Bošnjak i tačka!!!

Dok ti kad cujes cetnicke pjesme na Trebevicu kazes: brate, de pojacaj.Leo C Baptistao wrote:Bosanac je u Bosni domaćin, a Bošnjak u Bošnjakistanu. Bosancu je Trebević Bosna, a Bošnjak kad čuje četničke pjesme na Trebeviću bježi u Bošnjakistan.gnjev wrote:Dobro. Hoćeš da budeš gost u svojoj državi bujrum, Bosanac.
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
_majevica_ wrote:Ako bi se i dodao naziv bosanci kao cetvrti narod u Ustav BiH...opet bi bile teznje podjele BiH.Svi narodi u BiH seLeo C Baptistao wrote:gnjev wrote: Bosanac imenica uz koju se najčešće veže epitet lakovjeran. Pa ti vidi
Aha, i ko je taj epitet izmislio? Oni koji omalovažavaju Bosnu. Nevjerovatno je da su oni koji hoće da Bosne nema uspjeli ubjediti one koji Bosnu vole da se stide svega Bosanskog. Valjda se to tako radi.
trebaju osjecati pomalo kao bosanci.Nije to nista strasno....i bilo bi sve oki...Popis ce biti i proci...
teznje treba usmjeriti da svi narodi il gradjani osjecaju BiH kao svoju drzavu.
Svakvih se budalaština pisalo na ovom forumu, ali ako ovo ne ide u top 5 ja ne znam šta ide...Leo C Baptistao wrote:Baš suprotno. Izjašnjavanjem kao Bosanac pridonosim urušavanju troetničke konstitutivne aždaje i jačanju države Bosne. Izjašnjavanjem kao Bošnjak dajem legitimitet ideji da je Bosna država 3 naroda. Ako je Bosna država 3 naroda onda je i pravo na samoopredjeljenje tih naroda sasvim logičan slijed događaja. Zato toplo preporučujem onima koji vole Bosnu da se izjasne kao Bosanci čak i ako se osjećaju kao nešto drugo.gnjev wrote:Moj jarane. Nebitno je u ovom trenutku kako se ti osjećaš Jel ko Bosanac, Hercegovac, Bošnjak. Bitno je da svojim izjašnjavanjem kao nesto drugo sem Bošnjak daješ svoju potporu separatističkim fašističkim nakanama ravnogoraca. Da sutra poslije popisa mogu reci vidi više od pola Bosne su Srbi hoćemo državu hoćemo odvajanje. A istina je drugačija to svi znamo.
chill001 wrote:I kakve to veze ima sa Srbima u manjem entitetu?Leo C Baptistao wrote:ne kontaš ti logiku. ako bosanaca bude više od hrvata to znači da koncept podjele propada jer nema legitimitet u narodu. ako bosanaca ne bude - to znači da prešutno svi pristaju na podjelu, a podjela ide prema granicama etničkog izjašnjavanja.chill001 wrote:
A po toj logici je Bosna tamo gdje su Bosanci vecina. E moj genije... ne ide ti ta logika.
A i druga srana te price koja tebi promice je da bi se broj Bosnjaka u Federaciji smanjio sto bi islo na ruku Hrvatima a ne protiv njih.
It_is_a_Leclerc wrote:Svakvih se budalaština pisalo na ovom forumu, ali ako ovo ne ide u top 5 ja ne znam šta ide...Leo C Baptistao wrote:Baš suprotno. Izjašnjavanjem kao Bosanac pridonosim urušavanju troetničke konstitutivne aždaje i jačanju države Bosne. Izjašnjavanjem kao Bošnjak dajem legitimitet ideji da je Bosna država 3 naroda. Ako je Bosna država 3 naroda onda je i pravo na samoopredjeljenje tih naroda sasvim logičan slijed događaja. Zato toplo preporučujem onima koji vole Bosnu da se izjasne kao Bosanci čak i ako se osjećaju kao nešto drugo.gnjev wrote:Moj jarane. Nebitno je u ovom trenutku kako se ti osjećaš Jel ko Bosanac, Hercegovac, Bošnjak. Bitno je da svojim izjašnjavanjem kao nesto drugo sem Bošnjak daješ svoju potporu separatističkim fašističkim nakanama ravnogoraca. Da sutra poslije popisa mogu reci vidi više od pola Bosne su Srbi hoćemo državu hoćemo odvajanje. A istina je drugačija to svi znamo.
