Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Locked
Država

#126 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Država »

Image

Bošnjak i tačka!!!

:bih: :bih: :bih:
Sezam

#127 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Sezam »

Leo C Baptistao wrote:
gnjev wrote:Dobro. Hoćeš da budeš gost u svojoj državi bujrum, Bosanac.

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Bosanac je u Bosni domaćin, a Bošnjak u Bošnjakistanu. Bosancu je Trebević Bosna, a Bošnjak kad čuje četničke pjesme na Trebeviću bježi u Bošnjakistan.
Dok ti kad cujes cetnicke pjesme na Trebevicu kazes: brate, de pojacaj.

Ne trolaj bezze.
Havatar

#128 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

_majevica_ wrote:
Leo C Baptistao wrote:
gnjev wrote: Bosanac imenica uz koju se najčešće veže epitet lakovjeran. Pa ti vidi

Aha, i ko je taj epitet izmislio? Oni koji omalovažavaju Bosnu. Nevjerovatno je da su oni koji hoće da Bosne nema uspjeli ubjediti one koji Bosnu vole da se stide svega Bosanskog. Valjda se to tako radi.
Ako bi se i dodao naziv bosanci kao cetvrti narod u Ustav BiH...opet bi bile teznje podjele BiH.Svi narodi u BiH se
trebaju osjecati pomalo kao bosanci.Nije to nista strasno....i bilo bi sve oki...Popis ce biti i proci...
teznje treba usmjeriti da svi narodi il gradjani osjecaju BiH kao svoju drzavu.
:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#129 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by It_is_a_Leclerc »

Leo C Baptistao wrote:
gnjev wrote:Moj jarane. Nebitno je u ovom trenutku kako se ti osjećaš Jel ko Bosanac, Hercegovac, Bošnjak. Bitno je da svojim izjašnjavanjem kao nesto drugo sem Bošnjak daješ svoju potporu separatističkim fašističkim nakanama ravnogoraca. Da sutra poslije popisa mogu reci vidi više od pola Bosne su Srbi hoćemo državu hoćemo odvajanje. A istina je drugačija to svi znamo.

Baš suprotno. Izjašnjavanjem kao Bosanac pridonosim urušavanju troetničke konstitutivne aždaje i jačanju države Bosne. Izjašnjavanjem kao Bošnjak dajem legitimitet ideji da je Bosna država 3 naroda. Ako je Bosna država 3 naroda onda je i pravo na samoopredjeljenje tih naroda sasvim logičan slijed događaja. Zato toplo preporučujem onima koji vole Bosnu da se izjasne kao Bosanci čak i ako se osjećaju kao nešto drugo. :bih:
Svakvih se budalaština pisalo na ovom forumu, ali ako ovo ne ide u top 5 ja ne znam šta ide...

Druško moj, prestala su vremena kad se Bošnjacima diktiralo šta su, kad su se palile knjige u kojima se spominju Bošnjaci, kad su se "gubili" rječnici bosanskog jezika i radile slične gadarije. Ono kad su uspjeli jadne Bošnjake preveslati da se izjasne kao "Jugosloveni", pa smo vidjeli je sretno i radosno to završilo, je zadnje što se diktiralo Bošnjacima.

Mi imamo svoje ime, imamo svoj jezik, i nećemo se izjasniti kao "nacija" koja postoji samo u pjesmi Harija Mata Harija. Bošnjaci će pokazati svoju samosvjesnost, državotvornu svijest ujedinjujući se pod bošnjačkim imenom, jer oni uistinu i jesu jedini garant opstanka ove države.

Što se tebe tiče, ti imaš pravo da se izjasniš i kao pripadnik plemena Hutu, ako hoćeš, ali nam nemaš pravo sugerisasti, prijetiti i ubjeđivati nas.
Havatar

#130 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

chill001 wrote:
Leo C Baptistao wrote:
chill001 wrote:
A po toj logici je Bosna tamo gdje su Bosanci vecina. E moj genije... ne ide ti ta logika.
ne kontaš ti logiku. ako bosanaca bude više od hrvata to znači da koncept podjele propada jer nema legitimitet u narodu. ako bosanaca ne bude - to znači da prešutno svi pristaju na podjelu, a podjela ide prema granicama etničkog izjašnjavanja.
I kakve to veze ima sa Srbima u manjem entitetu?

A i druga srana te price koja tebi promice je da bi se broj Bosnjaka u Federaciji smanjio sto bi islo na ruku Hrvatima a ne protiv njih.
mO k3

#131 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by mO k3 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Leo C Baptistao wrote:
gnjev wrote:Moj jarane. Nebitno je u ovom trenutku kako se ti osjećaš Jel ko Bosanac, Hercegovac, Bošnjak. Bitno je da svojim izjašnjavanjem kao nesto drugo sem Bošnjak daješ svoju potporu separatističkim fašističkim nakanama ravnogoraca. Da sutra poslije popisa mogu reci vidi više od pola Bosne su Srbi hoćemo državu hoćemo odvajanje. A istina je drugačija to svi znamo.

