Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
- Kemal Malovčić
#126 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ma nećeš ti, ali hoće neko od stotina hiljada i miliona (šta znam koliko opslužuju ljudi). Tih pet joja je njima podstrek da nastave biti kakvi jesu. Ti se hoćeš promijeniti ali oni neće.
- Kemal Malovčić
#127 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Jebem im sve.
- valjuga
#128 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ako nam pošta bude ovako radila,za par mjeseci i naša država će bit na nekom ovakvom spisku za shipping
Excludes: Africa, Afghanistan, Armenia, Azerbaijan Republic, Bangladesh, Bhutan, China, Georgia, India, Kazakhstan, Korea, South, Kyrgyzstan, Maldives, Mongolia, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan
Ovo je spisak koji često vidim na ebay.
Excludes: Africa, Afghanistan, Armenia, Azerbaijan Republic, Bangladesh, Bhutan, China, Georgia, India, Kazakhstan, Korea, South, Kyrgyzstan, Maldives, Mongolia, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan
Ovo je spisak koji često vidim na ebay.
-
Heller
#129 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Kreteni mi sjebaše dva paketa, samo knjiga jedna preživjela, jos su prelijepili nekakvom trakom 
- ema_
#130 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ma Kina i sve nabrojane zemlje su izmislile svijet za Bosnu
. Jednoj Kini i kineskim kojekakvim stranicama isplati se davati besplatnu poštarinu i sve za čitavu zemaljsku kuglu (osim u većini slučajeva za Bosnu, za Hrvatsku nema problema) i za 10 dana ko ljudi dostaviti paket gdje želiš
.
Usporedbe radi, naši smetljari za obično pismo preporučeno traže 3 km skoro, makar slao u komšiluk vlastiti, ma fuj
Usporedbe radi, naši smetljari za obično pismo preporučeno traže 3 km skoro, makar slao u komšiluk vlastiti, ma fuj
-
sigs
#131 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ja sam narucio paket iz kine sa tracking brojem. Na singpost-u pise da je poslan u Bih 25 januara (2014-01-25 00:00, Despatched to overseas (Country code: BA). Prijasnji paketi su mi stizali u roku do 15 dana poslije ovog statusa na sing postu. Firma iz Kine je fasttech. Oni svaki paket uslikaju prije nego ga posalju. Na stranici Jp Bh posta track&trace ,kad ukucam tracking number, nema nista, kao da paket nije stigao u Bih. Poslao sam upit posti, a oni su mi odgovorili ono sto i ja vidim na track&trace sistemu, da paketa nema. E sad, pokrenuo sam paypal dispute, i iz Kine su mi rekli da je paket poslan i da provjerim sa svojom lokalnom postom, a da ce oni provjeriti sa sing postom. Imam vremena do 18 marta sto se tice paypala, tj.. da dipute predje u claim. Neko je zezno stvar, al pitanje je ko?
-
dorkcic
#132 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Vjerovatno njihova carina. Zbog njih sam jedan paket čekala skoro 2 mjeseca jer su ga otvarali i zatvarali i vozali s jednog na drugi aerodrom
(ovo sam pratila na tracking stranici).
Ali može biti i da je zaglavio u nekoj drugoj državi (meni ide preko Njemačke) a oni zaboravili da upišu tracking.
Ali može biti i da je zaglavio u nekoj drugoj državi (meni ide preko Njemačke) a oni zaboravili da upišu tracking.
-
almir1977
#133 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Sad tek kontam zašto mi nikad nije došao paket sa maskama za telefone..
- newlevel
#134 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Meni uredno stigao punjac iz kine.
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
- Edin H.
#135 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ne kontam zasto ne privatizuju postu kao u Britaniji, pa ih lagano sriktati.
Ja im poslao e-mail u vezi necega drugoga (ozbiljna stvar je u ptianju), nisu se levati ni udostojili da odgovore.
Ja im poslao e-mail u vezi necega drugoga (ozbiljna stvar je u ptianju), nisu se levati ni udostojili da odgovore.
- akcid
#136 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Koje države u svijetu imaju "poštu" u privatnom vlasništvu?Edin H. wrote:Ne kontam zasto ne privatizuju postu kao u Britaniji...
