Nisam davao nikakav vrijednosni sud o vasem stremljenju, ni pozitivan, ni negativan, recimo da sam neutralan. Jedino kazem da imate isto stremljenje, Dodik i ti.Aspekt wrote:Nemam ja bolan ni u federaciji nista a kamoli u RS . Ne zelim da RS jer to je okupriana i ukradena zemlja nastala na genocidu . Ja zelim da Bosna bude jedinstvena cjelovita i da u njoj mirno i sretno zive svi koji je vole i barem malo postuju . Zar je to grijeh . Zar sam los sto zelim da moja zemlja bude cjelovita . Pa ja zelim da i srbija i hrvtska i CG budu cjelovite , zasto bi zelio raspad zemlje u kojoj sam rodjen i koju volim .bole1st wrote:Nisam tebe uporedio sa Dodikom, nego kazem da stremite istom. On hoce da se RS odcjepi i da ostane FBIH kao drzava bosanaca. Ti hoces isto to, al da RS ne ode, vjerojatno imas vikendicu na Jahorini, il tako nesto.
Hoće li biti trećeg entiteta?
-
bole1st
#126 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
- MuaDib
#127 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Želje su jedno, a stvarnost je drugo. Bosna i Hercegovina je iznutra duboko podjeljena zemlja, isključivo zbog dominantnih nacionalističkih politika, koja stvaraju nepoćudan milje za život manjinskim konstitutivnim narodima i drugim manjinskim zajednicama. Ovdje su još uvjek žive političke zablude da su Srbi i Hrvati neprijateljski nastorjeni prema BiH, odnosno da je BiH neprijateljski orjentirana prema Srbima i Hrvatima, jer samo predstavlja sredstvo za bošnjačku dominaciju nad Srbima i Hrvatima. Što je upakovano kao sukob unitarističkih (bošnjačkih) i separatističkih (srpsko-hrvatskih) snaga, koje zapravo zajedno već godinama tvore entitetsku i državnu vlast. Što nas neminovno dovodi do zaključka, da je ovdje na sceni otvorena obmana širokih narodnih masa, koje bespogovorno prihvataju nacionalističko ispiranje mozga, koje aktivnog birača, pretvara u pasivnog glasača, koji glasa emotivno po nacionalnoj liniji. Samo produžavajući mandat nekompetentnoj vladajućoj eliti, koja uvjek i iznova na krilima nacionalizma, onemogućava bilo kakv smislen politički razvoj. Koji samo održava deformirano društvo, protiv kog je svaki normalan čovjek u ovoj zemlji.Aspekt wrote:Nemam ja bolan ni u federaciji nista a kamoli u RS . Ne zelim da RS jer to je okupriana i ukradena zemlja nastala na genocidu . Ja zelim da Bosna bude jedinstvena cjelovita i da u njoj mirno i sretno zive svi koji je vole i barem malo postuju . Zar je to grijeh . Zar sam los sto zelim da moja zemlja bude cjelovita . Pa ja zelim da i srbija i hrvtska i CG budu cjelovite , zasto bi zelio raspad zemlje u kojoj sam rodjen i koju volim .bole1st wrote:Nisam tebe uporedio sa Dodikom, nego kazem da stremite istom. On hoce da se RS odcjepi i da ostane FBIH kao drzava bosanaca. Ti hoces isto to, al da RS ne ode, vjerojatno imas vikendicu na Jahorini, il tako nesto.