Druško moj, prestala su vremena kad se Bošnjacima diktiralo šta su, kad su se palile knjige u kojima se spominju Bošnjaci, kad su se "gubili" rječnici bosanskog jezika i radile slične gadarije. Ono kad su uspjeli jadne Bošnjake preveslati da se izjasne kao "Jugosloveni", pa smo vidjeli je sretno i radosno to završilo, je zadnje što se diktiralo Bošnjacima.
Mi imamo svoje ime, imamo svoj jezik, i nećemo se izjasniti kao "nacija" koja postoji samo u pjesmi Harija Mata Harija. Bošnjaci će pokazati svoju samosvjesnost, državotvornu svijest ujedinjujući se pod bošnjačkim imenom, jer oni uistinu i jesu jedini garant opstanka ove države.
Što se tebe tiče, ti imaš pravo da se izjasniš i kao pripadnik plemena Hutu, ako hoćeš, ali nam nemaš pravo sugerisasti, prijetiti i ubjeđivati nas.
Država wrote:
Bošnjak i tačka!!!
![]()
![]()

It_is_a_Leclerc wrote:Svakvih se budalaština pisalo na ovom forumu, ali ako ovo ne ide u top 5 ja ne znam šta ide...Leo C Baptistao wrote:Baš suprotno. Izjašnjavanjem kao Bosanac pridonosim urušavanju troetničke konstitutivne aždaje i jačanju države Bosne. Izjašnjavanjem kao Bošnjak dajem legitimitet ideji da je Bosna država 3 naroda. Ako je Bosna država 3 naroda onda je i pravo na samoopredjeljenje tih naroda sasvim logičan slijed događaja. Zato toplo preporučujem onima koji vole Bosnu da se izjasne kao Bosanci čak i ako se osjećaju kao nešto drugo.gnjev wrote:Moj jarane. Nebitno je u ovom trenutku kako se ti osjećaš Jel ko Bosanac, Hercegovac, Bošnjak. Bitno je da svojim izjašnjavanjem kao nesto drugo sem Bošnjak daješ svoju potporu separatističkim fašističkim nakanama ravnogoraca. Da sutra poslije popisa mogu reci vidi više od pola Bosne su Srbi hoćemo državu hoćemo odvajanje. A istina je drugačija to svi znamo.
Druško moj, prestala su vremena kad se Bošnjacima diktiralo šta su, kad su se palile knjige u kojima se spominju Bošnjaci, kad su se "gubili" rječnici bosanskog jezika i radile slične gadarije. Ono kad su uspjeli jadne Bošnjake preveslati da se izjasne kao "Jugosloveni", pa smo vidjeli je sretno i radosno to završilo, je zadnje što se diktiralo Bošnjacima.
Mi imamo svoje ime, imamo svoj jezik, i nećemo se izjasniti kao "nacija" koja postoji samo u pjesmi Harija Mata Harija. Bošnjaci će pokazati svoju samosvjesnost, državotvornu svijest ujedinjujući se pod bošnjačkim imenom, jer oni uistinu i jesu jedini garant opstanka ove države.
