Zajednički život prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
theTruePath

#126 Re: Zajednički život prije braka

Post by theTruePath »

Zbog toga sto nemaju drugog izbora
kritichar

#127 Re: Zajednički život prije braka

Post by kritichar »

Ćirko, ona je nimfomajka
theTruePath

#128 Re: Zajednički život prije braka

Post by theTruePath »

Ucini i sebi i njoj uslugu,raskini s njom
insomnia78

#129 Re: Zajednički život prije braka

Post by insomnia78 »

kritichar wrote:Ćirko, ona je nimfomajka
Samo tjutjoris sa tu svoju aspidu

Sent from my iPhone using Tapatalk
kritichar

#130 Re: Zajednički život prije braka

Post by kritichar »

dok je mačka na teren s diplomatski hor, ovdje u kuću miševi kolo vode, opa đurđo, dok mene medijski klinčuju
Ramzess Veliki

#131 Re: Zajednički život prije braka

Post by Ramzess Veliki »

Treba prije braka probati partnera, jer kad se vjenčate poslije bude kasno za reklamacije. :mrgreen:
fatamorgana

#132 Re: Zajednički život prije braka

Post by fatamorgana »

Ramzess Veliki wrote:Treba prije braka probati partnera, jer kad se vjenčate poslije bude kasno za reklamacije. :mrgreen:
Ma ja, još ako se partner skupi poslije prvog pranja više od 2 % .... :roll:
theTruePath

#133 Re: Zajednički život prije braka

Post by theTruePath »

fatamorgana wrote:
Ramzess Veliki wrote:Treba prije braka probati partnera, jer kad se vjenčate poslije bude kasno za reklamacije. :mrgreen:
A kako uspjese brakovi starih :?
fatamorgana

#134 Re: Zajednički život prije braka

Post by fatamorgana »

theTruePath wrote:
fatamorgana wrote:
A kako uspjese brakovi starih :?
Ma stariji ljudi se drugačije ponašaju kad su već jednom u braku, :lol:
pustopoljina

#135 Re: Zajednički život prije braka

Post by pustopoljina »

herzes wrote:Poslije male prepirke s djevojkom na ovu temu,dodjoh ovdje malo da se ispušem i usput da čujem vaše mišljenje.

Naime,u vezi smo skoro godinu dana,oboje smo veoma mladi(19-god) i ambiciozni.Posto se mnogo volimo,ja na neki način već razmišljam o našem zajedničkom životu,za koji ja smatram da treba nastupiti prije braka,da bi mogli uvidjeti kojom dinamikom teče naš odnos,jer ne želim da dođem u situaciju da se moram razvoditi zbog nekih problema koje nisam uvidjeo prije,znate i sami kakve priče kruže za takve muškarce,a pogotovo djevojke.

Eh sad ona je mišljenja da sa momkom ne može imati odnos prije braka,što naravno i poštujem,ali što je najgore hoće da se drži nekih principa koji su karakteristični za prošlo stoljeće ,a koji su današnjoj omladini neprihvatljivi,primjera radi:
ne bi pristala na neko zajednicko putovanje(zbog mame,ne znam što,ali et'),ne želi pristupiti zajednickom zivotu prije braka,jer se vodi time kao da to isfura i u braku nema ništa zanimljivo :? pomalo glupo,zar ne ?

Za ovo vrijeme primjetio sam da je prema sebi kontradiktorna,dokaz za to je njeno ponašanje i želja da budem pored nje u krevetu(valjda me razumijete,osjecaj sigurnosti,ti fazoni xd) i imali smo sreću da budemo zajednoo na maturalnoj ex ,gdje smo svaku noć provodili zajedno u krevetu,i onda mi dodje s ovim razmišljanjem i stavom,inače mnogo je tvrdoglava pa mi i dosadi da joj dokazujem neke stvari,btw. mnogo je posvećena vjeri.

