pravo na samoopredjeljenje naroda

Post Reply
Putinov_covijek

#126 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by Putinov_covijek »

cyprus wrote:
Putinov_covijek wrote:Sta ima na Alipasa feeldu? Vazno je da si se ti sa nanom izjasnio kao Hrvat. Jebo i demografiju i geografiju. :D
Sretno u potrazi za novim nickom :mrgreen: Dotad bi mogao upisat neki kurs bosanskog/hrvatskog/srpskog jezika, a možda i poradit na vlastitom obrazovanju :-D

Pozdravljamo te ja i moja nana... Hrvati sa Alipašina Polja :mrgreen:
Jesi faca jarane. Mogu misliti kako ti je u tom sarajevu, ko krmetu u Teheranu.
Mister Yes

#127 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by Mister Yes »

Putinov_covijek wrote: Jedan od tih razgovora iz 1995. se odnosi na Gorazde. Klintonovi savjetnici tada objasnjavaju vaznost Gorazda za Americke interese. Probat cu naci text sutra. Uglavnom oni sa Klintonom pricaju o tome da je bitno Srbima pokazati zube kod Gorazda i ako je potrebno ih bombardovati kako bi Gorazde ostalo pod kontrolom Sarajeva iz razloga jer se time RS dijeli ne samo kod Brckog na dva dijela nego kod Gorazda se dijeli na jos dva dijela dakle ukupno na tri dijela.
Mora da se šališ? Prvo, za Brčko se tada nije znalo. Do pred sam kraj pregovora bilo je planirano da Brčko bude u RS-u. Tek u samom finišu Alija se predomislio i opet problematizirao pitanje Brčkog. Tada je odlučeno da to bude rješeno supervizijom ali dakle ni tada nije bilo jasno da se RS presjeca u Brčkom. Drugo, to za Goražde je važilo ranije. Kada su počeli pregovori u Daytonu američki stav je već bio da i Goražde treba pripasti RS-u i ubijeđivali su Bošnjačku delagaciju u to. Ali ih nisu uspjeli ubijediti.

Ali sve i da je tako kako ti kažeš opet se postavlja pitanje čemu koridor ako se RS ne može nikada odcjepiti? Pa među entitetama nema granica?
Putinov_covijek wrote: da se RS stavi pod kontrolu takvu da se nece moci lako odvojiti upravo zbog Brckog i Gorazda.
RS se može odcjepiti i bez Brčkog i imati teritoriju u diskontinuitetu. Ne bi bili prvi u svijetu. A Goražde ne dijeli RS jer se može proći pored njega. Doduše na kant :D No nije ni bitno jer su sa druge strane prijateljske Srbija i CG.
Putinov_covijek wrote: Jer Gorazde sutra Amerikanci mogu staviti pod svoju kontrolu ili pomoci Bosnjacima da tu posalju neke jake snage i RS je presjeknuta (od Trebina, Han Pijeska, Bileca je sve slijepo crijevo). Isto vrijedi i za Brcko.
Čuj presjeknuta? Valjda presječena? A šta Crna gora će zabraniti prelaz Srbima preko svoje teritorije? :lol:
edinhusic1979

#128 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by edinhusic1979 »

brcko nije problem jel je vlasnistvo oba entiteta a rs se ne moze otcijepiti jel nedaju vece sile :D
edinhusic1979

#129 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by edinhusic1979 »

Putinov_covijek wrote:Sve dobronamjerni Bosnjaci i hrvati u zadnje vrijeme. Morat cemo vas kolektivno sunetiti uskoro.

