Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbor
-
bierkof
#126 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Seksualno frustrirane vehabije uzbude i rupe na uticnici...
Uglavnom, to nema mnogo veze sa seksom, nego vise sa kontrolom. Vecina njih se boji zena sa jakim samopouzdanjem i hoce da ih kontrolisu na sve moguce nacine. oblik primitivizma.
Uglavnom, to nema mnogo veze sa seksom, nego vise sa kontrolom. Vecina njih se boji zena sa jakim samopouzdanjem i hoce da ih kontrolisu na sve moguce nacine. oblik primitivizma.
-
mujke82
#127 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
bierkof wrote:Seksualno frustrirane vehabije uzbude i rupe na uticnici...
sta ti znas ba kako se klikera igra.... bolje ti je zabavi se o sebi nego o muslimanima...
-
J3r1ch0
#128 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
U svakom slučaju je zbog Boga, dvoumili smo se zbog koje svrhe je Bog naredio hidžab.nasa wrote:sta mogu kad se bavite tefsirom![]()
nekad I te zene ostare I ljepota iscezne ali ipak zadrze hidzab, eto pitaj neku od njih jel zbog Boga ili muskaraca
-
underwater
#129 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Pa za proteste dovoljno je par % .... a cak ni ti nisu bili da svrgnu islamisti sa vlasti nego Ahmedinejad.bierkof wrote:Zato su imali proteste da sklone islamiste sa vlasti
Islamski karakter iranske Republike nije bio nikada upitan i protiv toga nije protestirano.
Haj dobro, ti si eto izasao iz svog selabierkof wrote:Bolje nego internet-glupan.underwater wrote:Sto znaci da si ti samo internet-naucnik i da je prica o 50 iranaca koje ti poznajes - izmisljotina, ti Irana i iranaca vidio nisi
Ja ne zivim u BiH vec duze vrijeme, a ti da si ikad izasao iz svog sela znao bi da u koju god zemlju da odes naci ces iransku zajednicu, iran ima ogromnu dijasporu.
A ja ....ja ti bolan ZIVIM I RADIM U IRANU
Ne znas ni koliko je starabierkof wrote:Ti ne znas pisati, ali nije ni cudo sa obzirom da citas samo jednu knjigu mitova staru 1500 godina.underwater wrote:teski si primitivac, citavo vrijeme pokusavas da vrijedjas moju religijsku pripadnost i Svetu knjigu.
-
underwater
#130 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Ali GDJE I KADA je naredio?J3r1ch0 wrote:U svakom slučaju je zbog Boga, dvoumili smo se zbog koje svrhe je Bog naredio hidžab.nasa wrote:sta mogu kad se bavite tefsirom![]()
nekad I te zene ostare I ljepota iscezne ali ipak zadrze hidzab, eto pitaj neku od njih jel zbog Boga ili muskaraca
-
J3r1ch0
#131 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Šta je naredio ranije citiranim ajetima? Zovi kako hoćeš.underwater wrote:Ali GDJE I KADA je naredio?J3r1ch0 wrote:U svakom slučaju je zbog Boga, dvoumili smo se zbog koje svrhe je Bog naredio hidžab.nasa wrote:sta mogu kad se bavite tefsirom![]()
- nasa
#132 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
ili preciznije gdje je iskljuciva I jedina svrha hidzaba sacuvati se od muskih nasrtljivaca
-
underwater
#133 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Pa sad ... neka ulema cita kao mahramu ... neka kao hidzab ... neka (turska) cak odobrila perikuJ3r1ch0 wrote:Šta je naredio ranije citiranim ajetima? Zovi kako hoćeš.
-
J3r1ch0
#134 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Kakvih nasrtljivaca?! Fakatnasa wrote:ili preciznije gdje je iskljuciva I jedina svrha hidzaba sacuvati se od muskih nasrtljivaca
-
J3r1ch0
#135 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Eto, sam si sebi odgovorio.underwater wrote:Pa sad ... neka ulema cita kao mahramu ... neka kao hidzab ... neka (turska) cak odobrila perikuJ3r1ch0 wrote:Šta je naredio ranije citiranim ajetima? Zovi kako hoćeš.
