BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Hodidid

#126 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Hodidid »

Zamisli mi dobijemo Manaus.
Rob_Atl

#127 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Rob_Atl »

Ma ja mislim da ce najveca loziona biti prva tekma , ko je god mislio ici u brazil bice na prvoj utakmici, poslije vec ko ima i ko moze, jer nevjerujem da ce neko od nasih ostati mjesec dana u brazilu, pa jebt treba ti onda najmanje 15 000 dolara :D . Lako je ovim favoritima pa i ne moraju dooci na prve tekme kad znaju da ce proci u drugu rundu i onda laganini dodju na 1/4 finale i ostanu do kraja
Zatamnjena stakla

#128 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Zatamnjena stakla »

p206 wrote:možete otići besplatno, možda čak i zaradite..
za više informacija javite se ovom gospodinu

Image

:lol:
akcija007

#129 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by akcija007 »

Nek se mi plasiramo dole, ali za odlazak i pogledati bilo kakvu tekmu je extremno skupoooo. Ko planira ici , najbolje je uzeti paket pa pogledati sve tri tekme do faze ispadanja i to je to. Siguran sam da treba nekih 7000-8000 KM .

U vlastitoj reziji putovanja, iz Madrida s aerodroma Barajas ima najvise letova iz Evrope za Latinsku Ameriku .
Npr. ima sasava karta Barcelona-Rim-Rio-Rio-Rim-Barcelona od 15.06. do 23.06. za 850 EUR + doci do Barse (imaju niskotarifni Vuelnig iz Dubrovnika, Splita, Zagreba za 100 EUR povratna).

Na iste datume ima iz Venecije za 972 EUR isto preko Rima s Alitalia-om+kopneni prevoz do Venecije ; iz Budimpeste isto ima karta za 950 EUR preko Rima i Sao Paola.

Ovo sve sto nije polazak/dolazak iz Sarajeva iziskuje dodatne dane godisnjeg+dodatne troskove eventualnog nocenja i sl...

U kalkulaciji ovih troskova karta ce ispasti najnizi trosak...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#130 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by UnscarD »

karanana wrote:
Šveđanin wrote:
karanana wrote:ma htjeo da pokupi neku sisulju koja ima zajebane raje.

posto su kurave tamo?

30 - 400 eur, sve zavisi kakav kvalitet hoćeš i koliko je očuvana. :D

S tim da se može naći odlična ponuda za 90 eur sat vremena. :D

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
pa dobro, znaci ko u evropi. nije da je superjeftino. jos ce sigurno da poskupe u to vrijeme.
Ja kada sam bio nije bilo ovako nego je bilo cca 100-200 USD (to 200 je bomba) ali cijelo vece i naravno uz cjenkanje .... Na ovo dodaj da ti treba hotelska soba. Mozete se koristiti i trikovima...jedan plati, pa onda dvojica iskoce iz ormara u neka doba :D :D
U sve i jednom hotelu se mozes dogovoriti sa recepcionarima da ti nesto simbolicno naplate a ne punu cijenu ...
Mada sve ovo ce biti vjerovatno potpuno drugacije za vrijeme prvenstva...
Timotije

#131 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Timotije »

akcija007 wrote:Nek se mi plasiramo dole, ali za odlazak i pogledati bilo kakvu tekmu je extremno skupoooo. Ko planira ici , najbolje je uzeti paket pa pogledati sve tri tekme do faze ispadanja i to je to. Siguran sam da treba nekih 7000-8000 KM .

U vlastitoj reziji putovanja, iz Madrida s aerodroma Barajas ima najvise letova iz Evrope za Latinsku Ameriku .
Npr. ima sasava karta Barcelona-Rim-Rio-Rio-Rim-Barcelona od 15.06. do 23.06. za 850 EUR + doci do Barse (imaju niskotarifni Vuelnig iz Dubrovnika, Splita, Zagreba za 100 EUR povratna).

