Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Testiranje Focusa proteklih godina mi je uvek predstavljalo pravo zadovoljstvo, svojevrsni praznik u kući. To je možda zato što prosto obožavam da vozim Focus, jer je tako dinamičan, okretan sa mnogo sportskih gena u sebi koje skriva iza skromne karoserije, koja je meni blago rečeno ružna.
Common-rail turbo dizelaš od 1,8 litara sa maksimalnim obrtnim momentom od 280 Nm pri 1.900 o/min je pouzdan i robustan. Iako se po kulturi rada otkriva da 1.8 TDCi nije najmodernije konstrukcije, i da je prilično uspavan kada su obrtaji radilice ispod 1.800 o./min, treba priznati da se motor nosi odlično sa gorivom osrednjeg kvaliteta. Servisni interval mu je na 20.000 km, može se pohvaliti dugovečnim turbo punjačem, ali i prihvatljivom prosečnom potrošnjom od oko 7,0 litara evro dizela. Veliku količinu sile koju isporučuje motor, lako je osetiti, ali i kontrolisati, zahvaljujući tada najboljem ogibljenju u kompakt klasi. Uz malo strpljenja, ovaj Ford skoro pojuri do magične brzine od 200 km/h (realno postiže brzinu od 195 km/h), a i tada ostaje prilično miran zahvaljujući dorađenom multi-link oslanjanju. Petostepeni manuelni menjač je precizan, i prilično dobro ukomponovan sa mogućnostima motora.
Focus predstavlja autentičan vozački automobil za prave znalce, ali i za sve one koji to umeju da cene. Sportsko, relativno tvrdo oslanjanje će prijati sportski nastrojenim vozačima, ali ne i ljubiteljima francuskih automobila. Pouzdanost je odlična, bolje nego kod Golfa IV, a to bi trebalo da vam bude dovoljan razlog da odaberete Focus. Ja bih radije kupio Focus."
...
...
...
I ovo je sa interneta i uvijek postoji mogućnost da je plaćeni reklamni oglas...
Dope_Man wrote:Na temu: Focus mk1, bez problema naci dobar za ispod 5000. A da hrdja.. hebiga, valjda ovisi najvise od odrzavanja u ovim godinama, ali za ovaj opcenito kazu da vrata i pragovi propadaju. To mi je rekao i lik koji mi ga je prodao i slicno rece i internet. Ja sam na svom sredio neke sitnice kojih je bilo oko obrva, pragova i vrata pa cemo vidjeti koliko ce drzati. Limar mi sam rece da ce neki dijelovi sigurno opet da krenu svojim tokom.
A vidjao sam ih i pravo dobro sredjenih, a isto vrijedi i za svako drugo. Ima i 206ica, cetvorki, megana.. iz tih godina koji izgledaju super, i onih kojima fali pola vrata.
Logično... Na auto ( bilo koje ) od 15+ godina moraju postojati sitnice... no prema nekim komentarima ovdje za 4 godine će nestati u hrđi...
Ma normala, svako te dobi mora imati svega. Neko vise, neko manje, ovisno od prethodnih vlasnika. Bespotrebno svadjanje o brendovima ovdje, jedino sto ima smisla je porediti kako generalno stoji npr. ovaj focus u poredjenju sa tim 206icama, cetvorkama itd. iz istog perioda. Bezveze se ljudi kace za i protiv brendova.
Ne mogu da nadjem temu sta kupiti za 3000, a slabo informacija ima o Nissanu Micri 1.0 200 god. Dakle, sta mislite o micri 1.0 2000 godiste, presla 250.000, ne treba nista ulagati, samo pali i vozi.
Je li puno presla, sta otkazuje na vecoj kilometrati ? Cijena 3000 KM, vidim po piku ih ima 2002 god. Za 3000-3500 ne znam u kakvom su stanju, ovu sam provjerio.
Mozda se moze spustiti na 2500
Me_again wrote:
jbg, jeste jeftin, ali zato malo troši
Citam po nekim starim recenzijama da trosi oko 8 litara, je li moguce to
Jeste, ulja
Može komotno trošiti i 12 litara. To nije problem. Ako stoji u mjestu, naravno, ili ako je neispravan.
Pa vjerovatno toliko troši u gradu, a što ne bi ?
Me_again wrote:
Jeste, ulja
Može komotno trošiti i 12 litara. To nije problem. Ako stoji u mjestu, naravno, ili ako je neispravan.
