Zlatna lopta

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kome bi dali glas na izboru?

Cristiano Ronaldo
69
45%
Franck Ribery
26
17%
Lionel Messi
34
22%
Zlatan Ibrahimović
24
16%

Total votes: 153

DonVitoN

#126 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

@fixer dzaba ti njima crtas.
jethro

#127 Re: Zlatna lopta

Post by jethro »

Image
ascari

#128 Re: Zlatna lopta

Post by ascari »

Messi 2010. nije zasluzio Zlatnu loptu, a CR 2013. jeste :oops:
5 0 5

#129 Re: Zlatna lopta

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Ako pitas za fudbal, onda mi je egzaktnija zlatna kopacka. Mada mi je i ona fula.
za fudbal sam pitao. o tome pricamo ovdje. ne pricamo o evroviziji.

koliko se ja sjecam, prije 5 godina kada je ronaldo primio zl, rekao je da mu je to najdraza nagrada, jer dolazi od njegovih kolega. (nisam u ovo siguran 100%, jer je bilo davno).
zlatna kopacka je nagrada za precizno dostignuce, i nagrada je za napadaca. ima i ona nagrada, uefa-in igrac godine. koju je ronaldo isto dobio, prije par godina.

o formatu glasanja za zl mozemo polemisati koliko hoces. ali tako je kako je, i po tom sistemu se glasa vec odavno. ako zbog toga umanjujemo messijeve zl, isto tako mozemo diskreditirati i sve ostale, pa tako i ronaldovu, figinu, zidaneovu...
ja nemam problem sa formatom glasanja. takav je kakav je, sa svim svojim slabostima, i kao sto vidimo ove godine, i sa svm svojim manipulacijama.

i zato sam te pitao, koja je druga individualna nagrada koju bi fudbaler mogao dobiti, a da ima istu tezinu. nema je. i sta treba fudbaler da napravi tokom godine, da bi je zasluzio. ili brdo trofeja sa svojim timovima, ili neki ektraordinarno dostignuce, kao sto je veliki broj golova i asistencija (2011 messi), veliki broj odbrana, veliki uticaj u timovima (2010. casillas), vaznost igraca u svojim timovima (2012. iniesta) i sl.

i da se vratim na ovu godinu. i ovo pitanje sam te pitao kada smo zapoceli ovu diskusiju. sta je to ronaldo napravio ove godine, da zasluzi ovu nagradu. iz mojeg ugla, nista nije osvojio, jedva se kvalifikovao za brazil. s pozitivne strane, dao je puno golova, nosi madrid i portugal na svojim ledjima (oba tima nisu nesto pretjerano uspjesni, i pored toga). gledajuci zadnjih par mjeseci ronaldo je fenomenalan. ali prvih 5 mjeseci ove godine, nije mogao ni prismrditi messiju. covjek do svoje povrede nije igrao utakmicu a da nije postigao gol. cak i sa povredom je sam rijesio i pariz i milan. prvi se kvalifikovao sa argentinom kao drugi strijelac. doveo je argentinu sa 10. na 3. mjesto fifa-ne liste. ima toga koliko hoces.
fixer

#130 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

Vecu hrpu besmislenosti nisam vidio. Pa ti se opet ponavljas sa glupim tvrdnjama. Ronaldo je bio bolji i na pocetku godine. Vec si jednom izletio sa tim i pokazao sam ti da je on kao napadac imao slabiji ucinak od krila. Bolan, ugledaj se na pojedine forumase koji vole Barcelonu, ali kazu da Messi ove godine najmanje nije bio na ozbiljnom nivou.

P.s. Ronaldo bi sa Argentinom osvojio WC.

Nagrada je glupost bez obzira sta Ronaldo mislio o njoj.
5 0 5

#131 Re: Zlatna lopta

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:Vecu hrpu besmislenosti nisam vidio. Pa ti se opet ponavljas sa glupim tvrdnjama. Ronaldo je bio bolji i na pocetku godine. Vec si jednom izletio sa tim i pokazao sam ti da je on kao napadac imao slabiji ucinak od krila. Bolan, ugledaj se na pojedine forumase koji vole Barcelonu, ali kazu da Messi ove godine najmanje nije bio na ozbiljnom nivou.

P.s. Ronaldo bi sa Argentinom osvojio WC.

Nagrada je glupost bez obzira sta Ronaldo mislio o njoj.
ne razumijem, kao napadac ima slabiji ucinak od krila? sta znaci to? pa kao krilo, ronaldo ove sezone ima duplo vise suteva na gol od messija. dok messi ima jednu asistenciju vise. sta ti govore te statistike? govoris o messijevim izgubljenim loptama. od 103 suta ove sezone, ronaldo je dao 16 golova. zar samo to nije 87 izgubljenih lopti? messi je ove sezone imao 54 suta na gol. dalje, pricas o boljem ronaldovom ucinku na pocetku godine. mozes li potkrijepiti to kakvom statistikom. da vidimo koliko je ronaldo postigao golova, ili napravio asistencija. koliko je njegovih golova rijesilo utakmice u realovu korist i sl.

probaj mi naci neke statistike (po mjesecima, ili prvi dio godine), ili sta god, u ronaldovu korist, pa cemo vidjeti da li je istina to sto tvrdis. nemoj da ti bude ispod casti. branis ronalda, potkrijepi svoje tvrdnje s necim. baljezganja mi je preko glave.

i da, kad smo vec kod slaganja, slozi se i ti sa navijacima reala da je mourinho procitana knjiga, ako se vec moramo priklonuti grupi.
fixer

#132 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

Pogledaj u januaru i februaru brojj golova. Ronaldo ih ima vise. Kakvi sutevi izgubljene lopte? :grin: sta ima statisticar? Pa Messi je samo protiv Reala u jednoj tekmi imao 15 lopti koje je izgubio. :grin: covjekov fudbal u ovoj godini se moze srociti u jednoj rijeci - pokusaj. Prodje on je najbolji na svijetu, ne prodje - nije mu dan. :grin:

Nikad se nisam slozio da je Jose procitan. Nauci citat. Covjek je za mene najbolji na svijetu.
5 0 5

#133 Re: Zlatna lopta

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:Pogledaj u januaru i februaru brojj golova. Ronaldo ih ima vise. Kakvi sutevi izgubljene lopte? :grin: sta ima statisticar? Pa Messi je samo protiv Reala u jednoj tekmi imao 15 lopti koje je izgubio. :grin: covjekov fudbal u ovoj godini se moze srociti u jednoj rijeci - pokusaj. Prodje on je najbolji na svijetu, ne prodje - nije mu dan. :grin:

Nikad se nisam slozio da je Jose procitan. Nauci citat. Covjek je za mene najbolji na svijetu.
daj. to sto tvrdis, pokazi. inace ispadas neozbiljni laprdas.
fixer

#134 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

Na mobu sam.
Ne mogu s njega.
popokatepetl_com

#135 Re: Zlatna lopta

Post by popokatepetl_com »

I aj bi volio na kraju krajeva da daju nagradu Messiju jer samo to moze pokopati ovu smijuriju od nagrade koju je napravila FIfa kad se ubacila da ona odlucuje ko ce dobiti nagradu tj. raznorazni novinari i poluamateri iz zemalaj treceg svijeta. Zamislite kad mi ovde u Evropi imamo novinara kvazistrucnjake koji pojma nemaju kakve tek onda ima Burkina Faso, Mauritanija, Fidji, Djevicanska ostrva itd. a tih zemalja ima na bacanje njihov glas je isti ko npr. Njemacke i oni odlucuju.
5 0 5

#136 Re: Zlatna lopta

Post by 5 0 5 »

popokatepetl_com wrote:I aj bi volio na kraju krajeva da daju nagradu Messiju jer samo to moze pokopati ovu smijuriju od nagrade koju je napravila FIfa kad se ubacila da ona odlucuje ko ce dobiti nagradu tj. raznorazni novinari i poluamateri iz zemalaj treceg svijeta. Zamislite kad mi ovde u Evropi imamo novinara kvazistrucnjake koji pojma nemaju kakve tek onda ima Burkina Faso, Mauritanija, Fidji, Djevicanska ostrva itd. a tih zemalja ima na bacanje njihov glas je isti ko npr. Njemacke i oni odlucuju.
uvijek su odlucilvali. sta je sad problem? mozda cak danas ti "amateri" imaju vecu sansu da vide sto vise ronaldovih i messijevih utakmica nego sto su imali prije 15 godina kada su figo i zidane osvajali. najgluplji glasacki format ima evrovizija. pa ne vidim da se iz godine u godinu osopravaju pobjednici. glupost. no, ako imas bolji sistem glasanja, a ti predlozi uefi. mozda te poslusaju.
fixer

#137 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

popokatepetl_com wrote:I aj bi volio na kraju krajeva da daju nagradu Messiju jer samo to moze pokopati ovu smijuriju od nagrade koju je napravila FIfa kad se ubacila da ona odlucuje ko ce dobiti nagradu tj. raznorazni novinari i poluamateri iz zemalaj treceg svijeta. Zamislite kad mi ovde u Evropi imamo novinara kvazistrucnjake koji pojma nemaju kakve tek onda ima Burkina Faso, Mauritanija, Fidji, Djevicanska ostrva itd. a tih zemalja ima na bacanje njihov glas je isti ko npr. Njemacke i oni odlucuju.
Ma nisu problem ni ti amateri. Zasto mislimo da su ovi profesionalci objaktivniji? Pa Spaha glasa za Messija a Ronaldo najvise golova zabio njegovom timu. Siluje ih svaki put. Ali, jbg, sa njim se i na jednoj tekmi kacio. Dovoljno da se glasa za onog ko je drazi, jer objektivno ne moze bolje od onog kako je Ronaldo igrao protiv njegovog bivseg tima.
5 0 5

#138 Re: Zlatna lopta

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:Na mobu sam.
Ne mogu s njega.
pa eto, kad budes u prilici. molim te pokazi mi tu razliku po mjesecima. recimo od januara do kraja prosle sezone. bas me zanima. da imam tu statistiku, stavio bih je sam.
Edin H.

#139 Re: Zlatna lopta

Post by Edin H. »

Rob_Atl wrote:Hoce li ronaldo prisustvovati ovoj nagradi, rekao je da nece ici na fifine skupove vise :D

Samo cifru uzme. :oops:
fixer

#140 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote:Na mobu sam.
Ne mogu s njega.
pa eto, kad budes u prilici. molim te pokazi mi tu razliku po mjesecima. recimo od januara do kraja prosle sezone. bas me zanima. da imam tu statistiku, stavio bih je sam.
Imas na espn-u po mjesecima sve golove. Ukucaj samo u google Messi espn.
5 0 5

#141 Re: Zlatna lopta

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Imas na espn-u po mjesecima sve golove. Ukucaj samo u google Messi espn.
e pa dobro prijatelju. ne nadjoh ja nista na espn-u. ali sam nasao negdje drugo. tako da sad i ti i ja mozemo, crno na bijelo pregledati sve te statistike, pa da vidimo ko je pricao samo onako, napamet.

prvo sveukupni score.

Image

onda sutevi

Image

pa golovi

Image

golovi po mjesecima

Image

pokazi mi molim te, tu dominaciju sa pocetka godine.

dalje...

dueli

Image

dodavanja

Image

odbrana

Image

disciplina

Image

eto prijatelju. prostudiraj. ovo je naravno samo laliga. ali mozes ti traziti ls, reprezentacije i CdR, ako ce to napraviti neku veliku razliku. evo ti link pa se igraj malo. ali prije toga, prokomentarisi ono sto si tvrdio zadnjih desetak dana. ili jos bolje, odbrani ono sto tvrdis.
fixer

#142 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

http://espnfc.com/player/_/id/45843/?cc=5739

http://espnfc.com/player/_/id/22774/cri ... do?cc=5739

Odes na appearances i odredis sezonu i broji. Ukoliko poredimo prva dva mjeseca- pocetak godine, onda je Ronaldo zabio vise. Ne mogu vjerovati da nakon sto sam ti sve dao ne mozes da nadjes.
5 0 5

#143 Re: Zlatna lopta

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:http://espnfc.com/player/_/id/45843/?cc=5739

http://espnfc.com/player/_/id/22774/cri ... do?cc=5739

Odes na appearances i odredis sezonu i broji. Ukoliko poredimo prva dva mjeseca- pocetak godine, onda je Ronaldo zabio vise. Ne mogu vjerovati da nakon sto sam ti sve dao ne mozes da nadjes.
jesi ti slijep?

Image
Last edited by 5 0 5 on 24/11/2013 00:49, edited 1 time in total.
fixer

#144 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

Jesi li bezobrazan?

Prebroj bolan golove, sto si naporan?
Last edited by fixer on 24/11/2013 00:51, edited 1 time in total.
5 0 5

#145 Re: Zlatna lopta

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:Jesi li bezobrazan?
januar ronaldo 7 messi 7
februar ronaldo 3 messi 5
mart ronaldo 4 messi 5...
fixer

#146 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
januar ronaldo 7 messi 7
februar ronaldo 3 messi 5
mart ronaldo 4 messi 5...
januar messi 9 ronaldo 10
februar messi 5 ronaldo 6
La liga, CDR

Mart nije pocetak godine. Mi pricamo o pocetku.
popokatepetl_com

#147 Re: Zlatna lopta

Post by popokatepetl_com »

505sCrtom wrote:
uvijek su odlucilvali. sta je sad problem? mozda cak danas ti "amateri" imaju vecu sansu da vide sto vise ronaldovih i messijevih utakmica nego sto su imali prije 15 godina kada su figo i zidane osvajali. najgluplji glasacki format ima evrovizija. pa ne vidim da se iz godine u godinu osopravaju pobjednici. glupost. no, ako imas bolji sistem glasanja, a ti predlozi uefi. mozda te poslusaju.
Dobru si napravio usporedbu, ovaj izbor je veoma slican onoj smijuriji evroviziji, neobjektivno, dosadno ukratko receno potpuni fijasko od izbora...
DonVitoN

#148 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

Prebroj bolan golove, sto si naporan?
Nemoj majketi ga.. postavice gif. statistiku :mrgreen:
barca_9

#149 Re: Zlatna lopta

Post by barca_9 »

2008 Ronaldo,

2009 Messi,

2010 Snajider,

2011 Messi,

2012 Iniesta zbog osvojenog EP, proglašen za najboljeg igrača EP, osvojen kup sa Barcom, postizao golove protiv Chelsea i Milana dok su Ronaldo i Messi promašili penale protiv Bayerna i Chelsea ili Messi jer je imao najbolju sezonu u historiji fudbala, porušio sve moguće rekorde po golovima, u ligi prvaka 14 golova u Primeri 50 u svim natjecanjima u sezoni 73 u kalendarskoj godini 91,

2013 Ribery
barca_9

#150 Re: Zlatna lopta

Post by barca_9 »

Interesantno :D

Image
Last edited by barca_9 on 26/11/2013 14:04, edited 3 times in total.
Post Reply