U Kazachstanu je 25% Rusa. To nije jedna trecina.
druze 27 posto je al nebitno
ali isto tako ti ovi drugi mogu odgovoriti u kazastanu je samo 47 posto muslimana znaci manje od 50 posto.
a ti je svo vrijeme navodis kao muslimansku zemlju.
cyprus

#130 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by cyprus »

Putinov_covijek wrote:
cyprus wrote:
Putinov_covijek wrote:Sta ima na Alipasa feeldu? Vazno je da si se ti sa nanom izjasnio kao Hrvat. Jebo i demografiju i geografiju. :D
Sretno u potrazi za novim nickom :mrgreen: Dotad bi mogao upisat neki kurs bosanskog/hrvatskog/srpskog jezika, a možda i poradit na vlastitom obrazovanju :-D

Pozdravljamo te ja i moja nana... Hrvati sa Alipašina Polja :mrgreen:
Jesi faca jarane. Mogu misliti kako ti je u tom sarajevu, ko krmetu u Teheranu.
Jok vala... Pravo mi je lijepo, u svom gradu baš živim u rahatluku :-D :bih: Kako je tebi na mrskom, nemuslimanskom i neturkofonom :mrgreen: Zapadu?
Putinov_covijek

#131 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Mister Yes wrote:
Putinov_covijek wrote: Jedan od tih razgovora iz 1995. se odnosi na Gorazde. Klintonovi savjetnici tada objasnjavaju vaznost Gorazda za Americke interese. Probat cu naci text sutra. Uglavnom oni sa Klintonom pricaju o tome da je bitno Srbima pokazati zube kod Gorazda i ako je potrebno ih bombardovati kako bi Gorazde ostalo pod kontrolom Sarajeva iz razloga jer se time RS dijeli ne samo kod Brckog na dva dijela nego kod Gorazda se dijeli na jos dva dijela dakle ukupno na tri dijela.
Mora da se šališ? Prvo, za Brčko se tada nije znalo. Do pred sam kraj pregovora bilo je planirano da Brčko bude u RS-u. Tek u samom finišu Alija se predomislio i opet problematizirao pitanje Brčkog. Tada je odlučeno da to bude rješeno supervizijom ali dakle ni tada nije bilo jasno da se RS presjeca u Brčkom. Drugo, to za Goražde je važilo ranije. Kada su počeli pregovori u Daytonu američki stav je već bio da i Goražde treba pripasti RS-u i ubijeđivali su Bošnjačku delagaciju u to. Ali ih nisu uspjeli ubijediti.

Ali sve i da je tako kako ti kažeš opet se postavlja pitanje čemu koridor ako se RS ne može nikada odcjepiti? Pa među entitetama nema granica?
Putinov_covijek wrote: da se RS stavi pod kontrolu takvu da se nece moci lako odvojiti upravo zbog Brckog i Gorazda.
RS se može odcjepiti i bez Brčkog i imati teritoriju u diskontinuitetu. Ne bi bili prvi u svijetu. A Goražde ne dijeli RS jer se može proći pored njega. Doduše na kant :D No nije ni bitno jer su sa druge strane prijateljske Srbija i CG.
Putinov_covijek wrote: Jer Gorazde sutra Amerikanci mogu staviti pod svoju kontrolu ili pomoci Bosnjacima da tu posalju neke jake snage i RS je presjeknuta (od Trebina, Han Pijeska, Bileca je sve slijepo crijevo). Isto vrijedi i za Brcko.
Čuj presjeknuta? Valjda presječena? A šta Crna gora će zabraniti prelaz Srbima preko svoje teritorije? :lol:
Gorazde su Amerikanci zelijeli u fbih upravo radi diskontinuiteta. Tu se Alija nista nije pitao jer nije imao kontrolu nad Gorazdem uopste. Ili zelis reci da su oni ljudi sa konjima odbranili gorazde? Uzmi cia dokumente imas cijeli razgovor o Gorazdu.

Sad zasto koridor? Pa upravo radi diskontibuiteta srpskog. Da nemas koridor rs nebi bio presjecena.

Ovako Amerikanci mogu jednim strateskim potezom staviti balkan pod kobtrolu. Taj strateski potez je recimo slanje trupa u brcko i gorazde. Crna Gora je Americki vazal koji ce biti u nato u za koju godinu.
Putinov_covijek

#132 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

edinhusic1979 wrote:
Putinov_covijek wrote:Sve dobronamjerni Bosnjaci i hrvati u zadnje vrijeme. Morat cemo vas kolektivno sunetiti uskoro.

