zapamtice gdje ima hrane vazda pa ce se naseliti zastalno i dovuci jos 10 coporaDozer wrote:Vjeruj mi, psi, i zivotinje uopste, pamte puno bolje i duze od nas.
napad pasa / tuzba
- uglavnomja
#126 Re: napad pasa / tuzba
-
registrovana onako
#127 Re: napad pasa / tuzba
nece, jer prvi copor tjera ostaleuglavnomja wrote:zapamtice gdje ima hrane vazda pa ce se naseliti zastalno i dovuci jos 10 coporaDozer wrote:Vjeruj mi, psi, i zivotinje uopste, pamte puno bolje i duze od nas.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#128 Re: napad pasa / tuzba
Upravo ovo.uglavnomja wrote:zapamtice gdje ima hrane vazda pa ce se naseliti zastalno i dovuci jos 10 coporaDozer wrote:Vjeruj mi, psi, i zivotinje uopste, pamte puno bolje i duze od nas.
Nekad ih je ovdje kod mene bilo 5, sad ih zna biti 20, sve zbog hrane.
A navecer kad legnes i njih 20ak i vise se sastave lajati pa probaj zaspati, narocito zadnjih 10ak dana recimo, ne znam sta se desava ali glasniji su nego ikada
-
registrovana onako
#129 Re: napad pasa / tuzba
to je i dalje isti coporladyblue18 wrote:Upravo ovo.uglavnomja wrote:zapamtice gdje ima hrane vazda pa ce se naseliti zastalno i dovuci jos 10 coporaDozer wrote:Vjeruj mi, psi, i zivotinje uopste, pamte puno bolje i duze od nas.
Nekad ih je ovdje kod mene bilo 5, sad ih zna biti 20, sve zbog hrane.
A navecer kad legnes i njih 20ak i vise se sastave lajati pa probaj zaspati, narocito zadnjih 10ak dana recimo, ne znam sta se desava ali glasniji su nego ikada
- staxx
#130 Re: napad pasa / tuzba
Evo je neki av-macka dosla da brani hude zivotinje, da ona kaze sta je u njihovoj avlijanerskoj glavi pa trce za autima i ljudima...registrovana onako wrote:da, mislim da je to vrlo ok, zivot nije pod staklenim zvonom, nego prilagodjavanje i ucenje, upoznavanje svega sto nas okruzuje,
ona fino uci dijete kako da se ponasa kada prelazi ulicu, kada grmi, kada vidi cuke, kada trci, kada nekog udari i slicno, dijete uci i prihvata od malena, i sa takvim pristupom zna postupati sa mnogo vise stvari u buducnosti
ovo nije ni blizu poredjenja sa tvojim primjerom, ti psi ne diraju to dijete, osim ako bi poceo trcati, sto je u ovom slucaju psu povod za igru, i dijete to zna, ne panici bez potrebe
ja apsolutno razumijem tvoj nacin razmisljanja![]()
tvoj primjer bi se jedino mogao prevesti u ovo, i to mu je plafon, izvadi novcanik i baci ga s mosta pa otidji po njega, ako ga neko drugi pokupi krminalac je
zao mi je
zeno ako ti se trckara sa njima potrpaj ih sebi u stan i trckaraj i skaci sa njima u dnevnoj vazdan niko ti nece a rec... problem su, iz hiljadu razloga, nemoj me tjerat da ti trazim i lijepim linkove kako trgaju djecu dok se vracaju iz skole kuci, ti se nasla pricat kako su djeca kriva sto se vracajuci iz skole (greškom-ako cemo suditi po tvojoj logici) igraju ganje, pa ih tvoj avmjau sazvace... nemoj ih kudit i branit i postavljat prije insana, pogotovo prije djece!! zbog takvih kao ti koji napade pasa na ljude smatraju normalnim vlasti nista i ne rade po tom pitanju!!
opet cu reci, napali su me nedavno, nicim izazvani.. nisam trcao, nisam bjezao, nisam ih ni gledao... i ne pada mi napamet traziti vodju i hraniti ga, niti mi pada na pamet izbjegavati ih, ako mi se trci trcati cu!! ako me napadnu, nisam ja kriv, i nije niko kriv, kriva je drzava sto su na ulici takvi psi!
