Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
samkoF

#126 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by samkoF »

Jack Be Nimble wrote:Ja sam samo zbog roditelja imao BosnaTV i zali boze para.

Prijatelj imaju Balkanium i Nettv koji dobro ferceraju sve dok se ne udje u primetime. Onda ga lagano mozes prebaciti na Kolo Srece i Dzeperdi.

Sto se tice fudbala bolje uzeti DirectTV ako ste u Americi.

jest I samo zbog fudbala placate direct tv 70-80 dollar jer sigurno gol tv I druge soccer kanale nemas u basic ponudi kanala nego uvijek moras uzeti one najskluplje jer tamo stave fubalske kanale poput gol tv, imao sam jednom dish I znam kako it fercera ipak bolje nasim platiti 20-30 dollar mjesecno .
samkoF

#127 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by samkoF »

luckylaka wrote:
klikerusa wrote:
luckylaka wrote: VIP network je qrac od kompanije.Poruka .Lazu sve.Imam aplikaciju na Samsung smart zbog koje sam dobio secer i masnocu.Pa kada im kazes da slika ledi svaki cas kazu posalji nam internet brzinu kao ja levat pa koristim internet iz 60-ih.Halo recite ljudima da ne mozete nabaviti odgovarajuci server tj.nemate za sto kupiti ili necete.Krenuo sam sa akcijom,,odjebite Gss ili Vip network,,Znate dobro da lazete da ne mozete pruziti odgovarajuci kvalite i ugasite se ako ne mozete obezbjediti bolje.
Laki je malo nervozan :run:
Joj nemoj me jos i ti guziti.Kako necu biti nervozan.Uplatim Gss applikaciju obecaju sve najbolje rekoh hajde popravili ,prosli put imali problema.Danas se raskomotim da gledam Zen:Dor pogledaces qrac,Svaki cas zaledi slika pa bffer pa Network disconected ama svakih 5 minuta.Hajde zaledi ok ali mi vrati sliku jedno pola minuta nazad pa opet gledam istu akciju koja je vec prosla.Prebacim na Discovery onaj neki leva u dzungli se bori kako prezivjet taman da izadje ono kod mene taj,,disconeted,,vrati ga nazad na po dzungle(po ovoj app.ovaj nikad nece izaci),prebacim na Hayat da gledam Dnevnik ono neka najava na,na,na,na pocinje dnevnik ,rekoh hvala Bogu smjestim se ,kada ono opet buffer opet ono nesto na Hayat na,na,na,na pocinje dnevnik pa jebote rekoh dnevnik 12 :05 nikad poceti na Tv1 vec po dnevnika.Nista ne valja ovaj Gss ili Vip najgori su sa kvalitetom najbolji sa izborom kanala.Imam ja i Balkaniyum ali kod njih slika ko da gledas Muhameda Alija 70-ih na BH tv.Imam i Netv :D fali mi jos ovaj Bhoot danas sam zvao i narucio.Samko hvala za informacije kontaktirao sam ih kazu da imaju u planu jos kanala i poboljsati kvalitet.Lazu jelda ko i ostali :-D
Pa naucio sam jedno, moze pricati ko sta hoce al dok ja to ne vidim ne vjerujem.Al vjerujem da ces biti zadovoljan I tim sto ces dobiti od njih , bar sigurno ti nece kociti preko dana, vidjeces e od 6-7 navece onda pitanje nekad koci , nekad ne , nekad vise , nekad manje I ne svi kanali nego neki al nikad ne znas koji :) najcesce pinkovi koci, I sport arene po noci.al iza ponoci I po danu mozes normalno gledati.S obzirom da radis drugu smjenu za tebe ce biti super.
Inace dobio sam upravo jednu poruku u svojoj posti ovdje na forumu u vezi ovih kanala za nas u dijaspori, ne znam jesi li ti I ne znam koliko uopste da vjerujem u ono sto pise I nudi cak pita I za nase (korisnicko) misljenje.Al posto sam se opekao dosta puta ne mogu ni to vjerovati dok ne krene I ne kazu ljudi da je ok I da je dobro.
Jack Be Nimble

#128 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Jack Be Nimble »

samkoF wrote:

Prijatelj imaju Balkanium i Nettv koji dobro ferceraju sve dok se ne udje u primetime. Onda ga lagano mozes prebaciti na Kolo Srece i Dzeperdi.

jest I samo zbog fudbala placate direct tv 70-80 dollar jer sigurno gol tv I druge soccer kanale nemas u basic ponudi kanala nego uvijek moras uzeti one najskluplje jer tamo stave fubalske kanale poput gol tv, imao sam jednom dish I znam kako it fercera ipak bolje nasim platiti 20-30 dollar mjesecno .
Pa izadje isto samo sto DirectTV ima bolju sliku i ne ledi. Al ako ti uzimas taj servis zbog ostalih kanala a ne samo sportskih onda se definitivno isplati ma kakva god slika bila. Jer nemas drugog izbora. Sva sreca u Americi imas izbora da gledas bilo koju utakmicu, sa normalim prenosom i meni se vise isplati uzeti takav prenos nego nesto preko interneta.