-
Aspekt
#128 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Govorimo o vecini ?? !!!! Ako govorimo -govoris o vecini onda sam ja najsretniji covjek na svijetu . Onda ja zivim u zabludi . Onda ja sanjam .Pa koga sam ja gledao s kim se druzio ,koga citao, s kim pricao, s kim se,, y..bavo,, i svadjao i prepirao .... i tukao i ratovao ....svih godina i svih ovih desetljeca . Hajde de , ako ti kazes da su Srbi i Hrvati za Bosnu i hercegovinu onda je valjda tako . Ja cu rahat umrijeti jer onda BiH nema neprijatelja . Sto li onolika krv pade da mi je znati ako su Hrvati i Srbi za BiH . Valjda su Bosnjaci bili protiv Bosne i Hercegovine ili su htjeli dzamahiriju sa serijatskim zakonom ? Valjda ? ! Vrag ce ga vise znatiMuaDib wrote:Želje su jedno, a stvarnost je drugo. Bosna i Hercegovina je iznutra duboko podjeljena zemlja, isključivo zbog dominantnih nacionalističkih politika, koja stvaraju nepoćudan milje za život manjinskim konstitutivnim narodima i drugim manjinskim zajednicama.Aspekt wrote:Nemam ja bolan ni u federaciji nista a kamoli u RS . Ne zelim da RS jer to je okupriana i ukradena zemlja nastala na genocidu . Ja zelim da Bosna bude jedinstvena cjelovita i da u njoj mirno i sretno zive svi koji je vole i barem malo postuju . Zar je to grijeh . Zar sam los sto zelim da moja zemlja bude cjelovita . Pa ja zelim da i srbija i hrvtska i CG budu cjelovite , zasto bi zelio raspad zemlje u kojoj sam rodjen i koju volim .bole1st wrote:Nisam tebe uporedio sa Dodikom, nego kazem da stremite istom. On hoce da se RS odcjepi i da ostane FBIH kao drzava bosanaca. Ti hoces isto to, al da RS ne ode, vjerojatno imas vikendicu na Jahorini, il tako nesto., odnosno da je BiH neprijateljski orjentirana prema Srbima i Hrvatima, jer samo predstavlja sredstvo za bošnjačku dominaciju nad Srbima i Hrvatima. Što je upakovano kao sukob unitarističkih (bošnjačkih) i separatističkih (srpsko-hrvatskih) snaga, koje zapravo zajedno već godinama tvore entitetsku i državnu vlast. Što nas neminovno dovodi do zaključka, da je ovdje na sceni otvorena obmana širokih narodnih masa, koje bespogovorno prihvataju nacionalističko ispiranje mozga, koje aktivnog birača, pretvara u pasivnog glasača, koji glasa emotivno po nacionalnoj liniji. Samo produžavajući mandat nekompetentnoj vladajućoj eliti, koja uvjek i iznova na krilima nacionalizma, onemogućava bilo kakv smislen politički razvoj. Koji samo održava deformirano društvo, protiv kog je svaki normalan čovjek u ovoj zemlji.Ovdje su još uvjek žive političke zablude da su Srbi i Hrvati neprijateljski nastorjeni prema BiH
Last edited by Aspekt on 22/01/2014 19:51, edited 1 time in total.
-
Martinez_
#129 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ne postoji veći poziv na sukobe od ovog tvog koji bi i konstitutivnost naroda poništioagent_zero wrote:Ukinut oba entiteta i kantone, cijela BiH da bude jedno izborno područje.
Isto tako ukinuti i konstitutivnost naroda, nakarada od koje ima više štete nego koristi.
Ko priziva nove entitete i izborna područja, indirektno priziva na sukob, mržnju, podjele, šovinizam...
Imaju li srbi u hrvatskoj ili bošnjaci i mađari u srbiji entitete i izborna područja?
-
Aspekt
#130 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
OK ! Sada smo u 2014 . A ko izazva ,,sukobe ,,( citaj napad i pokolj i klanje i genocid ) 1992 kada nijedan ama bas nijedan Bosanac nije doveo u pitanje konstitutivnost . Dapace . Sta vise . ,,Na koljenima je molio ,, evo konstitutivnost , evo sta god hoces , sve po evropskim i svjetskim standardima samo da rata ne bude i da se nasa Bosna i Hercegovina ne dijeli . jos jednom , niko nije osporavao tu famoznu konstitutivnost 92 pa buuuum genocid . a sada bi to bio poziv na rat . Da nije toga sta bi onda nasao . Nekog ubijenog svata ili pretucenog u kafani . svugdje na svijetu za svijetu za ubijenog svata ( mada je ubijeno prije toga deset bosnjaka i hrvata ) radi policija i sud a kod slobinih i rasnih srba odmah rat .Martinez_ wrote:Ne postoji veći poziv na sukobe od ovog tvog koji bi i konstitutivnost naroda poništioagent_zero wrote:Ukinut oba entiteta i kantone, cijela BiH da bude jedno izborno područje.
