Veza na daljinu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
tagomago

#126 Re: Veza na daljinu?

Post by tagomago »

mini2 wrote:
tagomago wrote:samo veza na daljinu, u blizini ljudi se znojim
samo blizu
nježno nježno nježnije
mini2

#127 Re: Veza na daljinu?

Post by mini2 »

tagomago wrote:
mini2 wrote:
tagomago wrote:samo veza na daljinu, u blizini ljudi se znojim
samo blizu
nježno nježno nježnije
11 do + ∞
tagomago

#128 Re: Veza na daljinu?

Post by tagomago »

mini2 wrote:
11 do + ∞
jes, ti plaćaš struju ovaj mjesec :D
AnaSime

#129 Re: Veza na daljinu?

Post by AnaSime »

Veza na daljinu je zakon... jeste tesko ali u vezi na daljinu se za razliku od blizinskih razgovara jako mnogo i slabe su sanse da postoji neki dio zivota druge osobe da ga ne upoznas kroz kilometrazne razgovore na skype ili preko poruka...nakon tri duze veze na blizinu u kojima nisam uopce poznavala drugu stranu pojavio se ON, moj sadasnji suprug, sa kojim sam bila u vezi na daljinu (sitnih 430ak kilometara) godinu dana prije nego smo se vjencali. U tih godinu dana vidjali smo se u prosjeku jednom u mjesec ipo po nekih 7 dana kada bi on dolazio kuci. vodili smo kilometrazne razgovore, razmjenjivali poruke i u momentima kada smo bili skupa uzivali smo neplanski u svakom satu i minutu :)
angelo

#130 Re: Veza na daljinu?

Post by angelo »

sasvim normalna stvar u današnjem svijetu :izet:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#131 Re: Veza na daljinu?

Post by Truba »

ja znam jednu tri godine u vezi s australijom još se nisu vidjeli :D ni dodirnuli
sophieEl

#132 Re: Veza na daljinu?

Post by sophieEl »

Black swan wrote:ja znam jednu tri godine u vezi s australijom još se nisu vidjeli :D ni dodirnuli
Znam i ja, 3 godine tako, ona ovdje on u Australiji i vjenčaše se prije 2 mjeseca :D
uberkul

#133 Re: Veza na daljinu?

Post by uberkul »

neprakticno i besmisleno
crni dule

#134 Re: Veza na daljinu?

Post by crni dule »

Moze da uspe samo ako je ljubav dovoljno jaka.
_mufljuz_

#135 Re: Veza na daljinu?

Post by _mufljuz_ »

sta sam ja naucio iz tih veza je da je se razvija posebno snazno ljubomora opsesija i posesija = krah u vecini slucajeva....
ako odes vani - gdje si bio s kim si bio - sta si radio itd itd...
uberkul

#136 Re: Veza na daljinu?

Post by uberkul »

ma kakva veza kad tu nema nista opipljivo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#137 Re: Veza na daljinu?

Post by Truba »

sophieEl wrote:
Black swan wrote:ja znam jednu tri godine u vezi s australijom još se nisu vidjeli :D ni dodirnuli
Znam i ja, 3 godine tako, ona ovdje on u Australiji i vjenčaše se prije 2 mjeseca :D
kad mi kažeš ona ovdje on u etijopiji
to je vijest
:lol:
tagomago

#138 Re: Veza na daljinu?

Post by tagomago »

uberkul wrote:ma kakva veza kad tu nema nista opipljivo
pa ima ljudi, mogu, zadovolje se riječima i virtualnim oblicima konverzacije jer su ubijeđeni da je to relevantno za vođenje veze. i čekaju prilike te neke koje uglavnom propadnu, jer situacija to ne zadovoljava. nije bome to nimalo relevantno, konkretne situacije najbolje iskazuju ljude.

ja vala ne bih mogla ni dan - nije samo radi ljubomore, nesigurnosti i straha, nego ne vidim kako je to produktivno po bilo šta. hoću da se čopkamo kad god mi je ćejf i nećejf. i da tersam isto tako :mrgreen: ovih 15-ak minuta vožnje udaljenosti katkad se čini kao vječnost. srećom, "naletih" na osobu koja ima djedovinu - stan u mojoj mahali - oh, well, tih 15 minuta je tek par minuta uglavnom. uistinu nema ništa ljepše od tišine pokraj voljene osobe :)
Ramzess Veliki

#139 Re: Veza na daljinu?

Post by Ramzess Veliki »

sherbett wrote:
_mufljuz_ wrote:sta sam ja naucio iz tih veza je da je se razvija posebno snazno ljubomora opsesija i posesija = krah u vecini slucajeva....
ako odes vani - gdje si bio s kim si bio - sta si radio itd itd...
eh, da....
osobito kad te drugi truju..i fejs :roll:
Je ... fejs je smeće ... uopće ga ne koristim a vidim da ga ne koriste ni moji prijatelji i poznanici.
I ne shvatam koji je vrag u ljude ušao ... najšešće pitanje zadnjih mjeseci - da li sam na Viberu.
Zašto - da se dopisujemo? A kafane u petak uvečer zjape prazne od Haciende do Male aleje na Ilidži. :roll:
sheilak

#140 Re: Veza na daljinu?