Baš suprotno. Izjašnjavanjem kao Bosanac pridonosim urušavanju troetničke konstitutivne aždaje i jačanju države Bosne. Izjašnjavanjem kao Bošnjak dajem legitimitet ideji da je Bosna država 3 naroda. Ako je Bosna država 3 naroda onda je i pravo na samoopredjeljenje tih naroda sasvim logičan slijed događaja. Zato toplo preporučujem onima koji vole Bosnu da se izjasne kao Bosanci čak i ako se osjećaju kao nešto drugo. :bih:
Svakvih se budalaština pisalo na ovom forumu, ali ako ovo ne ide u top 5 ja ne znam šta ide...

Druško moj, prestala su vremena kad se Bošnjacima diktiralo šta su, kad su se palile knjige u kojima se spominju Bošnjaci, kad su se "gubili" rječnici bosanskog jezika i radile slične gadarije. Ono kad su uspjeli jadne Bošnjake preveslati da se izjasne kao "Jugosloveni", pa smo vidjeli je sretno i radosno to završilo, je zadnje što se diktiralo Bošnjacima.

Mi imamo svoje ime, imamo svoj jezik, i nećemo se izjasniti kao "nacija" koja postoji samo u pjesmi Harija Mata Harija. Bošnjaci će pokazati svoju samosvjesnost, državotvornu svijest ujedinjujući se pod bošnjačkim imenom, jer oni uistinu i jesu jedini garant opstanka ove države.

Što se tebe tiče, ti imaš pravo da se izjasniš i kao pripadnik plemena Hutu, ako hoćeš, ali nam nemaš pravo sugerisasti, prijetiti i ubjeđivati nas.
branimir stulic

#132 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by branimir stulic »

ZAnima me da li ce ti silni borci za narodnu stvar tako zdusno prijaviti i imovinu koju imaju kako bismo mogli uporediti stanje od proslog do ovog sada popisa...
Slozicete se da je bilo malo prostora za milionske biznise... osim crne berze i trgovine organima....
Pozdrav svima koji su normalni ...
Havatar

#133 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

Država wrote:Image

Bošnjak i tačka!!!

:bih: :bih: :bih:
Image

Bosnjak :bih: :bih: :bih:
mO k3

#134 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by mO k3 »

Ovo ide malo u off topic ,ali bošnjački regiement ,kakav je bio sastav po vjerama imali gdje podataka
Bodkin

#135 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Bodkin »

It_is_a_Leclerc wrote:
Leo C Baptistao wrote:

:lol: :lol: kakva smijurija, a svaki drugi post na politici ubjedjivanje kako se treba izjasniti kao bosnjak pocevsi od ljudi iz naslova :evil:
respo

#136 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by respo »

Dzamahirija wrote:
respo wrote:daj ba meni govoris za neko pokrice a ti ga nemas ni na mapi

sta je tvoje pokrice da od danas ni jedan bosnjak ne smije kupiti kondom jer je ustavom zabranjeno?
Kažem ti fino, ja pratim migracije za razliku od tebe pa znam kako stoje stvari. I ne pada mi na pamet da ti se nešto pravdam. Trabunjaš gluposti jer ne znaš koliko Bošnjaka živi u Foči, ne znaš ni za Srbe, ne znaš ni otprilike koliko ta opština ima stanovnika, a dao si sebi za pravo da vršiš procjene. Ne znaš pogotov kakva je raspodjela po naseljima. Ništa ne znaš. I rek'o sam ti da trabunjaš gluposti jer meni trpaš u usta kako će neko migrirati u Čajniče i slično.

Al treba znat nešto o demografiji da se priča o istoj. Prije 15 godina u Jajcu se viorila samo šahovnica, u Brčkom samo trobojka. Pa ti vidi.
ubise se od sexa po istocnoj bosni svaki dan javljaju rodjeno 50 beba u svakoj opstini 25 djecaka i 25 djevojcica
a autobusi puni ljudi sto hoce da presele tamo

kako da ne
ne moras pratiti migracije da bi vidio da jedni bjeze u sa i dalje a drugi u bg i dalje

ja bi se prije kladio da tamo nece biti ljudi a ne da ce jos bosnjaci biti vecinski

daj urazumi se malo
Platformas

#137 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Platformas »

Više Bošnjaka, Srba i Hrvata, manje BiH.
Havatar

#138 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

Platformas wrote:Više Bošnjaka, Srba i Hrvata, manje BiH.
Manje Bosnjaka manje Bosne.
escobar__

#139 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by escobar__ »

:lol:

Više Bošnjaka - više Bosne!
Platformas

#140 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Platformas »

Bošnjaci se danas ponašaju onako kako su se srbi ponašali krajem osamdesetih, oni kao najmnogobrojniji su se smatrali nekim garantom Juge i smatrali su da polažu veca prava na nju od ostalih.
Isto tako Jugoslovena je bilo otprilike (procentualno) kao što će kod nas biti Bosanaca i Hercegovaca.