Isto tako ukinuti i konstitutivnost naroda, nakarada od koje ima više štete nego koristi.
Ko priziva nove entitete i izborna područja, indirektno priziva na sukob, mržnju, podjele, šovinizam...
Imaju li srbi u hrvatskoj ili bošnjaci i mađari u srbiji entitete i izborna područja?
-
mekaba
#131 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Doseli Srbin iz NiSh i namah konstutivan a recimo Jevreji ovdje 500 godina i nisu konstitutivni.Konstutivnost je ubleha. Proguglaj malo pa vidi ko je i zasto uveo ovo sranje(konstutivnost) u BiH.stanistaniibarvodo wrote:ne moze biti bosna zemlja bosanaca kad se niko na popisu nije izjasnio bosancima vec iskljucivo srbima,bosnjacima i hrvatima,,,,2-3 posto ulazi u statisticku gresku,,
i nije srbin iz nisa konstutivan u bih niti je bosnjak iz srbije konstutivan u bih,,,bosna je zemlja srba koji zive u njoj bosnjaka koji zive u njoj i hrvata koji zive u njoj.
- spreca
#132 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
ma jesu oni za BiH......ali po svojoj mjeri i po mogucnosti bez bosnjakaAspekt wrote:
Govorimo o vecini ?? !!!! Ako govorimo -govoris o vecini onda sam ja najsretniji covjek na svijetu . Onda ja zivim u zabludi . Onda ja sanjam .Pa koga sam ja gledao s kim se druzio ,koga citao, s kim pricao, s kim se,, y..bavo,, i svadjao i prepirao .... i tukao i ratovao ....svih godina i svih ovih desetljeca . Hajde de , ako ti kazes da su Srbi i Hrvati za Bosnu i hercegovinu onda je valjda tako . Ja cu rahat umrijeti jer onda BiH nema neprijatelja . Sto li onolika krv pade da mi je znati ako su Hrvati i Srbi za BiH . Valjda su Bosnjaci bili protiv Bosne i Hercegovine ili su htjeli dzamahiriju sa serijatskim zakonom ? Valjda ? ! Vrag ce ga vise znati
-
Aspekt
#133 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Jeste , nemoj da lazes . Eno ti Radovan Kardjic iz Crne Gore je konstitutivni Srbin u BiH . Moj nastavnik geografije koji je doselio iz Arandjelovca je knstitutivan danas u BiH . Svi Srbi iz Knina i drnisa koje je tudjmanova Oluja pomela u Banja luku su danas drzavljani BiH i konstitutivni . Heeeej izbjeglice ratne iz hrvtaske danas imaju drzavljanstvo Bih i konstitutivni su a ne znaju nabrojati tri rijeke i tri planine u BiH , Ne znaju ni gdje je Bosna , oni misle da zive u srbiji . Hajde sikterstanistaniibarvodo wrote:ne moze biti bosna zemlja bosanaca kad se niko na popisu nije izjasnio bosancima vec iskljucivo srbima,bosnjacima i hrvatima,,,,2-3 posto ulazi u statisticku gresku,,niti je bosnjak iz srbije konstutivan u bih,,,bosna je zemlja srba koji zive u njoj bosnjaka koji zive u njoj i hrvata koji zive u njoj.i nije srbin iz nisa konstutivan u bih
-
Martinez_
#134 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Tito kad je shvatio koliko je Srba a i Hrvata ostavilo kosti na Sutjesci?mekaba wrote:Doseli Srbin iz NiSh i namah konstutivan a recimo Jevreji ovdje 500 godina i nisu konstitutivni.Konstutivnost je ubleha. Proguglaj malo pa vidi ko je i zasto uveo ovo sranje(konstutivnost) u BiH.stanistaniibarvodo wrote:ne moze biti bosna zemlja bosanaca kad se niko na popisu nije izjasnio bosancima vec iskljucivo srbima,bosnjacima i hrvatima,,,,2-3 posto ulazi u statisticku gresku,,
i nije srbin iz nisa konstutivan u bih niti je bosnjak iz srbije konstutivan u bih,,,bosna je zemlja srba koji zive u njoj bosnjaka koji zive u njoj i hrvata koji zive u njoj.
