Damir Dzumhur

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Nuken

#126 Re: Damir Dzumhur

Post by Nuken »

Kad je u Australiji pobjeđivao,svi:"Damir je naš ponos,Damir će osvojiti sve...",a poslije današnjeg poraza,Damiru se spominje šira i uža familija :-)
guber90

#127 Re: Damir Dzumhur

Post by guber90 »

Nuken wrote:Kad je u Australiji pobjeđivao,svi:"Damir je naš ponos,Damir će osvojiti sve...",a poslije današnjeg poraza,Damiru se spominje šira i uža familija :-)
Nasa posla. Vjerovatno niko nije uzeo reket u ruku ali je lako posrati momka. Ono je najgora podloga na planeti za njega jer on nema toliko dobar niti servis niti return i ja sam ocekivao da ce mu biti jako tesko plus je onaj grk odigrao mec zivota sto je i sam priznao.
Pa Dzumhur place koliko mu bilo krivo a neki govore igra preko qurca. Ebo logiku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nuken

#128 Re: Damir Dzumhur

Post by Nuken »

guber90 wrote:
Nuken wrote:Kad je u Australiji pobjeđivao,svi:"Damir je naš ponos,Damir će osvojiti sve...",a poslije današnjeg poraza,Damiru se spominje šira i uža familija :-)
Nasa posla. Vjerovatno niko nije uzeo reket u ruku ali je lako posrati momka. Ono je najgora podloga na planeti za njega jer on nema toliko dobar niti servis niti return i ja sam ocekivao da ce mu biti jako tesko plus je onaj grk odigrao mec zivota sto je i sam priznao.
Pa Dzumhur place koliko mu bilo krivo a neki govore igra preko qurca. Ebo logiku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod nas 90% ovih što"učestalo"prate tenis ne zna razliku između gema i seta :-)
Logovan

#129 Re: Damir Dzumhur

Post by Logovan »

Tako je to kad smo primitivan narod, raja ograničena k'o balkon, IQ ravan sobnoj temperaturi.
sha_ba

#130 Re: Damir Dzumhur

Post by sha_ba »

samo da bacim hejt na ove sto pljuju po Damiru!!!
Edin H.

#131 Re: Damir Dzumhur

Post by Edin H. »

Cudan igrac Dzumhur, ne moze nijednu pobijediti, ako mu harmonika ne zasvira :D
Zatamnjena stakla

#132 Re: Damir Dzumhur

Post by Zatamnjena stakla »

E svašta. Damke uz'o pare sa AO i olešio se :mrgreen:
Diwan

#133 Re: Damir Dzumhur

Post by Diwan »

S jedne strane mi je drago što je izgubio, zbog našeg bolesnog mentaliteta. Sramota je što novinari uhljupi rade momku i ne samo njemu nego i svima nama.

H'ebo ti nas kad je nama 144 mjesto na svijetu historijski uspjeh ili kvalifikovanje na neki veči turnir ... to je sramotno za našu zemlju davati takve neke bombastične i idiotske izjave i smatrati njegov lični uspjeh državnim-nacionalnim uspjehom pored komšija koji imaju vrhunske igrače i uspjehe.

Samo nas sramote ti i takvi koji su digli svu ovu hampu oko Damira. Nek ga sad puše ..
SSemir

#134 Re: Damir Dzumhur

Post by SSemir »

luckylaka wrote:Damir danas i vise nego los igro preko qrca.Valjda ce sutra biti bolje
jednu izgubi, i gotovo, preko kurca igra za drzava, nikakav patrita. treba ga protjerati iz drzave jelde? ali dok ga protjerujemo, imamo pravo da mu psujemo sve najmilije. jer pobogu, izgubio je mec momak!!
puu jebem ti nas mentalitet
BHF_Manijak

#135 Re: Damir Dzumhur

Post by BHF_Manijak »

Diwan wrote: S jedne strane mi je drago što je izgubio, zbog našeg bolesnog mentaliteta. Sramota je što novinari uhljupi rade momku i ne samo njemu nego i svima nama.

H'ebo ti nas kad je nama 144 mjesto na svijetu historijski uspjeh ili kvalifikovanje na neki veči turnir ... to je sramotno za našu zemlju davati takve neke bombastične i idiotske izjave i smatrati njegov lični uspjeh državnim-nacionalnim uspjehom pored komšija koji imaju vrhunske igrače i uspjehe.

