Živ ko Budimir...

Post Reply
iPod

#126 Re: Živ ko Budimir...

Post by iPod »

Pitam se je li Avdic obavjestajac ili novinar :?:

Ovaj je spreman na sve definitivno.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 2
It_is_a_Leclerc

#127 Re: Živ ko Budimir...

Post by It_is_a_Leclerc »

Strašno.

Nakon ovog hitno sazivanje sjednice UO RTVFBiH i smjenjivanje Avdića sa svih pozicija.

Bože me sačuvaj.
goibos

#128 Re: Živ ko Budimir...

Post by goibos »

It_is_a_Leclerc wrote:Strašno.

Nakon ovog hitno sazivanje sjednice UO RTVFBiH i smjenjivanje Avdića sa svih pozicija.

Bože me sačuvaj.
Ali, ali...
UO TVFBIH ne postoji xD
Čuješ da Avdo savjetuje partnera da se pozovu na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa ako pokušaju postaviti UO
McMoy

#129 Re: Živ ko Budimir...

Post by McMoy »

StupskaBitanga wrote:
goibos wrote:ovo je dno dna, poslušajte razgovore između avde avdića i njegovog ljubavnika...

http://bracapoblokadama.blogger.ba/
Sa druge teme
Poslušajte
Užas!
Koliko god da mislim da smo u qrtzu i da nas godinama kojekakvi skorojevići handre u (više ne zdrav) mozak,
ispliva nešto ovako, što me još više porazi.
Jedino rješenje je ovo sve razvaliti, pa pokušati nešto novo napraviti, ali niti ima ko iznutra želje i volje,
a još manje neko izvana. Svi smo mi u jednoj velikoj tamnici zvanoj postedjtonska BiH.
dustaban

#130 Re: Živ ko Budimir...

Post by dustaban »

Ne znam sta se ibretite na ovaj snimak Avdica sa Budimirom. Necule vam ushi sta pricaju drugi...
oglo

#131 Re: Živ ko Budimir...

Post by oglo »

sjaho Lagumzdija i svita uzjaho Budimir ,i on ce s jahat pa ce Bakir uzjahat i tako u krug ukinut drzavne emitere jer svakako lsuze kao glasila politcara koji su u momentu mocniji,steta sto nema hrvatski kanal da im Covic uzvrati udurac da cikrus bude cijeli
StupskaBitanga

#132 Re: Živ ko Budimir...

Post by StupskaBitanga »

Nastavak sapunice sa A.A urednikom IPP FTV
goibos wrote:NOVI snimci

http://bracapoblokadama.blogger.ba/
It_is_a_Leclerc

#133 Re: Živ ko Budimir...

Avdo Avdić je sramota. Ljudska, novinarska i moralna nakaza; krimogena, odurna, smrdljiva baraba koju treba potjerati, ne sa FTV-a, već iz države. Kakva ogavna, ušljiva novinarska ništarija.
StupskaBitanga

#134 Re: Živ ko Budimir...

Post by StupskaBitanga »

da ali ovo nažalost nema odjeka a da smo normalna država (a nismo) o ovome bi svi brujali
Ovako je to sve prihvaćeno, odobreno i nažalost normalno
Fuj
It_is_a_Leclerc

#135 Re: Živ ko Budimir...

Molim vas, ovo se radi o našem trošku. Dakle, svi vi koji ovo sad čitate, dajete marku dnevno da bi Avdo mogao razgovarati sa Budimirom. I još nas sve skupa FTV pravi budalom kao da se najveći skandal u zadnjih šest mjeseci u državi, nije ni desio ?! :shock:

Pazite moment u kome Budimir daje broj sudija smeću Avdiću. To je podrivanje sistema, pokušaj uspostavljanja kriminalne sprege izvršne i sudske vlasti. Strašno.
zeleni xy

#136 Re: Živ ko Budimir...