Svaka čast Bosancima što tad nisu ukidali konstitutivnost. I? Nije ukidanje konstitutivnosti jedini istorijski razlog za sukobeAspekt wrote:OK ! Sada smo u 2014 . A ko izazva ,,sukobe ,,( citaj napad i pokolj i klanje i genocid ) 1992 kada nijedan ama bas nijedan Bosanac nije doveo u pitanje konstitutivnost . Dapace . Sta vise . ,,Na koljenima je molio ,, evo konstitutivnost , evo sta god hoces , sve po evropskim i svjetskim standardima samo da rata ne bude i da se nasa Bosna i Hercegovina ne dijeli . jos jednom , niko nije osporavao tu famoznu konstitutivnost 92 pa buuuum genocid . a sada bi to bio poziv na rat . Da nije toga sta bi onda nasao . Nekog ubijenog svata ili pretucenog u kafani . svugdje na svijetu za svijetu za ubijenog svata ( mada je ubijeno prije toga deset bosnjaka i hrvata ) radi policija i sud a kod slobinih i rasnih srba odmah rat .Martinez_ wrote:Ne postoji veći poziv na sukobe od ovog tvog koji bi i konstitutivnost naroda poništioagent_zero wrote:Ukinut oba entiteta i kantone, cijela BiH da bude jedno izborno područje.
-
Martinez_
#135 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ejup Ganić i Sefer Halilović - Srbijanci, konstitutivni u BiH.Aspekt wrote:Jeste , nemoj da lazes . Eno ti Radovan Kardjic iz Crne Gore je konstitutivni Srbin u BiH . Moj nastavnik geografije koji je doselio iz Arandjelovca je knstitutivan danas u BiH . Svi Srbi iz Knina i drnisa koje je tudjmanova Oluja pomela u Banja luku su danas drzavljani BiH i konstitutivni . Heeeej izbjeglice ratne iz hrvtaske danas imaju drzavljanstvo Bih i konstitutivni su a ne znaju nabrojati tri rijeke i tri planine u BiH , Ne znaju ni gdje je Bosna , oni misle da zive u srbiji . Hajde sikterstanistaniibarvodo wrote:ne moze biti bosna zemlja bosanaca kad se niko na popisu nije izjasnio bosancima vec iskljucivo srbima,bosnjacima i hrvatima,,,,2-3 posto ulazi u statisticku gresku,,niti je bosnjak iz srbije konstutivan u bih,,,bosna je zemlja srba koji zive u njoj bosnjaka koji zive u njoj i hrvata koji zive u njoj.i nije srbin iz nisa konstutivan u bih
- vee-jay
-
Hlapoje
#137 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Pa što nije radila policija?Aspekt wrote:
OK ! Sada smo u 2014 . A ko izazva ,,sukobe ,,( citaj napad i pokolj i klanje i genocid ) 1992 kada nijedan ama bas nijedan Bosanac nije doveo u pitanje konstitutivnost . Dapace . Sta vise . ,,Na koljenima je molio ,, evo konstitutivnost , evo sta god hoces , sve po evropskim i svjetskim standardima samo da rata ne bude i da se nasa Bosna i Hercegovina ne dijeli . jos jednom , niko nije osporavao tu famoznu konstitutivnost 92 pa buuuum genocid . a sada bi to bio poziv na rat . Da nije toga sta bi onda nasao . Nekog ubijenog svata ili pretucenog u kafani . svugdje na svijetu za svijetu za ubijenog svata ( mada je ubijeno prije toga deset bosnjaka i hrvata ) radi policija i sud a kod slobinih i rasnih srba odmah rat .