Samo nas sramote ti i takvi koji su digli svu ovu hampu oko Damira. Nek ga sad puše ..
Ne kontam te... NAravno da je uspjeh kada 188. girac svijeta, bez ikakvih uslova i podrske, dodje do 3. kola A. Opena, kako nije?
Da je on imao sve vanserijsko, da je u njega ulozeno na desetine hiljada eura, da je imao odlicne pripreme u Bollettierovom kampu, onda bi ovaj "uspjeh" bio ispracen eto, tek tako. Medjutim kada momak koji od nule ide dodje do ovoga, onda to jeste uspjeh.
Da je Damir godinama u vrhu, da je top 100 igrac, onda bi to bilo nesto ocekivano i normalno, medjtuim postavljeno u ove okolnosti - to je skoro pa senzacija.
Vsvp

#136 Re: Damir Dzumhur

Post by Vsvp »

Ne kontam ni ja kako mislis da jedino on krece od nule a ostali teniseri od 30 mozda ?
Jel mislis da mozda Uzbekistan ulaze u Denisa Istomina ? Ili Kazahstan u Kukushkina ? Pa su opet momci dogurali duboko u
Top 100 .
Kakve su to price da je samo njemu tesko i samo on krece od 0 ?
salle_eh1986

#137 Re: Damir Dzumhur

Post by salle_eh1986 »

Edin H. wrote:Cudan igrac Dzumhur, ne moze nijednu pobijediti, ako mu harmonika ne zasvira :D
sviraj nešto narodno, ponšaj se prirodno :D
Iker C

#138 Re: Damir Dzumhur

Post by Iker C »

Vsvp wrote:Ne kontam ni ja kako mislis da jedino on krece od nule a ostali teniseri od 30 mozda ?
Jel mislis da mozda Uzbekistan ulaze u Denisa Istomina ? Ili Kazahstan u Kukushkina ? Pa su opet momci dogurali duboko u
Top 100 .
Kakve su to price da je samo njemu tesko i samo on krece od 0 ?
Istomin i Kukushkin su Rusi ali obojica igraju za Kazahstan upravo zato što im je Kazahstan ponudio nevjerovatne uslove. Kazahstan je bogata država koja ulaže mnogo u sport.
fiko halimic

#139 Re: Damir Dzumhur

Post by fiko halimic »

kao drzava i kao nacija najvece govno smo pojeli sto nismo ni pokusali zadrzati cilica, ljubicica i dodiga. ali takvi smo mi. svako zlo zasluzimo.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#140 Re: Damir Dzumhur

Post by Admir_1984 »

Previše se ovde spominje država i savez kao neko ko mora stalno ulagati u tenisere i slicno. Pa šta bi onda Britanija trebala, koliko miliona ulažu a u zadnjih 20 godina imali su 3 ozbiljna igraca. Tenis je takav sport da si prepušten vecinom sam sebi u svim segmentima, od rada i trneinga, do iznalaženja sredstava za treninge i napredak. Ja mislim da Srbija konkretno kao država nije ništa znacajno uložila u Djokovica, nadjite mi informacije ko je finansirao školovanje u minhenu i u americi. Pa jedna Marija Šarapova je sve i svašta prolazila, od toga da mamu godinama nije vidjala jer se nije isplatilo putovati daleko iz amerike, a otac sve i svašta radio u americi da joj obezbjedi kvalitetne treninge i život.

kod nas je specificna situacija, nemamo teniske istorije, a samim time i kvalitetnih trenera. napredak se jedino može desiti da se stvori neki sistem u kojem bi savez angažovao i plačao par trenera kroz neke klubove, pa da se tako populariše tenis medju djecom pa da se na taj način razvijaju, a ne sada da država plača strane trenere teniserima, mislim da to nigdje nema osim u Kini gdje su kasnije teniseri/teniserke obavezni dio novca koji zarade da daju državi. Pa Na Li kada je osvojila prvi GS mislim da je pola para morala dati državi
Diwan

#141 Re: Damir Dzumhur

Post by Diwan »

Svaki teniser, pa i Damir igra prvenstveno za sebe i ulaže u sebe samoga, a ne u državu ili nekoga drugoga. Mislim, želim mu da bude najbolji što može, ali kakva korist od toga za mnoge ljude. Nitko ga nije tjerao da se bavi time, ako mu to predstavlja problem.

On je sada 144 igrač na svijetu, što je skoro pa isto kao da je i 2214 - samo se računa vrh, i ono pri vrhu, ostalo je relativno.
Iako je 144 igrač, opet se je digao pa počeo nešto glumiti, protestvovati, bacati reket, kao da je u prvih 5 na listi. Sramota za jednog mladiča koji se još nije počeo ni kako treba brijati.
It_is_a_Leclerc

#142 Re: Damir Dzumhur

Post by It_is_a_Leclerc »

Diwan wrote:Svaki teniser, pa i Damir igra prvenstveno za sebe i ulaže u sebe samoga, a ne u državu ili nekoga drugoga. Mislim, želim mu da bude najbolji što može, ali kakva korist od toga za mnoge ljude. Nitko ga nije tjerao da se bavi time, ako mu to predstavlja problem.

