Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#126 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by goran16v »

Kama Preksutra wrote:Image

Vidi čvrke u Franje, garažiran, nema packe na sebi
A 300 milja pres'o!
_mufljuz_

#127 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

kazu Njofra sjeo ladno i provozo se po Vatikanu :mrgreen:
muha_sa

#128 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by muha_sa »

citroen xm wrote::D
Miran san mi je bitniji od bilo kog auta bilo koje vrijednosti. I sa istim tim trabantom se u bivšoj jugi išlo svuda, a nešto ne čujem da su ljudi kada se okupe pričali kojom idu uz Ivan i imaju li dovoljno konja i kubika ispod haube. Jbg sad je sinovima istih tih ljudi malo 250 KS po potpuno istim putevima.
mnogo štošta se promjenilo i to na gore :-) ranije nam je auto služilo da odemo od tacke A do tacke B a sad da se kurcimo i to kurcimo u ovom jadu i beterluku, al hajd.........................100 ljudi 100 cudi.

nego da se temi vratimo :D

meni vala ovaj mercedes nije cemu :-)

nije moj-niti ce ikad bit :lol:
citroen xm

#129 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

Zbog finansija znam da moj nikada neće biti. A ne bi bio ni da sam pun ko brod. Luksuz mu ne može niko osporiti, ali da imam za njega imao bi i za RR Fantom, a Fantom je ipak veći i prefinjeniji luksuz.
_mufljuz_

#130 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

citroen xm wrote:Zbog finansija znam da moj nikada neće biti. A ne bi bio ni da sam pun ko brod. Luksuz mu ne može niko osporiti, ali da imam za njega imao bi i za RR Fantom, a Fantom je ipak veći i prefinjeniji luksuz.
:thumbup:

jos bih tome dodao Bentli i Aston Martin :mrgreen:
mayab

#131 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mayab »

Kama Preksutra wrote:Mogao je još 200 k uštediti pa uzeti ovoga

Image
Fin Ferrari, ali ti poredjenje nema bas nikakve veze....da uopce ne gledamo pare!
respo

#132 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by respo »

_mufljuz_ wrote:
da jako je posteno pomagat okupatorskoj armiji koja se trudi na svaki moguci nacin da unistava lokalni narod :mrgreen:

nema sta postenje sa dna smrdljive kace :mrgreen:
e jbg to je sasvim druga prica jeli to posteno ili ne uglavnom posteno je zaradio nije nikome ukrao
respo

#133 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by respo »

avantgarde wrote:ma nemoj tako druze?!?...ispade da je Afganistan zlatni rudnik?!...ne mogu da vjerujem da je tako...a zasto onda svi americki vojnici ne vozaju takva auta nego uglavnom prosjek?!..i ti hoces sad reci da bosnjo ode 2-3-4-5- godina u Afganistan pa posteno zaradi auto od 120 000-200 000 €?!...i naravno,uz to je jos sposoban odrzavat takav auto?!

nema logike..
americkom vojniku je sasvim drugi mentalni sklop bar vecini
ne pate od toga hoce li ih raja vidjeti u cls-u ili u nekom fordu ili sta ja znam
zato americkog vojnika ili cak obicne pitas gdje je sve putovao pocne nabrajati od aljaske do australije
a pitas ovog naseg sa cls-om kaze makarska zadnja destinacija
a sa cls-om sam prosao sve kafane i diskoteke u kantonu a i malo sire
sLLayer

#134 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by sLLayer »

http://www.klix.ba/auto/tuning/carlsson ... 30914069#7

i ovo je malo :-D pogotovo ono kad se krene uz ivan, belaaj :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#135 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mali_milojica »

Jos ako se neka Fabia troklipas pocne opirati :D nema te nigdje,a brdo sve gore i gore.
Industrialyzer

#136 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Industrialyzer »

Iduci vikend idem u Zagreb, malo cu provozati ovu S klasu, pa da vidimo ima li dovoljno snage. Odmah na semafor sa Fabijom, da vidimo cija majka crnu vunu prede :mrgreen:
avantgarde

#137 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by avantgarde »

respo wrote:
avantgarde wrote:ma nemoj tako druze?!?...ispade da je Afganistan zlatni rudnik?!...ne mogu da vjerujem da je tako...a zasto onda svi americki vojnici ne vozaju takva auta nego uglavnom prosjek?!..i ti hoces sad reci da bosnjo ode 2-3-4-5- godina u Afganistan pa posteno zaradi auto od 120 000-200 000 €?!...i naravno,uz to je jos sposoban odrzavat takav auto?!

