Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Činjenica je da su mnogi džamiju iskoristili za napredovanje, da se i dan danas džamija koristi u predizborne aktivnosti. Da se otvoreno sa minbere pozivaju vjernici da glasaju za SDA. Sasvim nebitno je li Brzina siva eminencija ili ne, može to biti i Muderis, muftija Abdibegović, Mlaćo, Kavazović, hfz. Gavrankapetanović.
Da muslimanski vjerski autoriteti iskorištavaju džamiju, nema sumnje.A najgora kombinacija ratni komandant + šejh/efendija/muderis, tada definitivno napreduješ, i otvorena su ti sva vrata bez obzira na tvoje intelektualne mogućnosti, moralne principe, sposobnost i sl.
Je li se ovaj samoproglasneni esdeaovski "sejh" odrekao dunjaluckog ili se i dalje bavi logistikom? Sve go logisticar, sto Cengici, sto Radeljasi, a evo i Brzine, cak lupezi zasli i medju dervise, a tamo im nikad mjesto nije bilo. Kakve je sve gazije jadna Bosna dala....
Gojeni H wrote:
Nemam nista protiv kritike ili samokritike. Mislim da tema nije otvorena s tim nijjetom...moje misljenje.
Tacno je da su neki postali oficiri, rukovodioci, logisticari po toj SDA liniji. Ja se ne bih bavio SDA-om.
Istina da je veliki broj bivsih JNA oficira na vrijeme prepoznao namjere agresora i ukljucio se u pripreme za borbu.
Medjutim, takodje je istina da je ogroman broj bivsih JNA oficira Bosnjaka konobarisao po Austriji, ili se uvalio u stab, daleko od bilo kakve linije ili realne komandne odgovornosti.
Neki od najvecih sinova ove zemlje su bili rudari, kondukteri, bravari, a vodili su neke od najelitnijih jedinica Armije RBiH.
Dakle, u velikom broju slucajeva ovi ljudi su preuzeli odgovornost a oficira JNA nije bilo ni na mapi.
Mi ne govorimo o herojima, ratnicima koji nisu imali vojnu skolu i obuku - vec o generalu i kriterijima po kojem je postao general. I tu se itekako bavimo i SDA i ostalima koji su naslijedili taj standard.
Jeli to ne smijemo kritikovati Halila jer je bio u ratu ili zato sto je musliman koji klanja?
Ovo prvo bih razumio ali to opet ne znaci da su nedodirljivi i imuni na bas sve.
Ovo drugo nikako i to me u ovoj temi najvise interesuje jer su neki po obicaju svaku kritiku Halilu proglasili il komunistickom il kapitalistickom rabotom.
Imali smo mi dosta generala kao Muslimovica, Baktica, Halilovica, Jaganjca, Mahmuljina, Karavelica, Budakovica, Sadica,.... gdje se neko mozda i progurao kroz clanstvo u SDA, ali su ipak imali struku. Da ne spominjem legende poput rahmetli Alagica i Hajrulahovica. Ali u toj grupi se Halil razlikuje. Za par godina general a prije toga civil - to ne moze biti opravdano nikako ma koliko ratnog staza imao i koliko klanjao. Negdje se mora napraviti rez.
I opet ponavljam - on kao licnost nije toliko bitan u prici jer je vise primjer jednog nakaradnog standarda koji se uvukao u Bosnjake a to je da mu je klanjanje ujedno i podobnost pa je elita koju ne smijes dirati. Pa ni komunisti nisu tako po partijskoj castili.
A Sefer,Stjepan,Jovo,Meho,Rasim,Atif Njih si namjerno zaobišao ili??Drugo isto si propustio u prvobrojane kod tebe spomenuti još jednog "generala kapitalca"Sula VRANJ,kako njega da zaboraviš.da nebi njega i Vahe i Šeće i Oble i Kocke i raznih puški ćela caca topa..Za nama(BiH)bi davno plakala Evropa
ili ja nisam stilski se dobro izrazio ili ti nisi razumio dozu sarkazma u mom postu..Ovo za Evropu.,to je samo da "podebljam" Sidranovu ratnu:"caco ćelo topa to nema Evropa"...ovi sada "veliki vojni startezi,komandanti,vizionari"na raznoraznim deileima,manifestacijama,mevludima"svoja obračanja počinju u stilu JA itd...znam ja vrlo dobro da je staroj kurvi do nas stalo ko do lanjskog snijega..no sikiriki
akcid wrote:Ko je šejh Halil Brzina i po čemu je on bitan u sarajevskim političkim okvirima?
Da li je šejh Halil Brzina siva eminencija bošnjačke politike?
Činjenica je da su mnogi džamiju iskoristili za napredovanje, da se i dan danas džamija koristi u predizborne aktivnosti. Da se otvoreno sa minbere pozivaju vjernici da glasaju za SDA. Sasvim nebitno je li Brzina siva eminencija ili ne, može to biti i Muderis, muftija Abdibegović, Mlaćo, Kavazović, hfz. Gavrankapetanović.
Da muslimanski vjerski autoriteti iskorištavaju džamiju, nema sumnje.A najgora kombinacija ratni komandant + šejh/efendija/muderis, tada definitivno napreduješ, i otvorena su ti sva vrata bez obzira na tvoje intelektualne mogućnosti, moralne principe, sposobnost i sl.
Je li moguće saznati najčešće posjetioce "šejhove tekije" na Mejtašu, ko su eminentni Bošnjaci - prvaci politike i društvenih dešavanja u Sarajevu, koji se okupljaju ovdje?
akcid wrote:Je li moguće saznati najčešće posjetioce "šejhove tekije" na Mejtašu, ko su eminentni Bošnjaci - prvaci politike i društvenih dešavanja u Sarajevu, koji se okupljaju ovdje?
tctctc...na sta spade kuca Petrovica, sta uradise od DB-a, da ne povjerujes.
A sto ne prosetas do tekije i porazgovaras sa ljudima?
akcid wrote:Je li moguće saznati najčešće posjetioce "šejhove tekije" na Mejtašu, ko su eminentni Bošnjaci - prvaci politike i društvenih dešavanja u Sarajevu, koji se okupljaju ovdje?
Teško, demokratija vlada Sarajevom, tolerancija i kultura. Skorojevićka
Teško, demokratija vlada Sarajevom, tolerancija i kultura. Skorojevićka
Pa nisi valjda tolika pizda da se bojis jednog, kako ga nazivate, nesposobnog oficira Armije BiH koji je u poznim
godinama?
MMM1977 wrote:Halil je gospodin čovjek, baš kako Kiki veli. Ali, kod nas se svakog mora diskreditovati, još malo pa ćemo na ovom forumu čitati negativne tekstove o portirima, zidarima, pekarima...
MMM1977 wrote:Halil je gospodin čovjek, baš kako Kiki veli. Ali, kod nas se svakog mora diskreditovati, još malo pa ćemo na ovom forumu čitati negativne tekstove o portirima, zidarima, pekarima...
tctctc...na sta spade kuca Petrovica, sta uradise od DB-a, da ne povjerujes.
sokkia wrote:može li pod ovu temu još i Asim Koricic
Ne može, otvori mu posebnu temu
dobro ako ne može onda ništa
gospodina Brzinu znam licno i mislim pozitivno o njemu što se tice njegove uloge u 7. muslimanskoj br.
ali bi primjetio da je u toj brigadi bilo tliko šljama , licemjera i lopova kako u komandnoj tako i logistickoj strukturi da ne možeš povjerovat.
recimo u travnickom bataljonu su bili Adilovici sve sami komandanti i logisticari dok niti jedan kao obican borac.