Svi znamo kako je ta država završila.
escobar__

#141 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by escobar__ »

Da, da, Bošnjaci će rasturit Bosnu i isti su k'o Srbi. :zzzz: Dajte, ba, šta originalno, to slušamo već godinama.
Havatar

#142 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

Platformas wrote:Bošnjaci se danas ponašaju onako kako su se srbi ponašali krajem osamdesetih, oni kao najmnogobrojniji su se smatrali nekim garantom Juge i smatrali su da polažu veca prava na nju od ostalih.
Isto tako Jugoslovena je bilo otprilike (procentualno) kao što će kod nas biti Bosanaca i Hercegovaca.

Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000 ai nije istina da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji posto ne brane drugima jezik , ime naroda , ne osporavaju postojanje njihove nacije, ne spremaju plan za etnicko ciscenje drugih naroda i ne vrse represiju prema drugim narodima kao sto su Srbi radili u Jugoslaviji .
MuaDib

#143 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by MuaDib »

Problem "velikih" Bošnjaka je što zaboravljaju da su godinama ponavljali mantru da je Bošnjak nacionalno ime za bosanske muslimane, ali kada su vidjeli da Bošnjaka neće biti 50%, onda su se dosjetili da priglupom kampanjom pokušaju alimlirati Bosance, Hercegovce, ex-Jugoslavene i neopredjeljene građane u svoj korpus, s obzirom da u grupi Ostalih pripada oko 10% populacije. Rezultat te kampanje postigao je sasvim suprotan efekat, pomenute grupe je još ćvršće vezao za nebošnjački nacionalni identitet, a jednom dijelu Bošnjaka je zagdio samo bošnjaštvo i okrenu ih je u pravcu Bosanstva. I sada kako kažu "sljdbenici Darka Brkana" zbunjuju Bošnjake. A istina je sasvim suprotna Bošnjačka kampanja je sama zbunila Bošnjake, zato što je vode nekompetwentni ljudi i klasični nacionalisti. Koliko je samo promašena kampanja govori činjenica, da u Sandžaku nije bilo nikakve kampanje pred srbijanski popius tsanovništva, pa se oko 95% tamošnjih muslimana izjasnilo kao Bošnjaci.
MuaDib

#144 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by MuaDib »

Havatar wrote:
Platformas wrote:Bošnjaci se danas ponašaju onako kako su se srbi ponašali krajem osamdesetih, oni kao najmnogobrojniji su se smatrali nekim garantom Juge i smatrali su da polažu veca prava na nju od ostalih.

Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000 ai nije istina da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji posto ne brane drugima jezik , ime naroda , ne osporavaju postojanje njihove nacije, ne spremaju plan za etnicko ciscenje drugih naroda i ne vrse represiju prema drugim narodima kao sto su Srbi radili u Jugoslaviji .
Bosna je od tih 1000 godina bila rob 6 vjekova.
A za ovo drugo se presaberi, pa češ vidjeti da je najgorem obliku srpskog nacionalizma predhodilo, ovo što ti je Platformaš naveo.
Platformas

#145 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Platformas »

Havatar wrote: Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000 ai nije istina da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji posto ne brane drugima jezik , ime naroda , ne osporavaju postojanje njihove nacije, ne spremaju plan za etnicko ciscenje drugih naroda i ne vrse represiju prema drugim narodima kao sto su Srbi radili u Jugoslaviji .
Inače su Bošnjaci i svemirski narod.

Vjerujem da i Srbi nisu tako primjećivali da bilo koga tlače, ako pogledaš popis iz 91 vidjet ćeš da ima i neki broj Bošnjaka. Znači mogao si se izjasniti kako hoces, što je većina odabrala Musliman vjerovatno leži u onoj famoznoj "ne želim biti ostali" kao što to i danas poturaju.
Sutra, ako slučajno Bošnjak bude išao pod ostale, izjasnit ćeš se kao neko drugi - to je ta principijelnost.
Havatar

#146 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

Platformas wrote:
Havatar wrote: Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000 ai nije istina da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji posto ne brane drugima jezik , ime naroda , ne osporavaju postojanje njihove nacije, ne spremaju plan za etnicko ciscenje drugih naroda i ne vrse represiju prema drugim narodima kao sto su Srbi radili u Jugoslaviji .

