Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Alfons Kauders

#126 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Alfons Kauders »

svjezi_ustipak wrote:
Alfons Kauders wrote: pa niko ovdje ne prica o suhoj administraciji, to je zanemariv broj, vec o javnom sektoru u globalu... imas brate budzet KS na netu pa vidi koliko se para gdje trosi...

e sad drugo je pitanje zasto imamo vise drotova po glavi stanovnika od los angelesa a kriminalci na svakom koraku, imamo vise obrazovnih radnika nego prije 15 godina, a imamo manje, nepismenije djece... imamo vise ljekara, a sta god ti treba moras zavrsit privatno... itd itd

ovo boldirano nije istina. imamo manje policajca nego treba. neki prosjek razvijenih zemalja je 2.2-2.7 na 1000 stanovnika.mi imamo manje.
http://www.magazinplus.eu/clanak/nedost ... aca-u-bih/

sto se ljekara tice tu je situacija katastrofa. po broju ljekara u odnosu na broj stanovnika smo sa albanijom na zadnjem mjestu u evropi.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/na ... niji-i-bih
pa evo u tvom tekstu... TK ima 2500 zaposlenih u MUPu, od toga 1550 policajaca i jos im fali... ako bi bilo 2.2 na 1000 stanovnika, onda bi na 477000 stanovnika tk trebao imati oko 1000 policajaca... i uvijek im fali... a rezultati nikakvi... mozes ti u tom istom tuzlanskom kantonu zaposliti jos 1000 drotova i dzaba, opet ce biti isto...

i tuzla je solidan primjer jer bi tamo mogao manje vise uhapsiti svakog treceg policajca i to za prilicno zajebana krivicna djela... dilaju drogu u zatvoru, pohapsene su desetine policajaca za hors, travu, kurvaluk, auta, lazne dozvole za oruzje - a na svakog uhapsenog dolazi barem pet koje nisu uhvatili... uhapsili su ljetos lika koji je godinama radio drogu uz njihovo znanje i saradnju, cijeli grad to zna... a u isto vrijeme gradom zapravo vladaju paravojne oruzane formacije u vidu zastitarskih agencija koje mahom drze okorjeli kriminalci (ima par izuzetaka koje vode profesionalci)

i sta sad, treba im dati jos para i jos ljudi? za koji kurac? da mogu prodavati jos droge i oruzja kolegama kriminalcima?

za doktore stoji, tu smo fakat katastrofa, nisam ni rekao da ih fali, vec da ih je vise nego prije - a rezultati opet kurac... srecom sad dolaze nove generacije, ovi sto su studirali poslije rata, kada su medicinski fakulteti pretvoreni u privatne fakultete za doktorsku djecu... drugi jednostavno nisu dobrodosli i nemaju sta tu traziti - tako da znam ljudi koji medicinu zavrsise u becu i dobise gore dobre posloe, a kod nas su ih namjenski tjerali s fakulteta da naprave mjesta za svoju djecicu
Ideologija

#127 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Ideologija »

motorola01 wrote:
rajvoSa0 wrote:I ima li neko pametan ovdje, da mi odgovori na ovo?

Dodje kredit za jedno 15 godina, sve firme pukle, prodali sve sto smo imali, porezi povecani ali dzabe, krediti idu.. i mi ih trebamo vratiti.. ali para nema, znaci para nema..

Sta se desava u tom trenutku? Sta ce uzeti gospoda iz MMF, dakle otislo sve, porezi povecani ali napretka nema, sve prodano, koji je scenario?
Ne treba tu biti nesto pametan. Nece nikad do toga doci jer ce oni davati kredit sve dok mogu pare vratiti uzimanjem necega sto valja, odnosno iz cega mogu imati koristi. Kad prestanu davati, onda znaš gdje smo :D
Pogledaj primjer Argentine. Njima se to desilo i puf. Rekli, nema para nema ništa. Jebite se svi mi smo bankrotirali. Napravili unutrašnje reforme, nikom ništa nisu vraćali. Digli se na noge i onda daju koliko mogu.
Tako se to radi kad dođe vlast sa jajima. Koja kod nas neće doć. Jedino šta može doć je vlast koja će ljude gurnut u još veće sranje nego ovi do sad. Opet neki rat ili neka kataklizma još gora.
Alfons Kauders