-
visocicaguy
#131 Re: napad pasa / tuzba
moj brat je vozio biciklo. napali su ga psi i izujedali. nisu se igrali. moj brat nije napao njih, oni su napali njega. i to nije izolovan slucaj. i pazi, suprotno tvoj misljenju, djeca MORAJU u ovom gradu moci hodati, trcati, pjevati, vozati bicikla, skakutati, igrati lopte gdje hoce i kad hoce, i pri tome se NE TREBAJU prilagodjavati ili voditi racuna o tome kakvo misljenje psi o tome imaju. psi NE SMIJU dirati i napadati djecu i ne smiju biti uzrok ogranicavanja djecije slobode, isto kao sto i djeca ne smiju maltretirati zivotinje.registrovana onako wrote:da, mislim da je to vrlo ok, zivot nije pod staklenim zvonom, nego prilagodjavanje i ucenje, upoznavanje svega sto nas okruzuje,visocicaguy wrote:i ti mislis da je to OK? ogranicavanje slobode djece u smislu da ne trce!? sta je sljedece? uvodjenje pravila ponasanja ili zona gdje djeca smiju trcati, kako se trebaju kretati, sve da ih cuke ne bi ujele? da mozda napravimo azile za ljude? to nije nikakvo rjesenje, to je kapitulacijaregistrovana onako wrote:meni je tako lijepo bilo kada sam vidjal jednu djevocicu i njemu mamu, kad joj maam kaze, "sacekaj, nemoj trcati tu, ima cuka"![]()
volim pametne i fine mameobicno imaju pametnu i finu djecu, bez previse bijesa
ne razumijem uopce takav nacin razmisljanja. to je isto kao kada bi policija rekla, slusajte, gradjani, kada vam neko pridje sa nozem i hoce da vas opljacka, vi mu se nemojte suprotstavljati, dajte mu sta hoce, nemojte ga mrko gledati, i slicno - umjesto da maknu takve spodobe sa ulica, da djeluju preventivno i da sprijece da do takve situacije uopce dodje. to je pokusaj ublazavanja posljedica, a ne rjesavanje uzroka problema. to je kukavicluk, bjezanje od stvarnosti.
ona fino uci dijete kako da se ponasa kada prelazi ulicu, kada grmi, kada vidi cuke, kada trci, kada nekog udari i slicno, dijete uci i prihvata od malena, i sa takvim pristupom zna postupati sa mnogo vise stvari u buducnosti
ovo nije ni blizu poredjenja sa tvojim primjerom, ti psi ne diraju to dijete, osim ako bi poceo trcati, sto je u ovom slucaju psu povod za igru, i dijete to zna, ne panici bez potrebe
tvoj primjer bi se jedino mogao prevesti u ovo, i to mu je plafon, izvadi novcanik i baci ga s mosta pa otidji po njega, ako ga neko drugi pokupi krminalac je
zao mi je
ako cemo tjerati mak na konac, pa poistovjecivati prava ljudi i zivotinja (iako je to po meni apsurdno), onda cak i takvim razmisljanjem je ovakav tvoj pristup neispravan u demokratskoj drzavi jer "sloboda nekog pojedinca (u ovom slucaju psa) prestaje tamo gdje pocinje ugrozavanje slobode drugog pojedinca (u ovom slucaju sloboda djeteta da trci)"
Last edited by visocicaguy on 04/09/2013 23:19, edited 1 time in total.