- Edin H.
#137 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Pa rekoh ti da su privatizirali Royal Mail u Engleskoj.akcid wrote:Koje države u svijetu imaju "poštu" u privatnom vlasništvu?Edin H. wrote:Ne kontam zasto ne privatizuju postu kao u Britaniji...
- vješalica
#138 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
miki27A wrote:Pisala sam na drugoj temi:
dok se ne promijeni zakon (pravilnik, sta li vec) da je zakonom zabranjeno (i naravno kaznjivo) otvarati postanske pakete/posiljke nece biti promjena.
U US ako ti neko tudji otvori tvoju postu moze ici u zatvor. E to treba prepisati i u zakon u BiH i ovoga ne bi bilo.
(evo primjera" http://www.law.cornell.edu/uscode/text/18/1708 )
https://postalinspectors.uspis.gov/aboutus/laws.aspx
to već postoji kod nas,doduše ne u us obliku...
Povreda tajnosti pisma ili drugih pošiljki
Član 193.
(1) Ko bez odobrenja otvori tuđe pismo ili brzojav ili kakvo drugo zatvoreno pismeno ili pošiljku ili na drugi način povrijedi njihovu tajnost, kao i tajnost telefaksa ili neovlašćeno zadrži, prikrije, uništi ili drugom preda tuđe pismo, telegram, telefaks, zatvoreno pismeno ili pošiljku,
kaznit će se zatvorom do šest mjeseci.
(2) Ko neovlašteno prodre u kompjutorsku bazu osobnih podataka ili te podatke neovlašteno koristi ili ih učini dostupnim drugoj osobi,
kaznit će zatvorom do šest mjeseci.
(3) Ko djelo iz st. 1. i 2. ovog člana učini u namjeri da sebi ili drugom pribavi kakvu korist ili da drugom nanese kakvu štetu,
kaznit će se zatvorom do tri godine.
(4) Ako je djelo iz st. 1., 2. i 3. ovog člana učinila sužbena osoba u vršenju službe,
kaznit će se za djelo iz st. 1. i 2. ovog člana od tri mjeseca do tri godine, a za djelo iz stava 3. ovog zakona zatvorom od šest mjeseci do pet godina.
- vješalica
#139 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
jesu li boga ti? čak i onih 30% vlade njihove?Edin H. wrote:Pa rekoh ti da su privatizirali Royal Mail u Engleskoj.akcid wrote:Koje države u svijetu imaju "poštu" u privatnom vlasništvu?Edin H. wrote:Ne kontam zasto ne privatizuju postu kao u Britaniji...
- manekenka u penziji
#140 Re: Odg: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Nije rješenje ni u privatiziranju poste, ipak je to zlatna koka za budžet, ali jeste u ukidanju monopola kojeg imaju naspram privatnih kuririskih službi.Edin H. wrote:Pa rekoh ti da su privatizirali Royal Mail u Engleskoj.akcid wrote:Koje države u svijetu imaju "poštu" u privatnom vlasništvu?Edin H. wrote:Ne kontam zasto ne privatizuju postu kao u Britaniji...
Zakonom ih "ucjenjuju" te im cjenovno ograničuju usluge koje mogu pružati. Kad bi Posta imala zakonom dozvoljenu konkurenciju bila bi primorana i popraviti uslugu i smanjiti cijenu iste.
-
yozi80
#141 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Samo da kažem da puno ''koristim'' poštanske usluge i da do sada nisam imao nikakvih problema,još uvijek mi kasni 1 paketić iz kine nešto sitno,ne znam gdje je,možda je izgubljen ukraden,nije bitno,ali od 100 samo taj nedostaje. Neki dan mi poštar donese 6-7 paketića,kontam da je htio sebi neki uzeti mogao je,niti imam trucking number niti ga ko može upratiti gdje je,tako da malo pohvalim malo poštara,nisu svi lopovi
Što se tiče slanja novca,mislim da pošta nudi tu uslugu odnedavno,ko mora tako nek se raspita.