#128 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
svjezi_ustipak wrote:
Alfons Kauders wrote: pa niko ovdje ne prica o suhoj administraciji, to je zanemariv broj, vec o javnom sektoru u globalu... imas brate budzet KS na netu pa vidi koliko se para gdje trosi...

e sad drugo je pitanje zasto imamo vise drotova po glavi stanovnika od los angelesa a kriminalci na svakom koraku, imamo vise obrazovnih radnika nego prije 15 godina, a imamo manje, nepismenije djece... imamo vise ljekara, a sta god ti treba moras zavrsit privatno... itd itd

ovo boldirano nije istina. imamo manje policajca nego treba. neki prosjek razvijenih zemalja je 2.2-2.7 na 1000 stanovnika.mi imamo manje.

sto se ljekara tice tu je situacija katastrofa. po broju ljekara u odnosu na broj stanovnika smo sa albanijom na zadnjem mjestu u evropi.
alfonse, daj potrefi barem jedan podatak... :lol:
potrefio sam prvi, a za drugi nisam ni rekao da ih ima previse u odnosu na broj stanovnika, vec samo da ih ima vise nego ranije

doduse, da bi to skonto valja i procitat nesto, a znam da to tebi ne ide
nosara

#129 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
svjezi_ustipak wrote:

alfonse, daj potrefi barem jedan podatak... :lol:
potrefio sam prvi, a za drugi nisam ni rekao da ih ima previse u odnosu na broj stanovnika, vec samo da ih ima vise nego ranije

doduse, da bi to skonto valja i procitat nesto, a znam da to tebi ne ide
Danas si na par tema dao desetak krivih podataka... Skoncentrisi se, nisi na poslu... I uredno placaj sve sto te sljeduje, nemoj da zlaji i radonu kasni plata... :D
Alfons Kauders

#130 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Alfons Kauders »

Ideologija wrote:
Alfons Kauders wrote:
upravo tako

a evo telecom je dobar primjer kako funkcionise taj kapitalizam... dok je bio mrtvi monopol, kurcili se i bacali pare na gluposti... a sad kad se takmice s jos dva mobilna operatera i masom internet providera - velika kita

nemam pojma kako ce zavrsiti ovu godinu, ali realno je ocekivati da ce u zadnje tri poslovne godine imati pad dobiti od 15%, plus sto gube korisnike svakog dana

kapitalisti su kad treba derat korisnike, a kad se treba nositi s konkurencijom onda su kita
Ma ne takmiči se on ništa. Dok ima fiksnu telefoniju, dotle liježe 100 miliona godišnje. Sve je to stari monopol koji sigurno nije stvorila garnitura ljudi koja sada tamo radi, nego oni prije njih.
Uostalom cijene razgovora su monopolističke iz perspektive regulatorne agencije koja određuje minimalnu cijenu. To govno treba ukinut i pustit pravo slobodno tržište, pa ko živ, ko mrtav.
odjavljuje raja masovno fiksnu... to je jedan od razloga za pad... kao prvo ljudima ne treba, a tako se ujedno izvuku i od 8.5 maraka tv pretplate...

internet... ko god ima ikakvu alternativu a i dalje koristi telecom vjerovatno nije ni svjestan da postoji alternativa, jer je telecom najskuplji i ima ubjedljivo najgoru i najnesposobniju podrsku... nikad ni u ludilu vise necu uzeti njihov net, s merakom sam ga iscupo u novom stanu

gdje god su dobili konkurenciju, telekomovci su pokazali koliko su nesposobni i ograniceni... unistili su firmu, dugorocno... i da, cisto na konto rezultata bi im trebalo kresati plate
Ideologija

#131 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Ideologija »

Alfons Kauders wrote:
odjavljuje raja masovno fiksnu... to je jedan od razloga za pad... kao prvo ljudima ne treba, a tako se ujedno izvuku i od 8.5 maraka tv pretplate...