Na iste datume ima iz Venecije za 972 EUR isto preko Rima s Alitalia-om+kopneni prevoz do Venecije ; iz Budimpeste isto ima karta za 950 EUR preko Rima i Sao Paola.

Ovo sve sto nije polazak/dolazak iz Sarajeva iziskuje dodatne dane godisnjeg+dodatne troskove eventualnog nocenja i sl...

U kalkulaciji ovih troskova karta ce ispasti najnizi trosak...
Preskup sport!

3 utakmice u grupi se igraju u razmaku od 10 dana, ni u jednoj varijanti se ne isplati preci toliki put radi jedne ili dvije tekme. Znaci ili cijeli paket od 12-13 dana sa putovanjima, ili nista...

To je minimun tih 7-8 hiljada maraka, danas malo na poslu pitam kolegu koji je bio jednom dole, kaze u junu je prehladno, on nikad ne bi letio u tom periodu....

O sigurnosti kaze: ne voziti se nocu, nigdje i nikad, po danu paziti dobro gdje i kako,meni dosta...
Rob_Atl

#132 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Rob_Atl »

Drugacije je kad odes u Brazil sad , i u periodu za svjetsko, pa za svjetsko ce armija da te cuva, plus bice fifini centri vjerovatno gdje ce se raja okupljati. E sad ako je tebi da zalazis u favele bujrum, ali ako se drzis carsije nece tu biti problema jer ce murija biti na svakom cosku. A druga stvar neces sam biti , bice preko 1000 nasih navijaca non stop, tako da i ako te pokusa neko napasti morat ce dva puta da razmisli. Sto se tice klime , normalno da je dole zima kad je kod nas ljeto , ali ako ces biti u riu zime nema prosjecne temperature su oko 25 stepeni po danu, nocne oko 17 tako da nije bas neka zima. POsto se skoro sve utakmice igraju na obali ili blizu obale ovakve temperature ce biti tokom cijelog prvenstva.
Timotije

#133 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Timotije »

Rob_Atl wrote:Drugacije je kad odes u Brazil sad , i u periodu za svjetsko, pa za svjetsko ce armija da te cuva, plus bice fifini centri vjerovatno gdje ce se raja okupljati. E sad ako je tebi da zalazis u favele bujrum, ali ako se drzis carsije nece tu biti problema jer ce murija biti na svakom cosku. A druga stvar neces sam biti , bice preko 1000 nasih navijaca non stop, tako da i ako te pokusa neko napasti morat ce dva puta da razmisli. Sto se tice klime , normalno da je dole zima kad je kod nas ljeto , ali ako ces biti u riu zime nema prosjecne temperature su oko 25 stepeni po danu, nocne oko 17 tako da nije bas neka zima. POsto se skoro sve utakmice igraju na obali ili blizu obale ovakve temperature ce biti tokom cijelog prvenstva.
Iskreno se nadam da ce biti tako, maksimalna sigurnost, jebo i svjetsko i sve ako nekog u kovcegu vrate zato sto je popio previse i promasio dvije ulice!
dek

#134 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by dek »

Raja, vi znate da nam trebaju još tri bobe protiv Litvanije u gostima? :-D
Brkooo

#135 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Brkooo »

dek wrote:Raja, vi znate da nam trebaju još tri bobe protiv Litvanije u gostima? :-D
kaj si pesimista :skoljka:

:D
dek

#136 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by dek »

Ma idemo vi (valjda :D ) ali euforija nam je uvijek bila najveći neprijatelj i prosto me neki strah uhvati kad vidim kako su svi već unaprijed upisali pobjedu a ipak se radi o nimalo bezazlenom gostovanju.

