Aham.....Alfons Kauders wrote:spram katolicke crkve, iz bih, kao i ostalih vjerskih zajednica na ovim prostorima spc izgleda kao waffen ss u poredjenju s svedskom ili belgijskom vojskom... jednostavno se ne mogu porediti
VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#126 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
- Alfons Kauders
#127 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
nope, ne mogu... bujrum pokusaj... sirok ti internetLajavikrelac wrote:Aham.....Alfons Kauders wrote:spram katolicke crkve, iz bih, kao i ostalih vjerskih zajednica na ovim prostorima spc izgleda kao waffen ss u poredjenju s svedskom ili belgijskom vojskom... jednostavno se ne mogu porediti
ali imaj na umu da govorimo o zadnjih 30 godina... u onom proslom ratu katolicka crkva je bila ta koja je bila direktno ukljucena u planiranje i izvrsenje genocida nad jevrejima i srbima... u proslom ratu to je bila spc... koja je i danas takva...
jednostavno ne vidim razlog zasto tu hrpu djecojebaca i fasistoidnih degenerika uopste treba smatrati vjerskom zajednicom
-
sandokann
#128 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Ma, hoce Bosnjaci BiH samo za sebe, a nisu ni svjesni u sta ih je Alija uvalio - samo jednim potpisom u Daytonu. 
-
Baboolal
#129 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Uh, pa onda je cijela BiH fasisticka.It_is_a_Leclerc wrote:Netačno.theTruePath wrote:Fasisti su jer velicaju zlocine
radi vjeronauke nisu fasisti
Fašisti su se jer nauče djecu od malih nogu da su oni tamo zli, da ih ne vole, da ih tuku, mrze i da se slučajno ne druže s njima jer su prljavi i glupi.
Koliko to radimo i mi u F BiH, procijeni sam
- Domaci izdajnik
#130 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Tvoj fašistički jezik mržnje stvarno izbija kroz monitor.....

VidE mu kokarde
Dr. Draganović, Fra Filipović i ostali su bili pravoslavni popovi koji su pomagali sakrivanje zločinaca NDH i upravljali Jasenovcem u kome su ubijani Srbi, Jevreji, Romi i svi ostali narodi koji su mrzili fašizam!!!!Alfons Kauders wrote:u onom proslom ratu katolicka crkva je bila ta koja je bila direktno ukljucena u planiranje i izvrsenje genocida nad jevrejima i srbima...

VidE mu kokarde
Last edited by Domaci izdajnik on 02/12/2013 15:41, edited 1 time in total.
- Toffee karamela
#131 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Naslovnica wrote:U čemu je konkretno problem, ako može pojašnjenje?Toffee karamela wrote:Ništa čudno. Neki dan slučajno prebacujući kanale vidjeh džingl na SRNI (tako se to zove valjda, ono što ide između emisija)...Curica u narodnoj nošnji i sa cvjetićem u kosi se vrti a uporedo natpis: ČUVAJ TRADICIJU - POŠTUJ VJERU![]()
. Sweet Jesus, pa ako je i od Šumske previše je!
Na početku 21. stoljeća, u već 200 godina sekularnoj Evropi, na državnoj televiziji propagirati religiju na jedan seljačko-primitivni način kojega bi možda razumjeli podanici kneza Miloša da je tada postojala TV? I tu tebi treba dodatno razjašnjenje?
- Domaci izdajnik
#132 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Šta onda reći za muslimane i katolike koji takođe žive u BIH i imaju svoje mjesto na TV programima za vrijeme svojih vjerskih praznika i sl?Toffee karamela wrote:Na početku 21. stoljeća, u već 200 godina sekularnoj Evropi, na državnoj televiziji propagirati religiju na jedan seljačko-primitivni način kojega bi možda razumjeli podanici kneza Miloša da je tada postojala TV? I tu tebi treba dodatno razjašnjenje?