- spreca
#138 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
evo obicni forumas i covjek @agent_zero poziva na sukobe.....to si ti reko ...tvoja konstatacija..........a Milokrad dodig politicka licnost i sta je dosad izjavio,po tvom kantaru on bi trebao vec bar 5 godina da se susi na vjesalima za svoja lajanja.....ma ne da laje on govna jede lopatom.........ma daj nemoj biti smijesan ali ni bezobrazan.Martinez_ wrote:Ne postoji veći poziv na sukobe od ovog tvog koji bi i konstitutivnost naroda poništioagent_zero wrote:Ukinut oba entiteta i kantone, cijela BiH da bude jedno izborno područje.
-
Aspekt
#139 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
nije imala vremena , agresija i klanje je vec uveliko pocelo , Sarajevo blokirano i okruzeno teskom artiljerijom . Rat , bolje receno genocid je davno spremljen .Hlapoje wrote:Pa što nije radila policija?Aspekt wrote:
OK ! Sada smo u 2014 . A ko izazva ,,sukobe ,,( citaj napad i pokolj i klanje i genocid ) 1992 kada nijedan ama bas nijedan Bosanac nije doveo u pitanje konstitutivnost . Dapace . Sta vise . ,,Na koljenima je molio ,, evo konstitutivnost , evo sta god hoces , sve po evropskim i svjetskim standardima samo da rata ne bude i da se nasa Bosna i Hercegovina ne dijeli . jos jednom , niko nije osporavao tu famoznu konstitutivnost 92 pa buuuum genocid . a sada bi to bio poziv na rat . Da nije toga sta bi onda nasao . Nekog ubijenog svata ili pretucenog u kafani . svugdje na svijetu za svijetu za ubijenog svata ( mada je ubijeno prije toga deset bosnjaka i hrvata ) radi policija i sud a kod slobinih i rasnih srba odmah rat .
-
Martinez_
#140 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Nisam rekao ''ne postoji veći huškač od agent-zeroa'' već ''ne postoji veći poziv na sukobe od poziva na ukidanje konstitutivnosti''spreca wrote:evo obicni forumas i covjek @agent_zero poziva na sukobe.....to si ti reko ...tvoja konstatacija..........a Milokrad dodig politicka licnost i sta je dosad izjavio,po tvom kantaru on bi trebao vec bar 5 godina da se susi na vjesalima za svoja lajanja.....ma ne da laje on govna jede lopatom.........ma daj nemoj biti smijesan ali ni bezobrazan.Martinez_ wrote:Ne postoji veći poziv na sukobe od ovog tvog koji bi i konstitutivnost naroda poništioagent_zero wrote:Ukinut oba entiteta i kantone, cijela BiH da bude jedno izborno područje.