Kad sad ovo sve usporedim s mojim planovima nikako se ne uklapa,jer se ne planiram ženiti,prije 25-26,tj dok ne budem imao svoj posao,uslove za stanovanje i normalan život,što se tiče finansija.

Zamolio bih vas bez glupih i spamerskih komentara,tj komentara bez svrhe :)

LP
S obzirom da se ti mislis zeniti tek za 6-7 godina, a ona drzi do vjere i nema nista bez braka, valja ti je jasno da nemate buducnosti?
Jedna od onih veza koje se prerano dese, izgleda.
S druge stane, pojavile su se neke retro-generacije koje se zene tako sa 19-20 godina...bas ih ima.
Tu nema kompromisa. Jedno mora popustiti. Ili setajte po gradu jos 6-7 godina.
Ja tvoju curu potpuno razumijem...jer isto ovo sto kazes za razvedene, isto se kaze za cure koje su zivjele sa nekim...caknibgore-jer, eto...ni ozenio je nije, a bila je zena. Njena uloga je ista.
Mozda je najbolja opcija da pricekate i sa zajednickim zivotom.
Gretta

#136 Re: Zajednički život prije braka

Post by Gretta »

herzes wrote:Poslije male prepirke s djevojkom na ovu temu,dodjoh ovdje malo da se ispušem i usput da čujem vaše mišljenje.
Herzes, to što ste bili u krevetu nekad, pa ona više ne želi, može biti da se kaje. Svakako drži do vjere, onda pogotovo zna šta čini. Drugo, puno je mlada da bi ostvarila tvoj san o zajedničkom životu i putovanju, još kažeš da se ne namjeravaš ženiti ubrzo--- pa znaš li ti šta bi s nje bilo da je ostaviš nakon svega!! Sigurno joj ni sada nije jednostavno, naravno stoji to da svi griješimo.

Jako je mlada, moj savjet je da poštuješ njenu želju, mislim, možda zvučim poput nje, možda staromodno, nebitno sad kako zvučim, ali shvati da joj treba sigurnost i da je za nju sramota da se neke stvari znaju, a recimo usput, da ona možda još nije sazrela i spremna za zajednički život, razmisli i o tome...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#137 Re: Zajednički život prije braka

Post by Velkoski »

Jebo vezu bez seksa, tol'ko.
alucarda

#138 Re: Zajednički život prije braka

Post by alucarda »

Gretta wrote:
Herzes, to što ste bili u krevetu nekad, pa ona više ne želi, može biti da se kaje. Svakako drži do vjere, onda pogotovo zna šta čini. Drugo, puno je mlada da bi ostvarila tvoj san o zajedničkom životu i putovanju, još kažeš da se ne namjeravaš ženiti ubrzo--- pa znaš li ti šta bi s nje bilo da je ostaviš nakon svega!! Sigurno joj ni sada nije jednostavno, naravno stoji to da svi griješimo.

Jako je mlada, moj savjet je da poštuješ njenu želju, mislim, možda zvučim poput nje, možda staromodno, nebitno sad kako zvučim, ali shvati da joj treba sigurnost i da je za nju sramota da se neke stvari znaju, a recimo usput, da ona možda još nije sazrela i spremna za zajednički život, razmisli i o tome...
Istopice se ko lanjski snijeg. :roll:
Daj, ne potcijenjuj curu a i ne znas je. Oboje su mladi, ovo im je vjerovatno prva veza.
Jedino sto ce se desiti je da ce nastaviti sa svojim zivotom, skupa ili odvojeno nije bitno.
Boze dragi patetike...
kritichar

#139 Re: Zajednički život prije braka

Post by kritichar »

Woole Triwunovich wrote:Jebo vezu bez seksa, tol'ko.
sta ti znaš
Gretta

#140 Re: Zajednički život prije braka

Post by Gretta »