-
Naslovnica
#133 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Svaka ti čast!kockica_kockica wrote:Jedini problem je to sto je to Srna a ne Hayat ili neka druga TV kuca iz Federacije.... u spotu koja potice na cuvanje tradicije i vjere nema nista pogresno... pogreske se javljaju u glavama osoba koje svaki cin iz RS-a gledaju da je nuzno los... moje misljenje je da mnogi presaugaju u svojoj mrznji spram tog dijela Bosne i Hercegovine.. jer to i jeste dio BiH kako god da se zove a pogrdnim imenima prozivanje RS-a u meni samo stvara gadjenje, prema osobi koja ne psotuje skoro 50% svoje drzave...Naslovnica wrote:U čemu je konkretno problem, ako može pojašnjenje?Toffee karamela wrote:Ništa čudno. Neki dan slučajno prebacujući kanale vidjeh džingl na SRNI (tako se to zove valjda, ono što ide između emisija)...Curica u narodnoj nošnji i sa cvjetićem u kosi se vrti a uporedo natpis: ČUVAJ TRADICIJU - POŠTUJ VJERU![]()
meni se cini da je cijela tema previse izvikana bez argumenata i bez nekih konkretnih problema... meni je logicno da dijete ciji roditelj se odluci za vjeronauk tu svoju odluku sprovede do kraja jer se desava da djecu upisu na vjeronauk pa kad dijete nema visoku ocjenu za prosjeka roditelj naprasno odluci svoju odluku povuci... mislim da je cijela ova Zakonska inicijativa pokrenuta iz slicnih a mozda i istih razloga...
Toboze se iscudjavaju vjeronauci u skolama u RS- u dok su u Federaciji zdusno branili uvodjenje vjeronauka u skole, vrtice, jos malo pa ce nam nauk vjeronaucni iskakati iz pastete ... A sve to ovisi iz kog ugla vecine ili manjine gledas... PA kad si u vecini onda se drznes poklopiti svakoga ko ti osporava neku ludost, dok ista ta ludost tamo gdje si manjina pocne zuljati pa se raskokodacemo kako to nije u redu...
Svako od nas se treba zapitati za motive ovog naklapanja oko vjeronauka... Vjeronauku nije mjesto ni u vrticu ni u skoli, vjeronauku je mjesto u mektebu, crkvi, sinagogi itd... I dok god trpamo vjeronauku tamo gdje joj nije mejsto nema nam napretka
-
Naslovnica
#134 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Upravo tako.Lajavikrelac wrote:Šta onda reći za muslimane i katolike koji takođe žive u BIH i imaju svoje mjesto na TV programima za vrijeme svojih vjerskih praznika i sl?Toffee karamela wrote:Na početku 21. stoljeća, u već 200 godina sekularnoj Evropi, na državnoj televiziji propagirati religiju na jedan seljačko-primitivni način kojega bi možda razumjeli podanici kneza Miloša da je tada postojala TV? I tu tebi treba dodatno razjašnjenje?
A Evropa je, nažalost, SVE samo ne SEKULARNA.
Seljačko-primitivni način?!
Ubiće te tolika mržnja, ode na zdravlje, psihološki...
- Toffee karamela
#135 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Pa je li ti vidiš o čemu ja govorim u svom postu a o čemu ti?Lajavikrelac wrote:Šta onda reći za muslimane i katolike koji takođe žive u BIH i imaju svoje mjesto na TV programima za vrijeme svojih vjerskih praznika i sl?Toffee karamela wrote:Na početku 21. stoljeća, u već 200 godina sekularnoj Evropi, na državnoj televiziji propagirati religiju na jedan seljačko-primitivni način kojega bi možda razumjeli podanici kneza Miloša da je tada postojala TV? I tu tebi treba dodatno razjašnjenje?
U federalnim i medijima svih normalnih evropskih zemalja o religiji se govori u specijalnim emisijama, koncipiranima kao sedmični/mjesečni pregledi događaja važnih za vjernike. Plus obilježavanja praznika.
