Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije!

Post Reply
Great Cornholio

#126 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Great Cornholio »

insomnia78 wrote:To je to

Kme, kme il est vraiment méchant
Ti te ajfonove mijenjaš ko čarape :D

Vani, laku noć, i ne zamjeri, nisam ja normalan, to sam na forumu priznao mnogo puta :) :kiss:
It_is_a_Leclerc

#127 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by It_is_a_Leclerc »

Pokušavam da zamislim situaciju u kojoj njemački sud, 1950. godine sudi poljskim Jevrejima za organizovanje varšavskog ustanka.

Još jednom ponavljam, naši političari su ostali nijemi na ovu presudu. Presudu u kojoj jedan fašistički sud, države koja tvrdi da nije ratovala u BiH, sudi čovjeku za nešto za što su četiri suda na planeti zemlji rekli da ne predstavljaju ratne zločine.
Sram da ih bude.
draganbl

#128 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by draganbl »

Sjetio sam se ove teme od prije četiri godine.
http://www.klix.ba/forum/svjedoci-nisu- ... 52358.html

Vodio sam prilično burne diskusije sa forumašima. Nažalost, većina konstruktivnih forumaša je davno otperjala sa ovog foruma.
Čitajući komentare od prije četiri godine, jedino bih mogao konstatovati da nam je, u odnosu na 2009. godinu svima ostalo po četiri godine života manje. Ostalo je sve isto, bukvalno isto.
LBVIEW

#129 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by LBVIEW »

Ma ovu "drzavu" i njen"Sud" treba odjebati za vijek vijekova. :izet:
K'o biva nisu ucestvovali u ratu u BiH, a uzimaju si pravo suditi drzavljane te drzave za toboznje zlocine nad pripadnicima svoje vojske u istoj, koja je u trenutku sukoba bila medunarodno priznata. :-)
Inace, agersori, teroristi i zlocinci iz "JNA"su jos i dobro prosli,da su pokusali izvesti nesto slicno u bilo kojoj drugoj drzavi, danas bi im se na dan pokusaja sluzilo kolektivno opelo- pogledati samo kako su susjedi iz Hrvatske rijesavali slicne slucajeve.
BlueBlood

#130 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by BlueBlood »

Image

Manijaci :thumbup:
Better Man

#131 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:Pokušavam da zamislim situaciju u kojoj njemački sud, 1950. godine sudi poljskim Jevrejima za organizovanje varšavskog ustanka.

Još jednom ponavljam, naši političari su ostali nijemi na ovu presudu. Presudu u kojoj jedan fašistički sud, države koja tvrdi da nije ratovala u BiH, sudi čovjeku za nešto za što su četiri suda na planeti zemlji rekli da ne predstavljaju ratne zločine.
Sram da ih bude.
Kakvi naši političari? Ko još vjeruje da će oni nešto uraditi pomoći Iliji Jurišiću? Da je do njih Ilija nikad ne bi izašao iz Beogradskog zatvora.
Danguba

#132 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Danguba »

piplica666 wrote:Pravosuđe u BiH već odavno zna za slučaj "Tuzlanska kolona" i za zahtjeve Republike Srbije u vezi s tim.Pravosuđe BiH je trebalo završiti tu priču i ne dopustiti da slučaj preuzme Beograd.BiH je država, a i Srbija je država, pa neka to države rješavaju jer mi ne možemo tu ništa ućiniti jer smo i suviše "mali" u vezi s tim.
Sra Srbija ima sa time?
Steely Dan

#133 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Steely Dan »

piplica666 wrote:
Danguba wrote:
piplica666 wrote:Pravosuđe u BiH već odavno zna za slučaj "Tuzlanska kolona" i za zahtjeve Republike Srbije u vezi s tim.Pravosuđe BiH je trebalo završiti tu priču i ne dopustiti da slučaj preuzme Beograd.BiH je država, a i Srbija je država, pa neka to države rješavaju jer mi ne možemo tu ništa ućiniti jer smo i suviše "mali" u vezi s tim.
Sra Srbija ima sa time?

Evo šta država Srbija ima s time!