- nasa
#136 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Ne dvoumimo se mi nista, ti rece da znas precizno, a ja ne vidim jos uvijek argumente za takvu iskljucivostJ3r1ch0 wrote:U svakom slučaju je zbog Boga, dvoumili smo se zbog koje svrhe je Bog naredio hidžab.nasa wrote:sta mogu kad se bavite tefsirom![]()
- Kikibombona
#137 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Hoces vjerovati ako kazem da se na plazi prepunoj zena u bikinijima skoro nikada ne uzbudim? Te iste djevojke izgledaju privlacnije kada su odjevene za izlazak. Isto su rekli jos mnogi muskarci. Kako to objasnjavas?Towelie wrote:Ne mozes da posmatras hidzab samo kao maramu na glavi i nista vise. Hidzab je pokrivanje skoro pa celog tela. I nemoj mi samo reci da te isto uzbudi devojka sa minicem i dekolteom do pupka i pravilno pokrivena devojka.
Mene kod zena najvise privlaci lice i drzanje. Ako je lice dopadljivo, obratit cu paznju i na tijelo. To sto je obucena ne pomaze puno.
I zaista, u mnogim slucajevima su privlacnije zene koje su odjevene u 'poslovnoj varijanti' nego razgolisene. U sustini, pravila ne postoje.
- nasa
#138 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Super sad se cudisJ3r1ch0 wrote:Kakvih nasrtljivaca?! Fakatnasa wrote:ili preciznije gdje je iskljuciva I jedina svrha hidzaba sacuvati se od muskih nasrtljivacaNasrtljivaca, udvarača...silovatelja
![]()
![]()
Jos jednom je li iskljuciva svrha hidzaba sprijeciti blud?
-
J3r1ch0
#139 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
OK, onda, ukoliko je pokrivanje (ne smijem koristiti riječ hidžabnasa wrote:Ne dvoumimo se mi nista, ti rece da znas precizno, a ja ne vidim jos uvijek argumente za takvu iskljucivostJ3r1ch0 wrote:U svakom slučaju je zbog Boga, dvoumili smo se zbog koje svrhe je Bog naredio hidžab.nasa wrote:sta mogu kad se bavite tefsirom![]()
-
bierkof
#140 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Ja vam cinim uslugu ismijavanjem, nesto kao protuteg drzim vas u kakvoj-takvoj ravnotezi. Prepusteni sami sebi, postali bi kao vehabije u saudiji ili africi. Poceli bi piti devin urin, poput vehabija na bliskom istoku....
Stvarno ima u buhariju da treba piti devin urin. Uzdravlje...
To gdje ja zivim i sta radim to je privatna stvar. Nemam potrebu da se hvalim.
Stvarno ima u buhariju da treba piti devin urin. Uzdravlje...
a smijem se zaklet da i engleski bolje pisem i citam nego ti
Zakuni se Alahom ako smijes, takodjer well known se pise odvojeno ili eventualno sa "-".to je na forumu wellknown
Ako je to istina onda je tuzno jer nista nisi naucio o iranu. zalim te.ja ti bolan ZIVIM I RADIM U IRANU
To gdje ja zivim i sta radim to je privatna stvar. Nemam potrebu da se hvalim.
Last edited by bierkof on 22/02/2014 08:37, edited 2 times in total.
-
J3r1ch0
#141 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Pa nisam rekao da je svrha hidžaba spriječiti silovanje ili nasrtanje, već dobrovoljni seksualni odnosnasa wrote:Super sad se cudisJ3r1ch0 wrote:Kakvih nasrtljivaca?! Fakatnasa wrote:ili preciznije gdje je iskljuciva I jedina svrha hidzaba sacuvati se od muskih nasrtljivacaNasrtljivaca, udvarača...silovatelja
![]()
![]()
![]()
Jos jednom je li iskljuciva svrha hidzaba sprijeciti blud?