nema logike..
americkom vojniku je sasvim drugi mentalni sklop bar vecini
ne pate od toga hoce li ih raja vidjeti u cls-u ili u nekom fordu ili sta ja znam
zato americkog vojnika ili cak obicne pitas gdje je sve putovao pocne nabrajati od aljaske do australije
a pitas ovog naseg sa cls-om kaze makarska zadnja destinacija
a sa cls-om sam prosao sve kafane i diskoteke u kantonu a i malo sire
nisam bas skroz zadovoljan tvojim odgovorom,al nejse :D ;-) ...i samo da dodam na ono tvoje o "afganistan-ratnicima"...ne drug,ovi koje sam ja vidjao ne izgledaju uopce kao vojnici,jednostavno su predaleko od bilo kakvog vojnickog izgleda,vise i najvise su mi licili na "babine sinove",pomehkih faca za vojnika cije su babe(ocevi) prije desetak i dvadesetak godina bili jako aktivni na nekim specificnim mjestima i funkcijama...,ne znam jel se ikad ispitalo do kraja,gdje zavrsise silne milijarde Eura za pomoc izgradnje Bosne a od izgradnje nista ne bi?!..znas li sta o tome?! 8)
i nisam mislio na obicne serijske CLS-ove ili CL-ove,S-ove...nego na specijalne,posebno skupe...ovaj obicni CLS nije mi nemoguc za nabavit ali mi ne pase u radni koncept.. :D :lol: ...zbilja..
staradis

#138 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by staradis »

mati draga zar ova tema jos nije pod kljucem
respo

#139 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by respo »

avantgarde wrote:
nisam bas skroz zadovoljan tvojim odgovorom,al nejse :D ;-) ...i samo da dodam na ono tvoje o "afganistan-ratnicima"...ne drug,ovi koje sam ja vidjao ne izgledaju uopce kao vojnici,jednostavno su predaleko od bilo kakvog vojnickog izgleda,vise i najvise su mi licili na "babine sinove",pomehkih faca za vojnika cije su babe(ocevi) prije desetak i dvadesetak godina bili jako aktivni na nekim specificnim mjestima i funkcijama...,ne znam jel se ikad ispitalo do kraja,gdje zavrsise silne milijarde Eura za pomoc izgradnje Bosne a od izgradnje nista ne bi?!..znas li sta o tome?! 8)
i nisam mislio na obicne serijske CLS-ove ili CL-ove,S-ove...nego na specijalne,posebno skupe...ovaj obicni CLS nije mi nemoguc za nabavit ali mi ne pase u radni koncept.. :D :lol: ...zbilja..
ma ne kazem ja da nema tu i fusera koji su nekako sa strane zaradili al govorim uopsteno da su ta bolja auta najpostenije zaradili ljudi iz tih krajeva lukavac i okolina (misliom naravno na procenat zaradjenih posteno ne na sve)
tavustavus

#140 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by tavustavus »

Uglavnom koliko sam skontao iz ovih postova...ovom Mercedesu je propuhao motor... :skoljka: :lol:
ime123

#141 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ime123 »

Zamalo da kupim sebi istog ovakvog, sva sreca pa procitah komentare forumasa, bezveze bi se zajebo. :)
goran16v

#142 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by goran16v »

ime123 wrote:Zamalo da kupim sebi istog ovakvog, sva sreca pa procitah komentare forumasa, bezveze bi se zajebo. :)
I to debelo, zamisli ti na semaforu i bezzeze te odere neki ML 63 AMG! :lol:
avantgarde

#143 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by avantgarde »

oov ne spada u ovu temu ali nije ni daleko od nje.. :D
http://www.bild.de/regional/frankfurt/p ... .bild.html
Image
[youtube]http://www.bild.de/regional/frankfurt/p ... .bild.html[/youtube]

danas u Frankfurtu ispred Sajamskih zgrada i hala.. :D :lol:
:sad:
citroen xm

#144 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

Pošto pojma nemam njemački, zašto ovaj demolira BMW?
mayab

#145 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mayab »

Zali se na vibracije, klepetanje, i trzanje kod izmjene brzina, i BMW Italija to ne rjesava nego prebacuje na Muenchen, a ovi opet na Italiju itd itd.
Nezadovoljan čovjek!
jefferson