Ja pričam o džinglu koji se odvrti dnevno par desetaka puta dok se u drugim (normalnim) medijima vrte slike duga, lijepih cura, dječice s balonima, likova iz crtića...Dakle, nešto relaksirano, uostalom potraži značenje riječi džingl.
- kockica_kockica
#136 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Narodna nosnja nije seljacka niti primitivna ... Zemlje koje imaju nosnje (mnogo sekularnije od nas) se ponose svojom nosnjom i dolaze kod nas u potrazi za istom ovdje i zemljama regiona... ono cime se drugi sekularniji od nas hvale ti smatras primitivizmom...Toffee karamela wrote:Naslovnica wrote:U čemu je konkretno problem, ako može pojašnjenje?Toffee karamela wrote:Ništa čudno. Neki dan slučajno prebacujući kanale vidjeh džingl na SRNI (tako se to zove valjda, ono što ide između emisija)...Curica u narodnoj nošnji i sa cvjetićem u kosi se vrti a uporedo natpis: ČUVAJ TRADICIJU - POŠTUJ VJERU![]()
Na početku 21. stoljeća, u već 200 godina sekularnoj Evropi, na državnoj televiziji propagirati religiju na jedan seljačko-primitivni način kojega bi možda razumjeli podanici kneza Miloša da je tada postojala TV? I tu tebi treba dodatno razjašnjenje?
Meni je bio primitivan rat.. primitivni su mi ljudi koji pricaju i poticu na mrznju i nacionalnu netrpeljivost... primitivna je ova tema koja je napravljena da bi se raspirila mrznja i netrpeljivost....
Djevojcica sa cvijetom u kosi i nosnji nije primitivna... ona je jedna od boljih stvari danasnjice....
- Toffee karamela
#137 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Eh ma da, nisi čuo za francusku revoluciju i njene tekovine ? Nemiješanje države i religije?Naslovnica wrote:Upravo tako.Lajavikrelac wrote:Šta onda reći za muslimane i katolike koji takođe žive u BIH i imaju svoje mjesto na TV programima za vrijeme svojih vjerskih praznika i sl?Toffee karamela wrote:Na početku 21. stoljeća, u već 200 godina sekularnoj Evropi, na državnoj televiziji propagirati religiju na jedan seljačko-primitivni način kojega bi možda razumjeli podanici kneza Miloša da je tada postojala TV? I tu tebi treba dodatno razjašnjenje?
Ubiće te tolika mržnja, ode na zdravlje, psihološki...- (ovo se, naravno, odnosi na @T karamela)
Vrati se u osnovnu školu prije nego što nekoga pošalješ na psihijatriju!
- Alfons Kauders
#138 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
dobro, ja sam fasista... i to nekako dokazuje da spc nije fasisticka?Lajavikrelac wrote:Tvoj fašistički jezik mržnje stvarno izbija kroz monitor.....Dr. Draganović, Fra Filipović i ostali su bili pravoslavni popovi koji su pomagali sakrivanje zločinaca NDH i upravljali Jasenovcem u kome su ubijani Srbi, Jevreji, Romi i svi ostali narodi koji su mrzili fašizam!!!!Alfons Kauders wrote:u onom proslom ratu katolicka crkva je bila ta koja je bila direktno ukljucena u planiranje i izvrsenje genocida nad jevrejima i srbima...
VidE mu kokarde
- Toffee karamela
#139 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Primitivna je upotreba djevojčice u narodnoj nošnji a ne sama narodna nošnja...i poruka koja se krije iza toga...napadno i mozgoispiračko propagiranje religije!kockica_kockica wrote:
Djevojcica sa cvijetom u kosi i nosnji nije primitivna... ona je jedna od boljih stvari danasnjice....