I sa DirectTV dobijem kamaru kanalu ali barem mogu uvijek nesto naci da me interesuje na njima. Nemam puno fajde od HRT, BHT, RST i ostalih kanala sa nasih prostora. Kada bi imao djecu onda bi mozda uzeo taj internet servis zbog djecijih programa. Nisam siguran da li ima djecijih programa, ali ako nema trebalo bi biti jer to je odlicno za roditelje.
samkoF

#129 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by samkoF »

Jack Be Nimble wrote:
samkoF wrote:

Pa izadje isto samo sto DirectTV ima bolju sliku i ne ledi. Al ako ti uzimas taj servis zbog ostalih kanala a ne samo sportskih onda se definitivno isplati ma kakva god slika bila. Jer nemas drugog izbora. Sva sreca u Americi imas izbora da gledas bilo koju utakmicu, sa normalim prenosom i meni se vise isplati uzeti takav prenos nego nesto preko interneta.

I sa DirectTV dobijem kamaru kanalu ali barem mogu uvijek nesto naci da me interesuje na njima. Nemam puno fajde od HRT, BHT, RST i ostalih kanala sa nasih prostora. Kada bi imao djecu onda bi mozda uzeo taj internet servis zbog djecijih programa. Nisam siguran da li ima djecijih programa, ali ako nema trebalo bi biti jer to je odlicno za roditelje.
Pa eto razlika je jedino u tome sto ja uopste ne gledam I nemam sta gledati na americkim kanalima osim sporta a I to sporta sto emituju su vecinom americki popularni sportovi koje opet ja ne volim (basebol, football,hokey) sa iozuzetkom kosarke koju volim pogledati uz nas fudbal il soccer.E sad mene zanima koje ti soccer kanale imas na direct tv ?Ja kad sam imao dish soccer kanali su bili gol tv I FSC I to je to, doduse bilo je davno prije 6-7 godina al to je bilo to I dish network je imao razne cjene zavisno koji program uzmes.Najjeftiniji su bili neki bazicni 30 ak kanala koji su uglavnom bili lokalni, commmercialni I informativni dakle sve bezveze e ako si htio ove gdje su gol tv I fsc morao si platiti vise nego suplo od bazicne cijene .Prema tome meni se nije isplatilo da zbog dva kanala placam 80 dollar a ostale uopste ne gledam niti me zanimaju.Dok za razliku od nasih ja imam itekako stosta da pogledam sto god zelim na nasim kanalima pocev od informativni emisija tipa face to face ,zabranjeni forum,posteno govoreci itd jos mnostvo drugih emisija , pa onda naravno obilje sporta gdje nije samo fudbal u pitanju I liga samoiona I reprezentativne tekme nego npr I olimpijske igre I ljetne I zimske I svjetska prvenstva u rukometu,kosarci,odbojci,vatrepolo sve to mogu da gledam na nasim kanalima I bosanskim I srpskim I hrvatski za razliku od americkih to znas I ti.Dalje na ovom bostel net tv takodje imam I druge kanale osim informativni, muzickih , sportskih imaju takodje I discovery chanel, national geographic, animal planet , history chanel plus dva kanala od koji je jedan hbo I gdje su sve otprilike noviji filmovi , sve to ima Bhott platform sto se mene tice mnogo I raznovrsnije I interesantnije od americke bilo kakve televizijske kompanije, I to definitivno.A uz to I mnogo jeftinije ipak 80 ak dollar mjesecno I 20 dollar mjesecno je 4 puta manje.Jedinosto je nedostatak nasih komapnija I kanala naspram americkih je sto ima to zamrzavanje slike al kad sve saberem I oduzmem s obzirom na izbor I cjenu nije ni to toliko strasno jer ne mrzne non stop.
Eto ako mozes nabroj mi samo imena fudbalski kanala koje daje direct tv I po kojoj cjeni ako uzmes bas te kanale , siguran sam da nije bazicna cjena.
Jack Be Nimble

#130 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Jack Be Nimble »

$110 za sve moguce kanale.

GolTV je sada BeIN Sport i oni imaju vecinu ostalih sportova. Takodjer dobijes kamaru kanala sa filmovima itd.

Definitivno je bolji izbor ako te interesuju programi sa nasih krajeva. A ima li to cudo mogucnost za DVR?
klajvert

#131 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by klajvert »

Jack Be Nimble wrote:$110 za sve moguce kanale.