internet... ko god ima ikakvu alternativu a i dalje koristi telecom vjerovatno nije ni svjestan da postoji alternativa, jer je telecom najskuplji i ima ubjedljivo najgoru i najnesposobniju podrsku... nikad ni u ludilu vise necu uzeti njihov net, s merakom sam ga iscupo u novom stanu

gdje god su dobili konkurenciju, telekomovci su pokazali koliko su nesposobni i ograniceni... unistili su firmu, dugorocno... i da, cisto na konto rezultata bi im trebalo kresati plate
Jest to sve, ali još uvijek je profit enorman. Firme i državne službe neće odjavit fixnu u narednih 5 godina bar a možda i duže. Šta ako njima padne profit i za 30%, ostaće im 100 miliona. Nema tu zime uskoro. Još 5 godina minimum će bit ništa ne radi, sjedi i bogati se.
nosara

#132 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by nosara »

Opet krivi podaci... Nema sanse da postoji fenomen masovnog odjavljivanja fiksnih telefona, a bh telecom ubjedljivo ima najbolju i najstabilniju uslugu i najbolju tehnicku podrsku u fahu, jebu ih jedino napuhane cijene i nesto losija ponuda... :-)

Sta je slijedeca provala iz predgradja Tuzle...? :D
Ban_Coolin

#133 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Ban_Coolin »

činjenica koja se jasno vidi iz donje tabele, da se povećava iz godine u godinu broj zaposlenih budžetskih parazita a smanjuje u realnom sektoru, neminovno vodi ka grćkom scenariju propasti :(

broj zaposlenih u FBH po djelatnostima

Image
kockica_kockica

#134 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by kockica_kockica »

Ne znam zasto se pojedinci ovdje nasladjuju time da ce neko ostati bez jedne ili dvije plate koje je manje vise zaradio svojim radom????? Meni nema smisla glomazna administracija, i ja sam za preraspodjelu i ukidanje svacega, ali svakako ne zagovaram da neko ne dobija platu za svoj rad (kakav god on bio)...
Te plate nece dobiti sitna buranija, ta nestasica nece pogoditi guzonje cija primanja za jedan mjesec mogu pokriti barem 3 place obicne buranije...

Ne trebamo se nasladjivati...

Cijela drzava nam stoji na klimavim nogama...

Imamo sve vise sirotinje koja je svima teska i koju nece niko...
Drzava ce za neko vrijeme biti drzava starih osoba, koje imaju penziju koja moze potrajati tek nekoliko dana...

I sad se trebam nasladjivati sacici ljudi koji nece imati platu....
rokan

#135 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by rokan »

Dodje kredit za jedno 15 godina, sve firme pukle, prodali sve sto smo imali, porezi povecani ali dzabe, krediti idu.. i mi ih trebamo vratiti.. ali para nema, znaci para nema..

Sta se desava u tom trenutku? Sta ce uzeti gospoda iz MMF, dakle otislo sve, porezi povecani ali napretka nema, sve prodano, koji je scenario?
ne treba biti pretjerano pametan da bi ti se odgovorilo. ako ne budemo imali novce da platimo dugove, platićemo ih na drugi način. kao kad se zadužuješ kod kamatara, ako nemaš para onda će ti uzeti stan, auto, tv, namještaj, silovaće ti ženu, kćerku, a tebe natjerati da mu i popušiš pride. u prevodu, izgubićeš državu, a možda i život kroz rat i ko zna šta, zavisi od svjetskih lihvara šta nam budu pripremili. država nije igračka ni zajebancija a naši vlastodršci je upravo tako shvataju.
Alfons Kauders

#136 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:Opet krivi podaci... Nema sanse da postoji fenomen masovnog odjavljivanja fiksnih telefona, a bh telecom ubjedljivo ima najbolju i najstabilniju uslugu i najbolju tehnicku podrsku u fahu, jebu ih jedino napuhane cijene i nesto losija ponuda... :-)