U Kazachstanu je 25% Rusa. To nije jedna trecina.
druze 27 posto je al nebitno
ali isto tako ti ovi drugi mogu odgovoriti u kazastanu je samo 47 posto muslimana znaci manje od 50 posto.
a ti je svo vrijeme navodis kao muslimansku zemlju.
Kazachstan po zadnjem popisu ima 71% muslimana. Rusija ima 15% muslimana. Dakle neznam o cemu pricas.
edinhusic1979

#133 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by edinhusic1979 »

a inace da nema gorazda i brckog :D amerika ne bi mogla sprijeciti nezavisnost rs :-D
Putinov_covijek

#134 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

cyprus wrote:
Jok vala... Pravo mi je lijepo, u svom gradu baš živim u rahatluku :-D :bih: Kako je tebi na mrskom, nemuslimanskom i neturkofonom :mrgreen: Zapadu?
U Rotterdamu? Pa ovo je vecibski muslimanski grad. I ne samo to, vec je i gradobacelnik musliman Ahmed Abutaleb, cak sam ga upoznao. Super je.
edinhusic1979

#135 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by edinhusic1979 »

tebi bas ne idu podaci od ruke

Oko 47% stanovništva smatra se Muslimanima (pretežno su suniti) a 46 % stanovništva su kršćani (najveća skupina pripada Ruskoj pravoslavnoj crkvi, ali tu su još i Armenska apostolska crkva, Grčka pravoslavna crkva i autokefalna Gruzijska pravoslavna crkva. Kazahstanski Nijemci su većinom pripadnici Evangeličko-luteranske crkve, a ima i mali broj metodista.
Katolici su većinom Istočni Europljani. U većim gradovima postoje male skupine Jehovinih svjedoka i Židova.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Kazahstan
Mister Yes

#136 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by Mister Yes »

Putinov_covijek wrote: Sad zasto koridor? Pa upravo radi diskontibuiteta srpskog. Da nemas koridor rs nebi bio presjecena.
:lol: Pa legendo, šta ima veze što je presječena entitetskom linijom koja nema ni oznake a kamoli carine? Osim ako jednog dana ta entitetska linija neće postati granica? Jel to hoćeš da kažeš? Da će postati granica?
edinhusic1979

#137 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by edinhusic1979 »

Glavni jezici: kazahstanski (službeni), ruski.
Religija: islamska 47%, rusko-pravoslavna 44%, protestantska 2%.

http://svetpedija.com/2013/05/kazahstan/
Putinov_covijek

#138 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Mister Yes wrote:
Putinov_covijek wrote: Sad zasto koridor? Pa upravo radi diskontibuiteta srpskog. Da nemas koridor rs nebi bio presjecena.
:lol: Pa legendo, šta ima veze što je presječena entitetskom linijom koja nema ni oznake a kamoli carine? Osim ako jednog dana ta entitetska linija neće postati granica? Jel to hoćeš da kažeš? Da će postati granica?
Necu ja nista da ti kazm, to su rekli Amerikanci koji su to izmislili. Oni Gorazde navode kao GARANT DA SE RS NECE MOCI ODVOJITI.

ONI TO DAKLE TVRDE U CIA DOKUMENTIMA. Ti dokumenti o Gorazdu su cak prevedeni u Oslobodjenju i u Avazu.

Alija je realno mogao Gorazde izgubiti kad god je se to Amerikancima cefnulo. To je bila enklava. To sto su tamo Amerikanci zrtvovali svoje vojnike i prijetili bombardovanjem je zbog njihovog interesa a ne Alijinog.
Putinov_covijek

#139 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

edinhusic1979 wrote:Glavni jezici: kazahstanski (službeni), ruski.