On je sada 144 igrač na svijetu, što je skoro pa isto kao da je i 2214 - samo se računa vrh, i ono pri vrhu, ostalo je relativno.
Iako je 144 igrač, opet se je digao pa počeo nešto glumiti, protestvovati, bacati reket, kao da je u prvih 5 na listi. Sramota za jednog mladiča koji se još nije počeo ni kako treba brijati.
Ovo nije tačno i podobro je zlonamjerno. Temperament svakog igrača nema nikakve veze s njegovim kvalitetom.

Grk, koji je 300 mjesta slabije plasiran od Damira, jučer je dvaputa bacao reket, provocirao publikum, galamio na saigrača, i svađao se sa sudijom.
Logovan

#143 Re: Damir Dzumhur

Post by Logovan »

Diwan wrote: Iako je 144 igrač, opet se je digao pa počeo nešto glumiti, protestvovati, bacati reket, kao da je u prvih 5 na listi. Sramota za jednog mladiča koji se još nije počeo ni kako treba brijati.
Hajde ne pričaj gluposti Boga ti.
salle_eh1986

#144 Re: Damir Dzumhur

Post by salle_eh1986 »

Diwan wrote:Svaki teniser, pa i Damir igra prvenstveno za sebe i ulaže u sebe samoga, a ne u državu ili nekoga drugoga. Mislim, želim mu da bude najbolji što može, ali kakva korist od toga za mnoge ljude. Nitko ga nije tjerao da se bavi time, ako mu to predstavlja problem.

toliko nebuloza u jednom postu da sam morao napola prekidati da obavim malu nuždu u wc-u...

prvi bold - niko ne tjera ni džeku, teletovića, modrića, mesija, kobija pa eto bave se i ljudi cijene to
drugi bold - jest al u panjevima. isto ko što je isto želji da počne Ligu šampiona iz 3 pretkola i to kao nenosioc ili da odma ide u grupnu fazu :D

sjedi NULA
Kal El

#145 Re: Damir Dzumhur

Post by Kal El »

Dajte ba, šta ste navrli..momak nervozan bio,želio je pokloniti pobjedu svojim zemljacima! Teret je veliki kad igraš za državu i želiš da pokloniš pobjedu svojim navijačima..;)

Sent from my LT26i using Tapatalk
It_is_a_Leclerc

#146 Re: Damir Dzumhur

Post by It_is_a_Leclerc »

Nažalost, Damir, pored visine, ima još jedan veliki hendikep koji ga udaljava od statusa top 100 tenisera, a to je psiha.
Ovo me podsjeća na Murraya iz mlađih dana, kad se počne svađati sa mamom u po' meča.

Kad krene u neželjenom pravcu, ponaša se k'o slon u staklariji - gdje kod krene nastane lom.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#147 Re: Damir Dzumhur

Post by hrasno38 »

Niko od ovih momaka ne igra da bi izgubio pogotovo sto igraju za svoju zemlju ali onoliko koliko drzava ulaze u tebe ili u taj sport toliko ti mozes i da pruzis. Tenis je kod nas na totalnim sportskim marginama i ako se desi neki slucajan uspjeh vise je to plod sretnih okolnosti nego nekog kvaliteta. Iz tog razloga nam i iz zemlje odlaze oni najbolji kao sto je bio nedavno slucaj i sa atleticarom iz Zenice koji je prevazisao kvalitete BH atletike. I umjesto da drzava to prepozna i pogura ma jok boli ona stvar drzavu vazno je da se napune vlastiti dzepovi. Ovo je jednostavno ono sto nasi momci mogu a da bi mogli puno vise mora se tu puno puno stvari poklopiti.
guber90

#148 Re: Damir Dzumhur

Post by guber90 »

Grk haman fizicki pada, Damir je izgleda da moze trcati i dan i noc, nadam se da ce to iskoristiti, treba ici na sto duze poene, jer grk je vec 2 dana zaredom igrao, ovo mu je treci.
juan

#149 Re: Damir Dzumhur

Post by juan »

kako stvari stoje? Imal gdje da se prati tenis na netu?
nemam bht
mega_mashcine

#150 Re: Damir Dzumhur

Post by mega_mashcine »

Dobar Damir, svaka cast, u ova dva zadnja seta igra vrhunski tenis. :bih: :bih: :bih: :bih:
Post Reply