Samo pitam reko da provjerim je li tacno, jer mi govore da malo trosi, kad je benzinac malo trosio.
Me_again wrote:
Jeste, ulja
Samo pitam reko da provjerim je li tacno, jer mi govore da malo trosi, kad je benzinac malo trosio.
Focus prve generacije, Astra G, Golf 4 su auta koja već imaju ozbiljnih problema sa limarijom, zato su i jeftini, između ostalog. Sad što naletiš na ljubitelje istih pa te ubjeđuju da to nije tako i da su to najbolja auta na svijetu...to je već do tih ljubitelja i "stručnjaka".
Prvi Focus i Astra g su nikakva auta danas, zato im i jest takva cijena, ako cemo realno. Golf haj i nekako je malo iznad njih, mada i one prve serije su već da bog sačuva, staro je to ipak 18-20 god.
530i wrote:Focus prve generacije, Astra G, Golf 4 su auta koja već imaju ozbiljnih problema sa limarijom, zato su i jeftini, između ostalog. Sad što naletiš na ljubitelje istih pa te ubjeđuju da to nije tako i da su to najbolja auta na svijetu...to je već do tih ljubitelja i "stručnjaka".
Bravo
Ali nije ni golf pet ni druga generacija fokusa bolja
I ta auta hrđžaju više od ostalih
"Testiranje Focusa proteklih godina mi je uvek predstavljalo pravo zadovoljstvo, svojevrsni praznik u kući. To je možda zato što prosto obožavam da vozim Focus, jer je tako dinamičan, okretan sa mnogo sportskih gena u sebi koje skriva iza skromne karoserije, koja je meni blago rečeno ružna.
Common-rail turbo dizelaš od 1,8 litara sa maksimalnim obrtnim momentom od 280 Nm pri 1.900 o/min je pouzdan i robustan. Iako se po kulturi rada otkriva da 1.8 TDCi nije najmodernije konstrukcije, i da je prilično uspavan kada su obrtaji radilice ispod 1.800 o./min, treba priznati da se motor nosi odlično sa gorivom osrednjeg kvaliteta. Servisni interval mu je na 20.000 km, može se pohvaliti dugovečnim turbo punjačem, ali i prihvatljivom prosečnom potrošnjom od oko 7,0 litara evro dizela. Veliku količinu sile koju isporučuje motor, lako je osetiti, ali i kontrolisati, zahvaljujući tada najboljem ogibljenju u kompakt klasi. Uz malo strpljenja, ovaj Ford skoro pojuri do magične brzine od 200 km/h (realno postiže brzinu od 195 km/h), a i tada ostaje prilično miran zahvaljujući dorađenom multi-link oslanjanju. Petostepeni manuelni menjač je precizan, i prilično dobro ukomponovan sa mogućnostima motora.
Focus predstavlja autentičan vozački automobil za prave znalce, ali i za sve one koji to umeju da cene. Sportsko, relativno tvrdo oslanjanje će prijati sportski nastrojenim vozačima, ali ne i ljubiteljima francuskih automobila. Pouzdanost je odlična, bolje nego kod Golfa IV, a to bi trebalo da vam bude dovoljan razlog da odaberete Focus. Ja bih radije kupio Focus."
...
...
...
I ovo je sa interneta i uvijek postoji mogućnost da je plaćeni reklamni oglas...
Moja iskustva sa tim Fordovim motorom i nisu nesto. Imamo ga u firmi u Connectu 2006 godiste. Prešao samo 95 hiljada. Verzija sa 55 KW i Euro 4 se vodi da je. Bilo je do sada par intervencija u ovih 12 godina na motoru. Crijevo na turbu je puklo, grijači zamijenjeni i nesto oko alternatora.
Slabo pali zimi bi bila najveća mana. Nema puno kilometara i grijači su novi svejdno slabo pali čim je temp ispod nule. Na minus 10 treba bas dugo da vergla dok ne upali.
Ova zuta panda sarena ko da ju je dijete farbalo
A meni je to auto smece, znam djevojku koja je imala i voziio sam se sa njom, lose napravljena uzas. Ja jednom cackao prozor kad spade
Prekidaci, plastike, isto da ce se raspast. Okreces prekidac od grijanja, sva skripi. Meni nekako pravo nekvalitetna izgleda. Iako mi je fina okolo