- TRENT
#132 Re: napad pasa / tuzba
Zena u Zenici dobila 10 000 maraka od odstete.Opcina joj mora platiti zbog ujeda.Tako da to ujedanje nekad nije ni lose.Malo te gricne,pocnes onda lafo da navece trzas nogom,nesanica,strah od zivotinja i naplatis sve to fino.U svakom slucaju,cirkus sa lutalicama.Vidim i Beograd iste probleme ima.Kad ides Knez Mihajlovom,prodje copor kraj tebe.
- fidoremilienko
#133 Re: napad pasa / tuzba
Ma treba srokati sva pascad, a posebno vlasnike koji ih uzmu, a ne vode brigu o njima.
- TRENT
#134 Re: napad pasa / tuzba
fidoremilienko wrote:Ma treba srokati sva pascad, a posebno vlasnike koji ih uzmu, a ne vode brigu o njima.
Problem je u Av/Mau ljudima.Djeca bogatih roditelja koji nikad nisu imali problema u zivotu,odjednom pocne suosjecati za zivotinjama.Pa glume majke Tereze.Nije da branim lutalice,ali kad vidim kakvi ih ti likovi brane,bude im ih zao.Nikad nisam vidio da se organizovala neka av mau akcija hranjenja lutalica po naseljima jer to obicno rade stanari.
- fidoremilienko
#135 Re: napad pasa / tuzba
Ma sva ta udruzenja sluze samo jednoj svrsi, pranje para i licni Hinteresi. Uglavnom, nista se ne radi, a dobro se zivi i "posluje".
- TRENT
#136 Re: napad pasa / tuzba
fidoremilienko wrote:Ma sva ta udruzenja sluze samo jednoj svrsi, pranje para i licni Hinteresi. Uglavnom, nista se ne radi, a dobro se zivi i "posluje".
- staxx
-
visocicaguy
#138 Re: napad pasa / tuzba
PS.: moj je primjer u potpunosti primjenjiv, a ukazat cu ti na usporedivost najbitnijih elemenata, pa se nadam da ces razumjeti:registrovana onako wrote:da, mislim da je to vrlo ok, zivot nije pod staklenim zvonom, nego prilagodjavanje i ucenje, upoznavanje svega sto nas okruzuje,visocicaguy wrote:i ti mislis da je to OK? ogranicavanje slobode djece u smislu da ne trce!? sta je sljedece? uvodjenje pravila ponasanja ili zona gdje djeca smiju trcati, kako se trebaju kretati, sve da ih cuke ne bi ujele? da mozda napravimo azile za ljude? to nije nikakvo rjesenje, to je kapitulacijaregistrovana onako wrote:meni je tako lijepo bilo kada sam vidjal jednu djevocicu i njemu mamu, kad joj maam kaze, "sacekaj, nemoj trcati tu, ima cuka"![]()
volim pametne i fine mameobicno imaju pametnu i finu djecu, bez previse bijesa
ne razumijem uopce takav nacin razmisljanja. to je isto kao kada bi policija rekla, slusajte, gradjani, kada vam neko pridje sa nozem i hoce da vas opljacka, vi mu se nemojte suprotstavljati, dajte mu sta hoce, nemojte ga mrko gledati, i slicno - umjesto da maknu takve spodobe sa ulica, da djeluju preventivno i da sprijece da do takve situacije uopce dodje. to je pokusaj ublazavanja posljedica, a ne rjesavanje uzroka problema. to je kukavicluk, bjezanje od stvarnosti.