#146 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

mayab wrote:Zali se na vibracije, klepetanje, i trzanje kod izmjene brzina, i BMW Italija to ne rjesava nego prebacuje na Muenchen, a ovi opet na Italiju itd itd.
Nezadovoljan čovjek!
Taj model M5/M6 sa SMG mjenjacem je inace poznat kao vrlo grub pri promjeni brzina.
Imao sam prilike voziti M5 sa tim mjenjacem. Kada je u M modu (najagresivniji mod) sve stima OK, izmjene su brze, ali VRLO, VRLO brutalne. To nije obicni mjenjac, to je trkaci mjenjac i veze nema sa komforom, udobnoscu i slicno. Kad je u komfor modu, u klasicnom D, vrlo je spor, trza, vozis i kontas jesul kupili mjenjac od Hyundiaja. Medjutim, kada stisnes gas u M modu, taj mjenjac tako brzo i agresivno mjenja brzine da zaboravis bilo kakvu neugodnost prije toga. Sto se tice te serije M5/M6 E60, nije bilo auta te klase koji je mogao odbit pera. kakav Audi S6, RS6 ili AMG, M5/M6 iz te generacije su bili pravi trkaci automobili sa trkacim mjenjacem i trkacim motorom (motor je direktno izveden iz F1).
Sada kada to povezes sa mogucim problemom, to se garant cini vrlo jebeno, posebno kada platis tolike pare za auto, a oni se ne mogu dogovoriti ko ce platiti.
golfiista

#147 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by golfiista »

seljober iz Hercegovine i ne zna ništa drugo.

Image
Image

da ne spominjem

Image
Image
avantgarde

#148 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by avantgarde »

jefferson wrote:
mayab wrote:Zali se na vibracije, klepetanje, i trzanje kod izmjene brzina, i BMW Italija to ne rjesava nego prebacuje na Muenchen, a ovi opet na Italiju itd itd.
Nezadovoljan čovjek!
Taj model M5/M6 sa SMG mjenjacem je inace poznat kao vrlo grub pri promjeni brzina.
Imao sam prilike voziti M5 sa tim mjenjacem. Kada je u M modu (najagresivniji mod) sve stima OK, izmjene su brze, ali VRLO, VRLO brutalne. To nije obicni mjenjac, to je trkaci mjenjac i veze nema sa komforom, udobnoscu i slicno. Kad je u komfor modu, u klasicnom D, vrlo je spor, trza, vozis i kontas jesul kupili mjenjac od Hyundiaja. Medjutim, kada stisnes gas u M modu, taj mjenjac tako brzo i agresivno mjenja brzine da zaboravis bilo kakvu neugodnost prije toga. Sto se tice te serije M5/M6 E60, nije bilo auta te klase koji je mogao odbit pera. kakav Audi S6, RS6 ili AMG, M5/M6 iz te generacije su bili pravi trkaci automobili sa trkacim mjenjacem i trkacim motorom (motor je direktno izveden iz F1).
Sada kada to povezes sa mogucim problemom, to se garant cini vrlo jebeno, posebno kada platis tolike pare za auto, a oni se ne mogu dogovoriti ko ce platiti.
...ma to je bezobrazluk od BMW-a,covjek je platio auto vrlo skupo a oni napravili srot od auta,takav auto nece niko...u tome i jeste umjetnost izrade motora i auta da bi se ugodilo svima a jednim mjenjacem i motorom...i u svim modusima..
a BMW je bio jako uspjesan u F1 ?!? :D :lol: ..zato su i otisli..
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#149 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mk ultra »

avantgarde wrote:
jefferson wrote:
Nezadovoljan čovjek!
...ma to je bezobrazluk od BMW-a,covjek je platio auto vrlo skupo a oni napravili srot od auta,takav auto nece niko...u tome i jeste umjetnost izrade motora i auta da bi se ugodilo svima a jednim mjenjacem i motorom...i u svim modusima..
a BMW je bio jako uspjesan u F1 ?!? :D :lol: ..zato su i otisli..
pa svi znaju da SMG trza kao da teški početnik vozi regularni manuelac ... znao je i on, znaju i ljudi iz BMW.a ...
Zato je USA trziste dobilo opcioni manuelni mjenjac :mrgreen:
_mufljuz_

#150 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

[quote="golfiista"]seljober iz Hercegovine i ne zna ništa drugo.
[quote]

zato je vazno da bosanski seljober ima prosirene vidike

Image
Post Reply