Ti te ajfonove mijenjaš ko čarapeinsomnia78 wrote:To je to
Kme, kme il est vraiment méchant
Vani, laku noć, i ne zamjeri, nisam ja normalan, to sam na forumu priznao mnogo puta
Ti te ajfonove mijenjaš ko čarapeinsomnia78 wrote:To je to
Kme, kme il est vraiment méchant
Kakvi naši političari? Ko još vjeruje da će oni nešto uraditi pomoći Iliji Jurišiću? Da je do njih Ilija nikad ne bi izašao iz Beogradskog zatvora.It_is_a_Leclerc wrote:Pokušavam da zamislim situaciju u kojoj njemački sud, 1950. godine sudi poljskim Jevrejima za organizovanje varšavskog ustanka.
Još jednom ponavljam, naši političari su ostali nijemi na ovu presudu. Presudu u kojoj jedan fašistički sud, države koja tvrdi da nije ratovala u BiH, sudi čovjeku za nešto za što su četiri suda na planeti zemlji rekli da ne predstavljaju ratne zločine.
Sram da ih bude.
Sra Srbija ima sa time?piplica666 wrote:Pravosuđe u BiH već odavno zna za slučaj "Tuzlanska kolona" i za zahtjeve Republike Srbije u vezi s tim.Pravosuđe BiH je trebalo završiti tu priču i ne dopustiti da slučaj preuzme Beograd.BiH je država, a i Srbija je država, pa neka to države rješavaju jer mi ne možemo tu ništa ućiniti jer smo i suviše "mali" u vezi s tim.
Lazes !!!! i to debelopiplica666 wrote:Danguba wrote:Sra Srbija ima sa time?piplica666 wrote:Pravosuđe u BiH već odavno zna za slučaj "Tuzlanska kolona" i za zahtjeve Republike Srbije u vezi s tim.Pravosuđe BiH je trebalo završiti tu priču i ne dopustiti da slučaj preuzme Beograd.BiH je država, a i Srbija je država, pa neka to države rješavaju jer mi ne možemo tu ništa ućiniti jer smo i suviše "mali" u vezi s tim.
Evo šta država Srbija ima s time!
Po Međunarodnom pravu svaka država ima pravo i obavezu da progoni i procesuira osumničene za ratne zločine.Znači svaka država u svijetu ima pravo na to?E sad i Srbija je međunarodno priznata država kao i BiH, pa kad se BiH nije suočila sa tim problemom, onda se desilo to što se desilo.BiH je mogla eventualno pravosnažnom presudom osloboditi sve one za koje BiH pravosuđe u sudskom postupku utvrdi da nisu krivi.Sve je do države koliko se brine o svojim državljanima.Opet da ne zaboravimo Srbija je država baš kao što je država i BiH.Ima svoje pravosuđe i međunarodne obaveze i prava kao i BiH.
Lično s moje tačke gledišta ovo suđenje Iliji Jurišiću može samo više komprmitirati državu Srbiju nego joj donijeti koristi jer je direktno povezuje sa dešavanjima u BiH (, a Tuzlanska kolona se desila 15.maja 1992.godine).Valjda su se zbog toga i uhvatili tog slučaja?s tim da je BiH dobila međunarodno priznanje od UN-a kao država 22.maja 1992.godine
.. Tuzlnaska kolona je bila legitimni vojni cilj cak i da su izasli u gacama sa rukama u zraku i sa bijelom zastavom . Cak i tada bi bili legitimni vojni cilj i moglo ih se porokati kao zeceve . Moglo se !. 1. mart se obilježava kao Dan nezavisnosti Bosne i Herecgovine još od 1992. godine. Naime, 29. februara i 1. marta 1992. godine, u Bosni i Hercegovini, održan je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ. Većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se tada pozitivno - glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.
Prema statističkim podacima, na referendum je izašlo oko 64,31% građana s pravom glasa, a za nezavisnost BiH glasalo je njih oko 99,44%. Mnogi bosanskohercegovački Srbi su, prema instrukcijama njihovog političkog vrha, bojkotovali referendum, misleći da će tako onemogućiti ispravnost i legalnost istog.
BiH je dakle, proglasila svoju nezavisnost 1. marta 1992. godine, a kao odgovor na referendum, srpske paravojne formacije postavljaju barikade u Sarajevu i drugim bosanskohercegovačkim gradovima u kojima počinje prava agresija na građane BiH.