GolTV je sada BeIN Sport i oni imaju vecinu ostalih sportova. Takodjer dobijes kamaru kanala sa filmovima itd.
Nije GolTv - Bein Sport. Bein Sport ima svoja 2 posebna kanala Bein Sport engleska verzija i Bein Sport spanska verzija.
Gol Tv se i dalje emituje, ali su u finansijskoj krizi i pitanje je koliko ce jos izdrzati. (prije su davali dosta toga a sada samo njemacku ligu, i po 1 utakmicu iz argentinske, urugvajske i brazilske lige)

Da Directv je ok za sport a filmska ponuda im je odlicna. Mada za one ljubitelje sporta koji hoce sve na $110 dolara treba posebno doplatiti za NFL Sunday Ticket, posebno za NHL Ice Center, posebno za NBA League Pass, posebno za MLB i MLS kanale. (ide to skupa preko 1000$)
Oni koji zive u Kaliforniji, Teksasu ili Floridi imaju jos bolju opciju (makar je tako moje misljenje) a dosta je jeftinija i ide preko satelitske antene.

Kad se pogledaju cijene americkih paytv provajdera sa evropskim, dosta imaju prihvatljiviju cijenu za ono sto nude. Recimo paytv paketi iz Skandinavije idu po 100 eura/m a ponuda kanala duplo slabija nego kod americkih paketa.
Canal+ iz Francuske - mjesecno ide i nesto iznad 120 eura, a isto ponuda mnogo slabija od americkih.

A i nas na Balkanu deru cijenama kablovski, satelitski provajderi - neki traze i iznad 30 eura/m a ponuda jako slaba.
klikerusa

#132 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by klikerusa »

samkoF wrote:

Jest, al' direct tv nema marjana ni velida spahu (onog sa ftv sto se nacvoko kad je repka dosla u sarajevo poslije pobjede u litvaniji)
samkoF

#133 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by samkoF »

klikerusa wrote:
samkoF wrote:

Jest, al' direct tv nema marjana ni velida spahu (onog sa ftv sto se nacvoko kad je repka dosla u sarajevo poslije pobjede u litvaniji)

E pa vidis ja vise volim prenose slusati na maternjem jeziku nego na engleskom, bez obzira ko prenosio Marjan, Spaho, Igor, pa cak I Suko sve mi je bolje od americkih komentatora.Kad slusam americke komentatore kad prenose fudbal meni to isto zvuci kao kad je Milka Babovic prenosila umjetnicko klizanje, eto takav mi dozivljaj pruzaju slusajuci ih.Ipak na to nisam navikao kod nas se nikad tako nije prenosilo , uvjek smo imali komentatore na svim podrucima bivse Yu koji su prenosili svaku tekmu sa mnogo strasti i zanimljivim komentarima.
Jack Be Nimble

#134 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Jack Be Nimble »

samkoF wrote:
E pa vidis ja vise volim prenose slusati na maternjem jeziku nego na engleskom, bez obzira ko prenosio Marjan, Spaho, Igor, pa cak I Suko sve mi je bolje od americkih komentatora.Kad slusam americke komentatore kad prenose fudbal meni to isto zvuci kao kad je Milka Babovic prenosila umjetnicko klizanje, eto takav mi dozivljaj pruzaju slusajuci ih.Ipak na to nisam navikao kod nas se nikad tako nije prenosilo , uvjek smo imali komentatore na svim podrucima bivse Yu koji su prenosili svaku tekmu sa mnogo strasti i zanimljivim komentarima.
:D

Pa kada si ti zadnji put gledao fudbal na americkoj televiziji? Od SP 2006 nema vise americkih komentatora, naucili su svoju lekciju. Sada samo Martin Tyler i ostali.
samkoF

#135 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by samkoF »

Jack Be Nimble wrote:
samkoF wrote:
:D

Pa kada si ti zadnji put gledao fudbal na americkoj televiziji? Od SP 2006 nema vise americkih komentatora, naucili su svoju lekciju. Sada samo Martin Tyler i ostali.
Gledao sam sve utakmice koje se prikazuju na espn prosla sezona npr engleska premijer liga subotom bila na espn2 cesto, svako svjetsko prvenstvo je bilo na espn I espn2 , I 2002 I 2006 I 2010 trebam li ti jos nabrajati il ti je ovo dovoljno?Naravno otkad imam nase kanale I mogu ih pratiti od tada vise nissm primoran da gledam na americkim kanalima.Gledao sam ja I preko drugih kanala americkih fudbal ne samo preko espn al kao sto rekoh jednostavno meni nije gust jest slika ljepsa, cistija al nije to to .
luckylaka