:lol:

najbolji i najstabilniju uslugu kazes... :lol: imam nekoliko informaticara koji se ne bi slozili, a ljudi su ispekli zanat radeci za dosta jebenije igrace od naseg dragog telecoma... :D

tehnicku podrsku sam zvao barem pedeset puta, vecina uposlenih nema sa zivotom... a probao sam jos 4-5 isp-ova kod nas, plus u inostranstvu... nebo zemlja

jedini razlog zasto bi neko rekao da je usluga telecoma najbolja koji mi pada na pamet je da doticna osoba nikad nije ni probala neku drugu uslugu... ili da je imbecil

kakvog crnog predgradja, nismo mi desnicari sirotinja kao vi komunjare :D
nosara

#137 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by nosara »

kockica_kockica wrote: I sad se trebam nasladjivati sacici ljudi koji nece imati platu....
To je ovdje nacionalni sport... Za to vrijeme izabrani predstavnici istih tih nezaposlenih, slabo placenih, jebenih na sve nacine, trpaju u svoje guzove milione...

Ali, treba imat muda pa udarit na ministra, premijera, zastupnika... Lakse je na portira, referenta, sitnu buraniju...

A onda opet odu na izbore i navijaju za svoje jebace... Cirkus... :D
Last edited by nosara on 25/11/2013 17:52, edited 1 time in total.
Hendrix

#138 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Hendrix »

Nije to šačica ljudi, to je gomila besposlenih letargičnih likova kojima je posao da urade jedan dopis dnevno i čekaju 16:00h, taj posao ne vrijedi ni toplog obroka a kamoli plate koju dobijaju.

To su likovi tipa opštinski službenik koji na moju primjedbu da mu kolegica nije već pola sata tu da mi ovjeri nešto kaže '' pa idi popij kafu šta žuriš..'', pa reko druže ja sam uzeo privatni izlaz sa posla i mjeri mi se vrijeme koje nisam proveo na radnom mjestu...on uopšte ne konta vrijeme kao mjerilo nečega. Za njih vrijeme služi da teče do 16:00h i to je to, žurba, hitan posao za njih nema smisla jer su u konstantnom neradu čitav radni vijek.

Da su plate proporcionalne urađenom poslu, većina džabojeda ne bi dobila ni 50KM...ukoliko se za posao ne smatra sjedenje i sama prisutnost u kancelariji.
nosara

#139 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:Opet krivi podaci... Nema sanse da postoji fenomen masovnog odjavljivanja fiksnih telefona, a bh telecom ubjedljivo ima najbolju i najstabilniju uslugu i najbolju tehnicku podrsku u fahu, jebu ih jedino napuhane cijene i nesto losija ponuda... :-)

najbolji i najstabilniju uslugu kazes... :lol: imam nekoliko informaticara koji se ne bi slozili, a ljudi su ispekli zanat radeci za dosta jebenije igrace od naseg dragog telecoma... :D

tehnicku podrsku sam zvao barem pedeset puta, vecina uposlenih nema sa zivotom... a probao sam jos 4-5 isp-ova kod nas, plus u inostranstvu... nebo zemlja

jedini razlog zasto bi neko rekao da je usluga telecoma najbolja koji mi pada na pamet je da doticna osoba nikad nije ni probala neku drugu uslugu... ili da je imbecil

Mislio sam na Tuzlu kao predgradje... :D

Ovo za telecom je nepobitno... Sila je to... :oops:
Alfons Kauders

#140 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Alfons Kauders »

kockica_kockica wrote:Ne znam zasto se pojedinci ovdje nasladjuju time da ce neko ostati bez jedne ili dvije plate koje je manje vise zaradio svojim radom????? Meni nema smisla glomazna administracija, i ja sam za preraspodjelu i ukidanje svacega, ali svakako ne zagovaram da neko ne dobija platu za svoj rad (kakav god on bio)...
Te plate nece dobiti sitna buranija, ta nestasica nece pogoditi guzonje cija primanja za jedan mjesec mogu pokriti barem 3 place obicne buranije...

Ne trebamo se nasladjivati...

Cijela drzava nam stoji na klimavim nogama...

Imamo sve vise sirotinje koja je svima teska i koju nece niko...
Drzava ce za neko vrijeme biti drzava starih osoba, koje imaju penziju koja moze potrajati tek nekoliko dana...

