Nokti - zenske ruke
Moderator: anex
- lavorpunvode
#126 Re: Nokti - zenske ruke
ja taaako volim gel i nadogradnju, volim onaj staklasti izgled noktiju nakon gela, ali iz svojih nekih razloga, ipak izbjegavam te tretmane. radila sam gel samo par puta, i ne mislim da cu opet ubrzo. 
- manekenka u penziji
#127 Re: Nokti - zenske ruke
e pa možda te i vidim, odoh za koji dan kod njemincy4 wrote:ja sam njena ucenica sad:) msm tek treba da idem:)
@lavor pun vode: ako ikad budeš htjela raditi gel mogu ti poslati broj Ljude
- lavorpunvode
#128 Re: Nokti - zenske ruke
svakako da bih ti trazila vise informacija u tom slucaju, vidim da je hvalite

- manekenka u penziji
#129 Re: Nokti - zenske ruke
i ti su super, i više neću nićije da hvalim, da ne ureknem 
- lavorpunvode
#130 Re: Nokti - zenske ruke
sve objavljujemo slike na vlastiti rizik
..morat cu ti ukrasti par fazona, imas finih ideja. ja i nisam bas pretjerano mastovita u posljednje vrijeme, sad crta tamo crta vamo, prije sam imala vise zivaca definitivno
..morat cu ti ukrasti par fazona, imas finih ideja. ja i nisam bas pretjerano mastovita u posljednje vrijeme, sad crta tamo crta vamo, prije sam imala vise zivaca definitivno
- manekenka u penziji
#131 Re: Nokti - zenske ruke
i ja sam imala prije puno više vremena, sat da iscrtavam, sat da sušim i tri dana da ih gledam, pa opet ponovo
imala sam ja još dosta fazona, ali nemam tih slika, zagubilo se vremenom.
i uvijek mi je bilo žao što nisam sebi nikada kupila set kistova da mogu fino iscrtavat, već se patila sa onim ogromnim četkicama koje dođu s lakom.
imala sam ja još dosta fazona, ali nemam tih slika, zagubilo se vremenom.
i uvijek mi je bilo žao što nisam sebi nikada kupila set kistova da mogu fino iscrtavat, već se patila sa onim ogromnim četkicama koje dođu s lakom.
-
mincy4
#132 Re: Nokti - zenske ruke
manekenka u penziji wrote:e pa možda te i vidim, odoh za koji dan kod njemincy4 wrote:ja sam njena ucenica sad:) msm tek treba da idem:)![]()
@lavor pun vode: ako ikad budeš htjela raditi gel mogu ti poslati broj Ljude
ehehe ne vjerujem...ja cu tek kad plata bude...nije obuka bas ni jeftina
- WildRedRose
#133 Re: Nokti - zenske ruke
tvoji nokti ? ne urekli se, prelijepi su !!!!!lavorpunvode wrote:svakako da bih ti trazila vise informacija u tom slucaju, vidim da je hvalite![]()
- Irm@
#135 Re: Nokti - zenske ruke
stvarno su divni..ne urekli se..lavorpunvode wrote:svakako da bih ti trazila vise informacija u tom slucaju, vidim da je hvalite![]()
blago tebi kad imas i zivaca i vremena.. ja evo u svoje gledam i veceras ih trebam sredjivati.. a ne znam kad cu..
-
mincy4
#136 Re: Nokti - zenske ruke
evo i od mene jos jedna slika...jednostavnost 

-
Red berries
#137 Re: Nokti - zenske ruke
Ja sam isprobala gel i trajni lak kod 3 razlicigte zure i kod sve tri mi se gel ili lak odizao sa strane,kao da udje zrak i onda mi na kraju i pukne zbog toga...Vjerojatno je do moje plocice nokta,jer sestra mi ide kod jedne od tih cura i izdrzi joj po mjesec i vise,a meni 7-10 days
- WildRedRose
#138 Re: Nokti - zenske ruke
imamo slican oblik noktiju... i moji su nekada mogli ovako da narastu.. sada mi uvijek pukne jedan, a taman narastu.. i moram da ih kratimlavorpunvode wrote:samo mojihvala!
