hahhahahmadner wrote:Realno, mozda ona pretjeruje u opisu situacije. Da je stvarno posesivan, kurac bi mogla kuckat bez nadzora.
ma vidi kako se samo odaju...drinski
Mozda on to namjerno dopušta da bi je efikasnije nadzirao.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
hahhahahmadner wrote:Realno, mozda ona pretjeruje u opisu situacije. Da je stvarno posesivan, kurac bi mogla kuckat bez nadzora.
ma vidi kako se samo odaju...drinski
Mozda on to namjerno dopušta da bi je efikasnije nadzirao.
naravno u pravu si, to niko od nas ne moze znati, ali ja sam uvijek na onoj pozitivnijoj strani.insomnia78 wrote:A ti mislis da je voli?
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
ne, ja samo govorim o indikatorima te njegove ljubavi koje si ti uzeo u obzir, dakle o ljubomori. ljubomora, ona patoloska, kada te kontrolira, provjerava, optuzuje te zbog sitnica, izivljava se na tebi, nije pokazatelj ljubavi. nikada.everlast wrote:da je otvarac ove teme jos prisutan, ova sheilak bi joj otvorila oci i pokazala da je njen muz uopste ne voli.
kakav bi to sok bio, pri jos ovakvom krhkom stanju.
razmisli opet,ne valja ni kad nema ljubomore, vjeruj mi.sheilak wrote:ne, ja samo govorim o indikatorima te njegove ljubavi koje si ti uzeo u obzir, dakle o ljubomori. ljubomora, ona patoloska, kada te kontrolira, provjerava, optuzuje te zbog sitnica, izivljava se na tebi, nije pokazatelj ljubavi. nikada.everlast wrote:da je otvarac ove teme jos prisutan, ova sheilak bi joj otvorila oci i pokazala da je njen muz uopste ne voli.
kakav bi to sok bio, pri jos ovakvom krhkom stanju.
ja govorim o patoloskoj ljubomori.everlast wrote:
razmisli opet,ne valja ni kad nema ljubomore, vjeruj mi.
ja vas molim da ne pretjerujete sa ovakvim glupostima. ljubomora je urodjena, i svaka osoba na svijetu osjeca to. ne povezuj ljubomoru as posjedovanjem i upravljanjem, to su razlicite stvari. upravljanje i posjedovanje je vec pokazivanje svoje nadmoci nad krhkom osobom i nema veze sa ljubomorom.Eurosa wrote:madner wrote:Tacno, zemsko cesto iz nesigurnosti testira partnera.
I obratno naravno. Ljubomora je vrsta zlostavljanja(ukoliko govorimo o bas problematicnoj ljubomori),ne mislim da ljubomora i ljubav uopste imaju isti korijen niti da su usko vezane, ljubomora vise vezana za posesivnost,zelju za posjedovanjem i upravljanjem drugom osobom, sto opet govori o nesigurnosti i iskompleksiranosti. Osobi koja se osjeca manje vrijednom jako je tesko pomoci.Narocito kad su muskarci u pitanju, jer ce oni rijetko ili nikad priznati svoje komplekse. Umjesto toga prosipat ce okolo svoju ljubomoru i unuistavati zivot svoje partnerice,sto se naravno odrazava i na djecu ako ih imaju.
Ljubomoran muskarac je nesposoban muskarac.Za sve. Eto.
sha_ba wrote:lud je za njom
e to sam ja htio rci.madner wrote:Muskarac koji nije ljubomoran ili ima drugu zenu, ili je zapravo gey.
Pokazivanje ljubomore je nesto drugo, ali ja bih se kao zemsko vise zabrino ako gospodina boli kurac nego ako malo pjeni ili ukazuje na minuse.
pa moze se on malo pjenit. ali nek ne pretjeruje. nek ne zakljucava recimo u stan ili nek ti ne prati mobitel. ili provaljuje sifre. takve stvari.madner wrote:Muskarac koji nije ljubomoran ili ima drugu zenu, ili je zapravo gey.