zao mi je
1. napadac - u primjeru je to neki klosar sa oruzjem (noz, pistolj, tijelo), a u realnom slucaju pas (zubi);
2. zrtva - u oba slucaja napadaju neduznog prolaznika - pri tome pas ne bira, dok klosar makar nece napasti malo dijete, jer zna da od njega nece nista moci izvuci
3. ljudi koji ne zele da uvide i/ili rijese problem - u primjeru policija (jer savjetuje kako treba da kooperiras sa nasilnikom a ne rjesava problem sto se nasilnici uopce slobodno krecu gradom), a u realnom slucaju ti (koja govoris kako djeci treba ogranicavati slobodu kretanja, trckaranja, voznje biciklom itd. da ne bi isprovocirali napad psa - sto ti pokusavas da kamufliras u "poziv psu na igru" - nisam znao da je ugriz psa igra, za mene je to tjelesna povreda, a ne zelis da prihvatis realnu potrebu uklanjanja nasilnih pasa sa ulice, odnosno ne zelis uopce da prihvatis da postoje nasilni psi - kod tebe su to sve psi koji zele da se "igraju")
eh sada, volio bih da cujem kako ti koreliras tvoj primjer sa opisanim, jer ja tvoj primjer as bacanjem novcanika u rijeku i nazivanjem nekoga ko uzme taj novcanik kriminalcem uopce ne mogu da povezem sa ugrizom psa nekog prolaznika na ulici... !?
-
nino90
#139 Re: napad pasa / tuzba
znaci tuzbe se mogu dobiti? ima li jos neko da je dobio tuzbu za napad pasa?
-
registrovana onako
#140 Re: napad pasa / tuzba
ti toliko zelis da je tvoj primjer primjenjiv da bi drvece, cvijece, ptice, ogradu i asfalt pokusao strpati na mjesto psa, da je tema o tome, primjer ti je dat, i opet nisi uspio uklopiti ni iz drugog puta, doduse licilo je da si blizu, ali si poubacivao suvise elemenata koji ga opet kvarevisocicaguy wrote:
PS.: moj je primjer u potpunosti primjenjiv, a ukazat cu ti na usporedivost najbitnijih elemenata, pa se nadam da ces razumjeti:
1. napadac - u primjeru je to neki klosar sa oruzjem (noz, pistolj, tijelo), a u realnom slucaju pas (zubi);
2. zrtva - u oba slucaja napadaju neduznog prolaznika - pri tome pas ne bira, dok klosar makar nece napasti malo dijete, jer zna da od njega nece nista moci izvuci
3. ljudi koji ne zele da uvide i/ili rijese problem - u primjeru policija (jer savjetuje kako treba da kooperiras sa nasilnikom a ne rjesava problem sto se nasilnici uopce slobodno krecu gradom), a u realnom slucaju ti (koja govoris kako djeci treba ogranicavati slobodu kretanja, trckaranja, voznje biciklom itd. da ne bi isprovocirali napad psa - sto ti pokusavas da kamufliras u "poziv psu na igru" - nisam znao da je ugriz psa igra, za mene je to tjelesna povreda, a ne zelis da prihvatis realnu potrebu uklanjanja nasilnih pasa sa ulice, odnosno ne zelis uopce da prihvatis da postoje nasilni psi - kod tebe su to sve psi koji zele da se "igraju")
eh sada, volio bih da cujem kako ti koreliras tvoj primjer sa opisanim, jer ja tvoj primjer as bacanjem novcanika u rijeku i nazivanjem nekoga ko uzme taj novcanik kriminalcem uopce ne mogu da povezem sa ugrizom psa nekog prolaznika na ulici... !?
ogranicavanje i prilagodjavanje&ucenje su po tebi iste stvari, nema svrhe dalje raspravljati
svi su krivi samo si ti nevin, zapamtilastaxx wrote: Evo je neki av-macka dosla da brani hude zivotinje, da ona kaze sta je u njihovoj avlijanerskoj glavi pa trce za autima i ljudima...
zeno ako ti se trckara sa njima potrpaj ih sebi u stan i trckaraj i skaci sa njima u dnevnoj vazdan niko ti nece a rec... problem su, iz hiljadu razloga, nemoj me tjerat da ti trazim i lijepim linkove kako trgaju djecu dok se vracaju iz skole kuci, ti se nasla pricat kako su djeca kriva sto se vracajuci iz skole (greškom-ako cemo suditi po tvojoj logici) igraju ganje, pa ih tvoj avmjau sazvace... nemoj ih kudit i branit i postavljat prije insana, pogotovo prije djece!! zbog takvih kao ti koji napade pasa na ljude smatraju normalnim vlasti nista i ne rade po tom pitanju!!