Što se tebe tiče, ti imaš pravo da se izjasniš i kao pripadnik plemena Hutu, ako hoćeš, ali nam nemaš pravo sugerisasti, prijetiti i ubjeđivati nas.
ubise se od sexa po istocnoj bosni svaki dan javljaju rodjeno 50 beba u svakoj opstini 25 djecaka i 25 djevojcicaDzamahirija wrote:Kažem ti fino, ja pratim migracije za razliku od tebe pa znam kako stoje stvari. I ne pada mi na pamet da ti se nešto pravdam. Trabunjaš gluposti jer ne znaš koliko Bošnjaka živi u Foči, ne znaš ni za Srbe, ne znaš ni otprilike koliko ta opština ima stanovnika, a dao si sebi za pravo da vršiš procjene. Ne znaš pogotov kakva je raspodjela po naseljima. Ništa ne znaš. I rek'o sam ti da trabunjaš gluposti jer meni trpaš u usta kako će neko migrirati u Čajniče i slično.respo wrote:daj ba meni govoris za neko pokrice a ti ga nemas ni na mapi
sta je tvoje pokrice da od danas ni jedan bosnjak ne smije kupiti kondom jer je ustavom zabranjeno?
Al treba znat nešto o demografiji da se priča o istoj. Prije 15 godina u Jajcu se viorila samo šahovnica, u Brčkom samo trobojka. Pa ti vidi.
Manje Bosnjaka manje Bosne.Platformas wrote:Više Bošnjaka, Srba i Hrvata, manje BiH.
Platformas wrote:Više Bošnjaka, Srba i Hrvata, manje BiH.
Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000 ai nije istina da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji posto ne brane drugima jezik , ime naroda , ne osporavaju postojanje njihove nacije, ne spremaju plan za etnicko ciscenje drugih naroda i ne vrse represiju prema drugim narodima kao sto su Srbi radili u Jugoslaviji .Platformas wrote:Bošnjaci se danas ponašaju onako kako su se srbi ponašali krajem osamdesetih, oni kao najmnogobrojniji su se smatrali nekim garantom Juge i smatrali su da polažu veca prava na nju od ostalih.
Isto tako Jugoslovena je bilo otprilike (procentualno) kao što će kod nas biti Bosanaca i Hercegovaca.
Svi znamo kako je ta država završila.
Bosna je od tih 1000 godina bila rob 6 vjekova.Havatar wrote:Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000 ai nije istina da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji posto ne brane drugima jezik , ime naroda , ne osporavaju postojanje njihove nacije, ne spremaju plan za etnicko ciscenje drugih naroda i ne vrse represiju prema drugim narodima kao sto su Srbi radili u Jugoslaviji .Platformas wrote:Bošnjaci se danas ponašaju onako kako su se srbi ponašali krajem osamdesetih, oni kao najmnogobrojniji su se smatrali nekim garantom Juge i smatrali su da polažu veca prava na nju od ostalih.
Isto tako Jugoslovena je bilo otprilike (procentualno) kao što će kod nas biti Bosanaca i Hercegovaca.
Svi znamo kako je ta država završila.
Inače su Bošnjaci i svemirski narod.Havatar wrote: Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000 ai nije istina da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji posto ne brane drugima jezik , ime naroda , ne osporavaju postojanje njihove nacije, ne spremaju plan za etnicko ciscenje drugih naroda i ne vrse represiju prema drugim narodima kao sto su Srbi radili u Jugoslaviji .
Platformas wrote:Inače su Bošnjaci i svemirski narod.Havatar wrote: Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000 ai nije istina da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji posto ne brane drugima jezik , ime naroda , ne osporavaju postojanje njihove nacije, ne spremaju plan za etnicko ciscenje drugih naroda i ne vrse represiju prema drugim narodima kao sto su Srbi radili u Jugoslaviji .
Vjerujem da i Srbi nisu tako primjećivali da bilo koga tlače, ako pogledaš popis iz 91 vidjet ćeš da ima i neki broj Bošnjaka. Znači mogao si se izjasniti kako hoces, što je većina odabrala Musliman vjerovatno leži u onoj famoznoj "ne želim biti ostali" kao što to i danas poturaju.
Sutra, ako slučajno Bošnjak bude išao pod ostale, izjasnit ćeš se kao neko drugi - to je ta principijelnost.
obice se ovo nekome o glavu, kad tadPlatformas wrote:Više Bošnjaka, Srba i Hrvata, manje BiH.