Kao da ima nekog lijeka za nasrtljivce, u ostalom hvala Allahu pa su ti nasrtljivci koje spominješ manjina.
- nasa
#142 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
pa muskarci i zene su u islamu ravnopravni postujuci razlicitosti ne moram ti valjda to objasnjavati, znas vec...neki u ovom neki u onom imaju prednost, zene neke muskarci neke druge obaveze itd.
Inace ste majstori, mislim vi muskarci
kada treba takve stvari obrazlagati ali sad kao pitas gdje je jednakost....pa pitam onda i ja tebe gdje je ako je mora biti, zene hidzab , a muskarci.....da i vama nesto stavimo ako insistiras na jednakosti
Inace ste majstori, mislim vi muskarci
- Towelie
#143 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Verujem ti, ali su muskarci kao ti u manjini. Prosecan Balkanac ce se pre okrenuti za oskudnom odevenom devojkom, nego sa onom sa hidzabom, i to je fakat. Ako mi ne verujes, pogledaj sledeci put u carsiji za kakvim se devojkama uglavnom okrecu muskarci i sve ce ti biti jasno. A to da si devojka svidi kad je obucena pre nego kad je skoro pa svucena je njen kvalitet vise, svakako.Kikibombona wrote:Hoces vjerovati ako kazem da se na plazi prepunoj zena u bikinijima skoro nikada ne uzbudim? Te iste djevojke izgledaju privlacnije kada su odjevene za izlazak. Isto su rekli jos mnogi muskarci. Kako to objasnjavas?Towelie wrote:Ne mozes da posmatras hidzab samo kao maramu na glavi i nista vise. Hidzab je pokrivanje skoro pa celog tela. I nemoj mi samo reci da te isto uzbudi devojka sa minicem i dekolteom do pupka i pravilno pokrivena devojka.
Mene kod zena najvise privlaci lice i drzanje. Ako je lice dopadljivo, obratit cu paznju i na tijelo. To sto je obucena ne pomaze puno.![]()
I zaista, u mnogim slucajevima su privlacnije zene koje su odjevene u 'poslovnoj varijanti' nego razgolisene. U sustini, pravila ne postoje.
- Towelie
#144 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Naso, mi imamo "muski hidzab", tj. obaranje pogleda.nasa wrote:pa muskarci I zene su u islamu ravnopravni postujuci razlicitosti ne moram ti valjda to objasnjavati, znas vec...neki u ovom neki onom imaju prednost, zene neke muskarci neke druge obaveze itd.
Inace ste majstori, mislim vi muskarcikada treba takve stvari obrazlagati ali sad kao pitas gdje je jednakost....pa pitam onda I ja tebe gdje je ako mora biti, zene hidzab , a muskarci.....da I vama nesto stavimo ako insistiras na jednakosti
Mozda jednakost izmedju muskaraca i zena nije prava rec, pre ce biti da je ravnopravnost jer se muskarci i zene su razliciti, ali i ravnopravni.
-
bierkof
#145 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Meni se nekoliko puta desilo da mi se svidjaju neke djevojke dok sve dok ih nisam vidio na plaziKikibombona wrote: Hoces vjerovati ako kazem da se na plazi prepunoj zena u bikinijima skoro nikada ne uzbudim? Te iste djevojke izgledaju privlacnije kada su odjevene za izlazak. Isto su rekli jos mnogi muskarci. Kako to objasnjavas?
Totalna odbojnost.
-
J3r1ch0
#146 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
nasa wrote:pa muskarci I zene su u islamu ravnopravni postujuci razlicitosti ne moram ti valjda to objasnjavati, znas vec...neki u ovom neki onom imaju prednost, zene neke muskarci neke druge obaveze itd.