Zemlje članice Evropske zajednice su 6. aprila 1992. godine, a dan kasnije i Sjedinjene Američke Države priznale Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu i suverenu državu. Republika Bosna i Hercegovina je 22. maja 1992. godine postala članica Organizacije ujedinjenih naroda
BlueBlood wrote:
Manijaci
BlueBlood wrote:
Manijaci
A pustiše Leotaru pa Sloboda ispade iz lige.plain vanilla wrote:BlueBlood wrote:
Manijaci
(S)pusti SkoJa Imamovic citavoj Tuzli pa danas nema ni Dite, ni Jedinstva Aide, a bogami ni Slobode.Great Cornholio wrote:A pustiše Leotaru pa Sloboda ispade iz lige.plain vanilla wrote:BlueBlood wrote:
Manijaci
Kanton nas "guši", treba ukinuti kantone, i onda se neće dešavati da "Tušanj" pravi Opština, od para iz opštinskog budžeta, a stadion u Banovićima se pravi od para iz kantonalnog budžeta kojeg Tuzla najviše puni.Gojeni H wrote:
(S)pusti SkoJa Imamovic citavoj Tuzli pa danas nema ni Dite, ni Jedinstva Aide, a bogami ni Slobode.
Majko mila, kad se sjetim sta je raje bilo na bokserskim mecevima sa Splitom u Mejdanu 90-e, srce mi puca.
Izvinjavam se na off-topicarenju.
ti fakat nisi normalanGreat Cornholio wrote:Kanton nas "guši", treba ukinuti kantone, i onda se neće dešavati da "Tušanj" pravi Opština, od para iz opštinskog budžeta, a stadion u Banovićima se pravi od para iz kantonalnog budžeta kojeg Tuzla najviše puni.Gojeni H wrote:
(S)pusti SkoJa Imamovic citavoj Tuzli pa danas nema ni Dite, ni Jedinstva Aide, a bogami ni Slobode.
Majko mila, kad se sjetim sta je raje bilo na bokserskim mecevima sa Splitom u Mejdanu 90-e, srce mi puca.
Da većinu el. energije proizvodi Tuzlanski kanton, a da tu el. energiju izvozi Sarajevski kanton, o toj nepravdi treba na "sva zvona".
I nemojte ba glumiti da vam je stalo do Ilije, do Ilije je stalo samo Tuzlacima.
Nisam baš skroz, al' ima i nenormalnijih od mene. Nego, za spas Tuzle jedino je rješenje ukidanje kantona, jer neće Kanton dat' ni marku za odbranu Ilije Jurišića, a neda ni Sarajevski, a našu struju izvoze.Tvrtko II Kotromanić wrote:ti fakat nisi normalanGreat Cornholio wrote:Kanton nas "guši", treba ukinuti kantone, i onda se neće dešavati da "Tušanj" pravi Opština, od para iz opštinskog budžeta, a stadion u Banovićima se pravi od para iz kantonalnog budžeta kojeg Tuzla najviše puni.Gojeni H wrote:
Da većinu el. energije proizvodi Tuzlanski kanton, a da tu el. energiju izvozi Sarajevski kanton, o toj nepravdi treba na "sva zvona".
I nemojte ba glumiti da vam je stalo do Ilije, do Ilije je stalo samo Tuzlacima.
Ti si mene mesecini s nekim zamijenio.Great Cornholio wrote:Kanton nas "guši", treba ukinuti kantone, i onda se neće dešavati da "Tušanj" pravi Opština, od para iz opštinskog budžeta, a stadion u Banovićima se pravi od para iz kantonalnog budžeta kojeg Tuzla najviše puni.Gojeni H wrote:
Izvinjavam se, pomislih da nisi neko od ovih "zelenih", pa da za propast' Tuzle kriviš isključivo "crvene".Gojeni H wrote:
Ti si mene mesecini s nekim zamijenio.
Čuj guši nas kanton, čak i sad kad su "naši" (čitaj: crveni) na vlasti?Great Cornholio wrote:Kanton nas "guši", treba ukinuti kantone, i onda se neće dešavati da "Tušanj" pravi Opština, od para iz opštinskog budžeta, a stadion u Banovićima se pravi od para iz kantonalnog budžeta kojeg Tuzla najviše puni.Gojeni H wrote:
svaka castBlueBlood wrote:
Manijaci !
Great Cornholio wrote:A pustiše Leotaru pa Sloboda ispade iz lige.plain vanilla wrote:BlueBlood wrote:
Manijaci
Nemoj ni komentarisat, nekad je bolje vode se napit nego svašta pričat.Great Cornholio wrote:Ne osjećam potrebu da bilo šta prokomentarišem, stojim iza onoga što napisah, vjerujem da govorim istinu.