opet cu reci, napali su me nedavno, nicim izazvani.. nisam trcao, nisam bjezao, nisam ih ni gledao... i ne pada mi napamet traziti vodju i hraniti ga, niti mi pada na pamet izbjegavati ih, ako mi se trci trcati cu!! ako me napadnu, nisam ja kriv, i nije niko kriv, kriva je drzava sto su na ulici takvi psi!
-
visocicaguy
#141 Re: napad pasa / tuzba
PRVO:registrovana onako wrote:ti toliko zelis da je tvoj primjer primjenjiv da bi drvece, cvijece, ptice, ogradu i asfalt pokusao strpati na mjesto psa, da je tema o tome, primjer ti je dat, i opet nisi uspio uklopiti ni iz drugog puta, doduse licilo je da si blizu, ali si poubacivao suvise elemenata koji ga opet kvarevisocicaguy wrote:
PS.: moj je primjer u potpunosti primjenjiv, a ukazat cu ti na usporedivost najbitnijih elemenata, pa se nadam da ces razumjeti:
ako nije primjenjiv, reci konkretno gdje sam pogrijesio i to po tackama kako sam ih naveo. dakle koji su to elementi koje sam poubacivao i koji ga kvare i zasto ga kvare?
takodjer, konkretno koreliraj tvoj primjer na nacin kako sam naveo. kakve veze ima drvece, ograda i asfalt sa navedenim? nikad mi se nije desilo da me drvo napalo, da je ograda skocila na mene, da me asfalt ujeo. ovdje govorimo o napadu pasa, ugrizima, ujedima, nanosenju tjelesnih povreda sa mogucim trajnim fizickim i psihickim posljedicama.
moje je misljenje da ti nemas argumenata, ali ti je tesko usutiti se, pa stoga razvodnjavas pricu.
DRUGO:
je li ti smatras da nije ogranicavanje slobode djeteta to da mu kazes, slusaj, sine, od marijin dvora do otoke ne smijes trckarati jer ima cuka !?? a baska sto to nije vise samo jedan kvart, nego kompletan grad, pa bi to dalje ustvari znacilo da treba zabraniti djeci uopce da trce. neka djeca ne trce, samo neka je djukelama potaman
sta mislis o tome da ja pocnem pucati samare svim ljudima koji trce po vilsonovom? prema tvojoj logici, to bi bilo ok, i svi bi trebali prestati trcati jer postoji neko ko na to reaguje na nacin da pocne ljudima lupati samare, i oni bi se trebali prilagoditi meni, a ne mene ukloniti sa ulice
Last edited by visocicaguy on 05/09/2013 11:05, edited 2 times in total.
- JThomas
#142 Re: napad pasa / tuzba
kome ba mi da se prilagođavamo, neka se oni nama prilagode 
-
visocicaguy
#143 Re: napad pasa / tuzba
problem je uopce u prihvatanju cinjenice da postoji problem sa psima u gradu, a od strane ovih "zastitara zivotinja". ja sam u uvodnom postu opisao nicim izazvan napad psa na mog brata, a da pri tome nisam pozvao na nasilje prema psima, nego na institucionalno rjesavanje problema. i, pazi, njima izgleda smeta i to pozivanje na institucionalno, legalno rjesavanje ovog goruceg problema.JThomas wrote:kome ba mi da se prilagođavamo, neka se oni nama prilagode
"zastitari zivotinja" nisu ni svjesni da ovakvim nekooperativnim, blokirajucim pristupom samo mogu da nanesu stetu zivotinjama, jer ce se problem morati rijesiti kad-tad, a ako to ne bude institucionalno, bit ce "na divljaka" - i u otvorenom sukobu ljudi i zivotinja zna se unaprijed ko ce izvuci deblji kraj i to ce biti prljavo.