Post by sheilak »

AnaSime wrote:Veza na daljinu je zakon... jeste tesko ali u vezi na daljinu se za razliku od blizinskih razgovara jako mnogo i slabe su sanse da postoji neki dio zivota druge osobe da ga ne upoznas kroz kilometrazne razgovore na skype ili preko poruka...nakon tri duze veze na blizinu u kojima nisam uopce poznavala drugu stranu pojavio se ON, moj sadasnji suprug, sa kojim sam bila u vezi na daljinu (sitnih 430ak kilometara) godinu dana prije nego smo se vjencali. U tih godinu dana vidjali smo se u prosjeku jednom u mjesec ipo po nekih 7 dana kada bi on dolazio kuci. vodili smo kilometrazne razgovore, razmjenjivali poruke i u momentima kada smo bili skupa uzivali smo neplanski u svakom satu i minutu :)
eh, da, ovo kad se napokon vidite... :-D čista radost. a o skypeu bih mogla knjige napisati. mi smo ga držali uključenim cijelo vrijeme, taman da i ne sjedimo cijelo vrijeme pred komp.om. on nešto piše tamo negdje, ja čitam, ili jedemo iste stvari, komentiramo bilo što, pričamo o bilo čemu...kao da smo zajedno u dnevnoj sobi. :-D
crni dule wrote:Moze da uspe samo ako je ljubav dovoljno jaka.
da, naravno, ali zar nije svaka ljubav takva? možda su ovakve čak i jače. ;-)
Jokericious

#141 Re: Veza na daljinu?

Post by Jokericious »

sophieEl wrote:
Manje sanse za sukob. Rijetko se vide, i onda im nista ne smeta.
-Pravda-

#142 Re: Veza na daljinu?

Post by -Pravda- »

Sta je jos bitno ovdje spomenuti je CILJ! Znaci ako hodas nekim ili si sa nekim vezi, trebate valjda imati neki cilj, zajednicki zivot i slicno, brak, djeca. Al ako je npr, cilj veze seks, vozanje il eto vrijeme da brze prodje, onda definitvno za takve osobe nije veza na daljinu, takve osobe onda trebaju jos "proziviti zivota". Ako si u vezi i ako imate zajednicki cilj, a taj zajednicki cilj je jednog dana i zajednicki zivot onda trebate isplanirat sebi kako i sta i kad bi otrpilike se trebali spojiti. Kad bi otprilike trebali biti zajedno, mozda zvuci previse al to je tako, ne vidim smisao veze na daljinu ukoliko cilj nije zajednicki zivot, a ako je cilj zajednicki zivot znaci da tu stvarno postoji prava ljubav a ne nekakva korist. :)
Npr. za godinu i po cemo geldat da se napokon spojimo ili dvije, odmah je malo lakse, jer znas da ce doci taj trenutak, zivis za to jednostavno, ali normalno to je opet za ozbiljniju vezu, necete to gledat odmah na pocetku, prva godina - godina i po veze ce pokazat da li cete imati taj zajednicki cilj, ako budete imali onda ne vidim vise prepreka da se ostvari uspjeh u toj vezi. ZATO SAMO POLAKO, ISKRENO, JEDNOSTAVNO KARTE SVE NA STO, I VRIJEME CE POKAZAT SVE, prava ljubav ne poznaje granice.
fatamorgana

#143 Re: Veza na daljinu?

Post by fatamorgana »

uberkul wrote:ma kakva veza kad tu nema nista opipljivo
ćISTO platonska, :run:
Ramzess Veliki

#144 Re: Veza na daljinu?

Post by Ramzess Veliki »

Jokericious wrote:
sophieEl wrote:
Manje sanse za sukob. Rijetko se vide, i onda im nista ne smeta.
Slažem se. To su sada moderne ljubavi, više nije in biti u stalnoj vezi face to face, sad imaš negdje vezu kao rezervu, a loviš šta stigneš bez straha da će te partner provaliti. Ide to svakako obostrano. Samo treba biti realan i priznati sebi da su sve priče o platonskim ljubavima šarena laža. 8-)
mini2

#145 Re: Veza na daljinu?

Post by mini2 »

nou veeej, ne bih izdržala
Zoya

#146 Re: Veza na daljinu?

Post by Zoya »

Sve preko 30km je veza na daljinu :|
fatamorgana

#147 Re: Veza na daljinu?

Post by fatamorgana »

Zoya wrote:Sve preko 30km je veza na daljinu :|
ZnaĆi Sarajevo Jablanica no way? :wink:
Zoya

#148 Re: Veza na daljinu?

Post by Zoya »

Ma nista, isti grad samo. Sta ce ti nepotrebno maltretiranje?
Ramzess Veliki

#149 Re: Veza na daljinu?

Post by Ramzess Veliki »

Ništa to ... samo druga država, to su najbolje veze. :thumbup:
Ramzess Veliki

#150 Re: Veza na daljinu?

Post by Ramzess Veliki »

uskrsno_respo wrote:sta fali norveska bosna recimo :D
Taman. :D
A trebala bi i učestvovati u zajedničkoj imovini - da pošalje pola para da sebi uzmeš auto. :D
Post Reply