Al' idemo mi u Brazil :bih: :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#137 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Truba »

tvsabina wrote:Ljudima koji žive u Sarajevu , trebat će tačno onoliko koliko ostane od mjesečne plaće kad se plati voda :thumbup:
valjda godišnja :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#138 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by plain vanilla »

uh jest skupo, ali zaista bi bilo dobro otici :roll:
alanx

#139 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by alanx »

http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... rrency=EUR

Prosjecne cijene u Brazilu:

Restorani
Obrok, jeftin restoran 4.98 €
Obrok za dvoje, srednje skup restoran, 23.25 €
Obrok u McDonalds ili slične 5.65 €
Domaće Pivo (0,5 litara nacrt) 1,33 €
Uvozna piva (0,33 litara boca) 2,66 €
Cappuccino 1,33 €
CocaCola / Pepsi (0,33 litre boce) 1,00 €
Voda (0,33 litra boca) 0,66 €

Marketi
Mlijeko, 1 litra 0,76 €
Vekna svježeg bijelog kruha (500g) 1,28 €
Riza (1 kg) 0,96 €
Jaja (12) 1,33 €
Lokalni sir (1 kg) 5,98 €
Pileća prsa (bez kostiju, skinless), (1 kg) 3,32 €
Jabuke (1 kg) 1,66 €
Naranče (1 kg) 1,00 €
Rajčica (1 kg) 1,46 €
Krumpir (1 kg) 1,00 €
Salata (1 glavica) 0,66 €
Voda (1.5 litre boce) 0,66 €
Boca vina 6,64 €
Domaće Pivo (0,5 litara bočica) 1,00 €
Uvozna piva (0,33 litara boca) 1,99 €
Kutiju cigareta (Marlboro) 1,66 €

Prijevoz
Jednosmjerna karta (javni gradski prijevoz) 0,95 €
Mjesečni pokaz (redovna cijena) 41.52 €
Taxi Početak (Normalna tarifa) 1.36 €
Taxi 1 km (normalna cijena) 0,76 €
Taxi 1 sat Ceka (Normalna tarifa) 7.31 €
Benzin (1 litra) 0,93 €
Šveđanin

#141 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Šveđanin »

Ako nas smjeste u prašumu u Manaus, jadni mi. :oops:

Fazon je što se svaka utakmica igra u drugom gradu..

Bilo bi super da nas zapadne recimo grupa H (Belo Horizonte, Cuiabá, Rio de Janeiro, Porto Alegre, São Paulo, Curitiba)

Evo vam mape pa uspoređujte..

Image
UnscarD

#142 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by UnscarD »

Meni je ovaj Manaus zelja jos od Mister No-a ....:)
Korisnicko ime

#143 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Korisnicko ime »

UnscarD wrote:Meni je ovaj Manaus zelja jos od Mister No-a ....:)
I meni je BIO...ali kako ozbiljno namjeravam "uhvatiti" neki od (nadam se) prihvatljivijih paket-aramzmana za grupnu fazu, malo sam se raspitivao i saznao da nije nimalo bezazleno tamo otici. Svakakve bolescine se mogu tamo fasovati i treba se pelcovati za mnoge/protiv mnogih od njih prije odlaska tamo. A to opet i kosta. Zato bih radije da izvucemo Rio pa da vidim Marakanu. A i Salvador (napisah Sarajevo :D ) me privlaci, po onome sto sam o njemu izguglao...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#144 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Zviz »

Brazil je previse skup ako putujes na stisnutom budgetu, ipak moras imati komotnosi jedno 2.000 do 3.000€ za svaki slucaj ...

Sto se tice letenja po Brazilu, najmanji problem kod aero prevoznika TAM kupite multi pass sa do 9 stops i onda sebi isplanirate letne rute. Vise infomacija na: http://www.tam.com.br/b2c/vgn/v/?vgnext ... 05a8c0RCRD

Sto se smjestaja tice: http://www.camaecafe.com.br/ je jeftinija varijanta, jer cijene hotela u periodima nekih manifestacija, kao sto ce biti SP, su znatno vece - na nivou sa Norveskim za najmizernije hotele a nesto bolje i do 3x vece.