Po Međunarodnom pravu svaka država ima pravo i obavezu da progoni i procesuira osumničene za ratne zločine.Znači svaka država u svijetu ima pravo na to?E sad i Srbija je međunarodno priznata država kao i BiH, pa kad se BiH nije suočila sa tim problemom, onda se desilo to što se desilo.BiH je mogla eventualno pravosnažnom presudom osloboditi sve one za koje BiH pravosuđe u sudskom postupku utvrdi da nisu krivi.Sve je do države koliko se brine o svojim državljanima.Opet da ne zaboravimo Srbija je država baš kao što je država i BiH.Ima svoje pravosuđe i međunarodne obaveze i prava kao i BiH.

Lično s moje tačke gledišta ovo suđenje Iliji Jurišiću može samo više komprmitirati državu Srbiju nego joj donijeti koristi jer je direktno povezuje sa dešavanjima u BiH (
s tim da je BiH dobila međunarodno priznanje od UN-a kao država 22.maja 1992.godine
, a Tuzlanska kolona se desila 15.maja 1992.godine).Valjda su se zbog toga i uhvatili tog slučaja?
Lazes !!!! i to debelo
. 1. mart se obilježava kao Dan nezavisnosti Bosne i Herecgovine još od 1992. godine. Naime, 29. februara i 1. marta 1992. godine, u Bosni i Hercegovini, održan je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ. Većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se tada pozitivno - glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.

Prema statističkim podacima, na referendum je izašlo oko 64,31% građana s pravom glasa, a za nezavisnost BiH glasalo je njih oko 99,44%. Mnogi bosanskohercegovački Srbi su, prema instrukcijama njihovog političkog vrha, bojkotovali referendum, misleći da će tako onemogućiti ispravnost i legalnost istog.

BiH je dakle, proglasila svoju nezavisnost 1. marta 1992. godine, a kao odgovor na referendum, srpske paravojne formacije postavljaju barikade u Sarajevu i drugim bosanskohercegovačkim gradovima u kojima počinje prava agresija na građane BiH.

Zemlje članice Evropske zajednice su 6. aprila 1992. godine, a dan kasnije i Sjedinjene Američke Države priznale Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu i suverenu državu. Republika Bosna i Hercegovina je 22. maja 1992. godine postala članica Organizacije ujedinjenih naroda
.. Tuzlnaska kolona je bila legitimni vojni cilj cak i da su izasli u gacama sa rukama u zraku i sa bijelom zastavom . Cak i tada bi bili legitimni vojni cilj i moglo ih se porokati kao zeceve . Moglo se !
I steta sto nije !
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#134 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by plain vanilla »

BlueBlood wrote:Image

:thumbup:
Gojeni H

#135 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Gojeni H »

:thumbup: :bih:
Great Cornholio

#136 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

plain vanilla wrote:

A pustiše Leotaru pa Sloboda ispade iz lige.
Gojeni H

#137 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Gojeni H »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

(S)pusti SkoJa Imamovic citavoj Tuzli pa danas nema ni Dite, ni Jedinstva Aide, a bogami ni Slobode.
Majko mila, kad se sjetim sta je raje bilo na bokserskim mecevima sa Splitom u Mejdanu 90-e, srce mi puca. :(

Izvinjavam se na off-topicarenju.
Great Cornholio

#138 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Gojeni H wrote:
(S)pusti SkoJa Imamovic citavoj Tuzli pa danas nema ni Dite, ni Jedinstva Aide, a bogami ni Slobode.
Majko mila, kad se sjetim sta je raje bilo na bokserskim mecevima sa Splitom u Mejdanu 90-e, srce mi puca. :(

Kanton nas "guši", treba ukinuti kantone, i onda se neće dešavati da "Tušanj" pravi Opština, od para iz opštinskog budžeta, a stadion u Banovićima se pravi od para iz kantonalnog budžeta kojeg Tuzla najviše puni.

Da većinu el. energije proizvodi Tuzlanski kanton, a da tu el. energiju izvozi Sarajevski kanton, o toj nepravdi treba na "sva zvona".

I nemojte ba glumiti da vam je stalo do Ilije, do Ilije je stalo samo Tuzlacima.
Tvrtko II Kotromanić

#139 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Great Cornholio wrote:
Gojeni H wrote:

Kanton nas "guši", treba ukinuti kantone, i onda se neće dešavati da "Tušanj" pravi Opština, od para iz opštinskog budžeta, a stadion u Banovićima se pravi od para iz kantonalnog budžeta kojeg Tuzla najviše puni.

