True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Zatamnjena stakla

#126 Re: True detective

Post by Zatamnjena stakla »

Za mene je Marti tipični amerikanac. Sve normala.
CoCoLoCo

#127 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Odgledah u cugu pet epizoda danas, pravo dobra, i svaka cast deyane na onim slikama, nisam za zvjezdice povezao ni za spiralu al sam skontao odmah da kod curica nesta ne stima preko onih lutki na podu, negdje su pokupile one scene, i u tome trenutku su pricale o pogibiji kcerke mathew mekonegija. Mislim da je wh puppet, prije bi rekao da mu je punac umjesan u te stvari nego on, mada je sumnjivo i sto je presutao zeni te lutke i tu scenu, sumnja i on u nesto i po prici sa puncem mislim da je svjestan donekle da nesta smrdi, biche sranja sa cerkama mu u narednim epizodama to je ocigledno, i vise mislim da manja cerka ima frke u tome nego starija. I oko one skole ce bit frke neke ko da gledam, fondacije one klinci palci, onaj guvernerov rodjak smrdi zesce, odma sam skonto i onaj levat na kosilici pred skolom da smrdi zesce, i spomenuo je nekog lika u tom razgovoru po imenu koji je raznjeo il zapalio skolu 92ge, i od tad skola ne radi, to je onaj sa oziljkom na licu kojeg traze. I onaj levat sto pod satorom propovjeda mislim da ce bit od pomoci, ne cini mi se kao umjesan u ta sranja, prije ce bit da ce pomoc oko toga. Sve u svemu serija do jaja, al nista pretjerano revolucionarno, mislim da se hype previse dize oko rezije, sve stima i sve je ok al odvadite malo brate.
CoCoLoCo

#128 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

i btw mislim da i mekonegijev lik drzi wh na distanci jer ne zna kolko da mu vjeruje, mislim da nije slucajno sto mu presuti par puta neke stvari, i za info od onog sa kosilice mu je presutio, mada sad kad kontam, zesce mi je ofirno i sto je rokno onog lika wh ispred onog steka u shumi. U biti ako je i umjesan, potrcko je, cisto sumnjam da je u vecim eshalonima, al bi twist zesci bio da mu je zena npr umjesana u te stvari, sumnjivo mi je sto je dosla pred vrata sobe od male u zadnjoj epizodi nakon sto je osamario wh i onako joj rece kao da je samo ona tu, da joj otvori.
CoCoLoCo

#129 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

I jos samo da kazem, najbitnije, jebace mu zenu mekonegi ko da gledam :D
Zatamnjena stakla

#130 Re: True detective

Kola loži Martijeva žena samo tako

ko bi ba kosio nekom' travu, halo ba
CoCoLoCo

#131 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

:lol: :lol:
ma ako je i pukne, mislim da ce je puknut cisto da vidi kolko je ona umjesana u to, jer i mekonegi u toj bas sceni kad sjedi kod nje poslje koshenja, gleda prema cerkama i osjeti se neka nelagoda u kadru dok su one ispred tv, mekonegi je nanjusio da tu nesta ne stima, zato je i selektivan u djeljenju infa sa wh, i sve vise i vise mi smrdi zena od wh da je umjesana u to il da barem zna nesta oko toga, mozda je i sama prosla nesta oko toga.
Zatamnjena stakla

#132 Re: True detective

ma njena ona kćerka nije u dure ni sekunde a vjerovatno je na mater.. ne bi Kol džaba kod nje bio, jebe se njemu za SES

imam neki osjećaj da će Martijevu 'ćer jamit i htjet je ubit'
CoCoLoCo

#133 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

meni manja cerka vise tukne nego starija, jer i kad je bila frka oko crteza u svesci, malu kad su slali u sobu vidio si kako ofirno mala i sa nelagodom odlazi, okrece se da vidi sta je frka, kao u strahu nekom, a plus, mala je furala krunu, a starija joj otela i bacila na drvo, prije bi rekao da je mala koristena u tim ritualima, a starija mozda na neki nacin ljubomorna na tu vrstu paznje prema maloj, pa to istresa ofirno kroz cudne te furke.
p206

#134 Re: True detective

Post by p206 »

bježi ba, taman obrisao sve epizode da ne dođem u iskušenje da ih ponovo gledam i tražim te detalje, dok ove nove ne izađu, a vi tako :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#135 Re: True detective

Post by Velkoski »

Zatamnjena stakla wrote:Kola loži Martijeva žena samo tako

ko bi ba kosio nekom' travu, halo ba
pa kad je Mišel jaka samo tako :evil: :mrgreen:
nema me tamo

#136 Re: True detective

Post by nema me tamo »

CoCoLoCo wrote:Odgledah u cugu pet epizoda danas, pravo dobra, i svaka cast deyane na onim slikama, nisam za zvjezdice povezao ni za spiralu al sam skontao odmah da kod curica nesta ne stima preko onih lutki na podu, negdje su pokupile one scene, i u tome trenutku su pricale o pogibiji kcerke mathew mekonegija. Mislim da je wh puppet, prije bi rekao da mu je punac umjesan u te stvari nego on, mada je sumnjivo i sto je presutao zeni te lutke i tu scenu, sumnja i on u nesto i po prici sa puncem mislim da je svjestan donekle da nesta smrdi, biche sranja sa cerkama mu u narednim epizodama to je ocigledno, i vise mislim da manja cerka ima frke u tome nego starija. I oko one skole ce bit frke neke ko da gledam, fondacije one klinci palci, onaj guvernerov rodjak smrdi zesce, odma sam skonto i onaj levat na kosilici pred skolom da smrdi zesce, i spomenuo je nekog lika u tom razgovoru po imenu koji je raznjeo il zapalio skolu 92ge, i od tad skola ne radi, to je onaj sa oziljkom na licu kojeg traze. I onaj levat sto pod satorom propovjeda mislim da ce bit od pomoci, ne cini mi se kao umjesan u ta sranja, prije ce bit da ce pomoc oko toga. Sve u svemu serija do jaja, al nista pretjerano revolucionarno, mislim da se hype previse dize oko rezije, sve stima i sve je ok al odvadite malo brate.

Nema se šta odvadit!
Svjesno su obojica išli da naprave najbolju seriju svih vremena i uspjeli su u tome..
Dokurcilo im valjda ova frka oko Breaking Bad koja je vic u poređenju s ovim.
Mada i ovo moje malo odvadi cek da pricekamo finale prvo.
CoCoLoCo

#137 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Prechera ga i ti malo sto jes jes, muchke bog ne nadmasi kamol neki amer, the black donnellys je isto do jaja bila i meni barem bolja od ove, suits isto, how to make it in america je prejaka bila, californication je do jaja bila prvih par sezona, the take sa tom hardyjem je isto predobra mini serija bila, peaky blinders je tu nedje isto, ima prejakih serija, dje ces za ovo rec da je najbolja ikad ovako rano, ne valja tolki hype dizat sa friskim serijama, jes ona dobra svaka cast, osvjezenje ocigledno, al rec da je najbolja ikad, nidje veze.
Last edited by CoCoLoCo on 23/02/2014 22:31, edited 1 time in total.
nema me tamo

#138 Re: True detective

Post by nema me tamo »

CoCoLoCo wrote:Prechera ga i ti malo sto jes jes, muchke bog ne nadmasi kamol neki amer, the black donnellys je isto do jaja bila i meni barem bolja od ove, suits isto, how to make it in america je prejaka bila, californication je do jaja bila prvih par sezona, the take sa ed hardyjem je isto predobra mini serija bila, peaky blinders je tu nedje isto, ima prejakih serija, dje ces za ovo rec da je najbolja ikad ovako rano, ne valja tolki hype dizat sa friskim serijama, jes ona dobra svaka cast, osvjezenje ocigledno, al rec da je najbolja ikad, nidje veze.

Upravu si za mučke nema šta..
Izvinjavam se duboko.. :D

Al' ako do kraja zadrzi ovu klasu iskreno cu moci reci da sam s najvecim uzitkom gledao ovu seriju..
Najbolje je meni što sam mjesec prije prikazivanja jedva cekao da pocne na Hbo serija ako mi vjeruješ..
I onda kad me pocela oduševljavat..

Nego da te pitam za ovu što si rekao " Black Donellys "..
Jel' samo jedna sezona snimljena isto, il' su je ukinuli nakon prve?
CoCoLoCo

#139 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

ma cancelovali je debili sa nbc-a, i jedna samo sezona bila, otkazali je prije nego su i otpucali citavu sezonu, u sred prikazivanja i to zbog onog bachlorete ja mislim, neko sranje su mutili tad oko ispitivanja javnosti, a seriji dali glup termin prikazivanja, i otkazu mutavci, ma bruka zesca, al je serija prejaka fakat :D
nema me tamo

#140 Re: True detective

Post by nema me tamo »

CoCoLoCo wrote:ma cancelovali je debili sa nbc-a, i jedna samo sezona bila, otkazali je prije nego su i otpucali citavu sezonu, u sred prikazivanja i to zbog onog bachlorete ja mislim, neko sranje su mutili tad oko ispitivanja javnosti, a seriji dali glup termin prikazivanja, i otkazu mutavci, ma bruka zesca, al je serija prejaka fakat :D

Pa jesu je nekako ukomponovali da ima neki kraj? :D
CoCoLoCo

#141 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

pa jesu, ok je serija i ovako, jes doduse kad se primis ono, kad je najsladje prekinuto al jbga, i ovako ima neku svoju char, pricali su da bi je mogao neko drugi uzet, al to ti dodje u svjetu serija ko rocknrolla u svjetu filma, zna se da se treba napravit al niko nista ne prica :D
Hiran

#142 Re: True detective

Post by Hiran »

SPOILER !

