Jesu li to one sto su ih nosale konobarice u drzavnim kafanama?uglavnomja wrote:stakasa wrote:Je li vrijeme da se prebacimo na papuce?
samo nemoj borosane![]()
juga 1950.-1990.
- stakasa
#126 Re: juga 1950.-1990.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#128 Re: juga 1950.-1990.
borosane nosale medicinske sestre, cistacice. pa onda one tete po expres restoranima . uglavnom namjenjeno onima sto radno vrijeme provode na nogama.

- stakasa
#129 Re: juga 1950.-1990.
Znaci jesu. Obleti mala 20 stolova na terasi i u svakom trenutku zna koliko joj je ostalo vremena dok joj se cigara na sanku ne "prevrne" (ono kad je izgoreni dio duzi od neizgorenog, ali jos uvjek nije otpo nego je dio nje. Vratila je tacnu punu casa i boca, narucila novu turu sankeru, ispisala mu blok i nabila ga na civiju te dvaput energicno povukla i ugasila u pepeljari)uglavnomja wrote:
- honky tonk
#131 Re: juga 1950.-1990.
sjo cizama, jes mocna moda bila a ne danas -gumene cizme na petu 
- uglavnomja
#132 Re: juga 1950.-1990.
ma ja, one sa petom, ortopedskom valjda, sa rupom na prstima i na petistakasa wrote:Jesu li to one sto su ih nosale konobarice u drzavnim kafanama?uglavnomja wrote:stakasa wrote:Je li vrijeme da se prebacimo na papuce?
samo nemoj borosane![]()
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
-
DZONPI
#135 Re: juga 1950.-1990.
Uf blago meni pa sam prozivio taj period.Svega bilo.Samo da podjem od sporta sta se gledalo primjer Zeljo Dinamo ili Sarajevo Partizan.Pa Bosna jaka kosarka,pa koncerti razni od roka panka i ostalog.Nije svako imo kafic i cevabdzinicu znalo se gdje ce se jest i pit.Plata redovna more na cekove,zastava 121 se vozala.Jedino sta je sad bolje je onaj bazen na Ilidzi to nam je falilo jer u doba Jyge onaj stari damu se zalede.Morava plava se sipu,pa diskoteke BB,pa Dansing i ostalo.Pa kad odes u kino bude dernek od tapkarosa pa nadalje.E onda drustvo.Bio je sminker hasisar,jalijas i papak.Svasta je bilo sve u svemu za mene zlatna vremena.
- uglavnomja
#136 Re: juga 1950.-1990.
kk bosna
svaka utakmica u skenderiji
kad se igralo vani, onda se na radiju slusao prenos.
isto i fudbal, a tek kad se nabavio radio za auto
nije stari dao da se ugradi, nego da se moze izvaditi da se na izletu slusaju prenosi
svaka utakmica u skenderiji
kad se igralo vani, onda se na radiju slusao prenos.
isto i fudbal, a tek kad se nabavio radio za auto
nije stari dao da se ugradi, nego da se moze izvaditi da se na izletu slusaju prenosi
-
crysis
#137 Re: juga 1950.-1990.
krenes na tekmu i obavezno tranzistor na uho, da se cuju prenosi sa svih stadiona .
- ranger
#138 Re: juga 1950.-1990.
u rusevinama svoje kuce poslije rata nasao sam ovakvu novacnicu:

mocno je izgledala... i danas je cuvam.
stari je tada izrecitovao "zezalicu" na racun tadasnje funkcionerke neke slovenke zaboravio sam joj ime a islo je ovako: "ime prezime, ime prezime, veliko ti hvala! Metar brasna - cetiri marsala"
Valjda aludirajuci na nisku vrijednost tadasnjeg dinara, ako neko zna nek dopuni...