Post by zeleni xy »

It_is_a_Leclerc wrote:Avdo Avdić je sramota. Ljudska, novinarska i moralna nakaza; krimogena, odurna, smrdljiva baraba koju treba potjerati, ne sa FTV-a, već iz države. Kakva ogavna, ušljiva novinarska ništarija.
Da je samo on jedini, ali nažalost ima njih još mnogo kao što je Avdo, nisu političari krivi jer od njih se očekuje da su ljigavci ali novinare koji se prodaju treba "strpati u top" i ispaliti na mjesec.

I onaj mali Darjan Babić je Zlogumdžijin potrčko, sjećaš li se ovog: http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/75561 ... -FTV-.html
Last edited by zeleni xy on 21/01/2014 00:02, edited 1 time in total.
webby-x

#137 Re: Živ ko Budimir...

Post by webby-x »

Eh, kada se sjetim vremena kada su Avdo i Bakir bili heroji.
Skandalozno! Živko drma Sarajevom nakon što ga je Sarajevo,
ni kriva ni dužna, postavilo na poziciju Predsjednika FBiH.

Ustrajte Predsjedniče!

:D
It_is_a_Leclerc

#138 Re: Živ ko Budimir...

webby-x wrote:Eh, kada se sjetim vremena kada su Avdo i Bakir bili heroji.
Skandalozno! Živko drma Sarajevom nakon što ga je Sarajevo,
ni kriva ni dužna, postavilo na poziciju Predsjednika FBiH.

Ustrajte Predsjedniče!

:D
Kakvo Sarajevo ? Živko Budimir je, ne bi mi mrsko provjeriti, u Sarajevu na izborima dobio 5 glasova.
Te kamenjarsko-šumske sinegdohe u kojima se Sarajevo prezentuje kao država, a država kao Sarajevo, neće proći. Mislim, možda hoće među ljudima koji lijepe plakate "Herceg-Bosno zemljo bez spokoja", ali u ozbiljnim raspravama neće. Time me podsjećate na Dodika i odmah se disvalifikujete za nešto više.

Bakir Hadžiomerović i Avdo Avdić su bili dobri novinari, u samom početku, kad su razotkrivajući barabe i sami dolazili u životnu opasnost. A onda su skontali da nije vrijedno. I tu je počeo njihov pad.
Jedina koja je ostala pravi novinar iz ekipe "60 minuta" je Arijana Saračević-Helać, koju su elegantno potjerali sa FTV-a.
Stjui

#139 Re: Živ ko Budimir...

Post by Stjui »

Budimir potvrdio kandidaturu za Predsjedništvo: Bit ću novi Komšić

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir potvrdio je kako se na predstojećim općim izborima u BiH planira kandidirati za hrvatskog člana državnog predsjedništva.

"Ne odustajem od razmišljanja da ova kandidatura ima izglede i uvjeren sam da su ti izgledi veliki", kazao je Budimir u intervjuu kojeg je Oslobođenje objavilo pod naslovom ''Bit ću novi Komšić''.

Image

vjerovatno računa na bošnjačke glasove :roll: . ono ,nemam ništa protiv da se hrvatima tu i tamo pripomogne pri odabiru njihovog predstavnika u predsjedništvu , al, nije zar da ćemo gurati ovoga ljigavca?
casica

#140 Re: Živ ko Budimir...

Post by casica »

ne konta on da ga SDA koristi kao prst u oko SDP-u :lol:
Hafis

#141 Re: Živ ko Budimir...

Post by Hafis »

Stjui wrote: vjerovatno računa na bošnjačke glasove :roll: . ono ,nemam ništa protiv da se hrvatima tu i tamo pripomogne pri odabiru njihovog predstavnika u predsjedništvu , al, nije zar da ćemo gurati ovoga ljigavca?
Cilj opravdava sredstva.
Uostalom, ima dobre reference - za ovih 4 godine je pokazao zavidnu lojalnost, a evo se sad ponudio i na vrijeme.
Zato - gurajmo ga :thumbup:
Stjui

#142 Re: Živ ko Budimir...

