnake

#146 Re: Talasi referenduma

Post by kingofsnake »

cindrlimindrli wrote:
Ljuban 1992 wrote:
Imamo slucaj i za muriju.
Ma kakav on, degenerični balavac koji racionalno troši jedino materine i očeve pare. Mislim halo "Ima samo bosanskih kuća u kojima stanuju Bošnjaci,Hrvati,Srbi i ostali građani" :lol: Ko bi zreo ovo napisao? Može jedino balavac kojem je IQ jednak broju godina.
wyoming

#147 Re: Talasi referenduma

Post by wyoming »

Skijaš wrote:
wyoming wrote:
Ustavni sud BiH je vratio na snagu odredbu o konstitutivnosti tri naroda na tlu čitave države tako da je i ta priča o razmjeni teritorije prevaziđena, čitava je BiH i srpska i bošnjačka i hrvatska. Oni koji bi da stvar završe etnoteritorijalizacijom treba da ponude neko svima prihvatljivo rješenje podjele teritorije, a oni to, vidjeli smo, nisu u stanju.
u tome je problem, što se živi u laži. etnoteritorijalizacija je već napravljena, nažalost do 1995, i nepodjeljena bosna je mrtva u praksi sta god pisalo u zakonu. kad je ustav nelgoican, samo nas sputava. tvoja politika je da dok god ne sahranimo mrtvaca on nije mrtav, ali nazalost to se vec desilo 1995.
iPhone4

#148 Re: Talasi referenduma

Post by iPhone4 »

Ljuban 1992 wrote:
SA - 195 - 826 wrote:Ljubane, karadžićev sine
ko je i u kojem sastavu izglasao Republiku Četničku
da li je na toj "ustavotvornoj skupštini" bio IJEDAN JEDINI nesrbin ???
da li takva nakaza onda može imati ikakav legalitet ako se zna da je na području te nakaze prije rata živjelo tek 55% srba ??

Image
55 % je većina od 100 % a i od tih 45 % nisu svi Bošnjaci i Hrvati nego ima i Jugoslovena,Crnogoraca,Ukrajinaca,Italijana... .Ne znam šta bi vam značilo da je na tom skupu 9 Januara bio i poneki pandan Mire Lazovića,Tatjane Ljujić,Mirka Pejanovića... pripadnika hrvatskog i muslimanskog naroda.
Treba da se znaš da je ovo područje ne samo BiH nego i bivše Jugoslavije od najmanje Aprila 1941 do devedesetih pa i do tog skupa 9 Januara 1992 ,provelo u jednom vanrednom stanju, nacistička okupacija + komunistička diktatura.To su bili režimi koji su počivali na sili i koji svojim podanicima nisu priznavali politička prava čak ni slobodu govora.Političko teritorijalne tvorevine koje su kreirane u tom komunističkom poretku imaju prilično sumnjiv legitimitet.
pa vidiš Ljubane karadžićev sine, ipak niste uspjeli naći nijednog nesrbina, znači čisto kolo sds-ovaca i ostalih četnika na SAMOproglašenju kvazi nakaze zvane Republika srpska
dok je u BH ipak organizovan referendum zvanično priznat od svjetske/evropske zajednice na kojem je 2/3 glasalo ZA
u odnosu na sadašnje stanje na primjer u Krimu gdje je referendum nelegalan, nepriznat a tvoja braća rusi ga podržavaju, onda je sve jasno kao dan

da ne govorimo o stvaranju ZAVBNOBIH-ske Bosne gdje su sve nacije bile ravnopravno zastupljene putem vijećnika na ustavotvornoj skupštini
da li i dalje opravdavaš nastanak nakaze zvane RS ?

Image
Last edited by iPhone4 on 20/03/2014 15:11, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#149 Re: Talasi referenduma

Post by cindrlimindrli »

kingofsnake wrote:Ma kakav on, degenerični balavac koji racionalno troši jedino materine i očeve pare. Mislim halo "Ima samo bosanskih kuća u kojima stanuju Bošnjaci,Hrvati,Srbi i ostali građani" Ko bi zreo ovo napisao? Može jedino balavac kojem je IQ jednak broju godina.
Pusti ti to, nista ne kosta da se provjeri, ne bi me iznenadilo da je istina...bagra je to.
seln

#150 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

wyoming wrote:
Skijaš wrote:
wyoming wrote:
u tome je problem, što se živi u laži. etnoteritorijalizacija je već napravljena, nažalost do 1995, i nepodjeljena bosna je mrtva u praksi sta god pisalo u zakonu. kad je ustav nelgoican, samo nas sputava. tvoja politika je da dok god ne sahranimo mrtvaca on nije mrtav, ali nazalost to se vec desilo 1995.
Sve dok vam mozemo smetati pri ujedinjenju s maticom, meni je OK. :wink:
Post Reply