Ovaj je spreman na sve definitivno.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 2
Ali, ali...It_is_a_Leclerc wrote:Strašno.
Nakon ovog hitno sazivanje sjednice UO RTVFBiH i smjenjivanje Avdića sa svih pozicija.
Bože me sačuvaj.
Užas!StupskaBitanga wrote:Sa druge temegoibos wrote:ovo je dno dna, poslušajte razgovore između avde avdića i njegovog ljubavnika...
http://bracapoblokadama.blogger.ba/
Poslušajte
Da je samo on jedini, ali nažalost ima njih još mnogo kao što je Avdo, nisu političari krivi jer od njih se očekuje da su ljigavci ali novinare koji se prodaju treba "strpati u top" i ispaliti na mjesec.It_is_a_Leclerc wrote:Avdo Avdić je sramota. Ljudska, novinarska i moralna nakaza; krimogena, odurna, smrdljiva baraba koju treba potjerati, ne sa FTV-a, već iz države. Kakva ogavna, ušljiva novinarska ništarija.
Kakvo Sarajevo ? Živko Budimir je, ne bi mi mrsko provjeriti, u Sarajevu na izborima dobio 5 glasova.webby-x wrote:Eh, kada se sjetim vremena kada su Avdo i Bakir bili heroji.
Skandalozno! Živko drma Sarajevom nakon što ga je Sarajevo,
ni kriva ni dužna, postavilo na poziciju Predsjednika FBiH.
Ustrajte Predsjedniče!
Budimir potvrdio kandidaturu za Predsjedništvo: Bit ću novi Komšić
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir potvrdio je kako se na predstojećim općim izborima u BiH planira kandidirati za hrvatskog člana državnog predsjedništva.
"Ne odustajem od razmišljanja da ova kandidatura ima izglede i uvjeren sam da su ti izgledi veliki", kazao je Budimir u intervjuu kojeg je Oslobođenje objavilo pod naslovom ''Bit ću novi Komšić''.
Cilj opravdava sredstva.Stjui wrote: vjerovatno računa na bošnjačke glasove. ono ,nemam ništa protiv da se hrvatima tu i tamo pripomogne pri odabiru njihovog predstavnika u predsjedništvu , al, nije zar da ćemo gurati ovoga ljigavca?
kako kome ,g.hafise (viđer ti njemu nick-aHafis wrote: Cilj opravdava sredstva.
Uostalom, ima dobre reference - za ovih 4 godine je pokazao zavidnu lojalnost, a evo se sad ponudio i na vrijeme.
Zato - gurajmo ga
Ko je "teleći pogled"?Stjui wrote:kako kome ,g.hafise (viđer ti njemu nick-aHafis wrote: Cilj opravdava sredstva.
Uostalom, ima dobre reference - za ovih 4 godine je pokazao zavidnu lojalnost, a evo se sad ponudio i na vrijeme.
Zato - gurajmo ga) . ali, ipak mislim treba naći nekog hrvata koji će biti mio širim bošnjačkim masama ,jer ipak su oni ti koji će popunjavat listiće.ko će živka zaokružit? mislim da se na ovaj način ostavlja dosta prostora trećašima da na kraju proguraju svoga kandidata u predsjedništvo (vjerovatno nekog separatistu iz jugozapadne bosne) .
još samo fali da i onaj teleći pogled objavi svoju kandidaturu.
Eh tko. Pa valjda stari platformaš po mjeri sarajevske čaršije - lucidni Jere Lijanović.McMoy wrote:Ko je "teleći pogled"?Stjui wrote:kako kome ,g.hafise (viđer ti njemu nick-aHafis wrote: Cilj opravdava sredstva.
Zato - gurajmo ga) . ali, ipak mislim treba naći nekog hrvata koji će biti mio širim bošnjačkim masama ,jer ipak su oni ti koji će popunjavat listiće.ko će živka zaokružit? mislim da se na ovaj način ostavlja dosta prostora trećašima da na kraju proguraju svoga kandidata u predsjedništvo (vjerovatno nekog separatistu iz jugozapadne bosne) .
još samo fali da i onaj teleći pogled objavi svoju kandidaturu.![]()
(ozbiljno pitam)
g.hafis vam je tačno odgovorio ,ja ću samo da dodam slikicuMcMoy wrote:
Ko je "teleći pogled"?![]()
(ozbiljno pitam)

Stjui wrote:g.hafis vam je tačno odgovorio ,ja ću samo da dodam slikicuMcMoy wrote:
Ko je "teleći pogled"?![]()
(ozbiljno pitam)![]()
McMoy wrote:Sasvim sigurno najkontroverzniji Predsjednik Federacije do sada. Došao na tu funkciju zahvaljujući SDP kombinatorici, iako je imao svega par tisuća glasova. Nakon raspada koalicije, tzv. Platforme (SDP, SDA, NsRZB i HSP), počinju se redati afere, sukobi sa SDP-om (Helez, Nikšić), hapšenje od strane SIPA-e, pritvor, pa puštanje na slobodu, zatim podignuta optužnica za nedozvoljeno držanje oružja...