stari je tada izrecitovao "zezalicu" na racun tadasnje funkcionerke neke slovenke zaboravio sam joj ime a islo je ovako: "ime prezime, ime prezime, veliko ti hvala! Metar brasna - cetiri marsala"
Valjda aludirajuci na nisku vrijednost tadasnjeg dinara, ako neko zna nek dopuni...
- stakasa
#139 Re: juga 1950.-1990.
Sa onolikom inflacijom - sve samo ne mocnoranger wrote:u rusevinama svoje kuce poslije rata nasao sam ovakvu novacnicu:
-
crysis
#140 Re: juga 1950.-1990.
ova je izasla za vrijeme ante markovica kad je poskido dodatnih 6 nula
-
fantabox
Ajoj, od kada to ne cuh, njeno ime je u pjesmi bilo: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Milka_Planincranger wrote:u rusevinama svoje kuce poslije rata nasao sam ovakvu novacnicu:
-
radostan dan
#143 Re: juga 1950.-1990.
e da završim ja sa jaknama i sakoima, dok se niste uhvatili teksas jakni...
ostao je još jedan dragulj meĐ draguljima, njegovo veličanstvo - blejzer.
vremenska koordinata - sredina osamdesetih do 1988/89.
ma bogami i do 1990., u malo pasivnijim krajevima.
slike nema, i google je zaboravio na ovaj modni krik pomenutog vremena.
ako se sjetite pop i rok grupa iz tog perioda, a mogu i narodnjaci, sigurno ćete imati viziju kako je to izgledalo.
skoro kao sako.
obavezno crn, sem ako ne gostujete u -hit paradi-.
postava, takođe obavezno - bijela svila.
e onda zavrnete rukave tog crnog sakoa, ono kao na košulji, tako da se vidi bijela svilena postava.
rukavi se zavrću sve do na pola puta između sata i lakta.
ovo nije nužno ružna kombinacija, pogotovu uparena sa bijelim starkama i izbledjelim leviskama.
naočare a la - braća bluz - takođe pod obavezno.
kao i uvjek, svi oni iz grupe - biti moderan na silu a nemati smisla za isto - su ovaj stajlin pretvorili u grotesku - zelene starke, narandžasta majca, tamne kasući ili pop 84 farmerke, i kO šamar na kraju - jebene rejbanke.
repići nazad i šiške naprijed se podrazumjevaju.
ako se sjetite pop i rok grupa iz tog perioda, a mogu i narodnjaci, sigurno ćete imati viziju kako je to izgledalo.
skoro kao sako.
e onda zavrnete rukave tog crnog sakoa, ono kao na košulji, tako da se vidi bijela svilena postava.
ovo nije nužno ružna kombinacija, pogotovu uparena sa bijelim starkama i izbledjelim leviskama.
kao i uvjek, svi oni iz grupe - biti moderan na silu a nemati smisla za isto - su ovaj stajlin pretvorili u grotesku - zelene starke, narandžasta majca, tamne kasući ili pop 84 farmerke, i kO šamar na kraju - jebene rejbanke.
- uglavnomja
#144 Re: juga 1950.-1990.
hebat ga, ko da si daltonista, starke su crvene
sory
zna se ko je danas najpoznatiji nosac starki
eee, a momenat napuhanih ramena, kod zenskih,

sory
zna se ko je danas najpoznatiji nosac starki
eee, a momenat napuhanih ramena, kod zenskih,
- stakasa
#145 Re: juga 1950.-1990.
Prva asocijacija - Babin kuk, maturanti Elektromasinskog skolskog centra ... Eventualno Nova godina.radostan dan wrote:e da završim ja sa jaknama i sakoima, dok se niste uhvatili teksas jakni...
skoro kao sako.
Par sekvenci i dva tri sata poslje - ispovracani, nesazvakani komadi suduka
- stakasa
#146 Re: juga 1950.-1990.
Neka 85-a... Lipe cvatu... Karirane kosulje, najcesce crveno crne. Velicina kocki recimo pet sa pet. Poslje toga i pantale sa slicnim dezenom ali taj krik nije dugo trajao. U par rjeci - katastrofa 
-
huone
#147 Re: juga 1950.-1990.
Da, fokusirajmo se na materijalne stvari... nismo dzaba socijalisti je li
Ignorisimo sve ono sto je partija pokusavala da gura pod tepih...
Bratstvo i jedinstvo... do mojega...
-
radostan dan
#148 Re: juga 1950.-1990.
znači - nosilo se...
da, u pravu si - to (blejzer) ni na šta nije ličilo poslije pijanke, žurke, stiskavća, vaćarenja, i ostalog što podrazumjeva pregibanje, skakanje i fizički kontakt.
isto kO da ga je krava cvEta sažvakala i pljunula.
uglavnom ja, i muški su imali naramenice, taj detalj sam zaboravio.
da, u pravu si - to (blejzer) ni na šta nije ličilo poslije pijanke, žurke, stiskavća, vaćarenja, i ostalog što podrazumjeva pregibanje, skakanje i fizički kontakt.
isto kO da ga je krava cvEta sažvakala i pljunula.
uglavnom ja, i muški su imali naramenice, taj detalj sam zaboravio.
-
DZONPI
#149 Re: juga 1950.-1990.
Ateksas jakna bez rukava ,pa pistoljke farmerke pa karera cini mi pa ploce uf kad je stavis na Tosku a ona pomalo krci.
- stakasa
#150 Re: juga 1950.-1990.
Imas li ti sliku toga o cemu pricashuone wrote:Da, fokusirajmo se na materijalne stvari... nismo dzaba socijalisti je li