Ako ste bas u guzvi sa smjestajom potrazite Pousadas, vecina ih nudi i dorucak, ali cijene su od nekig 50€ noc do 200+€ kako ko nudi... http://www.hiddenpousadasbrazil.com/

Restorani pogotovu u Rio i Sao Paolu su nabijeni cijenama do maksimuma, jedan normalan rucak za dvoje nekih 50-70€ i uopste nije rijec o fency pency restoranima.

Naucite nesto jezika, jer su ljudi ljubazni ali im engleski bas i ne ide od ruke. Sa spanskim ce te bolje proci nego sa engleskim, pa cak i sa francuskim se na boljoj strani kad je komunikacija u pitanju.

Sto se tice sigurnosti kretanja, poslje 19:00 nebi preporucio nikome da ide iz hotela ili vec cega, mislim gdje zivi. Kakva sigurnost ce biti je veliko pitanje! Sve u svemu pljacke su najcese kad je rijec o strancima.

Eto toliko od mene, a vi sada sebi planirajte, racunajte itd. PS; ako koga sta jos zanima pisite na PP.
Last edited by Zviz on 18/09/2013 16:03, edited 1 time in total.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#145 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Zviz »

Šveđanin wrote:Po mojim procjenama izaće me oko 3000-3500 eura. Par utakmica u grupi, odmor, izlasci, karte, smještaj itd itd..

Ako se plasiramo, idem 90%. :)

Zaboravi, racunaj jedno 5.000 do 8.000€

Samo na avionsku kartu do Brazila i smjestaj za 10 dana ces potrositi dobre 2.000€ (i to da bacas sesir u zrak od radositi, jer to je JEFTINO).
alanx

#147 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by alanx »

Zviz wrote:
Šveđanin wrote:Po mojim procjenama izaće me oko 3000-3500 eura. Par utakmica u grupi, odmor, izlasci, karte, smještaj itd itd..

Ako se plasiramo, idem 90%. :)

Zaboravi, racunaj jedno 5.000 do 8.000€

Samo na avionsku kartu do Brazila i smjestaj za 10 dana ces potrositi dobre 2.000€ (i to da bacas sesir u zrak od radositi, jer to je JEFTINO).
Ipak ja mislim da je to negdje od 9000-12000 eura. Ima tu obilazaka, izjalovi se to.
UnscarD

#148 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by UnscarD »

Korisnicko ime wrote:
UnscarD wrote:Meni je ovaj Manaus zelja jos od Mister No-a ....:)
I meni je BIO...ali kako ozbiljno namjeravam "uhvatiti" neki od (nadam se) prihvatljivijih paket-aramzmana za grupnu fazu, malo sam se raspitivao i saznao da nije nimalo bezazleno tamo otici. Svakakve bolescine se mogu tamo fasovati i treba se pelcovati za mnoge/protiv mnogih od njih prije odlaska tamo. A to opet i kosta. Zato bih radije da izvucemo Rio pa da vidim Marakanu. A i Salvador (napisah Sarajevo :D ) me privlaci, po onome sto sam o njemu izguglao...
Marakana je extra ...gledali smo Fluminense vs Vasco de Gama i stvarno je dozivljaj...nikakkvih excesa, nista...bas pismeno. Navijaci citavu koreografiju imaju ...
Uglavnom sto ides juznije, prema Curitibi i Porto Alegreu sve vise su pismeniji gradovi sa Evropskim smekom...u Brazilu koliko sam ja skontao rasizam uopste nije izrazen za razliku od Argentine...
janje_

#149 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by janje_ »

jel sam ja ovdje nesto pogresno skonto ovaj pregled, ili se uopste ne igra u riu..
touch brain

#150 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by touch brain »

ja sam sav svoj put vec isplanirao :mrgreen: moja procjena je oko 1000 dolara :thumbup:
Post Reply