Zadnjih mjeseci prošle godine izgledalo je da se situacija primirila, da bi 3. januara ove donio odluku o razrješenju Ministra finansija Ante Krajine. Nakon saopštavanja odluke situacija u FBiH je proključala, dovedi se u pitanje tranša kredita od MMF-a, isplate invalidnina i plata budžetskim korisnicima. Na opasnost i posljedice ovakve odluke, pored OHR-a, otvoreno upozorava i Ambasada SAD-a.
Danas, kad ističe rok za potpis pisma namjere, Budimir pokreć postupak izbora Ministra finansija.
Mislim da jedna ovakva živopisna politička ličnost zaslužuje svoju temu, jer je sa pozicije jedne funkcije koja je u Federaciji BiH više protokolarnog karaktera napravio čitavu pometnju.
Volio bih da kroz temu prodiskutujemo neke Budimirove dosadašnje poteze, kao i da pokušamo dokučiti kako bi se ova zapetljanja situacija mogla razriješiti.
Neko je skinuo video snimak nadzorne kamereKako je označeni novac završio ispred Budimirova ureda
12.30 h: Državna tužiteljica Dijana Kajmaković u pratnji pripadnika SIPA-e ulazi u mostarski kabinet predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i započinje pretres. U tom momentu u kabinetu se nalazio Ivan Knezović, jedan od svjedoka insajdera u predmetu Budimir. Upravo je Knezović, prema planu Tužiteljstva, ranije trebao predati označeni novac Živku Budimiru u takozvanom simuliranom otkupu.
S obzirom na to da Budimir nije bio u uredu, plan je propao. Osamnaest minuta nakon što je ušla u Budimirov mostarski kabinet, tužiteljica Kajmaković izvodi Knezovića u hodnik koji je pod videonadzorom. Sugerira mu gdje će sjesti. U tom trenutku, Ivan Knezović svojom lijevom rukom drži torbicu u kojoj se nalazi označeni novac. Više puta Knezović bezuspješno pokušava torbicu s novcem ubaciti u kutiju za odlaganje kišobrana, koja je pored vrata kabineta Živka Budimira.
Napokon, u 12.39 h pripadnik SIPA-e okreće leđa Knezoviću, koji koristi priliku i torbicu s novcem ubacuje i kutiju za odlaganje kišobrana. Nekoliko sekundi poslije, Knezović se počinje udaljavati od kutije. Prelazi na drugu stolicu, a nedugo potom na treću. Dvadesetak minuta poslije tužiteljica Kajmaković naređuje pripadnicima SIPA-e da odvedu Knezovića. Tom prilikom Kajmaković i Knezović razmjenjuju nekoliko riječi.
Skoro sat kasnije, inspektori SIPA-e vraćaju Knezovića na mjesto pretresa kojim rukovodi tužiteljica Dijana Kajmaković. Nedugo nakon toga, Knezović ponovo odlazi u pratnji inspektora SIPA-e. No, tog dana Ivan Knezović nije uhapšen. Tužitelji ga nisu uhapsili ni mjesec poslije.
Torbica s označenim novcem koju je ubacio u kutiju za odlaganje kišobrana ispred kabineta Živka Budimira nije se našla na spisku dokaza koje je Tužilaštvo priložilo Sudu BiH. Gdje se nalazi torbica i novac - zasad niko ne zna. Jedino je poznato da tužiteljica Dijana Kajmaković za Knezovića nije predložila pritvor.
federalna.ba - http://www.federalna.ba/bhs/vijest/6554 ... nje-dokaza
Nikako se ne slažem.It_is_a_Leclerc wrote:Avdo Avdić je sramota. Ljudska, novinarska i moralna nakaza; krimogena, odurna, smrdljiva baraba koju treba potjerati, ne sa FTV-a, već iz države. Kakva ogavna, ušljiva novinarska ništarija.