Što se tiče slanja novca,mislim da pošta nudi tu uslugu odnedavno,ko mora tako nek se raspita.
- manekenka u penziji
#142 Re: Odg: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Samo da dodam i link koji bolje objašnjava o čemu govorimmanekenka u penziji wrote:Nije rješenje ni u privatiziranju poste, ipak je to zlatna koka za budžet, ali jeste u ukidanju monopola kojeg imaju naspram privatnih kuririskih službi.Edin H. wrote:Pa rekoh ti da su privatizirali Royal Mail u Engleskoj.akcid wrote: Koje države u svijetu imaju "poštu" u privatnom vlasništvu?
Zakonom ih "ucjenjuju" te im cjenovno ograničuju usluge koje mogu pružati. Kad bi Posta imala zakonom dozvoljenu konkurenciju bila bi primorana i popraviti uslugu i smanjiti cijenu iste.
http://www.seebiz.net/poslovanje/kompan ... rmi-u-bih/
-
yozi80
#143 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Što se tiče cijena fakat su preskupe,kao što reče neko obično pismo preporučeno bilo gdje u BiH da šalješ skoro 3 KM ti uzmu,ako je nešto uz otkupninu onda je cijena oko 6 KM dok je svugdje u svijetu puno jeftinije.
- vješalica
#144 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
nova moda:poštari koji mijenjaju one stalne zbog godišnjeg ili bolovanja uopšte ne donose poštu na vrata obično je frknu na sandučad(ako je glomazna) ili ostave obavijest o prispijecu posiljke iako i ne dođu na vrata...stoka
-
channel10
#145 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
ZAsto ga ne prijavis? Sto vise prijava, to ce bolje raditi!vješalica wrote:nova moda:poštari koji mijenjaju one stalne zbog godišnjeg ili bolovanja uopšte ne donose poštu na vrata obično je frknu na sandučad(ako je glomazna) ili ostave obavijest o prispijecu posiljke iako i ne dođu na vrata...stoka
- vješalica
#146 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ali u panjevima.Samo ostaje da ih covjek rezili mozda se dozovu sebi.channel10 wrote:ZAsto ga ne prijavis? Sto vise prijava, to ce bolje raditi!vješalica wrote:nova moda:poštari koji mijenjaju one stalne zbog godišnjeg ili bolovanja uopšte ne donose poštu na vrata obično je frknu na sandučad(ako je glomazna) ili ostave obavijest o prispijecu posiljke iako i ne dođu na vrata...stoka
Kad mi se vrati 'moj' postar onda mogu naruciti nesto sto sam planirala,ovako je to skupa igra da mi zavrse negdje u haustoru i to da jos da uzme neko kome bude ceif.
-
channel10
#147 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Nije bas u panjevima. Odes i napises prituzbu i drukcije ce sigurno raditi. Ima i on sefa, a i taj sef ima sefa. Tako da ne mogu puno zavlaciti i mutiti. Sto vise prijava to bolji rad.
- Hemera
#148 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
ja sam jednom prijavila i sve se na pisanju izjave zavrsilo,tako da od toga nema nista
jer da ima nesto ne bi oni krali...
ne znam koliko su im mizerne plate pa da moraju nekoga zvrtati i od toga praviti biznis
njima i milion mjesecno bi bilo malo jer je to primitivni mentalitet gladežnih očiju koje ni bog ne može nahraniti,a kamoli pare!
ne znam koliko su im mizerne plate pa da moraju nekoga zvrtati i od toga praviti biznis
njima i milion mjesecno bi bilo malo jer je to primitivni mentalitet gladežnih očiju koje ni bog ne može nahraniti,a kamoli pare!
-
channel10
#149 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Prijavis ti, prijavi vjesalica, prijavi ovaj i onaj i bice napretka. Sve dok se bude sutilo, oni ce krasti.Hemera wrote:ja sam jednom prijavila i sve se na pisanju izjave zavrsilo,tako da od toga nema nista
- Bluemore
#150 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
ni ja ne kontam sto kod nas nije ko u BritanijiEdin H. wrote:Ne kontam zasto ne privatizuju postu kao u Britaniji, pa ih lagano sriktati.