A komo konkretno Vlado ???Matijevic_Vlado wrote:obice se ovo nekome o glavu, kad tadPlatformas wrote:Više Bošnjaka, Srba i Hrvata, manje BiH.
Ovo sto pricas je neistina posto za razliku od Srba i Hrvata kod kojih postoji cvrsta odredba da to mogu da budu samo pravoslavci odnosno katolici kod Bosnjaka to ne postoji ali se ipak smo Bosnjacima to negira i drugi bi da im odredjuju ko moze da bude Bosnjak i isto tako ne postoji nikakav pokusaj da se drugi asimiliraju posto je kampanja uperena samo prema Bosnjacima i nema tjeranja drugih da budu Bosnjaci dok od strane drugih naroda to nije slucaj nego se vrsi agresivna kampanja da se Bosnjaci asimiliraju i da budu bilo sta samo ne Bosnjaci.MuaDib wrote:Problem "velikih" Bošnjaka je što zaboravljaju da su godinama ponavljali mantru da je Bošnjak nacionalno ime za bosanske muslimane, ali kada su vidjeli da Bošnjaka neće biti 50%, onda su se dosjetili da priglupom kampanjom pokušaju alimlirati Bosance, Hercegovce, ex-Jugoslavene i neopredjeljene građane u svoj korpus, s obzirom da u grupi Ostalih pripada oko 10% populacije. Rezultat te kampanje postigao je sasvim suprotan efekat, pomenute grupe je još ćvršće vezao za nebošnjački nacionalni identitet, a jednom dijelu Bošnjaka je zagdio samo bošnjaštvo i okrenu ih je u pravcu Bosanstva. I sada kako kažu "sljdbenici Darka Brkana" zbunjuju Bošnjake. A istina je sasvim suprotna Bošnjačka kampanja je sama zbunila Bošnjake, zato što je vode nekompetwentni ljudi i klasični nacionalisti. Koliko je samo promašena kampanja govori činjenica, da u Sandžaku nije bilo nikakve kampanje pred srbijanski popius tsanovništva, pa se oko 95% tamošnjih muslimana izjasnilo kao Bošnjaci.
Izjasnjavali su se 91 ko muslimani zato sto tada nije postojao program da se velike mase edukuju kako bi se izjasnili kao bošnjaci.Danas imamo kampanje koje evo traju vec 2 godine.Također popis iz 91 radjen je u SFRJ i jedan od kostitutivnih naroda nosio je ime musliman sa velikim M.Rijec je bilo o opcoj legislativi.Cak se narod ohrabrivao da se izjasni kao musliman.Sa druge strane poistovjecivanje srba i bosnjaka u toj domeni na kojoj ti ciljas je ravno kretenizmu.Ja ne znam ko kod bošnjaka djecu sa 5 g uči o Svetom savi,srcu srbije i kosovskoj bitci,ja ne znam gdje se u bošnjaka pjeva ja sam rođen gdje crkve nema kao što to rade srbi,ne znam koga smo mi to etnički čistili i gdje smo pravili genocide,i za kraj ne znam da su bošnjaci ikome ukidali jezik i narodno ime kao što su to činili srbi...Platformas wrote:Inače su Bošnjaci i svemirski narod.Havatar wrote: Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000 ai nije istina da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji posto ne brane drugima jezik , ime naroda , ne osporavaju postojanje njihove nacije, ne spremaju plan za etnicko ciscenje drugih naroda i ne vrse represiju prema drugim narodima kao sto su Srbi radili u Jugoslaviji .
Vjerujem da i Srbi nisu tako primjećivali da bilo koga tlače, ako pogledaš popis iz 91 vidjet ćeš da ima i neki broj Bošnjaka. Znači mogao si se izjasniti kako hoces, što je većina odabrala Musliman vjerovatno leži u onoj famoznoj "ne želim biti ostali" kao što to i danas poturaju.
Sutra, ako slučajno Bošnjak bude išao pod ostale, izjasnit ćeš se kao neko drugi - to je ta principijelnost.