Inace ste majstori, mislim vi muskarcikada treba takve stvari obrazlagati ali sad kao pitas gdje je jednakost....pa pitam onda I ja tebe gdje je ako mora biti, zene hidzab , a muskarci.....da I vama nesto stavimo ako insistiras na jednakosti
Dobro, ali kada je u pitanju skromnost nema razloga da se pravi razlika. Stvar funkcioniše ovako, s obzirom da su žene ljepši spol slabijeg libida njima je naređeno pokrivanje, muškarci su napaljeniji spol
- Kikibombona
#147 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Zene niposto nisu jednake sa muskarcima.nasa wrote:pa muskarci I zene su u islamu ravnopravni postujuci razlicitosti ne moram ti valjda to objasnjavati, znas vec...neki u ovom neki onom imaju prednost, zene neke muskarci neke druge obaveze itd.
Muskarac moze imati cetri partnera, zena samo jednog.
Zena se mora kriti od pogleda muskaraca, muskarac ne mora od pogleda zena.
Od zena se ocekuje da budu lijepe i uredne, dok se muskarcima preporucuje brada koja ne stoji bas svakome.
- nasa
#148 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Dobro I gdje to piseJ3r1ch0 wrote:nasa wrote:pa muskarci I zene su u islamu ravnopravni postujuci razlicitosti ne moram ti valjda to objasnjavati, znas vec...neki u ovom neki onom imaju prednost, zene neke muskarci neke druge obaveze itd.
Dobro, ali kada je u pitanju skromnost nema razloga da se pravi razlika. Stvar funkcioniše ovako, s obzirom da su žene ljepši spol slabijeg libida njima je naređeno pokrivanje, muškarci su napaljeniji spol, mnogo jačeg libida, pa im je naređeno obaranje pogleda. I jednim i drugim je zabranjeno osamljivanje. Sve to zajedno daje efikasan recept protiv bluda
.
- nasa
#149 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
mislis istovremeno...Kikibombona wrote:Zene niposto nisu jednake sa muskarcima.nasa wrote:pa muskarci I zene su u islamu ravnopravni postujuci razlicitosti ne moram ti valjda to objasnjavati, znas vec...neki u ovom neki onom imaju prednost, zene neke muskarci neke druge obaveze itd.
![]()
Muskarac moze imati cetri partnera, zena samo jednog.
Zena se mora kriti od pogleda muskaraca, muskarac ne mora od pogleda zena.
Od zena se ocekuje da budu lijepe i uredne, dok se muskarcima preporucuje brada koja ne stoji bas svakome.
mogu I ja promijeniti 10 muzeva niko mi ne brani ...
-
underwater
#150 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo
Kiki ... ne kontas ... krivo te navode ...nije ovo zadaca iz psihologije i sexologije.Kikibombona wrote:Hoces vjerovati ako kazem da se na plazi prepunoj zena u bikinijima skoro nikada ne uzbudim? Te iste djevojke izgledaju privlacnije kada su odjevene za izlazak. Isto su rekli jos mnogi muskarci. Kako to objasnjavas?Towelie wrote:Ne mozes da posmatras hidzab samo kao maramu na glavi i nista vise. Hidzab je pokrivanje skoro pa celog tela. I nemoj mi samo reci da te isto uzbudi devojka sa minicem i dekolteom do pupka i pravilno pokrivena devojka.
Mene kod zena najvise privlaci lice i drzanje. Ako je lice dopadljivo, obratit cu paznju i na tijelo. To sto je obucena ne pomaze puno.![]()
Da pojednostavim: muslimi vjeruju da je Kur'an nepatvorena Bozija rijec.
Sve zabrane ili naredbe iz Kur'ana su nediskutabilne, Bog je Apsolut, On ne mora meni i tebi objasnjavati zasto NE svinjetina ili alkohol ...jednostavno ne, eto uzmi da je iz hira Apsoluta. Razlozi su irelevantni, nebitno jel svinjetina nezdrava ili nije ili alkohol itd itd.
Tako i ovo za pokrivanje zene. Eto citiran je i prijevod tog ajeta. Neki iz tog prevoda procitaju da treba zenu citavu umotati da joj se ne vidi ni lice ni oci. Ali u ajetu pise to sta pise, Dakle, serijatski stav pojedinog fakiha NIJE baziran na ovom ajetu, vec na (primarno) hadisima, koji se koriste za pojasnjenje ovog ajeta. I onda tu nastaje zbrka.