I sad se trebam nasladjivati sacici ljudi koji nece imati platu....
ja se ne nasladjujem... ali da li mi je draze da oni ne prime platu ili da se zaduzimo pa da ja placam vise poreza da bi oni dobili platu... jeste, itekako

i uopste nema potrebe da im se ne isplati plata... neka im fino skresu plate na realan nivo i rijesen problem... ako im je malo, bujrum kod privatnika, u cemu je problem? i ja sam promijenio nekoliko poslodavaca, ganjajuci pare, bolje uslove itd... zasto oni moraju zaraditi penziju na istom poslu?
Alfons Kauders

#141 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

kako tuzla moze biti predgradje kad nije ni grad? :D uostalom ti kao sarajlija bi trebao biti zahvalan tuzli, jer je najveci izvozni proizvod sarajevskog kantona struja proizvedena u tuzli :D dizemo vam rejting :D

a drago mi je da ekonomski strucnjak tvog kalibra smatra da je telecom sila... imam par stotina dionica i bas mi je drago da im tako dobro ide... :lol: e moj nosara, da mi je tvoj mozak na pet minuta da se odmorim... :D
nosara

#142 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

kako tuzla moze biti predgradje kad nije ni grad? :D uostalom ti kao sarajlija bi trebao biti zahvalan tuzli, jer je najveci izvozni proizvod sarajevskog kantona struja proizvedena u tuzli :D dizemo vam rejting :D

a drago mi je da ekonomski strucnjak tvog kalibra smatra da je telecom sila... imam par stotina dionica i bas mi je drago da im tako dobro ide... :lol: e moj nosara, da mi je tvoj mozak na pet minuta da se odmorim... :D
Nemas se ti sta odmarat, krediti pristizu na otplatu...

Image

Sef racuna na tebe...
Alfons Kauders

#143 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Nemas se ti sta odmarat, krediti pristizu na otplatu...

Image

Sef racuna na tebe...
ne sikiraj se... ja se fino odjavim... odem vani, vise turisticki, pola godine vani, pola dijaspora u domovini... i nastavim raditi... i podjebavati tebe na forumu... i placati manje poreza... i zaradjivati vise od tebe

a sta ces ti druze? :D

hajd sve, al valja ti ako nista njegovu njusku gledat na tv-u jos deceniju-dvije :lol: :lol: :lol: i plati tv pretplatu obavezno... uz racun za fiksni telefon iz tvog najdrazeg i nastabilnijeg telecoma... :lol:
svjezi_ustipak

#144 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by svjezi_ustipak »

Alfons Kauders wrote:
svjezi_ustipak wrote:

pa evo u tvom tekstu... TK ima 2500 zaposlenih u MUPu, od toga 1550 policajaca i jos im fali... ako bi bilo 2.2 na 1000 stanovnika, onda bi na 477000 stanovnika tk trebao imati oko 1000 policajaca... i uvijek im fali... a rezultati nikakvi... mozes ti u tom istom tuzlanskom kantonu zaposliti jos 1000 drotova i dzaba, opet ce biti isto...

i tuzla je solidan primjer jer bi tamo mogao manje vise uhapsiti svakog treceg policajca i to za prilicno zajebana krivicna djela... dilaju drogu u zatvoru, pohapsene su desetine policajaca za hors, travu, kurvaluk, auta, lazne dozvole za oruzje - a na svakog uhapsenog dolazi barem pet koje nisu uhvatili... uhapsili su ljetos lika koji je godinama radio drogu uz njihovo znanje i saradnju, cijeli grad to zna... a u isto vrijeme gradom zapravo vladaju paravojne oruzane formacije u vidu zastitarskih agencija koje mahom drze okorjeli kriminalci (ima par izuzetaka koje vode profesionalci)

i sta sad, treba im dati jos para i jos ljudi? za koji kurac? da mogu prodavati jos droge i oruzja kolegama kriminalcima?