Vjerujem da i Srbi nisu tako primjećivali da bilo koga tlače, ako pogledaš popis iz 91 vidjet ćeš da ima i neki broj Bošnjaka. Znači mogao si se izjasniti kako hoces, što je većina odabrala Musliman vjerovatno leži u onoj famoznoj "ne želim biti ostali" kao što to i danas poturaju.
Sutra, ako slučajno Bošnjak bude išao pod ostale, izjasnit ćeš se kao neko drugi - to je ta principijelnost.
:oops:
Jeste tako su i kad je izbor bio samo izmedju Srba i Hrvata Bosnjaci prije bili neopredijeljeni nego to tako da ta vasa zlonamjernost i negiranje historijskih cinjenica ne prolazi a u isto vrijeme te diskfalifikuje kao ozbiljnog diskutanta. Sto se tice usporedbe sa Srbima u Srboslaviji kazi da li danas Bosnjaci rade nesto od ovoga sto sam naveo dakle da li vrse represiju prema Srbima i Hrvatima , da li postoji neki plan da se oni etnicki ociste , da li im se brani koriscenje jezika i da li se negira postojanje njihovih nacija :?:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#147 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Matijevic_Vlado »

obice se ovo nekome o glavu, kad tad
mO k3

#148 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by mO k3 »

Matijevic_Vlado wrote:
obice se ovo nekome o glavu, kad tad
A komo konkretno Vlado ???
Havatar

#149 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

MuaDib wrote:Problem "velikih" Bošnjaka je što zaboravljaju da su godinama ponavljali mantru da je Bošnjak nacionalno ime za bosanske muslimane, ali kada su vidjeli da Bošnjaka neće biti 50%, onda su se dosjetili da priglupom kampanjom pokušaju alimlirati Bosance, Hercegovce, ex-Jugoslavene i neopredjeljene građane u svoj korpus, s obzirom da u grupi Ostalih pripada oko 10% populacije. Rezultat te kampanje postigao je sasvim suprotan efekat, pomenute grupe je još ćvršće vezao za nebošnjački nacionalni identitet, a jednom dijelu Bošnjaka je zagdio samo bošnjaštvo i okrenu ih je u pravcu Bosanstva. I sada kako kažu "sljdbenici Darka Brkana" zbunjuju Bošnjake. A istina je sasvim suprotna Bošnjačka kampanja je sama zbunila Bošnjake, zato što je vode nekompetwentni ljudi i klasični nacionalisti. Koliko je samo promašena kampanja govori činjenica, da u Sandžaku nije bilo nikakve kampanje pred srbijanski popius tsanovništva, pa se oko 95% tamošnjih muslimana izjasnilo kao Bošnjaci.
Ovo sto pricas je neistina posto za razliku od Srba i Hrvata kod kojih postoji cvrsta odredba da to mogu da budu samo pravoslavci odnosno katolici kod Bosnjaka to ne postoji ali se ipak smo Bosnjacima to negira i drugi bi da im odredjuju ko moze da bude Bosnjak i isto tako ne postoji nikakav pokusaj da se drugi asimiliraju posto je kampanja uperena samo prema Bosnjacima i nema tjeranja drugih da budu Bosnjaci dok od strane drugih naroda to nije slucaj nego se vrsi agresivna kampanja da se Bosnjaci asimiliraju i da budu bilo sta samo ne Bosnjaci.
Liga Rojalista

#150 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Liga Rojalista »

Platformas wrote:

Izjasnjavali su se 91 ko muslimani zato sto tada nije postojao program da se velike mase edukuju kako bi se izjasnili kao bošnjaci.Danas imamo kampanje koje evo traju vec 2 godine.Također popis iz 91 radjen je u SFRJ i jedan od kostitutivnih naroda nosio je ime musliman sa velikim M.Rijec je bilo o opcoj legislativi.Cak se narod ohrabrivao da se izjasni kao musliman.Sa druge strane poistovjecivanje srba i bosnjaka u toj domeni na kojoj ti ciljas je ravno kretenizmu.Ja ne znam ko kod bošnjaka djecu sa 5 g uči o Svetom savi,srcu srbije i kosovskoj bitci,ja ne znam gdje se u bošnjaka pjeva ja sam rođen gdje crkve nema kao što to rade srbi,ne znam koga smo mi to etnički čistili i gdje smo pravili genocide,i za kraj ne znam da su bošnjaci ikome ukidali jezik i narodno ime kao što su to činili srbi...
Locked