-
visocicaguy
#144 Re: napad pasa / tuzba
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130903024Napadnuta doktorica Hitne pomoći
Spasila je stotine života, obradila hiljade rana, primila i saslušala veliki broj pacijenata, a danas se zbog nebrige društva i parcijalne primjene zakona doktorica iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć bori za oporavak nakon napada napuštenih pasa
- Kolegica je nakon odrađene noćne smjene krenula kući. U novogradskom naselju Saraj-Polje napao je čopor pasa. Sreća je pa je doktorica instinktivno pala glavom okrenutom prema tlu. Psi su je počeli ujedati za leđa, butine, ruke... Da je bila okrenuta glavom prema njima, zaklali bi je, kaže Sena Softić-Taljanović, direktorica Hitne pomoći, i napominje kako se u ambulante Hitne pomoći sve češće javljaju građani sa ujedima pasa.
Softić-Taljanović apeluje na sve organe vlasti, nadležne institucije, nevladine organizacije da poduzmu nešto kako bi se zaštitili građani, posebno u vrijeme kada đaci polaze u školu. Ljekari Hitne pomoći su uvijek na usluzi građanima, ali nisu u stanju zaštititi građane od napada, a preventivno djelovanje je neophodno.
- Naša kolegica, kao i brojni drugi građani, svakodnevno dolazi na previjanja, međutim, posljedice nisu samo vanjske. Oporavak od šoka koji prežive napadnute osobe je dugotrajan proces. Građani nisu zaštićeni i krajnje je vrijeme da se nešto poduzme. Čopori pasa siju strah po sarajevskim naseljima, a niko ništa ne poduzima, naglašava Softić-Taljanović.
sigurno se doktorica nije prilagodila
i opel astra nije bio prilagodjen
- marketleader
#145 Re: napad pasa / tuzba
Bukurešt organizuje referendum o eutanaziji pasa lutalica
""" Gradonačelnik Bukurešta Sorin Opresku poručio je da će organizovati referendum o eutanaziji pasa lutalica i da će učiniti ono što stanovništvo bude željelo.
Opresku je rekao da se izjašnjavanje građana može organizovati u posljednjoj nedjelji u septembru, a njegova reakcija uslijedila je nakon što je pas lutalica u ponedjeljak teško povrijedio četvorogodišnje dijete.
Rumunski predsjednik Trajan Basesku zatražio je od Vlade da donese hitnu odluku koja bi odredila rok za usvajanje pasa lutalica, nakon čega bi uslijedila eutanazija.
Basesku je prije izbora za predsjednika bio gradonačelnik Bukurešta i u to vrijeme psi lutalice su eutanizirani.
Na ulicama Bukurešta, prema procjenama nadležnih, sada ima oko 64.000 psa lutalica.
Agencija za zaštitu životinja posjediju dva utočišta – jedno kapaciteta 250 mjesta, dok se u drugom može smjestiti 350 pasa.
Prošle godine je u mjestu Uzun na području Đurđeva izgrađeno utočište za pse kapaciteta blizu 400 psa.""""
Da čujem ko je ZA? Treba i kod nas ovako postupiti.
""" Gradonačelnik Bukurešta Sorin Opresku poručio je da će organizovati referendum o eutanaziji pasa lutalica i da će učiniti ono što stanovništvo bude željelo.
Opresku je rekao da se izjašnjavanje građana može organizovati u posljednjoj nedjelji u septembru, a njegova reakcija uslijedila je nakon što je pas lutalica u ponedjeljak teško povrijedio četvorogodišnje dijete.
Rumunski predsjednik Trajan Basesku zatražio je od Vlade da donese hitnu odluku koja bi odredila rok za usvajanje pasa lutalica, nakon čega bi uslijedila eutanazija.
