Ja ih se bogme navozao, i sve i jedan kad su ispravni slinavo (u poredjenju sta se desava iznad 1.900/min.) vuku ispod 1.900/min... Kad ih uporedimo sa stojadinom mediteran iz 1983, nije to ni tako lose, ali naspram poredjenja sa skokom momenta kad turbo pocne "gurati", slabo... E sad, jesi li ti puno osjecajniji i primjetis hirurske nepravilnosti u ritmu otvaranja ventila na TDI-u, ne znam, mozda si hipersenzitivan...Travnički Noćni Šetač wrote:Da ste ikad sjeli u ispravno auto shvatili bi kako auto treba da ide...i koliko da troši goriva kad tako ide , a kolčiko troši kad ne ide dobro... i gdje se javlja i gdje se gubi snaga...
Pa kad tako održavate auto onda ćete vi pitati a šta je to turbo rupa, jer je nikada nećete osjetiti... Do 2000 obrtaja da auto od 130 KS neće da vuče jer je tako konstruisano...
Pa propale bi takve firme odavno, nije ovo 1970 godina kad je Ford Capri izvlačio 50 - 60 KS iz 2.0 benzinskog motora......
Turbo rupa je jedna od karakteristika auta sa turbom, i bice uvijek... Ni BMW to nije skroz otklonio sa 2 turba, pa nece ni VW sa jednim...
Sto se ovoga crvenog tice, opet mijesas kruske i jabuke, taj motor razvija 140 KS, ali na 4.000/min. a na 2.000 ih ima < 90... da si me poslusao, pa procitao ono sto sam te zamolio, ne bi pricao kako auto koje je konstruisano od 130 KS ne moze da ne vuce do 2.000/min.
Evo ti opet pa malo citaj: