Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post Reply
Basvod

#126 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Basvod »

Kastanienallee wrote:
Basvod wrote:Nisam ja zatucan, obisao sam pola Evrope. Ali isto tako ne mogu se praviti Englez jer znam dobro gdje zivim i kakvim sam ljudima okruzen, bez obzira na nacionalnost. Balkan a posebno ovaj "nas" dio je mjesto na kojem zive divlji ljudi, ljudi koji nemaju veze sa zapadnom civilizacijom i ne mozemo se ni po cemu porediti sa "sredinama koje se mjesaju ne gledajuci ko je ko i odakle je..."

To je jednostavno tako i to moras prihvatiti kao realnost.
Ljudi su slicni svuda, makar kada govorimo o prostoru Evrope. Postoje neke nijanse i krajnosti ali ljudi su slicni svuda. Razlika je u zakonima koji regulisu ili ne regulise razne aspekte zivota. Meni ljudi s naseg Balkana nisu nista gori ni skloniji nekim divljim porivima od drugih Evropljana. Moji poznanici iz prostora bivseg DDR-a su mi slicniji nama kakvi smo postali poslije rata nego njihovim sunarodnjacima iz drugog dijela drzave.
Podvrgni bilo koji narod na prostoru Evrope u ma kako trenutno uredjenoj i stabilnoj evropskoj zemlji ovim eksperimentima kakvi se vrse nad nama, ratovima, bezzakonju, otimanju, unistavanju svega u sto vjeruju i dobices prosjecnog Balkanca.
Ne postoji sredina u kojoj se svi jednostavno mjesaju ne gledajuci ko je ko i odakle je. U mnogo sredina u toj pitomoj, civilizovanoj Evropi je mnogo bitnije ko si i odakle si nego u ovom nasem cirkusu.
Tacno al razlika je u tome sto smo mi, za razliku od njih, bili kontinuirato podvrgnuti ratovima, bezzakonju, otimanju, unistavanju i kao takvi, psihicki rastureni, nismo normalni ljudi. Oko cega se mi blago receno svadjamo i gubimo vrijeme, zivot... to je za psihicku analizu.
Tacno je da i u evropi ima sredina u kojima vlada sovinizam, Bavarska je u tome daleko ispred nas ali oni su normalni po drugim pitanjima. Da ne sirimo...
Paranoid

#127 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Paranoid »

Dozer wrote:Posto ja imam poprilicno iskustvo, evo nudim se da obucavam sve ove sto ce ratovati. Ako nista drugo, garantujem da ce(te) poziviti dovoljno dugo da naucite sta je rat.
Naravno, sve to za pristojnu naknadu od, recimo, 500E/dan. :wink:
Image

SVE!
dustaban

#128 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by dustaban »

Ja ne znam sta je nenormalno u tome sto, nas 3,5 miliona vrijednih evropljana, imamo 3 predsjednika, trinaest vlada, 150 ministara, 2000 pomocnika i savjetnika...

Postavljac teme je provokator i ubaceni element.
RahatHurmašica

#129 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 19:09, edited 1 time in total.
Dozer

#130 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Dozer »

E, nece moci. Mene ovakva BHS drzava ne zanima. Dakle, ko hoce na obuku da nauci kako da prezivi u borbama u urbanom okruzenju (a i onom manje urbanom), bujrum - 500E/dan.

Madneru, tebi dzaba. Ali ces morati malo smrsati :lol: :lol: :lol: :lol:
RahatHurmašica

#131 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by RahatHurmašica »

Dozer wrote:E, nece moci. Mene ovakva BHS drzava ne zanima. Dakle, ko hoce na obuku da nauci kako da prezivi u borbama u urbanom okruzenju (a i onom manje urbanom), bujrum - 500E/dan.
pa u tome i jeste fazon. treba je drugačijom napraviti, evo ti prilike, sad il nikad.... :roll:
Dozer

#132 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Dozer »

Super. Ja pokusao praviti, ali me zajebase. Sad neka je "drugacijom" pokusa praviti neko drugi, mozda upravo ti B, H i S. A ja cu ih sve nauciti kako da se sto bolje i sto vise medjusobno potamane. Mjesec kod jednih, mjesec kod drugih, mjesec kod trecih :D
Naravno, svi po 500E/dan :D :D
Paranoid

#133 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Paranoid »

Dozer wrote:Super. Ja pokusao praviti, ali me zajebase. Sad neka je "drugacijom" pokusa praviti neko drugi, mozda upravo ti B, H i S. A ja cu ih sve nauciti kako da se sto bolje i sto vise medjusobno potamane. Mjesec kod jednih, mjesec kod drugih, mjesec kod trecih :D
Naravno, svi po 500E/dan :D :D
:lol: :lol: ..isti prijedlog očekujem i od Fazlije, a i jeftiniji je..
Dozer

#134 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Dozer »

Nacekaces se na to od njega, iz vise razloga ;)
Blizanac

#135 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Blizanac »

Basvod wrote:
Blizanac wrote: To što u tim zemljama nema pojma entiteta, konstitutivnosti, domova naroda ne znači da su jednonacionalne. Navedeni pojmovi postoje samo u BiH kao rezultat Dejtona, a prije toga ni ovdje nisu postojali.
Bošnjaci ne žele raspad. A ima ih oko 50%.Šta sad, crni sine?
Pa nista.
Do Bosnjaka je, Srbi i Hrvati ne mogu sami podjeliti BiH. Niko ne moze nista dok se sve tri strane ne usaglase.
A od usaglasavanja nema nista tako da normalnost zaboravite. Realnost se lakse prihvaca kad shvatis da nema nade.
Tako je, nema nade za mirni raspad.
I što prije se to shvati, tim bolje za sve.
Dozer

#136 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Dozer »

A nema sanse ni za nemirni raspad jer Srbi danas nemaju ni priblizno snage kao '92, cemu je totalna suprotnost Bosnjacka strana, a za Hrvate nisam siguran da to uopste i zele.
Sinapsa

#137 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Sinapsa »

Dozer wrote:E, nece moci. Mene ovakva BHS drzava ne zanima. Dakle, ko hoce na obuku da nauci kako da prezivi u borbama u urbanom okruzenju (a i onom manje urbanom), bujrum - 500E/dan.

Pa zar je @madner debeo. :D Boze, sta ti je psiha.... A ja sam njega sebi podsvjesno zamisljao mrsavim i zgodnim tipom, kao sto sam i ja... :D
RahatHurmašica

#138 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by RahatHurmašica »

Sinapsa wrote:

Pa zar je @madner debeo. :D Boze, sta ti je psiha.... A ja sam njega sebi podsvjesno zamisljao mrsavim i zgodnim tipom, kao sto sam i ja... :D
nije on deb'o, možda samo ima krupne kosti... :lol: :lol:

nešto ovako. ovdje je u pitanju krupna stomačna kost...

Image
Last edited by RahatHurmašica on 21/11/2013 11:46, edited 1 time in total.
madner

#139 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by madner »

Sinapsa wrote:

:D
Dozer

#140 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Dozer »

Pojma nemam kakav je Madner, ja 'nako lupio :D
madner

#141 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by madner »

Salo stiti od udaraca tupim predmetima :skoljka:
everlast

#142 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by everlast »

Evo da posjetim i ovaj forum. Svasta covjek procita.

Naime neka gospoda kaze da ce biti rata i da nema nade. Imam osjecaj da se na ovim forumima skupljauju oni ljudi koji se samopovrjedjuu, koji misle da je svijet crn i da je sve propast. Takvi tipovi ljudi imaju naziv u svijetu, ne znam kako se zovu, nose crno, samozaljevaju se, samo ovde jos to nije trend.

Rata ne moze biti, onkav kakv je bio. Moze mozda izbiti neki sukob, tipa na kosovu, ali to bi trajalo dan dva dok neko ne ugusi.

Kao prvo cime bi ratovali, kad oruzja u bosni haman i nema, to bi trajalo dok ne istosis ona dva sanzera koja krijes na tavanu. Pitanje se postavlja ko bi ratovao. Ti mislis da bi ratovali ovi na vlasti, kojima nikad u historiji svijeta nije bolje bilo. Zive u raskosi a haman i nista ne rade. Ratovalo bi par pojedinaca onakvih kakvih ima ovde na forumu ali to je mala sacica i nebitna je.Ustvari ovi na forumu su misevi, oni bi prije digli ruku na sebe, nego na drugog. Mislis da bi se hrvatska upustala u rat u bosni, nikad, oni su zatvorili granice i ne zele nista imati sa plemenima u bosni i upravu su. Da li mislis da bi srbija ratovala, konacno imaju dobre ljude na vlasti i fin evroski put, mislim da ih to ne bi interesovalo kao sto su pokazali na kosovu. Zanaci ostalo bi da se poubijamo izmedju sebe, a ja ti kazem da bi to trajalo dan ili dva a i tesko da ce do toga doci.

Ova drzava je osudjena na podjelu, i sto se prije to dogodi bolje cemo zivjeti. Zato prestanite pricati gluposti o ratovanju, jer os toga nema nista i postavljati glupe teme. Bolje vam je postavite temu sta kao pojedinac mozes uraditi da natjeras vlast da radi svoj posao, jer ne vjerujem da se demokratija zasniva na ovako okrutnoj vladavini. Postavi temu sta mi mozemo ovde na forumu uz pomoc klixa uraditi da bi ukazali na nepravdu,da bi pokazali bolje sutra.

Nikad nisam volio one sto se samozaljevaju i oblace u crno.
RahatHurmašica

#143 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by RahatHurmašica »

znači već imamo jednog sa oklopom, još da ga dozer obuči i...... držte se kinezi. jebo neum, ima da dobijemo izlaz na more u kini.

:lol: :lol:
RahatHurmašica

#144 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by RahatHurmašica »

everlast wrote:
Ova drzava je osudjena na podjelu, i sto se prije to dogodi bolje cemo zivjeti. .
salonci nabolje znaju

i da, i mi konja za trku imamo. madner je haman pa spreman :lol: :lol:
Last edited by RahatHurmašica on 21/11/2013 12:03, edited 1 time in total.
Dozer

#145 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Dozer »

@Everlast
Pa postavi temu, ko ti brani?

Znas koliko ce ljudi biti na njoj - ti, ja, madner i jos mozda par drugih.
hullu

#146 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by hullu »

everlast wrote:Kao prvo cime bi ratovali, kad oruzja u bosni haman i nema...
Nesto niste ratoborni ko sto ste bili prije 20 godina... :oops:
everlast

#147 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by everlast »

hullu wrote:
everlast wrote:Kao prvo cime bi ratovali, kad oruzja u bosni haman i nema...
Nesto niste ratoborni ko sto ste bili prije 20 godina... :oops:

Ko si ti, a ko sam ja. objasni nam da znamo.
hullu

#148 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by hullu »

everlast wrote:Ko si ti, a ko sam ja. objasni nam da znamo.
Pa ko si ti... kazi nam nesto o sebi...
everlast

#149 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by everlast »

hullu wrote:
everlast wrote:Ko si ti, a ko sam ja. objasni nam da znamo.
Pa ko si ti... kazi nam nesto o sebi...

Ja sam mislio da ti to vec znas, jer si se maloprije tako oslovi. Zaista nije vazno ko sam ja,ja necu da svoj stav formiras na osnovu toga, formiraj ga na osnovu mojih postova, bez obzira ko sam ja.
hullu

#150 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by hullu »

everlast wrote:Ja sam mislio da ti to vec znas, jer si se maloprije tako oslovi. Zaista nije vazno ko sam ja,ja necu da svoj stav formiras na osnovu toga, formiraj ga na osnovu mojih postova, bez obzira ko sam ja.
Ti si sa onima koji bi da dijele Bosnu... neko ko misli da fasisti treba da budu nagradjeni za genocid koji su pocinili a da Bosnjaci budu getoizirani.

Ja sam na suprotnoj strani.

Ako mislis da ce u Bosni biti nekakvog "mirnog razlaza" onda si naivan kao Bosnjaci sto su bili 92... davno nekad...
Post Reply