Ne razumeš. Rusija nema potrebe za globalnom hegemonijom i agresijama na udaljenim mestima. Rusija je prirodno najbogatija zemlja na svetu. I mimo svoje Rodine, Rusija ima u posedu polovinu Arktika. Njima ništa tuđe ne trebaMartinez_ wrote:
Znaci Cecenija je ruska a Gruzija je sama trazila belaj. Pa dobro, svi veliki imaju izgovore da nalupaju male![]()
Znaci mrski zapadnjaci su odbili pruzenu ruku Rusije i sad ce tek da im se ruje najebu majke zbog toga, sreca da je ruska vojska opremljena za ofanzivna djelovanja.![]()
Nego, ne odgovori ti meni, sta to moj nick govori
Ali prezaduženim debeljucama iz SAD (150000 po glavi) je tuđe neophodno. Pljačka je jedini izlaz da zadrže trenutnu kilažu i svet obmana i laži. Oni će na ovaj način čačkati Medveda i logično, dobiti po piksli. Uvek se za Ruse pričalo kako su ofanzivno nespremni, slabi ovakvi onakvi ali već su bili i u Parizu i u Berlinu.
Nick govori sam za sebe, na prvu bi čovek pomislio da je ironija ali - nije
Ti ne razumijes - ovdje je vise nego ocigledan razlog otvaranja teme. Hajde da se ne lazemo, hvalis Putina iz jednog razloga a to je njegova pripadnost pravoslavnom narodu.
Evo vec si poceo da trubis o zaduzenosti amera (150,000$ po glavi) - jesi li ti svjestan da su oni ti koji stampaju dolar, da se unca zlata, srebra, barel nafte, devizne rezerve vecine zemalja i jos stosta drugo broji u tim istim dolarima.
Sve dok je tako oni nemaju brige a bogami ni ja posto mi plata ide u dolarima
Sto se tice nicka, ja nisam moralista - i jedni i drugi su isti, siledzije i oportunisti. Ja nisam kao ti pa da kazem ameri ili rusi su andjeli zato sto primam platu od njih, sto smo iste vjere ili slicno.
Ja sam bizMismen
Razumem vrlo dobro ali ne prihvatam tezu ''isti su''. Šta bi bilo kad bi bilo ne znamo ni ti ni ja ali znamo ono što nas okružuje, svet u kome je Amerika hegemon, svet koji Amerika otvoreno čini nebezbednim mestom za život takozvanim demokratskim revolucijama po Libiji, Siriji, Ukrajini...
Niko ne voli relativizaciju koja najvećeg zločinca izjednačava bilo sa žrtvom bilo puno manjim izgrednikom.
Nisu isti. Rusija ne ruši suverene država po udaljenom svetu. Rusija je dosledan borac protiv terorizma za razliku od selektivne Amerike koja i terorizam, kao i ljudska prava selektivno tumači i promoviše ih isključivo tamo gde joj slabljenje državnih subjekata odgovara. I sam navodiš kakvim se špekulacijama koriste i to pravdaš. Naravno da dolar nije večan, dovoljno je samo još malo da američki udeo u kineskom izvozu oslabi i pa pa Ameriko
Principi gospodo, principi su Vladimira načinili tim što jeste - najjačim i najpopularnijim svetskim liderom.[/quote]
Ne rusi po udaljenom svetu,rusi samo dokle joj moc dopire po susjedstvu. Gruzija,Moldavija,Azerbejdzan. Pametnom dovoljno.
Nema velike razlike izmedzu ruskoga i americkoga imperijalizma. Mada ima razlike,americki imperijalizam je u odnosu na ruski,puno meksi,'humaniji' ,manje brutalan.
Nigdje u svijetu US nije pocinila ni blizu zlocine ( nad muslimanima-to je vecini vazno,pa da naglasim ) kao Rusija u Ceceniji. Nigdje u svijetu ,US nije brutalno pogazio suverenitet neke drzave kao Rusija u navedenim zemljama ( Gruzija,Moldavija,Azerbejdzan ).