-
mincy4
#139 Re: Nokti - zenske ruke
nije sigurno, moguce da ti je masnija plocica nego u sestre ali postoji proizvod koji se zove dehidrator i uz pravilnu pripremu nokta mora stajati,,,jedino ako imas hormonalnih problema:(mozda ti taj gel ili gellak ne odg...ili jednostavno odes jedinoj majstorici u sa i uradis kako treba:)Red berries wrote:Ja sam isprobala gel i trajni lak kod 3 razlicigte zure i kod sve tri mi se gel ili lak odizao sa strane,kao da udje zrak i onda mi na kraju i pukne zbog toga...Vjerojatno je do moje plocice nokta,jer sestra mi ide kod jedne od tih cura i izdrzi joj po mjesec i vise,a meni 7-10 days
govorim o ovoj ruskinji sto smo je spominjale:)
- lavorpunvode
#140 Re: Nokti - zenske ruke
koja je cijena gela kod te vase? ne znam jel neka od vas cula za neku gosp. Milijanu koja radi u yves rocheru, pratila sam im stranicu na fb i malo je reci da sam odusevljena njenim radovima, a i sudeci po komentarima, ni musterije nisu nista manje odusevljene.. inace imaju kao salon za nokte, a ako hoces kod te Milijane za nijansu je skuplje jer je ona kao "majstor svog zanata"
gledala sam galeriju sa slikama noktiju i gela radjenog cak 3-4 mjeseca unazad, izrastao gotovo do kraja ali i dalje se drzi. jest da malo gadno izgleda jer je duzina noktiju haos nakon toliko vremena, ali nesumnjivo je rijec o jako kvalitetnom materijalu.
gledala sam galeriju sa slikama noktiju i gela radjenog cak 3-4 mjeseca unazad, izrastao gotovo do kraja ali i dalje se drzi. jest da malo gadno izgleda jer je duzina noktiju haos nakon toliko vremena, ali nesumnjivo je rijec o jako kvalitetnom materijalu.
-
mincy4
#141 Re: Nokti - zenske ruke
Sto se tice gospodje Milijane, nesumnjivo je rijec o kvalitetnom materijalu i izradi...mislim da je prije 2 godine kad sam ja ovo pocinjala ona bila moj broj jedan...ali sto mrzim u ovom poslu je to kad dobijes neko ime da se apsolutno ne trudis vise napredovati...eto to jedino...cula sam da je jako skupa milijana...e sad ako hoces neke fine nokte koji traju mozes i kod nje..a ako hoces nesto moderno i isto kvalitetno onda ljudmila...to je moje misljenje,,,naravno izbor je samo tvoj:)nadam se da sam ti malo pomogla...neznam cijenu tacnu ni kod jedne ni kod druge...pitaj djevojku manekenka u penziji ona ima ljudmilin broj nek ti send na pp
-
MrsJ
#142 Re: Nokti - zenske ruke
Ja radim vec nekoliko godina kod Milijane nokte i prezadovoljna sam. Gel mi nikad nije pukao niti se odlijepio od nokta, a traje mi 7 sedmica, odnosno gelu ne bude nista nego mi nokti izrastu. Milijana jeste skuplja ali ako zelite kvalitet onda to morate i platiti. Ja konkretno gel sa frenchom placam 40 KM. I nije mi skupo s obzirom da mi tako dugo traju nokti. Na kraju vam izadje isto jer ako radite negdje jeftinije npr za 20 KM sigurno cete morati otici u tih 7 sedmica da vam ponovo uradi jer su vjerovatno losije i uradjeni. Zato mi je bolje otici jednom ali da kako treba bude uradjeno. Moja mama je isla u Importanne i u jos neki salon gdje su joj nokte uradili za 20 KM ali i za 45 minuta, a ja kod Milijane ostanem i po 2,5 sata. Tako da ja cu uvijek dati i malo vise ali da to bude kako treba. Milijana koliko ja znam namjerava uskoro i prestati sa radom, tako da je moguce da je to razlog zasto vise ne uvodi neke nove metode, mada ja to nisam primijetila jer ne radim neku ekstravaganciju. Pedantnost i posvecenost kao kod Milijane cete vrlo tesko naci, i vec sad imam brigu gdje cu ici kada ona prestane sa radom. 
