PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dzeno123

#126 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dzeno123 »

lua wrote:Za GTA se slažem, prešla sam single player. Nema bolje igre i nikad je neće ni biti. :D Trenutno na četvorci igram samo FIFU. Nisam ništa drugo ni nabavljala. Jest' da sam skinula par besplatnih igara, al' da ti kažem da nijedna ne valja. Vidjela sam kako izgledaju uživo :D

Da, Rockstar mi je među omiljenim. EA me je razočarao totalno. Konkretno na četvorci sam se nadala da će biti manje cheatera, al' vjeruj mi ništa popravili nisu. I nervira me i činjenica da kad ultimate game igraš i nakon 100 otvorenih paketa nikad ne dobiješ ništa bolje od Obija Mikela. :D
Cheatera na PS4? Ili mislis preprodavaca Coinsa na FIFI?
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#127 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

August besplatne za ps plus ... nista posebno ...
dzeno123

#128 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dzeno123 »

Ja sam i prestao pratiti ps+ ponudu za PS4 jer je ovo sa indie igrama izgubilo svaki smisao. Da nam makar daju popust za Full igre, nama korisnicima pretplate ali jok...
UnscarD

#129 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

Kontam nema jos nekih naslova puno ....stvarno treba neki AAA naslov za PS4 da se pojavi
lua

#130 Re: PlayStation 4 - all about

Post by lua »

dzeno123 wrote: Cheatera na PS4? Ili mislis preprodavaca Coinsa na FIFI?
Na cheatere mislim. Par puta mi se desilo da, iako je konekcija dupke puna, najednom krene štekati i to SAMO tokom mojih napada. Čak se jednom desilo da je lik prekinuo utakmicu, i da vrijeme nije teklo.
Vertig0

#131 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

Bilo je rasprave oko toga i na fifa temi. I meni se to zna desiti ali nisam siguran da se radi o cheaterima. Mozda jednostavno konekcija nije stabilna.
dzeno123

#132 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dzeno123 »

lua wrote:
dzeno123 wrote: Cheatera na PS4? Ili mislis preprodavaca Coinsa na FIFI?
Na cheatere mislim. Par puta mi se desilo da, iako je konekcija dupke puna, najednom krene štekati i to SAMO tokom mojih napada. Čak se jednom desilo da je lik prekinuo utakmicu, i da vrijeme nije teklo.
Pale torrente levati i zaguse saobracaj. To je moguce na svakoj konzoli ili platformi nazalost a sto se tice dnf i izlazenja bio je bug, zabiju ti gol i odu na sign out sa psn i registruje im se win. Da bi neko hakovo na konzoli mora se doslovno razbiti konzola kao sto je PS3 ali nisam upoznat da i tamo ima cheatera mada mozda grijesim.
Vertig0

#133 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

Ja ne znam jel mi se to desilo jednom otkako igram na ps4. Na PC mi se mozda znalo desavati ali isto ne tako cesto.
Treba napomenuti da sam najvise igrao UT, mozda je tu manje tih cheatera.
Progressive House

#134 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Progressive House »

lua wrote:Za GTA se slažem, prešla sam single player. Nema bolje igre i nikad je neće ni biti. :D Trenutno na četvorci igram samo FIFU. Nisam ništa drugo ni nabavljala. Jest' da sam skinula par besplatnih igara, al' da ti kažem da nijedna ne valja. Vidjela sam kako izgledaju uživo :D

Da, Rockstar mi je među omiljenim. EA me je razočarao totalno. Konkretno na četvorci sam se nadala da će biti manje cheatera, al' vjeruj mi ništa popravili nisu. I nervira me i činjenica da kad ultimate game igraš i nakon 100 otvorenih paketa nikad ne dobiješ ništa bolje od Obija Mikela. :D

Ima bolja.Red Dead Redemption :P GTA je mala maca
bracika26

#135 Re: PlayStation 4 - all about

Post by bracika26 »

Ej raja, zna li neko u kojim radnjama trenutno ima ps4 za kupiti i koja je cijena?
Igraonica_Skola

#136 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Igraonica_Skola »

Molio bih da mi se javi neko ko ima i zna kako napraviti/kupiti Playstation Plus, patim se vec par dana bez uspjeha. Probao sa vise kartica. Molim da me dodate na facebook, profil Igraonica Skola. Unaprijed hvala. Pozdrav
Mustang1