:lol: :lol: :lol:

Ti se salis?

Pa imali su ljudu popis . 70.2% su muslimani. Orthodoxa je manje od 25%. Uzmi atlas bilo koji.

http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Kazakhstan
cyprus

#140 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by cyprus »

Putinov_covijek wrote:
cyprus wrote:
U Rotterdamu? Pa ovo je vecibski muslimanski grad. I ne samo to, vec je i gradobacelnik musliman Ahmed Abutaleb, cak sam ga upoznao. Super je.
Mašallah... Pa brate što se onda ne skoncentrišeš svoja religijsko-geopolitička djelovanja na bogohulni Amsterdam, zatim Midelburg, Utreht, Tilburg, Bredu, Alkmar, Hag, eventualno Belgiju... Daleko su ti bolan Goražde i Kazachstan :mrgreen: Malim koracima, polako... Od bližeg ka daljem :mrgreen:
Bodkin

#141 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by Bodkin »

Putinov_covijek wrote:
cyprus wrote:
:lol: :lol: kakav si ti klovn. jos kad sam vidio spisak nickova sve mi je jasno bilo
edinhusic1979

#142 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by edinhusic1979 »

to mozda po hodzskim procjenama

Putinov_covijek

#143 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

cyprus wrote:
Putinov_covijek wrote:
cyprus wrote:
Mašallah... Pa brate što se onda ne skoncentrišeš svoja religijsko-geopolitička djelovanja na bogohulni Amsterdam, zatim Midelburg, Utreht, Tilburg, Bredu, Alkmar, Hag, eventualno Belgiju... Daleko su ti bolan Goražde i Kazachstan :mrgreen: Malim koracima, polako... Od bližeg ka daljem :mrgreen:
Pa sta tebe briga? Zasto to neodes na hercegbosna portal?
edinhusic1979

#144 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by edinhusic1979 »

nemojte mi reci da putinov covjek zivi u zapadno krscanskoj zemlji :D
Putinov_covijek

#145 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

edinhusic1979 wrote:to mozda po hodzskim procjenama

Svetpedija??? Pa imas valjda jebeni atlas u kuci? Ukucaj u google nesto poput religious map of the world.
Mister Yes

#146 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by Mister Yes »

Putinov_covijek wrote: Pa sta tebe briga? Zasto to neodes na hercegbosna portal?
Pa išao je. Vidio čovjek da ne valja i nije više išao :D
cyprus

#147 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by cyprus »

Realno bajati su ti podaci... Rusi su bili nekad većina u Kazahstanu, ali sdu nakon raspada SSSR-a otišli za Rusiju... Moram priznat da je po ovom pitanju ČOVIJEK ipak upravu :mrgreen:
Bodkin

#148 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by Bodkin »

edinhusic1979 wrote:nemojte mi reci da putinov covjek zivi u zapadno krscanskoj zemlji :D
jok eto ovakvi likovi inace zive u iranu ili kazahstanu :D
cyprus

#149 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by cyprus »

Mister Yes wrote:
Putinov_covijek wrote: Pa sta tebe briga? Zasto to neodes na hercegbosna portal?
Pa išao je. Vidio čovjek da ne valja i nije više išao :D
Jbt, zabezeknem se nekad kad vidim koliko ljudi upamte moje cyber korake i izjave :mrgreen:
edinhusic1979

#150 Re: pravo na samoopredjeljenje naroda

Post by edinhusic1979 »

Putinov_covijek wrote:

Svetpedija??? Pa imas valjda jebeni atlas u kuci? Ukucaj u google nesto poput religious map of the world.
ma ne zelim,,,covjece nisam opsjednut sa tim sitnicama a i da jesam ne bi istrazivo sigurno kazastan :-)
za kog pola zemaljske kugli ni ni culo.
i gdje li je tebi bio atlas kad su gledo kolika je rusija i kako su neki 15 puta veci od rusije :D :D :izet: :izet: :-) :-)
Post Reply