Basesku je prije izbora za predsjednika bio gradonačelnik Bukurešta i u to vrijeme psi lutalice su eutanizirani.
Na ulicama Bukurešta, prema procjenama nadležnih, sada ima oko 64.000 psa lutalica.
Agencija za zaštitu životinja posjediju dva utočišta – jedno kapaciteta 250 mjesta, dok se u drugom može smjestiti 350 pasa.
Prošle godine je u mjestu Uzun na području Đurđeva izgrađeno utočište za pse kapaciteta blizu 400 psa.""""
Da čujem ko je ZA? Treba i kod nas ovako postupiti.
- Prpa.ba
#146 Re: napad pasa / tuzba
Naravno da smeta kada pojedinci smatraju da psi imaju ljudska prava, a ne pseca. Dakle, doslovno, pas >= covjek. Svaki argument zavrsava sa "ako mozete eutanazirati pse, mozete eutanazirati i kriminalce". Navodno postoje i slucajevi da ljubitelji zivotinja skrivaju agresivne pse kako ih se ne bi odvelo u azil. Naime, ljepse im je na ulici, tu imaju slobodu. Dakle, za neke vise ni azil ne valja, samo pseci entitet.visocicaguy wrote:problem je uopce u prihvatanju cinjenice da postoji problem sa psima u gradu, a od strane ovih "zastitara zivotinja". ja sam u uvodnom postu opisao nicim izazvan napad psa na mog brata, a da pri tome nisam pozvao na nasilje prema psima, nego na institucionalno rjesavanje problema. i, pazi, njima izgleda smeta i to pozivanje na institucionalno, legalno rjesavanje ovog goruceg problema.
"zastitari zivotinja" nisu ni svjesni da ovakvim nekooperativnim, blokirajucim pristupom samo mogu da nanesu stetu zivotinjama, jer ce se problem morati rijesiti kad-tad, a ako to ne bude institucionalno, bit ce "na divljaka" - i u otvorenom sukobu ljudi i zivotinja zna se unaprijed ko ce izvuci deblji kraj i to ce biti prljavo.
A politika prosipa ublehu da je u pitanju "europski standard". Od EU drzava, samo je Italija donijela ovakav zakon i zato imaju oko 150 hiljada divljih pasa po periferiji i gradovima. Ostale drzave su u procesu "tranzicije" (dakle, nemaju niti ce u skorijoj buducnosti imati slican zakon). Pored Italije, Albanija i Azerbejdzan imaju institut psecih ljudskih prava, i niko vise.
Ne bi bilo lose napraviti anketu na forumu. Ja sam definitivno za eutanaziju pasa, nakon 30 dana tokom kojih postoji sansa da ih se udomi. Paralelno krenuti u sistem cipiranja vlasnickih pasa kako bi se moglo kazniti nesavjesne vlasnike.marketleader wrote:Da čujem ko je ZA? Treba i kod nas ovako postupiti.
- JThomas
#147 Re: napad pasa / tuzba
s tim da ima i država gdje se dovoljno teški kriminalci još eutanaziraju, a neke od njih se smatraju i kolijevkama moderne demokratije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#148 Re: napad pasa / tuzba
Zanimljivo kako je prije 2-3 godine 80% postova na ovu temu bilo u korist kerova, izgleda da su ljudi konačno došli pameti. 
-
huxley
#149 Re: napad pasa / tuzba
Petnaestogodišnjeg dječaka u Sarajevu izgrizli psi lutalice ...
Sarajevo: Psi lutalice rastrgali automobil
Psi lutalice zaklale četiri kengura u zoološkom centru u Sarajevu
Leš isječene žene jeli psi lutalice?!
PSI LUTALICE NAPALI 7-GODIŠNJU ALEKSANDRU, DJEVOJČICA U BOLNICI ...