za doktore stoji, tu smo fakat katastrofa, nisam ni rekao da ih fali, vec da ih je vise nego prije - a rezultati opet kurac... srecom sad dolaze nove generacije, ovi sto su studirali poslije rata, kada su medicinski fakulteti pretvoreni u privatne fakultete za doktorsku djecu... drugi jednostavno nisu dobrodosli i nemaju sta tu traziti - tako da znam ljudi koji medicinu zavrsise u becu i dobise gore dobre posloe, a kod nas su ih namjenski tjerali s fakulteta da naprave mjesta za svoju djecicu
replicirao sam na tvoju tezu da imamo vise policajaca od San Franciska. Nemamo. I ti razlozi zasto ne treba zaposljavati vise policajaca su posljedica loseg rada sudova i tuzilastava. Uglavnom si napisao da su policajci radili svoj posao, hapsili prekrsioce zakona i opet nista. Znaci policija radi svoj dio posla bez obzira da li je prekrsilac policijski sluzbenik ali nema procesuiranja.
i o tome sam ti dao validan link sa podacima strucnjaka. policajaca nedostaje. ti mislis da ih ima viska? lose mislis i niri u pravu.
sto se tice broja ljekara njih je manje nego prije rata. vecina kolektiva radi sa 50% manje kadrova u odnosu na prijeratni period. rezultati su kurac najvise jer je zdravstvo pod jakim politickim uticajem i jer je organizacija katastrofa.
inace, ne upisuje puno doktorske djece upisuje medicinu, to je suplja prica i predrasude koje raja imaju o tom fakultetu.
radostan dan

#145 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by radostan dan »

neće uzeti ništa, naprotiv, prvo idu delgacije mmf-a da ponude plan kako da im vratimo pare, pa onda posmatrači u bijelom, pa plavi šljemovi, pa malo rata da ti prodaju oružje, pa onda razvlačenje rata da i oni potroše gorivo i materijalna sredstva, jer da bi ih naplatili prvo moraju da ih potroše, pa mirovna konferencija u npr aspenu, pa onda na kraju kelnerski račun za ono pojedeno i popijeno prije početka sukoba.
muzika gratis.

ps.

nisam pametan nego iskustven... :mrgreen:
Ban_Coolin

#146 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Ban_Coolin »

svjezi_ustipak wrote: replicirao sam na tvoju tezu da imamo vise policajaca od San Franciska. Nemamo. I ti razlozi zasto ne treba zaposljavati vise policajaca su posljedica loseg rada sudova i tuzilastava. Uglavnom si napisao da su policajci radili svoj posao, hapsili prekrsioce zakona i opet nista. Znaci policija radi svoj dio posla bez obzira da li je prekrsilac policijski sluzbenik ali nema procesuiranja.
i o tome sam ti dao validan link sa podacima strucnjaka. policajaca nedostaje. ti mislis da ih ima viska? lose mislis i niri u pravu.
sto se tice broja ljekara njih je manje nego prije rata. vecina kolektiva radi sa 50% manje kadrova u odnosu na prijeratni period. rezultati su kurac najvise jer je zdravstvo pod jakim politickim uticajem i jer je organizacija katastrofa.
inace, ne upisuje puno doktorske djece upisuje medicinu, to je suplja prica i predrasude koje raja imaju o tom fakultetu.
a znaš li ti EU standarde
koliko policajaca na 1000 stanovnika
koliko doktora na 1000 stanovnika
Ban_Coolin

#147 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Ban_Coolin »

radostan dan wrote:

neće uzeti ništa, naprotiv, prvo idu delgacije mmf-a da ponude plan kako da im vratimo pare, pa onda posmatrači u bijelom, pa plavi šljemovi, pa malo rata da ti prodaju oružje, pa onda razvlačenje rata da i oni potroše gorivo i materijalna sredstva, jer da bi ih naplatili prvo moraju da ih potroše, pa mirovna konferencija u npr aspenu, pa onda na kraju kelnerski račun za ono pojedeno i popijeno prije početka sukoba.
muzika gratis.

ps.

konkretno šta imaju veze MMF sa degenima domaćim političarima koji umjesto za podsticaj realnog sektora ta sredstva od kredita troše za svoje plate i plate budžetskih parazita, jer se kredit i diže za pokrivanje rupa budžeta
jesu li ih oni na to "nagovorili" u nekoj novoj zavjeri zapada protiv "jugoslavije"
ili im čak trube da MORAJU promjeniti strukturu trošenja budžetskih sredstava, da socijalu moraju smanjiti

