Ubistvo Vlade Santica

Post Reply
Krokodajl

#126 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Krokodajl »

Nisam bio u ratu u Krajini ali bez obzira i da jesam mislim da ne bih imao drugačije mišljenje.

Bez obzira na političko opredjeljenje Vlade Šantića i bez obzira na to šta je pričao a šta nije ovo ubistvo treba rasvijetliti i ko god da ga je ubio treba ga procesuirati. Da li je Tigar to uradio ili naredio ne znam, ali sam ubijeđen da zna više nego svi mi ovdje zajedno, Šantić je ubijen 95-e godine a ne 93-e ili 94-e, to je dosta važno napomenuti, ako je izdao, nije ni prvi ni zadnji i za to postoje sudovi, ali bez obzira, opet nije digao pušku na Bihać nego branio Bihać, mislim da je Krajina imala mnogo važnijih stvari i mnogo većih izdajnika nego što je Vlado.

A za sve sudovi postoje, kako za izdaju tako i za ubistvo.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#127 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Nurudin »

JoseMujica wrote:izdajnik jal ne izdajnik to nije uopće poanta priče jer i za izdajnike imaju zakoni, čak i u ratu...uhapsiš, sudiš pa šta ga zapadne

odvjest čovjeka, pa ga roknuti i skloniti tijelo da još uvijek nije pronađeno nakon više od 20 godina je kriminal i tačka, sve da je najgori smrad na svijetu.

razliku između civiliziranog društva i divljaka čine zakoni i njihovo poštivanje
Navedi koja je to civilizirana vojska imala išta drugo za izdajnike u sred rata, osim metak u čelo ?
Da nisu partizani ?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#128 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

stakasa wrote:
hrasno38 wrote:He koliko vas ovdje ima koji ste kao borci bili u Karjini ili koliko vas uopste ima koji ste protekli rat bili kao borci??? Sve znate da je to cudo. Ja u ratu sisao sa Igmana da malo odmorim sa svojom jedinicom i nekako se dokapam pijace na Markalama kad tamo cujem sprema se 20.000 vodjnika sa Igmana da krene na oslobadjanje Sarajeva. Ja se ukopo jer sinoc ih nije bilo sve ukupno na Igmanu ni 500 pa mi nista nije jasno. E tako i ovdje vidim dvostruke arsine prije svega jer gdje ces na "heroja" Tigra koji je ubio "ustasu" Santica. Niti je Tigar heroj niti je Santic ustasa i od samoga pocetka Vlado Santic se stavio u odbranu BiH ali nije dozvolio da ga raznorazni Tigrovi ponizavaju i zato jeste zavrsio kako je zavrsio a javjerujem da ce i Tigar i oni koji su ubili Santica zavrsiti kako bi trebali da zavrse.
Polako hrasno, ne zna se je li ga Tigar ubio
Nije, jer takvi ne ubijaju nego imaju pse za to.... ali je naredio i onda ti je isto.
Altsa

#129 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Altsa »

Ubistvo treba rasvijetliti i kazniti pocionioce i naredbodavce. Da je Tigrov Tigar zaboli me ako je ubijao i zlocine cinio. Oko ovoga nema diskusije. uhapsiti i osuditi onoga ko je to pocinio i zavrsiti pricu.
Matzan

#130 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Matzan »

stakasa wrote:
hrasno38 wrote:He koliko vas ovdje ima koji ste kao borci bili u Karjini ili koliko vas uopste ima koji ste protekli rat bili kao borci??? Sve znate da je to cudo. Ja u ratu sisao sa Igmana da malo odmorim sa svojom jedinicom i nekako se dokapam pijace na Markalama kad tamo cujem sprema se 20.000 vodjnika sa Igmana da krene na oslobadjanje Sarajeva. Ja se ukopo jer sinoc ih nije bilo sve ukupno na Igmanu ni 500 pa mi nista nije jasno. E tako i ovdje vidim dvostruke arsine prije svega jer gdje ces na "heroja" Tigra koji je ubio "ustasu" Santica. Niti je Tigar heroj niti je Santic ustasa i od samoga pocetka Vlado Santic se stavio u odbranu BiH ali nije dozvolio da ga raznorazni Tigrovi ponizavaju i zato jeste zavrsio kako je zavrsio a javjerujem da ce i Tigar i oni koji su ubili Santica zavrsiti kako bi trebali da zavrse.