Pokazivanje ljubomore je nesto drugo, ali ja bih se kao zemsko vise zabrino ako gospodina boli kurac nego ako malo pjeni ili ukazuje na minuse.
ti si opiso ljubomoru kao tesku psihicku bolest, sto nije. maltretiranje, to je upravo rijec koju si trebao koristiti mjesto ljubomore.Eurosa wrote:Znaci ako je ljubomoran u tolikoj mjeri da je optuzi da flerta s rodjakom,on ju samo voli, nije to maltretiranje?![]()
Mislim....povracam
Jasta je nego teska psihicka bolesteverlast wrote:ti si opiso ljubomoru kao tesku psihicku bolest, sto nije. maltretiranje, to je upravo rijec koju si trebao koristiti mjesto ljubomore.Eurosa wrote:Znaci ako je ljubomoran u tolikoj mjeri da je optuzi da flerta s rodjakom,on ju samo voli, nije to maltretiranje?![]()
Mislim....povracam
insomnia78 wrote:Jasta je nego teska psihicka bolesteverlast wrote:ti si opiso ljubomoru kao tesku psihicku bolest, sto nije. maltretiranje, to je upravo rijec koju si trebao koristiti mjesto ljubomore.Eurosa wrote:Znaci ako je ljubomoran u tolikoj mjeri da je optuzi da flerta s rodjakom,on ju samo voli, nije to maltretiranje?![]()
Mislim....povracam
ti nemas pojma sta je psihicka bolest, i samo reci, nedo Bog nikom.
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
slazem se, mlada damo.Eurosa wrote:everlast wrote:ti si opiso ljubomoru kao tesku psihicku bolest, sto nije. maltretiranje, to je upravo rijec koju si trebao koristiti mjesto ljubomore.Eurosa wrote:Znaci ako je ljubomoran u tolikoj mjeri da je optuzi da flerta s rodjakom,on ju samo voli, nije to maltretiranje?![]()
Mislim....povracam
opisaLa. trebaLa.Patoloska ljubomora i jeste bolest. Da ti ne trunim, malo zaguglaj. No slazem se da ljubomora dozirana u malim kapljicama ima korjen u svima nama, da pocesto moze biti i motivirajuca u smislu truda oko partnera a samim tim i boljeg kvaliteta zajednickog zivota. Sve vise od toga je teska muka i cisto maltretiranje.
nikada to nisam shvatao. kako ce jedna osoba rijesiti problem koji ne mogu dvije.Eurosa wrote:Obzirom da je Sanda88 postavila jos jednu temu,iz toga se moze vidjeti do cega sve ljubomora dovede, i ja stvarno ne vidim kako bi se ona mogla izboriti sa svim tim problemima osim da potraze strucnu pomoc.
ovo. mozemo mi svi biti ljubomorni, ali neces opterecivati drugu osobu time, pogotovo ako je ljubomora neosnovana.thea wrote:
Ljubomora je problem onog tko je ljubomoran.
ako ne mogu zajedno, onda neka svako za sebe gleda sta je za nju/njega najbolje.everlast wrote: nikada to nisam shvatao. kako ce jedna osoba rijesiti problem koji ne mogu dvije.
stavrno mi nije jasno. dvije osobe imaju problem i ne mogu ga rijesiti. onda odu trecoj osobi koja ce iz jedne seanse dobiti takav uvid u problem, i koji ce dati takav velecasni savjet koji ce to momentalno rijesiti.sheilak wrote:ovo. mozemo mi svi biti ljubomorni, ali neces opterecivati drugu osobu time, pogotovo ako je ljubomora neosnovana.thea wrote:
Ljubomora je problem onog tko je ljubomoran.
ako ne mogu zajedno, onda neka svako za sebe gleda sta je za nju/njega najbolje.everlast wrote: nikada to nisam shvatao. kako ce jedna osoba rijesiti problem koji ne mogu dvije.