Image
Image
Alfons Kauders

#148 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by Alfons Kauders »

svjezi_ustipak wrote: replicirao sam na tvoju tezu da imamo vise policajaca od San Franciska. Nemamo. I ti razlozi zasto ne treba zaposljavati vise policajaca su posljedica loseg rada sudova i tuzilastava. Uglavnom si napisao da su policajci radili svoj posao, hapsili prekrsioce zakona i opet nista. Znaci policija radi svoj dio posla bez obzira da li je prekrsilac policijski sluzbenik ali nema procesuiranja.
The Los Angeles Police Department (LAPD) is the police department of the city of Los Angeles, California. With 10,023 officers[4] and 2,879 civilian staff, it is the third-largest local law enforcement agency in the United States, after the New York City Police Department and the Chicago Police Department.[5] The department serves an area of 498 square miles (1,290 km2) and a population of 3,792,621 people as of the 2010 Census.
dakle imaju 10,000 drotova na grad sa istim brojem stanovnika kao cijela bih... i vjerovatno sa vise oruzja i kriminalaca od cijele bih... ukupno zaposlenih 13000

tuzlanski kanton, sa manje od 500,000 stanovnika... ima 2500 zaposlenih u mupu i 1550 policajaca... kad bi pomnozio sa 8 da dodjemo na isti broj stanovnika... trebali bi imati 12400 policajaca i 20000 ukupno zaposlenih... spram njihovih 10000 i 13000... dakle nas MUP po glavi stanovnika treba upola vise ljudi nego kolegama u jebenom los angelesu, a nekako mi se cini da je los angeles malo opasniji od srebrenika i kalesije

dakle kao sto sam rekao, u bih imamo vise policajaca po glavi stanovnika nego u LA... i nasim naravno jos nije dovoljno... a ti tvrdis da oni imaju manje od nas i da ih nama fali... ok, mozda fali, ali s obzirom na njihove rezultate, mislim da bi nam bilo isto da sutra pola drotova posaljemo u penziju

sad ne znam gdje sam rekao da murija u tuzli radi dobar posao? rade... ali ne za gradjane vec za sebe i svoje kolege iz podzemlja... to je odavno javna tajna, ako ne vjerujes meni proguglaj malo... murija u tuzli je smijurija, u okolnim gradovima je nesto bolje... ali u tuzli su se toliko srozali u zadnjih desetak godina da bi ja radije zvao reketase da mi pomognu nego njih - pouzdaniji su, posteniji i jeftiniji... sto se tice organizvanog kriminala, prije 15tak godina u tuzli si imao nasera i to je bilo to... danas imas tri kriminalne grupe... dvije ekipe koje ratuju a fol su zastitarke fime... i mup kao trecu... (naravno ne cijeli mup, al jebaji ga, svakih par sedmica uhapse nekog svog, pa kontaj koliko ih ima upletenih)
radostan dan

#149 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by radostan dan »

Ban_Coolin wrote:
radostan dan wrote:

muzika gratis.

ps.

konkretno šta imaju veze MMF sa degenima domaćim političarima koji umjesto za podsticaj realnog sektora ta sredstva od kredita troše za svoje plate i plate budžetskih parazita, jer se kredit i diže za pokrivanje rupa budžeta
jesu li ih oni na to "nagovorili" u nekoj novoj zavjeri zapada protiv "jugoslavije"
ili im čak trube da MORAJU promjeniti strukturu trošenja budžetskih sredstava, da socijalu moraju smanjiti
nemaju ništa, izuzev da trenutak naplate nekako nezgodno koincidira sa vrhuncem nacionalne, vjerske und ostalih netrpeljivosti...
VjecitiStudent

#150 Re: Neće biti isplate jedne plate a možda i dvije ?

Post by VjecitiStudent »

Nažalost, decenije življenja iznad mogućnosti će kad tad morati doći na naplatu.
Post Reply