Misliš Herceg Bosne?
hrasno38

#131 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

Nurudin wrote:
JoseMujica wrote:izdajnik jal ne izdajnik to nije uopće poanta priče jer i za izdajnike imaju zakoni, čak i u ratu...uhapsiš, sudiš pa šta ga zapadne

odvjest čovjeka, pa ga roknuti i skloniti tijelo da još uvijek nije pronađeno nakon više od 20 godina je kriminal i tačka, sve da je najgori smrad na svijetu.

razliku između civiliziranog društva i divljaka čine zakoni i njihovo poštivanje
Navedi koja je to civilizirana vojska imala išta drugo za izdajnike u sred rata, osim metak u čelo ?
Da nisu partizani ?
Da samo je pitanje veliko sta znaci rijec "izdaja" u Santicevom slucaju. On nije htio da ide u borbu protiv Abdicevaca ali je zato krajem 94 godine vratio polozaje koje je izgubila A BiH i od samog pocetka rata sa svojim jedinicama se zestoko udarao sa Srbima.
rajv0sa

#132 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by rajv0sa »

Kejn wrote:Zajebo se Krajišnici nisu dileje i naivčine kao Bošnjaci Sarajeva i Istočne Bosne, koji loču sa njihovim budućim dželatima dok slušaju Vruć vetar ili nosaju okolo Titine slike dok SDS snajper tuče po njima. Inače ko imalo poznaje historiju Bošnjaka Krajine zna da su to uvjek bile najače serhatlije i nazajebanije kapetanije i da su uvjek zadavali glavobolje kako Osmanlijama tako i ostalim Bošnjačkim vlastodršcima. Buntovna Krajina se uvjek dizala prva na noge kada se god pokušao provući neki zakon od strane Porte koji bi Krajišnicma oduzimao privilegije.

Ovaj se latin raspričao jer se očito zahebo i nije na vrijeme shvatio gdje se nalazi. Ne podržavam ubistva i uzimanje pravde u svoje ruke, ali ako je 10 % onoga tačno što pričaju Krajišnici o njemu onda je to mali zločin iz nužde, i prijeko potreban kako bi se spasio Bihać.
Ispadoše krajišnici neki ultradesničari :lol: , al to sam inače primjetio da se u Sarajevu u tim desničarskim krugovima uvijek predstavljaju kao neki osviješteni ultranacionalisti, a nisu ljudi uopće takvi. Patriote jesu i veliki borci, ali nacionalisti nisu, upoznao sam ih mnogo (najviše od svih bosanskih regija) tako da znam šta pričam.

Sto se tice santica, konsenzus je da je bio govno, al moglo se to drugačije, mudrije riješit.
hrasno38

#133 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

Matzan wrote:
stakasa wrote:
Misliš Herceg Bosne?
Jest iz perpektive onih koji su ga ubili ali to je netacno!!! Tu suplju pricu mozete prosipati danasnjim generacijama meni ne mozete jer kada je HVO bio u direktnom sukobu sa A BiH Santic je sa A BiH se udarao u bihackom dzepu protiv Srba.
Matzan

#134 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Matzan »

hrasno38 wrote:
Matzan wrote:
Misliš Herceg Bosne?
Jest iz perpektive onih koji su ga ubili ali to je netacno!!! Tu suplju pricu mozete prosipati danasnjim generacijama meni ne mozete jer kada je HVO bio u direktnom sukobu sa A BiH Santic je sa A BiH se udarao u bihackom dzepu protiv Srba.

:thumbup: Ma naravno!
Više vjerujem tebi, koji si kako sam kažeš rat proveo u Sarajevu, nego ljudima koji su rat proveli u Krajini.
A, i ovaj intervju je valjda neko izmislio
http://www.youtube.com/watch?v=rFkwffc2y3A

Usput rečeno, ne opravdavam ubistvo Vlade Šantića bez obzira ko je to uradio i s kojim motivom.