.
Last edited by Gretta on 13/02/2015 12:01, edited 1 time in total.
alucarda

#141 Re: Zajednički život prije braka

Post by alucarda »

Gretta wrote:
alucarda wrote: Istopice se ko lanjski snijeg. :roll:
Daj, ne potcijenjuj curu a i ne znas je. Oboje su mladi, ovo im je vjerovatno prva veza.
Jedino sto ce se desiti je da ce nastaviti sa svojim zivotom, skupa ili odvojeno nije bitno.
Boze dragi patetike...
Za mene je jednostavno premlada, a ne štedim njenu mladost, hajmo reći da je to sve danas normalno- nekima, ali ako je njoj nezamisliv zajednički život,,,, ostaje jedino da se ispoštuje... :shock:
pa nije im 15 vec 19. :-)
a nije istina da je jedina njegova opcija da ispostuje njenu odluku

seks je bitna stvar u vezi, nije ko da on voli plavu a ona zutu boju zidova, pa eto nadju kompromis i ofarbaju u zeleno.
on zeli seks, ona ne i jedino realno je da ce takva veza puci kad tad
pa nece je momak cekat 7 godina dok se ne ozeni. nidje veze. trebala i ona da je svjesna toga i da se ne upusta u vezu sa nekim kome je seks bitan.
pustopoljina

#142 Re: Zajednički život prije braka

Post by pustopoljina »

Lol stvarno...
Isli su u istu skolu, bili simpatije...krenuli...veze ih milion stvari...prva ljubav i ono...trebala ga je pitati koliko mu je seks bitan?
Nadam se da si potkovan iskustvom ;)
On nema argumenta za zajednicki zivot, a da ujedno nije argument za brak.
Ona-ha razvedena, ha "vratila se babi i materi" isto joj se vata.
Jedino je njemu lakse raskinuti i biti cist kaj suza.
Na stranu sto bih ja rekla da 19ogodisnjaci nisu ni za zajednicki zivot, ni za brak. On-ako vec zeli i moze u zajednicki zivot-moze jednako i u brak. Jedinu pogodnost u zajednickom zivotu (u odnosu na brak) ima iskljucivo on. A nepotrebna je-osim ako ulazi sa figom u dzepu.
Neka se za peting i seks snalaze kao i svi mladi.
Nije cura zaostala, vec zna gdje zivi.
Ima svako pravo upustati se u vezu, vjerovati da je to ljubav njenog zivota za kojeg ce se udati i imati djecu.
Sta je lose u tome?
alucarda

#143 Re: Zajednički život prije braka

Post by alucarda »

treba znati izabrat partnera. ovi sto se upustaju i zanose, zanosit ce se do 40 nece naci ono sto im odgovara
a sto se tice ovog momka, ma ko ovdje stvarno vjeruje da momak hoce zajednicki zivot..ono palo mu napamet, jasta lol

covjek se ne seksa a zeli, normalno. ona nece. kraj price.
Gretta

#144 Re: Zajednički život prije braka

Post by Gretta »

Kratko i jasno
Ramzess Veliki

#145 Re: Zajednički život prije braka

Post by Ramzess Veliki »

alucarda wrote:treba znati izabrat partnera.
Ja znam, ja znam ... plavuša sa velikim sisama. :thumbup:
antidebil

#146 Re: Zajednički život prije braka

Post by antidebil »

Ramzess Veliki wrote:
alucarda wrote:treba znati izabrat partnera.
Ja znam, ja znam ... plavuša sa velikim sisama. :thumbup:
:thumbup: al da ne ljulja a da ni ne zulja :mrgreen: i da dobro kuha :lol:
quarterback

#147 Re: Zajednički život prije braka

Post by quarterback »

svejedno je kako kuha :D
Afanasi_94

#148 Re: Zajednički život prije braka

Post by Afanasi_94 »

quarterback wrote:svejedno je kako kuha :D
ženi me :lol:
Zatamnjena stakla