- Alfons Kauders
#140 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
ne mozes to reci, budi politicki korektan... da ne bi bio fasista kao ja...Toffee karamela wrote:Primitivna je upotreba djevojčice u narodnoj nošnji a ne sama narodna nošnja...i poruka koja se krije iza toga...napadno i mozgoispiračko propagiranje religije!kockica_kockica wrote:
drugim rijecima lazi sam sebe i ostale, da se slucajno ne uvrijedi ko... jer ako uvrijedis fasiste, to znaci da si gori od fasista... osjetljivi su to ljudi
- Domaci izdajnik
#141 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Po čemu? Nekoliko degenerika u svakoj vjeri čine tu religijsku skupinu fašistima i ubicama?Alfons Kauders wrote:dobro, ja sam fasista... i to nekako dokazuje da spc nije fasisticka?
Tako je....nasilje i kič na TV-u je mnogo prijatnije za okoToffee karamela wrote:Primitivna je upotreba djevojčice u narodnoj nošnji a ne sama narodna nošnja...i poruka koja se krije iza toga...napadno i mozgoispiračko propagiranje religije!
- Alfons Kauders
#142 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
ne nekoliko... ali vecina svakakoLajavikrelac wrote:Po čemu? Nekoliko degenerika u svakoj vjeri čine tu religijsku skupinu fašistima i ubicama?Alfons Kauders wrote:dobro, ja sam fasista... i to nekako dokazuje da spc nije fasisticka?Tako je....nasilje i kič na TV-u je mnogo prijatnije za okoToffee karamela wrote:Primitivna je upotreba djevojčice u narodnoj nošnji a ne sama narodna nošnja...i poruka koja se krije iza toga...napadno i mozgoispiračko propagiranje religije!
i molim te da spc ne nazivas "religijskom skupinom" jer to nije... vrijedjas cestite vjernike... spc je najobicnija zlocinacka organizacija i interesna skupina koja nema nista zajednicko s ucenjima isusa krista...
-
Naslovnica
#143 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Nisam čuo za francusku revoluciju...gdje se to desilo, kada, gdje da nađem dodatne informacije?! Nisu ništa javili na CNN-u!Toffee karamela wrote:Eh ma da, nisi čuo za francusku revoluciju i njene tekovine ? Nemiješanje države i religije?Naslovnica wrote:Upravo tako.Lajavikrelac wrote: Šta onda reći za muslimane i katolike koji takođe žive u BIH i imaju svoje mjesto na TV programima za vrijeme svojih vjerskih praznika i sl?
Ubiće te tolika mržnja, ode na zdravlje, psihološki...- (ovo se, naravno, odnosi na @T karamela)
Vrati se u osnovnu školu prije nego što nekoga pošalješ na psihijatriju!
btw, dovoljno sam razreda ponavljao u osnovnoj, nema potrebe da se vraćam, mislim da sam dovoljno relevantan da pacijente šaljem na psihijatriju.
-
Naslovnica
#144 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
kockica_kockica wrote:Narodna nosnja nije seljacka niti primitivna ... Zemlje koje imaju nosnje (mnogo sekularnije od nas) se ponose svojom nosnjom i dolaze kod nas u potrazi za istom ovdje i zemljama regiona... ono cime se drugi sekularniji od nas hvale ti smatras primitivizmom...Toffee karamela wrote:Naslovnica wrote: U čemu je konkretno problem, ako može pojašnjenje?
Meni je bio primitivan rat.. primitivni su mi ljudi koji pricaju i poticu na mrznju i nacionalnu netrpeljivost... primitivna je ova tema koja je napravljena da bi se raspirila mrznja i netrpeljivost....
- Domaci izdajnik
#145 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Ajde...Alfons Kauders wrote:vrijedjas cestite vjernike...
Alfons Kauders wrote:spc je najobicnija zlocinacka organizacija i interesna skupina koja nema nista zajednicko s ucenjima isusa krista...
Alfons Kauders wrote:jednostavno ne vidim razlog zasto tu hrpu djecojebaca i fasistoidnih degenerika uopste treba smatrati vjerskom zajednicom
Nahvali ti pravoslavceAlfons Kauders wrote:. u onom proslom ratu katolicka crkva je bila ta koja je bila direktno ukljucena u planiranje i izvrsenje genocida nad jevrejima i srbima..