- lavorpunvode
#143 Re: Nokti - zenske ruke
pobbbogu, sta ti radi dva i po sata?MrsJ wrote:Ja radim vec nekoliko godina kod Milijane nokte i prezadovoljna sam. Gel mi nikad nije pukao niti se odlijepio od nokta, a traje mi 7 sedmica, odnosno gelu ne bude nista nego mi nokti izrastu. Milijana jeste skuplja ali ako zelite kvalitet onda to morate i platiti. Ja konkretno gel sa frenchom placam 40 KM. I nije mi skupo s obzirom da mi tako dugo traju nokti. Na kraju vam izadje isto jer ako radite negdje jeftinije npr za 20 KM sigurno cete morati otici u tih 7 sedmica da vam ponovo uradi jer su vjerovatno losije i uradjeni. Zato mi je bolje otici jednom ali da kako treba bude uradjeno. Moja mama je isla u Importanne i u jos neki salon gdje su joj nokte uradili za 20 KM ali i za 45 minuta, a ja kod Milijane ostanem i po 2,5 sata. Tako da ja cu uvijek dati i malo vise ali da to bude kako treba. Milijana koliko ja znam namjerava uskoro i prestati sa radom, tako da je moguce da je to razlog zasto vise ne uvodi neke nove metode, mada ja to nisam primijetila jer ne radim neku ekstravaganciju. Pedantnost i posvecenost kao kod Milijane cete vrlo tesko naci, i vec sad imam brigu gdje cu ici kada ona prestane sa radom.
-
MrsJ
#144 Re: Nokti - zenske ruke
Bude to obicno do 2 sata, ali kada mi radi neki ukras znam ostati i po 2,5. Zato imam kvalitetno uradjene nokte. 
-
Bellica
#145 Re: Nokti - zenske ruke
Jako ste mastovite i svaka cast na strpljenju koje imate da bi sredile ovako lijepo nokte. Kod mene je sve klasicno i prirodno
nisam nikada radila nadogradnju ili bilo sta slicno. Kad sam isla na manikuru nalakirala mi je obicnim lakom i stavila neku "crticu" na jedan nokat svjetlucavim lakom. Ja obicno sve sama radim, samo kupujem malo kvalitetnije lakove da duze traju. Ono sto mi smeta su dvije zanoktice koje mi se pojave na desnoj ruci na kaziprstu i srednjem prstu s vremena na vrijeme. Ako imate nekakav savjet za ovo bila bih vam zahvalna. I jos jednom
za sve slike koje ste postavile.
-
mincy4
#146 Re: Nokti - zenske ruke
za ovo sto je neko pitqao sta se toliko dugo rade nokti...ako zaista ispostuje pravilno svaki korak nadogradnje...bez nail arta to i dodje oko 2 sata:)))
- lavorpunvode
#147 Re: Nokti - zenske ruke
mislim da bi me morali iznijeti sa te fotelje nakon 2,5h
evo jos jednog pokusaja, al mi je previse jak kontrast izmedju ove dvije boje, pa mi se nije bas svidjalo

evo jos jednog pokusaja, al mi je previse jak kontrast izmedju ove dvije boje, pa mi se nije bas svidjalo

- ptičica
#148 Re: Nokti - zenske ruke
Samo da potvrdim ovo sto je napisala MrsJ, i ja sam dugo radila nokte kod Milijane u njenom salonu i mogu reci da stvarno kavlitetno radi. Kasnije su djevojke koje su dugo radile kod nje otvorile svoj salon, pa sam presla kod njih, ali rade istim gelovima i kvalitet je isti. A tretman traje oko 2 sata, jer se radi kvalitetno i stavlja se vise slojeva. Cjenovno su tu negdje, gel na prirodne nokte ( sa frenchom) 40 Km, posebno se naplacuje ukrasavanje. Jeste malo skuplje nego u drugim salonima, ali NIKAD mi se nije desilo da mi pukne nokat ili da moram popravljati. Dok su neke moje prijateljice radile negdje drugo, platile 25 Km, pa poslije 7 dana morale ici na korekciju.
-
blugirl
#149 Re: Nokti - zenske ruke
Ako govorite o Milijani sa Trga heroja, tj.nekad je tamo bila prije 5-6 godina sam isla kod nje, stvarno mogu potvrditi kvaliltet. Samo sto je ona teror pravila u salonu, mora ti telefon biti smanjen, nema razgovora, smsanja, cak ni ako ne hitno, moras pravo sjedit prema njoj, nema ni gledanja okolo. Evtl.u tv, ali ako dodjes u vrijeme kad su serije, zanimljivije je gledat kroz prozor. Znam jednom dosla sam s posla gladnaaa a oni sebi narucuju. Reko, daj i meni sendvic narucite, kazu ne smije se kod nas jesti i mi se sakrijemo iza ormarica mad jedemo. Mene nekako te sitnice odbijaju i prestala sam tamo ici. Radila sam najvise kod Anise, zna li neko sta je s njom sad?
-
Ujedam
#150 Re: Nokti - zenske ruke
Kasnim, kasnim..
Lak je odličan!
Last edited by Ujedam on 15/11/2013 17:47, edited 1 time in total.