#137 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Igraonica_Skola wrote:Molio bih da mi se javi neko ko ima i zna kako napraviti/kupiti Playstation Plus, patim se vec par dana bez uspjeha. Probao sa vise kartica. Molim da me dodate na facebook, profil Igraonica Skola. Unaprijed hvala. Pozdrav
http://hsamir.pik.ba/artikal/12084096/p ... -dana-usa/
Igraonica_Skola

#138 Re: PlayStation 4 - all about

Mustang1 wrote:
Igraonica_Skola wrote:Molio bih da mi se javi neko ko ima i zna kako napraviti/kupiti Playstation Plus, patim se vec par dana bez uspjeha. Probao sa vise kartica. Molim da me dodate na facebook, profil Igraonica Skola. Unaprijed hvala. Pozdrav
http://hsamir.pik .ba/artikal/12084096/playstation-plus-365-dana-usa/
Ne zelim da kupujem sa Pik-a, nego da kupim direktno sa svojom karticom. Vidim da svi govorite da je to tako jednostavno, i po mogucnosti da acc bude UK ili neki evropski, a ne US. Pozdrav
UnscarD

#139 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

Evo ovako ...

1. Otvoris account na Amazonu (stavi USA adresu - pravu neku koja zaista postoji, nadji na internetu- ja sam stavio od neke kompanije i nadam se da im nisu nista slali fizicki :D ).
2. Kreiras na ps4 korisnika i navedes adresu u USA (stavi USA adresu , mozes istu koju si koristio za Amazon).
3. Kupis preko amazona PS plus za 49,99 USD - platis karticom, moze bilo koja kreditna ili debitna.
4. Sacekas malo (neki kazu da ne cekaju nista, ja sam cekao 30 minuta) da oni provjere po IP adresi gdje si fizicki lociran, da ustanove da 100% nisi u USA, da im onda ipak proradi kapitalisticki poriv za prodajom i nakon toga ti stize na mail kod :D
5. Zapises KOD na papir (da ne bi skakao sa PC-a na PS4 ako ti je na jednom TV-u kao kod mene)
5. Logujes se na USA korisnika na PS4 i ukucas KOD - imas opciju na PS store-u "reedem codes".

Dobro dosli na PS plus. Dalje ce ti pored korisnickog imena stajati PLUS logo.

E sad se nemoj dalje zajebati kao ja. Kada si novi PS plus korisnik, imas na raspologanju sve sto je do tada izaslo da skines.
Nakon mjesec dana ces imati da skines samo ono sto je validno za taj mjesec i kada to istekne, isteklo je, tako da gledaj da skines sto vise a ne kao ja - nista, smatrajuci da ima vremena :)

EDIT : tek sada sam vidio da ti ne zelis da ti Account bude USA. OK, isto sve uradis samo stavis zemlju koju zelis i na amazon i na ps4 account. Nema razloga da to bude bilo sta drugacije.
Nije mi jasno zasto bi to zelio jer je poenta svega ovoga da imas cijene u USD koje su za oko 20% nize nego sve ostale zemlje. Igra koja je 100KM je tamo 49 USD a to je : 69 KM ali ok , mozda ti imas neke svoje razloge.
Igraonica_Skola

#140 Re: PlayStation 4 - all about

UnscarD wrote:Evo ovako ...

1. Otvoris account na Amazonu (stavi USA adresu - pravu neku koja zaista postoji, nadji na internetu- ja sam stavio od neke kompanije i nadam se da im nisu nista slali fizicki :D ).
2. Kreiras na ps4 korisnika i navedes adresu u USA (stavi USA adresu , mozes istu koju si koristio za Amazon).
3. Kupis preko amazona PS plus za 49,99 USD - platis karticom, moze bilo koja kreditna ili debitna.
4. Sacekas malo (neki kazu da ne cekaju nista, ja sam cekao 30 minuta) da oni provjere po IP adresi gdje si fizicki lociran, da ustanove da 100% nisi u USA, da im onda ipak proradi kapitalisticki poriv za prodajom i nakon toga ti stize na mail kod :D
5. Zapises KOD na papir (da ne bi skakao sa PC-a na PS4 ako ti je na jednom TV-u kao kod mene)
5. Logujes se na USA korisnika na PS4 i ukucas KOD - imas opciju na PS store-u "reedem codes".