#136 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

Ma i meni licno veci je merak kad ovako nesto gledam i cujem nego recimo espn...
Jack Be Nimble

#137 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Jack Be Nimble »

Pa kada igra BiH onda je normalno da se nasi slusaju, ali za sve ostalo imaju Britanci.
B6Redhell

#138 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by B6Redhell »

Nista bez mog "piracija". pocevsi od forteka ultra, od razvaljivanja kodova na nagravision jedan pa dva pa vjusat ekstrim, pa CNX nano pa converted to limesat :-). "IKS" do krajaaaa. kakvi ti vasi directi i dishovi, sve otvoreno ko bukvar :-). nasih ako gledam gledam malo online..
klikerusa

#139 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by klikerusa »

Kontam nekako najjeftinija opcija... kupim smartphone pretplatu na nettvplus, instaliram na ipad i onda samo prebacim preko google chromecast na TV i udri mujo!
VIP Networks

#140 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by VIP Networks »

Pored 150 domaih kanala u ponudi imate i preko 50 internacionalnih a neki od njih su:
CNN International
Discovery Science (Discovery Travel & Living, Discovery World)
Eurosport
RTL (RTL2, RTL Nitro, Super RTL)
Sport Digital
Viasat Explorer, Viasat History
Pro7
Sport Digital
BBC one, BBC two
luckylaka

#141 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

VIP Networks wrote:Pored 150 domaih kanala u ponudi imate i preko 50 internacionalnih a neki od njih su:
CNN International
Eurosport
Sport Digital
Pro7
Sport Digital
BBC one, BBC two
samo sto slika zaledi svakih 5 minuta.provjereno 100%
klikerusa

#142 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by klikerusa »

luckylaka wrote: samo sto slika zaledi svakih 5 minuta.provjereno 100%
E moj laki, ti im haman dzaba govoris... :izet: :izet:
luckylaka

#143 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

klikerusa wrote:
luckylaka wrote: samo sto slika zaledi svakih 5 minuta.provjereno 100%
E moj laki, ti im haman dzaba govoris... :izet: :izet:
ma imam pretplatu jos 7 dana pa by.ne mogu 3 mjeseca nastimati aplikaciju :-)
GorazDANAC

#144 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by GorazDANAC »

balkaniyum.tv daje dosta nogometa a nettv malo više raznih glupih kanala da te bog sačuva :skoljka:
zadnji susret naših koji pogledah je sa egiptom na fejs tv vidim gore neko postavio sliku :bih:
VIP Networks

#145 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by VIP Networks »

luckylaka wrote:
VIP Networks wrote:Pored 150 domaih kanala u ponudi imate i preko 50 internacionalnih a neki od njih su:
CNN International
Eurosport
Sport Digital
Pro7
Sport Digital
BBC one, BBC two
Postovani Laka,
ako to i jeste slucaj kod Vas to ne znaci da je tako i ostalim korisnicima. mi imamo preko 500.000 korisnika u Evropi, Americi i Kanadi i problemi se javljaju u nekih 2 do 5% slucajeva sto je i normalnno jer ni jedan servis bila to TV ili internet ne radi savrseno. Na zalost Vi spadate u manjinu i isreno nam je zao sto niste u mogucnosti dabez ometanja pratite nas servis.
luckylaka

#146 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

VIP Networks wrote:
luckylaka wrote:
CNN International
Eurosport
Sport Digital
Pro7
Sport Digital
BBC one, BBC two
Postovani Laka,
ako to i jeste slucaj kod Vas to ne znaci da je tako i ostalim korisnicima. mi imamo preko 500.000 korisnika u Evropi, Americi i Kanadi i problemi se javljaju u nekih 2 do 5% slucajeva sto je i normalnno jer ni jedan servis bila to TV ili internet ne radi savrseno. Na zalost Vi spadate u manjinu i isreno nam je zao sto niste u mogucnosti dabez ometanja pratite nas servis.
Govorim o gss app.za Samsung smart i skoro svi imaju isti problem stalni ,,buffer,,to vi dobro znate ali vam nije ni na kraj pameti da rijesiteZaista steta jer imate najbolji izbor tv kanala.
staradis

#147 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by staradis »

Cuj 500 000 hahahaha
klikerusa

#148 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by klikerusa »

VIP Networks wrote: mi imamo preko 500.000 korisnika u Evropi, Americi i Kanadi
trebali ste i u kinu otici... onda bi imali bar 23 miliona pretplatnika
luckylaka

#149 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

klikerusa wrote:
Poslacu ti jedan interesantan iptv nemam sad vremena.Jeftino a interesantno.
VIP Networks

#150 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by VIP Networks »

klikerusa wrote:
Imamo korisnike i u Kini :-D
Post Reply