- spreca
#141 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Naravno......ali zato jesu ratno osvajacki pohodi na BiHMartinez_ wrote:
Svaka čast Bosancima što tad nisu ukidali konstitutivnost. I? Nije ukidanje konstitutivnosti jedini istorijski razlog za sukobe
-
Aspekt
#142 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Martinez
Ma nemoj , a onaj poziv o otcjepljenju RS je benigna stvar i djecija igraNisam rekao ''ne postoji veći huškač od agent-zeroa'' već ''ne postoji veći poziv na sukobe od poziva na ukidanje konstitutivnosti''
- spreca
#143 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
njegovu izjavu si okarakteriso kao ratno huskacku......mogao si isto tako reci da se to moze samo dogovorom.....nije ni @ zero mislio jednostrano ukidati konstutivnost.......ali nekako tebi to bolje zvuci kao poziv na ratMartinez_ wrote:[
Nisam rekao ''ne postoji veći huškač od agent-zeroa'' već ''ne postoji veći poziv na sukobe od poziva na ukidanje konstitutivnosti''
-
Aspekt
#144 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Martinez
Naravno , da Bosnaci nisu htjeli ni na kraj pmaeti 92 bilo kome bilo sta ukinuti ali reci nam ti onda razlog za ,, sukob ,, kako ti lijepo tepas klanju silovanju i genociduSvaka čast Bosancima što tad nisu ukidali konstitutivnost. I? Nije ukidanje konstitutivnosti jedini istorijski razlog za sukobe
- spreca
#145 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
ma nije cuo ......a i vjerovatno misli da je to dodo u bunilu izjavioAspekt wrote:Martinez
Ma nemoj , a onaj poziv o otcjepljenju RS je benigna stvar i djecija igraNisam rekao ''ne postoji veći huškač od agent-zeroa'' već ''ne postoji veći poziv na sukobe od poziva na ukidanje konstitutivnosti''
- animals
#146 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Znaci, Srbi i Bosnjaci naseljavaju BIH..samo se Hrvati iseljavaju..ko je tu ugrozenstanistaniibarvodo wrote:ok,,ne kazem ja da srbi iz krajine koji su se naselili u rs nisu konstutivni,
problem je sto ova drzava lako daje drzavljanstva
i sta ste se uhvatili srba iz hrvatske i nekog nastavnika iz arandelovca a sarajevom puno sandzaklija,ne bunite se sto su oni konstutivni sad.
uhvatili se karadzica iz crne gore,,a radoncic i sefer halilovic iz srbije,cak je i alija iz srbije.
- Danguba
#147 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Hrvatianimals wrote:Znaci, Srbi i Bosnjaci naseljavaju BIH..samo se Hrvati iseljavaju..ko je tu ugrozenstanistaniibarvodo wrote:ok,,ne kazem ja da srbi iz krajine koji su se naselili u rs nisu konstutivni,
i sta ste se uhvatili srba iz hrvatske i nekog nastavnika iz arandelovca a sarajevom puno sandzaklija,ne bunite se sto su oni konstutivni sad.
uhvatili se karadzica iz crne gore,,a radoncic i sefer halilovic iz srbije,cak je i alija iz srbije.
- animals
#148 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ja se malo zezam..nisu ugrozeni..ali smanjiva im se broj..problem je u tome sto se Hrvati iseljavaju zbog ekonomski razloga..idu za boljim zivotom..Danguba wrote:Hrvatianimals wrote:Znaci, Srbi i Bosnjaci naseljavaju BIH..samo se Hrvati iseljavaju..ko je tu ugrozenstanistaniibarvodo wrote:ok,,ne kazem ja da srbi iz krajine koji su se naselili u rs nisu konstutivni,
uhvatili se karadzica iz crne gore,,a radoncic i sefer halilovic iz srbije,cak je i alija iz srbije.![]()
-
Martinez_
#149 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Jok nije mislio jednostrano, zato je valjda izdeklamovao ukinuti to i to i ćao. To se ne može postići dogovorom jer niko neće dobrovoljno pristati na vlastito obespravljivanje. U situaciji kakva vlada u Bosni kad nijedan od naroda ne iskazuje naročit demokratski potencijal već unisono glasa za svoju nacionalnu stvar (koja samo menja stranačke predstavnike), ukidanje konstutivnosti za malobrojnije narode znači izbor između asimilacije ili iseljavanja - jer će brojniji narod(i) nametnuti drugima šta im volja.spreca wrote:njegovu izjavu si okarakteriso kao ratno huskacku......mogao si isto tako reci da se to moze samo dogovorom.....nije ni @ zero mislio jednostrano ukidati konstutivnost.......ali nekako tebi to bolje zvuci kao poziv na ratMartinez_ wrote:[
Nisam rekao ''ne postoji veći huškač od agent-zeroa'' već ''ne postoji veći poziv na sukobe od poziva na ukidanje konstitutivnosti''
- Danguba
#150 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
zato sto im to nije strano...stanistaniibarvodo wrote:posle komsica ja ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji razmisljaju da bi srbi pristali na bilo sta gdje se moze preglasati