Dobro dosli na PS plus. Dalje ce ti pored korisnickog imena stajati PLUS logo.

E sad se nemoj dalje zajebati kao ja. Kada si novi PS plus korisnik, imas na raspologanju sve sto je do tada izaslo da skines.
Nakon mjesec dana ces imati da skines samo ono sto je validno za taj mjesec i kada to istekne, isteklo je, tako da gledaj da skines sto vise a ne kao ja - nista, smatrajuci da ima vremena :)

EDIT : tek sada sam vidio da ti ne zelis da ti Account bude USA. OK, isto sve uradis samo stavis zemlju koju zelis i na amazon i na ps4 account. Nema razloga da to bude bilo sta drugacije.
Nije mi jasno zasto bi to zelio jer je poenta svega ovoga da imas cijene u USD koje su za oko 20% nize nego sve ostale zemlje. Igra koja je 100KM je tamo 49 USD a to je : 69 KM ali ok , mozda ti imas neke svoje razloge.
Hvala ti na odlicnom pojasnjenju. Razlog zbog kojeg nisam htio da zemlja bude USA jer je neko rekao da kod online igranja bolje je da izaberem neku blizu Europsku zemlju zbog pinga!!? A imam jos jedno pitanje, posto si raspolozen za objasnjenja :) (mozes me dodati i na facebook, profil Igraonica Skola). Ne zanima me samo Playstation Plus nego i kupovina pre PSN-a, a nikako ne mogu kupiti sa svojim karticama jer sam u BiH. Da li ima rjesenje i za taj problem? Hvala i pozdrav
UnscarD

#141 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

NP, evo ovde imas detaljno objasnjenje i neke fore koje ni ja nisam znao ...recimo Amazon moze dodatno da te oporezuje zavisno od drzave u Americi koju izaberes ..moja je bila Kalifornija a autor je koristio Indijanu i sve je bilo ok ali valjda neke imaju dodatne poreze.
http://wololo.net/2013/06/27/how-to-pur ... in-the-us/

Sto se tice tog PING-a, malo je vjerovatno (ne mogu 100% da potvrdim) da machmaking radi tako sto provjerava zemlju koju si izabrao...prije ce biti da to radi po samoj IP adresi i po mjerenju pinga do najblizeg servera ...u svakom slucaju, ja sam on line igrao nekoiko igri na ovaj nacin (UFC, Warthunder, sjajni klix, Blacklight retribution i jos neke) i sve su radile bez greske.
Nema logike i zbog toga sto USA ima puno vojnika (koje pravo paze pa je Microsoft zbog njih na XBOX one konzoli mjenjao pravila) koji su sirom svijeta a kao zemlju biraju USA ... onda oni ne bi mogli da igraju multiplayer kada bi machmaking tako radio.

Sama kupovina igri ide tako sto opet na Amazonu kupis PS vauchere (na isti nacin kao PS plus) koje imas od 10 USD , 20 USD 50 i cini mi se 100 USD.
Isto ti stigne kod i ukucas ga i tvoj novcanik na PS store-u bude uvecan za taj iznos. Nakon toga kupujujes sve po zelji.

Sad je samo pitanje do kada ce ovo Amazon da radi i kada ce neko skontati da ovako gube pare. Sad malo citam, ovo svi sirom svijeta rade ii iz UK i sa Novog Zelanda i Filipina ...bas svi.
Sa pravne strane, svakako i ne bi trebalo ovo da postoji ...globalizacija bi trebala da koristi i korisnicima a ne samo korporacijama.
Igraonica_Skola

#142 Re: PlayStation 4 - all about

UnscarD wrote:NP, evo ovde imas detaljno objasnjenje i neke fore koje ni ja nisam znao ...recimo Amazon moze dodatno da te oporezuje zavisno od drzave u Americi koju izaberes ..moja je bila Kalifornija a autor je koristio Indijanu i sve je bilo ok ali valjda neke imaju dodatne poreze.
http://wololo.net/2013/06/27/how-to-pur ... in-the-us/

Sto se tice tog PING-a, malo je vjerovatno (ne mogu 100% da potvrdim) da machmaking radi tako sto provjerava zemlju koju si izabrao...prije ce biti da to radi po samoj IP adresi i po mjerenju pinga do najblizeg servera ...u svakom slucaju, ja sam on line igrao nekoiko igri na ovaj nacin (UFC, Warthunder, sjajni klix, Blacklight retribution i jos neke) i sve su radile bez greske.
Nema logike i zbog toga sto USA ima puno vojnika (koje pravo paze pa je Microsoft zbog njih na XBOX one konzoli mjenjao pravila) koji su sirom svijeta a kao zemlju biraju USA ... onda oni ne bi mogli da igraju multiplayer kada bi machmaking tako radio.