Da većinu el. energije proizvodi Tuzlanski kanton, a da tu el. energiju izvozi Sarajevski kanton, o toj nepravdi treba na "sva zvona".

I nemojte ba glumiti da vam je stalo do Ilije, do Ilije je stalo samo Tuzlacima.
ti fakat nisi normalan
Great Cornholio

#140 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Tvrtko II Kotromanić wrote:
Great Cornholio wrote:
Gojeni H wrote:

ti fakat nisi normalan
Nisam baš skroz, al' ima i nenormalnijih od mene. Nego, za spas Tuzle jedino je rješenje ukidanje kantona, jer neće Kanton dat' ni marku za odbranu Ilije Jurišića, a neda ni Sarajevski, a našu struju izvoze.
Gojeni H

#141 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Gojeni H »

Great Cornholio wrote:
Gojeni H wrote:

Ti si mene mesecini s nekim zamijenio. 8-)
Great Cornholio

#142 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Gojeni H wrote:
Ti si mene mesecini s nekim zamijenio. 8-)
Izvinjavam se, pomislih da nisi neko od ovih "zelenih", pa da za propast' Tuzle kriviš isključivo "crvene".
escobar__

#143 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by escobar__ »

Great Cornholio wrote:
Gojeni H wrote:

Čuj guši nas kanton, čak i sad kad su "naši" (čitaj: crveni) na vlasti? :lol: I "naši" nas izdali, pare preusmjeravaju u Banoviće? :lol: E moj liče, kakva patetika, klasična ona naša, tuzlanska, vazda neko drugi kriv. Il' je Kanton, il' je Sarajevo, il' je Liberija, ne daj Bože da nam ko velikog vođu dirne. Cc...

Ovu zadnju rečenicu neću ni komentarisat, mene je lično stid što si iz istog grada iz kojeg sam i ja.
plain vanilla

#144 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by plain vanilla »

nevjerovatno GC, na istoj temi si branio Beogradjane i Srbe, a pljujes po ostalim gradjanima BiH
eto kao krvi nam BeHanci, a nisu nam Srbi krivi :-) :-) :-)

nemoj vise, traktora ti
BlueBlood

#145 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by BlueBlood »

Image

Manijaci !
plain vanilla

#146 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by plain vanilla »

Manijaci !
svaka cast :thumbup:
LaBomba

#147 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by LaBomba »

Ma nek Tuzlaci ponovo pljescu i pozdravljau himnu Smrdije. Ko god se ponizava pred njima zelim da osjete i jednom za sva vremena skontaju. U zivotu postoje prijatelji i neprijatelji, naucite vec jednom ko vam je neprijatelj i zauzmite jasan stav. Pa i onu Selmu Bajrami koja je takodje iz Tuzle pretukose ko stoku u Beogradu, Hanka koja je opsadu Saarjeva prezivjela i opet im isla na noge, pa ispade zlocinac. Nemogu se sad sjetit jos primjera onih koji su se uvlacili neprijateljuu na razne nacine pa im se obilo o glavu.
Great Cornholio

#148 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Ne osjećam potrebu da bilo šta prokomentarišem, stojim iza onoga što napisah, vjerujem da govorim istinu.
Juvelandia

#149 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Juvelandia »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

Da ti iskreno kazem, hajd ti drug ne seri!
Uvijek je krivo Sarajevo, jah
Trenirao sam godinama u toj Slobodi, davno su trebali ici u drugu ligu, Orasje im prodavalo utakmice i davalo spas.
Jos jednom hajd ne rise svega ti, taj klub se unistiva iz godine u godinu, Dzasko imperator ne da marke, a oni u Slobodi pohapali sve zivo.
Last edited by Juvelandia on 07/12/2013 21:49, edited 1 time in total.
escobar__

#150 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by escobar__ »

Great Cornholio wrote:Ne osjećam potrebu da bilo šta prokomentarišem, stojim iza onoga što napisah, vjerujem da govorim istinu.
Nemoj ni komentarisat, nekad je bolje vode se napit nego svašta pričat.
Post Reply