Post by Stjui »

Hafis wrote: Cilj opravdava sredstva.
Uostalom, ima dobre reference - za ovih 4 godine je pokazao zavidnu lojalnost, a evo se sad ponudio i na vrijeme.
kako kome ,g.hafise (viđer ti njemu nick-a :-D ) . ali, ipak mislim treba naći nekog hrvata koji će biti mio širim bošnjačkim masama ,jer ipak su oni ti koji će popunjavat listiće.ko će živka zaokružit? mislim da se na ovaj način ostavlja dosta prostora trećašima da na kraju proguraju svoga kandidata u predsjedništvo (vjerovatno nekog separatistu iz jugozapadne bosne) .

još samo fali da i onaj teleći pogled objavi svoju kandidaturu.
Hafis

#143 Re: Živ ko Budimir...

Post by Hafis »

Tako je.
Zato mislim da je krajnje vrijeme da se iskristalizira taj lik, mislim Hrvat koji će biti mio širim bošnjačkim masama. Nema se mnogo vremena, inače eto separatiste iz jugozapadne Bosne u predsjedništvo, a onda je situacija 2 naspram 1.

Mada mi se za taj mudri plan ne čini lošim rješenjem upravo ovaj glavati Živko.
Prije svega već se pomalo uštelio na visokoj funkciji, što bi rekli dobio malo šlifa i kulture ponašanja, dalje sašio je par predsjedničkih odijela, upoznao sasvim dovoljno centar Sarajeva, ne treba zaboraviti da je to još uvijek u suštini poluseljak i ima zavidnu dozu neke vrste snobizma u sebi, i ako ćemo iskreno: na kraju krajeva bio je lojalan.

Po meni je on trenutno najbolje rješenje. Zašto eksperimentirati s nekakvim novim likovima, a čovjek se doslovce nudi.
McMoy

#144 Re: Živ ko Budimir...

Post by McMoy »

Stjui wrote:
kako kome ,g.hafise (viđer ti njemu nick-a :-D ) . ali, ipak mislim treba naći nekog hrvata koji će biti mio širim bošnjačkim masama ,jer ipak su oni ti koji će popunjavat listiće.ko će živka zaokružit? mislim da se na ovaj način ostavlja dosta prostora trećašima da na kraju proguraju svoga kandidata u predsjedništvo (vjerovatno nekog separatistu iz jugozapadne bosne) .

Ko je "teleći pogled"? :mrgreen:
(ozbiljno pitam)
Hafis

#145 Re: Živ ko Budimir...

Post by Hafis »

McMoy wrote:
Stjui wrote:

(ozbiljno pitam)
Eh tko. Pa valjda stari platformaš po mjeri sarajevske čaršije - lucidni Jere Lijanović.
Stjui

#146 Re: Živ ko Budimir...

Post by Stjui »

McMoy wrote:
(ozbiljno pitam)
g.hafis vam je tačno odgovorio ,ja ću samo da dodam slikicu :)

Image
McMoy

#147 Re: Živ ko Budimir...

Post by McMoy »

Stjui wrote:
McMoy wrote:
(ozbiljno pitam)
g.hafis vam je tačno odgovorio ,ja ću samo da dodam slikicu :)

Image

Jest' teleći pogled, ali nije teleći mozak... prije bih rekao da je lisica ili kakav drugi grabežljivac.
Hafis

#148 Re: Živ ko Budimir...

Post by Hafis »

Među nama, Jere je inače malo ''nahlađen''.
Srećom po njega, čitav svoj život je proveo pod protektivnim utjecajem snažnih pozitivnih kompenzacijskih okolišnih i socioloških čimbenika, tako da je bez problema dogurao do ove funkcije na kojoj se sada nalazi.
calculator

#149 Re: Živ ko Budimir...