INTERVENCIJA POLICIJE I HITNE: Devet pasa danas napalo ženu kod OŠ Sokolje u Sarajevu
Psi lutalice u G. Kalesiji upali u tor sa ovcama i zadavili troje janjadi
MALU SENADU TEŠKO POVRIJEDILI PSI LUTALICE
Drama u Bihaću: Psi lutalice izujedali dvije desetogodišnje djevojčice
Zeničanina Emsada Smriku su napali i teško povrijedili psi lutalice, nakon što je pokušao da odbrani kokošinjac iza obiteljske kuće u zeničkom naselju Velika Broda.
U zgradi držala pse lutalice, akcija čišćenja trajala danima
Psi lutalice kod Tarčina ubili šest gravidinih srna
U Zvorniku psi lutalice zaklali srndaća
PSI LUTALICE NAPALI OVCE: Čopor pasa lutalica zaklao oko 30 ovaca kod Gacka
Mostar: Psi lutalice siju strah po gradu
Psi lutalice izgrizli Subhiju Hasečić
Psi lutalice ponovo napali prolaznika u parku u Hrasnom
Psi lutalice rastrgali kurban Vahida Makalića ...
Prije sedam dana ispred zgrade u Sarajevu psi lutalice napali su osmogodišnju djevojčicu Sajru Merhemić. Kako nam je rekao njen otac Asim, jedan od pasa ugrizao je djevojčicu za nogu, a od straha Sajra je počela da muca.
Još jedan u nizu napada pasa lutalica desio se jučer na Dobrinji u ulici Hajrudina Šabanovića kada je Azru Šukalić, njenu bebu u kolicima i sedmogodišnju kćerku napao čopor pasa.....
Sarajevo: Psi lutalice rastrgali automobil
Psi lutalice zaklale četiri kengura u zoološkom centru u Sarajevu
Leš isječene žene jeli psi lutalice?!
PSI LUTALICE NAPALI 7-GODIŠNJU ALEKSANDRU, DJEVOJČICA U BOLNICI ...
INTERVENCIJA POLICIJE I HITNE: Devet pasa danas napalo ženu kod OŠ Sokolje u Sarajevu
Psi lutalice u G. Kalesiji upali u tor sa ovcama i zadavili troje janjadi
MALU SENADU TEŠKO POVRIJEDILI PSI LUTALICE
Drama u Bihaću: Psi lutalice izujedali dvije desetogodišnje djevojčice
Zeničanina Emsada Smriku su napali i teško povrijedili psi lutalice, nakon što je pokušao da odbrani kokošinjac iza obiteljske kuće u zeničkom naselju Velika Broda.
U zgradi držala pse lutalice, akcija čišćenja trajala danima
Psi lutalice kod Tarčina ubili šest gravidinih srna
U Zvorniku psi lutalice zaklali srndaća
PSI LUTALICE NAPALI OVCE: Čopor pasa lutalica zaklao oko 30 ovaca kod Gacka
Mostar: Psi lutalice siju strah po gradu
Psi lutalice izgrizli Subhiju Hasečić
Psi lutalice ponovo napali prolaznika u parku u Hrasnom
Psi lutalice rastrgali kurban Vahida Makalića ...
Prije sedam dana ispred zgrade u Sarajevu psi lutalice napali su osmogodišnju djevojčicu Sajru Merhemić. Kako nam je rekao njen otac Asim, jedan od pasa ugrizao je djevojčicu za nogu, a od straha Sajra je počela da muca.
Još jedan u nizu napada pasa lutalica desio se jučer na Dobrinji u ulici Hajrudina Šabanovića kada je Azru Šukalić, njenu bebu u kolicima i sedmogodišnju kćerku napao čopor pasa.....
-
l33t
#150 Re: napad pasa / tuzba
kolektivna tuzba protiv grada ? iko ?
P.S.zanima me kako ce se psi izjasniti na popisu
P.S.zanima me kako ce se psi izjasniti na popisu