I drugo, ono što sam uočio na ovoj temi pa i nekim drugim temama, a o mudracima sa portala da i ne govorim, to što je neko priveden i osumnjičen za neko djelo ne znači automatski da je počinitelj/zločinac/ratni zločinac.
Fudo387

#135 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Fudo387 »

Umlatili bi ga i americki marinci da su se nasli u istoj situaciji, opkoljeni i bez ikakve pomoci. Cuj predas liniju neprijatelju dok traje borba na zivot i smrt, puki opstanak, i onda svi iznenadjeni kad ga mrak pojede, smijesno.
Ovo mi isto k’o kad bi Hebiba uhapsili jer je Cacu umlatio.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#136 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by JoseMujica »

Nurudin wrote:

Da nisu partizani ?
prvo nauči čitati pa onda komentariši :roll:

možda znaš sva slova al očigledno imaš problem sa razumijevanjem teksta
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#137 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Nurudin »

hrasno38 wrote:
Nurudin wrote:

Da nisu partizani ?
Da samo je pitanje veliko sta znaci rijec "izdaja" u Santicevom slucaju. On nije htio da ide u borbu protiv Abdicevaca ali je zato krajem 94 godine vratio polozaje koje je izgubila A BiH i od samog pocetka rata sa svojim jedinicama se zestoko udarao sa Srbima.
On nije ni trebao ni morao ići u borbu protiv abdićevih, oni su imali samo jednu zonu odgovornosti, a to je par njihovih
sela u zaleđu Bihaća. Ne znam konkretno zašto su ga strijeljali ali je očigledno imao simpatije za Abdića, a 95 su oni bili
u ofanzivi s jedne strane, a sa druge je napadala vojska rs. Tamo gdje su abdićevi držali, rs nije napadala, pa moguće da su se
Šantiću vratile simpatije za Babu.Moguće i da je nešto drugo u pitanju ali Hvo Bihać je bio lojalan samo zato jer se plašio, a ne zato
što su bili nešto oduševljeni borbom za BiH.
hrasno38

#138 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

He eto sad vi znate bolje od samog Tigra!!!

https://www.bljesak.info/vijesti/politi ... icu/221261

Najdrazi su mi ovi sto pricaju o ratu iz prica koje su culi o ratu!!!! Kao sto rece Tigar.......sve i da su htjeli raditi jedni protiv drugih nisu mogli jer su bili u totoalnom okruzenju i sa jednog kazana jeli!!!!
hrasno38

#139 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

Matzan wrote:
hrasno38 wrote:
Matzan wrote:
Misliš Herceg Bosne?

:thumbup: Ma naravno!
Više vjerujem tebi, koji si kako sam kažeš rat proveo u Sarajevu, nego ljudima koji su rat proveli u Krajini.
A, i ovaj intervju je valjda neko izmislio
http://www.youtube.com/watch?v=rFkwffc2y3A

Usput rečeno, ne opravdavam ubistvo Vlade Šantića bez obzira ko je to uradio i s kojim motivom.

I drugo, ono što sam uočio na ovoj temi pa i nekim drugim temama, a o mudracima sa portala da i ne govorim, to što je neko priveden i osumnjičen za neko djelo ne znači automatski da je počinitelj/zločinac/ratni zločinac.
Nije to jedini video!!!!!

BHCluster

#140 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by BHCluster »

hrasno38 wrote:He eto sad vi znate bolje od samog Tigra!!!

Najdrazi su mi ovi sto pricaju o ratu iz prica koje su culi o ratu!!!! Kao sto rece Tigar.......sve i da su htjeli raditi jedni protiv drugih nisu mogli jer su bili u totoalnom okruzenju i sa jednog kazana jeli!!!!
Ova dnevno politcka prepucavanja su apsolutno nepotrebna, Vlado je ubijen i trebaju odgovarati za to oni koji su to uradili.
hrasno38

#141 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

BHCluster wrote:
hrasno38 wrote:He eto sad vi znate bolje od samog Tigra!!!