- Alfons Kauders
#146 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
ti ne znas razliku izmedju vjernika i vjerske zajednice?Lajavikrelac wrote:Ajde...Alfons Kauders wrote:vrijedjas cestite vjernike...
Alfons Kauders wrote:spc je najobicnija zlocinacka organizacija i interesna skupina koja nema nista zajednicko s ucenjima isusa krista...Alfons Kauders wrote:jednostavno ne vidim razlog zasto tu hrpu djecojebaca i fasistoidnih degenerika uopste treba smatrati vjerskom zajednicomNahvali ti pravoslavceAlfons Kauders wrote:. u onom proslom ratu katolicka crkva je bila ta koja je bila direktno ukljucena u planiranje i izvrsenje genocida nad jevrejima i srbima..![]()
- Domaci izdajnik
#147 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Ne, prosvijetli nas o mesijo kapitalizma i apostole demokratije.....povedi nas putem istine! 
- Paranoid
#148 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Pretjetuješ i izgubljen si u prostoru i vremenu... Nije ovo otvorena tema o tome u čemu si ti našao sebe, nego svojim odgovorima saloncima izaizavš slinjenje i daješ im povod za huškanje..kockica_kockica wrote:
Narodna nosnja nije seljacka niti primitivna ... Zemlje koje imaju nosnje (mnogo sekularnije od nas) se ponose svojom nosnjom i dolaze kod nas u potrazi za istom ovdje i zemljama regiona... ono cime se drugi sekularniji od nas hvale ti smatras primitivizmom...
Tema tek treba da dobije na težini obzirom da se očekuju rezultati današnje sjednice šumske skupštine. Ti i ja dobro znamo da je uvod vjeronauke u osnovnim školama u šumskoj udar na sve što je drugačije, a kako bi i bilo drugačije, pa gotov svaka škola u šumskoj nosi ime koju je sama SPC krstila..
Alfons je dobro rekao SPC je "folklor" u čijem kolu igraju samo oni koji bi da napakoste drugima pa bilo na kakav način.
Vjeronauci nije mjesto u školama bilo gdje, a pogotovo u šumskoj...
- Domaci izdajnik
#149 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
To rade sve strane u BIH....na našu veliku žalostParanoid wrote:Alfons je dobro rekao SPC je "folklor" u čijem kolu igraju samo oni koji bi da napakoste drugima pa bilo na kakav način.
Tačno.Paranoid wrote:Vjeronauci nije mjesto u školama bilo gdje
-
Bodkin
#150 Re: VJERONAUKA postaje OBAVEZAN predmed u šumskoj
Toffee karamela wrote:Pa je li ti vidiš o čemu ja govorim u svom postu a o čemu ti?Lajavikrelac wrote:Šta onda reći za muslimane i katolike koji takođe žive u BIH i imaju svoje mjesto na TV programima za vrijeme svojih vjerskih praznika i sl?Toffee karamela wrote:Na početku 21. stoljeća, u već 200 godina sekularnoj Evropi, na državnoj televiziji propagirati religiju na jedan seljačko-primitivni način kojega bi možda razumjeli podanici kneza Miloša da je tada postojala TV? I tu tebi treba dodatno razjašnjenje?
U federalnim i medijima svih normalnih evropskih zemalja o religiji se govori u specijalnim emisijama, koncipiranima kao sedmični/mjesečni pregledi događaja važnih za vjernike. Plus obilježavanja praznika.
Ja pričam o džinglu koji se odvrti dnevno par desetaka puta dok se u drugim (normalnim) medijima vrte slike duga, lijepih cura, dječice s balonima, likova iz crtića...Dakle, nešto relaksirano, uostalom potraži značenje riječi džingl.
E cuj u federalnim medijima se govori u specijalnim emisijama. A ko biva te emisije su pripremili strucnjaci za religiju i sociologiju
Sent from my Lumia using Tapatalk