:nargila:
deyan

#143 Re: True detective

Post by deyan »

ted10 wrote:Image
McCounaghey rastura.Predobar glumac.
Kraljina na kub !
CoCoLoCo wrote:Prechera ga i ti malo sto jes jes, muchke bog ne nadmasi kamol neki amer, the black donnellys je isto do jaja bila i meni barem bolja od ove, suits isto, how to make it in america je prejaka bila, californication je do jaja bila prvih par sezona, the take sa ed hardyjem je isto predobra mini serija bila, peaky blinders je tu nedje isto, ima prejakih serija, dje ces za ovo rec da je najbolja ikad ovako rano, ne valja tolki hype dizat sa friskim serijama, jes ona dobra svaka cast, osvjezenje ocigledno, al rec da je najbolja ikad, nidje veze.
Reci da se salis ?
I "Suits" i "Californication" odgledao po dve epizode i odustao.
Uporediti ih sa TD-om je cisto bogohuljenje, mislim...ono...kosi se sa zdravim razumom
(pogotovo sa nja nja-limunadom kao sto je "Californication").
Ostale serije nisam gledao ali nije ni potrebno, formirao sam zakljucak na osnovu "bold-a".
No, ako si u tinejdzerskom dobu, donekle i kapiram.

PS. Vrlo tesko te je citati, zbog interpunkcije.
Mozda Hank Moody pise iz tebe, u alkoholisanom stanju :wink:
nema me tamo wrote: Nema se šta odvadit!
Svjesno su obojica išli da naprave najbolju seriju svih vremena i uspjeli su u tome..
Dokurcilo im valjda ova frka oko Breaking Bad koja je vic u poređenju s ovim.
Oooo daa ! :wink:
CoCoLoCo

#144 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Obozavam ove sto formiraju zakljucke bez i da pogledaju o cemu je rijec, californication ako je limunada, postala je samo zadnje dvije sezone, prvih par sezona je sasvim ok, al et ti to sve znas na osnovu dvije epizode odgledane :D suits samo zbog soundtracka se moze svrstat u sam vrh ikad prikazanih serija na tv, a o ostalom da ne pricam :-D
Jack Be Nimble

#145 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Californication, Entourage, Suits, Weeds, Americans, ona nova sa Spade itd

Te serije su odlicne u tom svom nekom svijetu gdje covjek samo hoce da se opusti i nasmije. Nema potrebe ih trpati medju Breaking Bad, Sopranos, True ni blizu tim serijama.

TD

I ja mislim da Hart zna vise nego sto se pravi. Mozda nije dio toga ali stiti one koji jesu. U prvoj sezoni kada su dosli pred drvo lice po meni mu govori kao da nije iznenadjen i zna vec sta se desilo. Takodjer mislim da mu je drugi policijac pogledom kazao nesto tipa 'da ovo je NJIHOVO maslo' onda se skloni iz kadra da mi mozemo vidjeti sta se u stvari desilo, kao i Cohle.

Moje tumacanje, neko je vec rekao da je Hart onaj tipicni lik da ti zamaze oci sto je veoma moguce.
deyan

#146 Re: True detective

Post by deyan »

CoCoLoCo wrote:Obozavam ove sto formiraju zakljucke bez i da pogledaju o cemu je rijec, californication ako je limunada, postala je samo zadnje dvije sezone, prvih par sezona je sasvim ok, al et ti to sve znas na osnovu dvije epizode odgledane :D suits samo zbog soundtracka se moze svrstat u sam vrh ikad prikazanih serija na tv, a o ostalom da ne pricam :-D
Ne vidim logiku da nastavim da gledam nesto sto mi se ne svidja.
Fora je 2-3 epizode, ili me radi ili me ne radi (isto kao i sa devojkom/zenom ili imas fles ili ga nemas).
U pravu si "Californication" je mnogo bolja serija, bolja poenta, bolji scenario, kamera i daleko bolji performans David Duchovny-a. Sorry.
J3r1ch0

#147 Re: True detective

Post by J3r1ch0 »

deyan wrote:
ted10 wrote:Image
McCounaghey rastura.Predobar glumac.
Kraljina na kub !
Slažem se, glumac kojeg smo upoznali kroz razvodnjene romantične komedije ali prihvatanjem uloga u filmovima drugih žanrova skreće svoju glumačku karijeru u posve drugom smjeru:

http://www.imdb.com/title/tt1189340/?re ... lmg_act_12
http://www.imdb.com/title/tt1726669/?re ... lmg_act_10
http://www.imdb.com/title/tt1935179/?ref_=nm_flmg_act_7
http://www.imdb.com/title/tt0790636/?ref_=nm_flmg_act_4

Stigavši do trenutno fantastičnog:

True detective-a :D

Za Novembar je najavljen:

Interstellar (2014)

http://www.imdb.com/title/tt0816692/?ref_=nm_flmg_act_1

Nadam se da neće razočarati.
horion_bosona

#148 Re: True detective