Post by calculator »

McMoy wrote:Sasvim sigurno najkontroverzniji Predsjednik Federacije do sada. Došao na tu funkciju zahvaljujući SDP kombinatorici, iako je imao svega par tisuća glasova. Nakon raspada koalicije, tzv. Platforme (SDP, SDA, NsRZB i HSP), počinju se redati afere, sukobi sa SDP-om (Helez, Nikšić), hapšenje od strane SIPA-e, pritvor, pa puštanje na slobodu, zatim podignuta optužnica za nedozvoljeno držanje oružja...
Zadnjih mjeseci prošle godine izgledalo je da se situacija primirila, da bi 3. januara ove donio odluku o razrješenju Ministra finansija Ante Krajine. Nakon saopštavanja odluke situacija u FBiH je proključala, dovedi se u pitanje tranša kredita od MMF-a, isplate invalidnina i plata budžetskim korisnicima. Na opasnost i posljedice ovakve odluke, pored OHR-a, otvoreno upozorava i Ambasada SAD-a.
Danas, kad ističe rok za potpis pisma namjere, Budimir pokreć postupak izbora Ministra finansija.
Mislim da jedna ovakva živopisna politička ličnost zaslužuje svoju temu, jer je sa pozicije jedne funkcije koja je u Federaciji BiH više protokolarnog karaktera napravio čitavu pometnju.
Volio bih da kroz temu prodiskutujemo neke Budimirove dosadašnje poteze, kao i da pokušamo dokučiti kako bi se ova zapetljanja situacija mogla razriješiti.

PODMETANJE DOKAZA ŽIVKU BUDIMIRU?
Kako je označeni novac završio ispred Budimirova ureda

12.30 h: Državna tužiteljica Dijana Kajmaković u pratnji pripadnika SIPA-e ulazi u mostarski kabinet predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i započinje pretres. U tom momentu u kabinetu se nalazio Ivan Knezović, jedan od svjedoka insajdera u predmetu Budimir. Upravo je Knezović, prema planu Tužiteljstva, ranije trebao predati označeni novac Živku Budimiru u takozvanom simuliranom otkupu.

S obzirom na to da Budimir nije bio u uredu, plan je propao. Osamnaest minuta nakon što je ušla u Budimirov mostarski kabinet, tužiteljica Kajmaković izvodi Knezovića u hodnik koji je pod videonadzorom. Sugerira mu gdje će sjesti. U tom trenutku, Ivan Knezović svojom lijevom rukom drži torbicu u kojoj se nalazi označeni novac. Više puta Knezović bezuspješno pokušava torbicu s novcem ubaciti u kutiju za odlaganje kišobrana, koja je pored vrata kabineta Živka Budimira.

Napokon, u 12.39 h pripadnik SIPA-e okreće leđa Knezoviću, koji koristi priliku i torbicu s novcem ubacuje i kutiju za odlaganje kišobrana. Nekoliko sekundi poslije, Knezović se počinje udaljavati od kutije. Prelazi na drugu stolicu, a nedugo potom na treću. Dvadesetak minuta poslije tužiteljica Kajmaković naređuje pripadnicima SIPA-e da odvedu Knezovića. Tom prilikom Kajmaković i Knezović razmjenjuju nekoliko riječi.

Skoro sat kasnije, inspektori SIPA-e vraćaju Knezovića na mjesto pretresa kojim rukovodi tužiteljica Dijana Kajmaković. Nedugo nakon toga, Knezović ponovo odlazi u pratnji inspektora SIPA-e. No, tog dana Ivan Knezović nije uhapšen. Tužitelji ga nisu uhapsili ni mjesec poslije.

Torbica s označenim novcem koju je ubacio u kutiju za odlaganje kišobrana ispred kabineta Živka Budimira nije se našla na spisku dokaza koje je Tužilaštvo priložilo Sudu BiH. Gdje se nalazi torbica i novac - zasad niko ne zna. Jedino je poznato da tužiteljica Dijana Kajmaković za Knezovića nije predložila pritvor.

federalna.ba - http://www.federalna.ba/bhs/vijest/6554 ... nje-dokaza
Neko je skinuo video snimak nadzorne kamere :(
putokaz1

#150 Re: Živ ko Budimir...

Post by putokaz1 »

It_is_a_Leclerc wrote:Avdo Avdić je sramota. Ljudska, novinarska i moralna nakaza; krimogena, odurna, smrdljiva baraba koju treba potjerati, ne sa FTV-a, već iz države. Kakva ogavna, ušljiva novinarska ništarija.
Nikako se ne slažem.
Poznam ga lično,pošten i kvalitetan.
Post Reply