Ova dnevno politcka prepucavanja su apsolutno nepotrebna, Vlado je ubijen i trebaju odgovarati za to oni koji su to uradili.
Naravno i bez daljnjeg jer svako ima pravo na posteno sudjenje. Ovo je ubistvo potpuno isto kao i svako drugo a moze se smatrati i kao ubistvo civila jer je Santic prije dolaska u Sedru vjerovatno smisljeno razoruzan.
biscanka2

#142 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by biscanka2 »

:nevjerujem: :nija: :jbt: :run:
Maraschino

#143 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Maraschino »

hrasno38 wrote: Da samo je pitanje veliko sta znaci rijec "izdaja" u Santicevom slucaju. On nije htio da ide u borbu protiv Abdicevaca ali je zato krajem 94 godine vratio polozaje koje je izgubila A BiH i od samog pocetka rata sa svojim jedinicama se zestoko udarao sa Srbima.
Nisam znao da su Abdicevci napadali na Medjudrazje, Zavalje, Zegar, V.Polje? :roll:
Maraschino

#144 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Maraschino »

hrasno38 wrote:
Tukao se protiv Srba samo onoliko koliko je on htio i pod uslovima koje je uvijek on postavljao i uslovljavao.
Njegova poznata recenica je bila ''Ako okrenem samo jedan broj u Zagrebu necete vise dobiti nikakvu pomoc iz Zagreba''. Da se razumijemo, nije to pomoc RH nego nase logistike.

Cijeli Bihac u mraku samo Zegar i V.Polje sijaju...jednostavno se kurcio preko svake mjere.
Lincoln-Burrows

#145 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Lincoln-Burrows »

Kako se pri suđenju šestorki nije mnogo marilo na mišljenje Hercegovaca
tako se ni pri ovom suđenju ne treba obazirati na mišljenje Bišćana,
čisto iz razloga jer će biti subjektivni.
kockakockica

#146 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by kockakockica »

Pojma nisam imao o tom Santicu. Jedni pisu ovako, drugi opet onako... Ko ce vise skontati te likove kad ih ima hiljade nekakvih boraca i oficira.
Nakon nekoliko procitanih tekstova i pogledanih videa, jasno je da je radio protiv BH, otvoreno na strani Fikreta Abdica. Da nisu ove pohapsili ne bih ni znao za njega.
Ovaj video je vise nego jasan. Jbt, nekad se upitam kako je ta Bosna opstala uopce kad su svi radili protiv nase drzave.

Fudo387

#147 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Fudo387 »

kockakockica wrote:Pojma nisam imao o tom Santicu. Jedni pisu ovako, drugi opet onako... Ko ce vise skontati te likove kad ih ima hiljade nekakvih boraca i oficira.
Nakon nekoliko procitanih tekstova i pogledanih videa, jasno je da je radio protiv BH, otvoreno na strani Fikreta Abdica. Da nisu ove pohapsili ne bih ni znao za njega.
Ovaj video je vise nego jasan. Jbt, nekad se upitam kako je ta Bosna opstala uopce kad su svi radili protiv nase drzave.

Kakav komad budale, i onda poslije ovoga ode slaviti 8. Mart u Cazin dok sve okolo gori..dje ste raja, ima l’ sta pojest’ i popit’. Svasta.
BHCluster

#148 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:Kako se pri suđenju šestorki nije mnogo marilo na mišljenje Hercegovaca
:lol:
Maraschino

#149 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Maraschino »

Fudo387 wrote:
Kakav komad budale, i onda poslije ovoga ode slaviti 8. Mart u Cazin dok sve okolo gori..dje ste raja, ima l’ sta pojest’ i popit’. Svasta.
Za Tudjmana i Hrvatsku, zivjeli. :D

Za Aliju i Bosnu, muk. E taj je muk izgleda prelio casu...a fino mu Hamdo govorio da ne ide za Hrvatsku po ovom mraku i preko babine teritorije.
Matzan

#150 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Matzan »

Lincoln-Burrows wrote:Kako se pri suđenju šestorki nije mnogo marilo na mišljenje Hercegovaca

Zamolila te Kolinda da više ne braniš Hrvate. :D
Post Reply