Sama kupovina igri ide tako sto opet na Amazonu kupis PS vauchere (na isti nacin kao PS plus) koje imas od 10 USD , 20 USD 50 i cini mi se 100 USD.
Isto ti stigne kod i ukucas ga i tvoj novcanik na PS store-u bude uvecan za taj iznos. Nakon toga kupujujes sve po zelji.

Sad je samo pitanje do kada ce ovo Amazon da radi i kada ce neko skontati da ovako gube pare. Sad malo citam, ovo svi sirom svijeta rade ii iz UK i sa Novog Zelanda i Filipina ...bas svi.
Sa pravne strane, svakako i ne bi trebalo ovo da postoji ...globalizacija bi trebala da koristi i korisnicima a ne samo korporacijama.
Hvala. Pokusat cu veceras. Pokusavao sam istu foru sa UK adresom ali nije mi uspjelo, ne znam zasto. Javit cu kako je proslo. Hvala jos jednom i pozdrav ;)
Mustang1

#143 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Cuj nece preko pika .. Provjereno bolan ja uzimao uplatis covjeku preko banke on ti posalje cim mu posaljes sliku uplatnice .. Nikakve veze nema ping sa zemljom ciji plus uzmes .. Na US su igre puno jeftinije ..Ako imas viska para onda posalji i meni 100 € barem :D
Igraonica_Skola

#144 Re: PlayStation 4 - all about

Uspio sam. Adresa u Indiani, bla bla. Zanima me samo da li su vama naplatili i neku taxu? Meni jesu 3.5 $, znaci 49.99$ i plus 3.50$ ali nije mi se dalo onda zezat sa mijenjanjem adrese jer mi je bilo drago sto sam konacno uspio. Hvala jos jednom
Vertig0

#145 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

Meni nije bilo nikakve takse.
UnscarD

#146 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

Igraonica_Skola wrote:Uspio sam. Adresa u Indiani, bla bla. Zanima me samo da li su vama naplatili i neku taxu? Meni jesu 3.5 $, znaci 49.99$ i plus 3.50$ ali nije mi se dalo onda zezat sa mijenjanjem adrese jer mi je bilo drago sto sam konacno uspio. Hvala jos jednom
Nije ni meni ... pojedine Americke drzave imaju dodatnu taxu ali bas je Indijana u onom textu eksplicitno navedena da nema taxu... ja sam korstio neku Kalifornijsku adresu i isto nisam imao taxu.
Hajde lako je sada promjeniti adresu kada znas princip.

Probaj sada neki multiplayer i provjeri ping ...vidjet ces da ni tu nema problema ...
Vertig0

#147 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

Ma nema problema sa pingom 100%. Igro sam i bf4 i fifu 14 na online i nikad nije bilo problema. Kao sto si reko matchmaking radi pomocu ip adrese, ne preko drzave ciji account imas.
lua

#148 Re: PlayStation 4 - all about

Post by lua »

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Igraonica_Skola

#149 Re: PlayStation 4 - all about

Pozdrav, na moru sam par dana pa nisam imao vremena da isprobam. Provjerio sam kasnije i vidim da 20-ak americkih drzava placa porez (medju njima i Indiana :( ), sad me zanima da li je moguce na amazonu promijeniti adresu ili sam zapeo na Indiani do kraja :( ? Pozdrav ljudi i hvala vam puno
UnscarD

#150 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

Igraonica_Skola wrote:Pozdrav, na moru sam par dana pa nisam imao vremena da isprobam. Provjerio sam kasnije i vidim da 20-ak americkih drzava placa porez (medju njima i Indiana :( ), sad me zanima da li je moguce na amazonu promijeniti adresu ili sam zapeo na Indiani do kraja :( ? Pozdrav ljudi i hvala vam puno
Ma nisi zapeo 100% ..promjenu radis samo na Amazonu a u naj-naj -naj gorem slucaju , otooris novi nalog na Amazonu.
Post Reply